Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 19 November 2012

SATA dan Pasar Malam......

ANNIVERSARY sudah!  HADIAH sudah! MAKAN sudah! ......GOSOK BAJU sekarang !! ha...ha.....
Nasib tak dapat 'LAKI' yang macam ni! Kalau dapat??? Tak ke naya namanya!
Oleh itu bersyukurlah dengan SUAMI yang dikurniakan kepada kita wahai isteri-isteri sekalian! .....

Rasa macam panjang pulak weekend ni...... agaknya sebab lepak aje kat rumah kot!!! he...he....

Tapi semalam, sempat jugak pegi PASAR MALAM......  Bukan nak cari apa pun, saja jalan-jalan!.......   Sebenarnya, jalan tanpa tujuan macam nilah yang tak bagus! Membazir masa dan membazir duit!
Tapi masalahnya benda macam nilah yang best! CUCI MATA! ha..ha....

Macam-macam jugaklah membelinya...... Apam Balik, Yong Tau Fu, Kuih Dram, Sate dan yang bestnya benda ni SATA!...... Hish! dah lama mengidam benda ni!


Mula-mula beli RM2 (5 biji ), rasa dulu, macam SEDAP je....... tambah RM2 lagi...he..he... TAMAK!.... Last-last, SEMUA apa yang beli tu tak makan pun, pagi ni buat sarapan!!!


29 comments:

  1. Anum, lama tak dengar cite? Menghilang ke mana? baru teringat2 awak!

    ReplyDelete
  2. Pagi sobat..
    Waw nice post..
    Yang post sebelum nya juga bagus tapi ini lebih baik dari yang lalu..:)
    terus berkarya ya..
    Haha..:D
    oh ya mampir juga ya ke my blog..:)

    ReplyDelete
  3. sedap kalu makan dengn nasi goreng kampung + sup panas.huhuh

    ReplyDelete
  4. sata nie feveret ein taw...

    ReplyDelete
  5. uik..ape bende sata tu ek? sedap ke okje? hehehe..^__^

    ReplyDelete
  6. bagi hanan , hanan sukee jalan jalan sambil cuci mate , naseb baek hanan nii jenis kedekot sikit , jalan jalan kan bagus untok kesihatan :P

    ReplyDelete
  7. OKje...rasa sata tu macam mana? tak pernah try lagi... kesian tak? biasanya makan otak-otak jer...

    ReplyDelete
  8. Sata ni makanan org belah Pantai Timur.... lebih kurang otak-otak..... cuma dia campur kelapalah....hish yoyo'o aje OKje ni....he...he..tapi betullah tu!!! OKje sukalah!!! Sapa yg tak pernah rasa cuba! memang tak rugi!!!

    ReplyDelete
  9. sedappp....teringat masa pi johor dlu.....terliur lak tgk nieee....

    ReplyDelete
  10. SATA? NA 1ST TIME TAW NO OKJE..
    APE TU?

    ReplyDelete
  11. SATA .. I LOIKE .. DTG GANU AKAK KALO NAK SATA YG BESHH .. HEHE

    ReplyDelete
  12. Cik Pa...... kat Johor best ke .

    Na...... sata tu lebih kurang otak2 tp dia putih.... sebab campur kelapa...... cubalah sedap tau!

    Tulah Deq agaknya bila nk gi ganu okje ni....l

    ReplyDelete
  13. Pergi pasar malam memang rambang mata pada makanan yg dijual.

    Dulu kakak inta sata ni kuih koci kena cucuk-cucuk lidi:)

    ReplyDelete
  14. ha...ha.... kak zakie ...yelah bentuk dia mcm kuih abok abokabokkan....

    ReplyDelete
  15. sis anum..kat teganu ni bnyak sgt satar..kita pun da puas makan da.ehehhe

    ReplyDelete
  16. amik gamba Sata dgn hanfon baru kot ..
    he..he..

    ReplyDelete
  17. sedapnya sata.. mujur tahan sampai pagi kan

    ReplyDelete
  18. Sata ni kurang femes rupanya.... tp mmg sdp! ...

    Hani, fridge kan ada,.,...he...he.., okje semua yg makan!

    Aby..... tu dh tentuu,..., he.....he.....

    ReplyDelete
  19. kurang suka sata ni....lebih prefer otak2....huhu...
    tipikal johorian :)

    ReplyDelete
  20. kira suka nie!! pestime mkn masa kt ganu memang sedap sungguh lah!!!

    ReplyDelete
  21. wahai kau sata yg sedap...muncul seketika...sayang di dalam blog...huwooooo...
    jelesla. Ni kategori sedap!

    ReplyDelete