Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 22 November 2012

Word Verification.... bikin pusing!..

Rasanya OKje pernah mention dalam entri yang lepas-lepas, kalau rasa rajin  bolehlah belek entri ni

                     Hish! buang ajelah Word Verification tu !

Bukan apa, kadang tu bila OKje blogwalking, bila pergi satu-satu blog tu, OKje tengok entri dia tak ramai orang komen dan ada yang tak de komen langsung, so bila OKje try KOMEN rupanya ada WORD VERIFICATION!  Sesiapa yang tak tahu lagi tu...... terutamanya blogger baru, rupa dia cam ni....
                    

Bukan apa, SUSAH TAU NAK KOMEN kalau ada WORD VERIFICATION tu!

OKje ni memang rajin mengomen ( cheewah!! bajet bagus! ) blog rakan bloggers sekalian tapi kalau ada benda tu, jadi terencat!  Apatah agi bila pernah berlaku 'peristiwa hitam' satu masa dulu,  terus tak berjaya meneka walau betul sekali pun!

OKje, masa mula-mula berblogging dulu, pun sama jugak. Patut pun tak de orang komen, sebab 'mike' semua malas nak meneka perkataan berhantu tu ye!

Apa pun, cuba buang ikut arahan kat bawah ni ( macam terer! hu..hu..... satu ni ajelah!!! ) . Pegi BLOG kita tu, pilih......

Design ~ Setting ~ Post and Comment ~ Word Verification ~ No

Selamat mencuba!!!

 

32 comments:

  1. hai awak, hehe pernah kena ni, so ada teman blogger yang bgi info..katanya buang ni...ok dah sekarang.

    ReplyDelete
  2. he..he...memang pun! Baru tulis entri ni dah terkena! ha,..ha... bukan apa kesian diaorangkan...bila dia komen kita, kita tak dapat nak komen diaorang.... tu yg Okje kesian tu!

    ReplyDelete
  3. klu ade verification mcm tu sy tak komen pon..haha...just tgglkan pesanan kat shoutbox jer...

    ReplyDelete
  4. kak zan dulu pun cam tu jugak dan ditegur oleh seorang teman blogger...sebenarnya blog yg ada wv tu empunya tak tau...tapi kak zan ada jumpa blog femes yg ada follower rbu raban masih ada menatang tu, tapi follower dia tak kisah!

    ReplyDelete
  5. tq selamat medarat kat blog Pesona..try to visit laman anda kiranya punya waktu ya...

    ReplyDelete
  6. betol la kira pun xske menda tue. kdang sekali kasi je ok la kan. klu 5 kali pun xlepas mmg bebai

    ReplyDelete
  7. mmg ade gak blog yd ade mende tu...tp cam dah krang sket kot..mayb sbb ramai org tegur.....bukan pe, ianya melambatkan n kdg2 x betul..kna try berkali2....

    ReplyDelete
  8. betul..bukan apa sebab masuk banyak kali tapi tak jalan..itu yang geram dan pening tu..hehe.

    ReplyDelete
  9. Hish... ingatkan yg dah Otai ni tak de benda tu lagi KZ!!!

    TQ Etuza!!

    OKje dulu boleh lepas Kiera, tapi sejak OKje klik banyak kali sebab geram tak lepas-lepas, jadi tak lepas walaupun teka dah betul!

    Agreed Intan... sekarang ni mcm dah kurang blog yang ada benda tu dan cukup melambatkan!

    ReplyDelete
  10. BTUL..PERCUBAAN PERTAMA -SALAH
    TRY LAGI -SALAH
    CUBA LAGI -SALAH LAGI
    DAH MALASSSSS NK CUBA BYEEEE!
    HEHEEHEHEH

    ReplyDelete
  11. yup betul tu kdg2 KA pown malas nk layan ni

    ReplyDelete
  12. hehe..betul tu..
    pernah try 3 4 kali..pas tu out..
    penat nak teka benda gelap tu hehe

    ReplyDelete
  13. hehe..betul tu...sampai naik juling tgk :D

    ReplyDelete
  14. haha.., terasa aku., tp 2 dlu2 la., skang da buang., :)

    ReplyDelete
  15. kan tak suka la macam tu, buang masa ja.. Ty punya ada ke? xkan?

    ReplyDelete
  16. amt menyusahkan kalo ade bende tu bile time nak komen..kalo tak dapat teka, mmg sakit hati la..pastu terus tak jadi bt komen..=)

    ReplyDelete
  17. betul tue tak de pun tak pa mengacau ja

    ReplyDelete
  18. memang susah.dah la benda tu bercantum2.pastu suruh kita masukkan pulak..huhu
    biasanya blogger baru kot.mybe diorang x tau lagi.

    ReplyDelete
  19. Ty jangan risau Ty punya tak de!

    Betul tu Cik Que dan b.Cik.... memang menyusahkan dan mengacau je!

    Yelah Nick.... biasanya blogger baru! hish...tapi yglama pun ada sepatah kata KZ

    ReplyDelete
  20. perkataan berhantu ye....
    tak ada lagi baik...

    ReplyDelete
  21. dulu memang tak ferasan langsung dan tak hamik tau langsung... ekekekeke... tapi semenjak dua menjak nih dah tak der lagi dah... itu pun bila godek-godek baru terperasan...kalau tak ntah sampai bila nak perasan... hu hu hu...

    ReplyDelete
  22. betul2..ssh la..off je la kan..hehe dah la ssh nak baca..:)

    ReplyDelete
  23. TGOK2 .. KAKA KITE DA MENGAMUK TU .. HAHA .. SABAR KAK SABAR .. HAISH .. KAN .. SERABUT JE DGN WORD TU .. TGOK ENTRY BEST PUN . NAK KOMEN .. TETIBE ADE MENDE NIH .. TRUS MALAS .. HAHA

    ReplyDelete
  24. hmmm... takutnya dengan perkataan berhantu ni... lariiiii....

    ReplyDelete
  25. ho..ho...Ruhandah marah.....takutttt

    Mmg betul ....... kita tak akan perasan selagi org tak bg taukan..

    Yelah mmg malas kalau ada benda tu

    ReplyDelete
  26. kdg2 dorg tak sengaja, pelagi org baru,..tu klu yg ada bende alah tu ramai yg merungut tak blh lepas..yg takder pun kdg tak singgah balas komen blek pun ada..alasan jer..Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  27. Tak pe KN...yg penting OKje mesti singgah komen kalau WV tu tak de he...he...

    ReplyDelete
  28. hah' betul sangat, binantang nih lah gua paling tidak suka. membantutkan BW gua, hihi

    ReplyDelete
  29. samalah m3h pun..dlu2 masa mula2 wat blog..gini la jadinya..naseb ade member gtau..terus tkr settings..

    ReplyDelete
  30. nak komen pun dipersulit je,,, buat malas saja

    ReplyDelete