Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 25 December 2012

Bestnya jadi orang kaya ek!.......

Salam Cuti........
Jangan terlanjur pulak bercuti esok yeh........, jangan ingat hari ni hari Sabtu! Esok hari Rabu tau, satu hari cuti je! ha...ha.....

Dalam mencari-cari idea nak menulis...... ( cehceh..... gaya macam wartawan cari bahan....he...he.... ) OKje terpandang pada buku yang dibeli oleh Arjuna beberapa minggu lepas..... Pelik pun ada OKje, sebab dia tak tulis tarikh bila dia beli buku ni.....

Selalunya, dialah yang mengingatkan anak-anak dia untuk tulis tarikh pembelian..... ( anak cikgu katakan!!! he...he... ) Anak penoreh getah ni, tak de rule langsung! ha...ha..... Tak pernah beli buku gamaknya! .......

OKje mengaku, memang OKje kurang suka membaca ........ baca URTV sukalah! Baca gossip artis! ha...ha....  Contras pulak dengan Arjuna yang memang suka membaca, walaupun belum s ampai tahap ulat buku tapi memang dia suka membaca!

Kalau dia baca paper tu, sakit hati tengok!

Khusyuk dan tawadhuk........ kalau OKje cakap, dia tak layan langsung.....hu...hu...... ( memang macam tu ke lelaki baca paper??? )


Berbalik pada buku ni, siapalah tak kenal dengan SYED MOKTAR ALBUKHARI, antara hartawan yang terkenal kat Malaysia ni. Bestnya jadi orang kaya ek!!!
Buku ni berharga RM19.90 kat MPH.

So, jangan kacau OKje nak baca buku ni yeh! ha...ha.... tengok berapa hari OKje boleh habiskan! he...he...  

37 comments:

  1. WOW .. MAHAL GAK .. TP OK LA DG IDEA YG D CURAHKAN TUK BUAT SEBIJIK BUKU TU :) SELAMAT MEMBACA TAW AKAK .. GIGIH GIGIH .. HEHE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tebal jugaklah Deq...kira berbaloi le RM19.90 tu...

      Delete
  2. salam kak..suami sy beli buku pun tulis tarikh la kak..rasanya memang lelaki baca paper camtu, suami sy pun sama camtu..

    buku tu mesti bagus..selamat membaca kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak start lagi pun Kasih...he...he...

      Delete
  3. wah , mnarik la , selalu dgr pasal dye nih , buat tusyen percuma la , terbaek , kaya tapi tak lupa pada orang laen ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah CP ...Apa yg okje dengar dr Arjuna...ha...ha...

      Delete
  4. selamat membaca buku OKje... uhuksss... ye ker orang lelaki kalau baca paper cenggitu? Better half Farah occay jer... kalau kita cakap dia borak jer sekali... ekekekeeke...

    tapi kalau papa Farah yer... sama jer cam Arjuna OKje...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha...farah baru lagi kot he...he..layan tu layan tp mcm nk tak nak je...hu..hu..

      Delete
  5. sy suka tulis tarikh pada buku yang sy beli...

    okay. tak mo kacau okje study.. ^_^

    psst: mana ada sy gelakkan okje.. sy senyum aje.. ^_^

    ReplyDelete
  6. Kalau ikutkan sy pun suka baca buku Kak.. dulu2 memang rajin.... la ni dh kurang..huhu....masa terhad. Best jadi org kaya, tapi kdg2 hidup depa tak se happy hidup kita yg sederhana ni...hihi
    Bah, nti dah habis baca review buku kt blog plak...hihihi boleh??????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah kan Atie...kaya lain pulak dugaannyakan...pening pikir pasal harta yg banyak tu... Insyaallah kalau dh habis Baca nnti review...

      Delete
  7. bestnya... tiba2 mia berangan nak jadi orang kaya sekejap.... ;)

    ReplyDelete
  8. okjerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr RINDU~!!!
    na jatuh ritu sampai bertongkat okje!! dlm pale otak Na fikir..mesti okje RINDU kan Na jugakk HAHAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..ha...teringat ingat jugak kat Na...mana pegi dak Na...tertanya dlm hati!

      Delete
  9. wah..wahh..okjer baca buku biography! hebat u. Selamat membaca, semoga biography SBA mampu memberi inspirasi kpd okjer.

    Reply komen@'Restoran Terapung...'
    Mohd Haziq berumur 6 tahun tahun depan...nakal dan tak boleh duduk diam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..he..tak heranlah KZ...budak lelaki...

      Delete
  10. minat juga membaca.. mak saya ada kedai buku sewa :-D

    ReplyDelete
  11. adore this man...very inspiring =) selamat membaca kak!

    ReplyDelete
  12. minat lah juga membaca. saya sendiri ada jual buku hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat complete sahabat bloggers Okje...ada penjual,pembaca dan penyewa buku! Bagus!

      Delete
  13. Saya pun suka membaca tau Okje, buku2 saya berkotak separuh hantar balik kampung separuh bagi member. sayanggg sangat. tak tau la kenapa saya sendiri suka tulis tarikh beli buku tu hihihi tanpa reason pun. now payah nak berebut buku ngan JJ, tu yg membaca blog jer la skang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. okje suka Baca blog...tp bukan buku!..

      Delete
  14. mmg best jadi org kaya.dah la dia antara org yg terkaya kat malaysia ni :)

    ReplyDelete
  15. nak jadi kaya kena lalui step2.. ada step berduri, ada step licin, ada step comel... bahagia bila dah achieve semua tu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu trah...bukan senang nk senangkan...

      Delete
  16. syed mohd albukhary ni bagus , di Kedah dia beli tanah buat masjid , dia namakan Masjid Al-Bukhary , murah rezki tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedah tu negeri kelahiran dia b. Cik...

      Delete
  17. Syed Mokhtar Bukhari orang Melayu plg kaya kat Malaysia ni.. Baguslah, Arjuna akak beli buku motivasi camni.. Baby pun suka jgk membaca. Alhamdulillah skg ni bertambah2 rajin membaca (dulu gila novel, skg mmg beralih kpd buku motivasi)

    ReplyDelete
  18. klu suami kira bab membaca nie dia kusyuk tapi bila kita tnye soklan. dengar tapi lambatttttttttt nak jawab =.=

    ReplyDelete
  19. baca jagn x baca...dah baca wat review pasal buku tu k...

    ReplyDelete
  20. Kalau saya kaya, perkara pertama yang akan saya beli ialah beli rumah kediaman idaman. Dah penat la hari2 naik tangga turun tangga, dok rumah flat....Tapi sekurang-kurangnya saya ada juga rumah untuk berteduh daripada panas dan hujan. Jadi kena syukur dengan apa yang ada sekarang.

    ReplyDelete