Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 12 December 2012

Chinese Food pulaklah....

Assalamualaikum......

Hari ni baru boleh mengadap lappy setelah sekian lama ......huh.....
Barulah boleh upload gambar-gambar yang dah disnap ..... alah tak banyak pun..... tapi bolehlah untuk dikongsi kat sini..... kalau rasa rajin nak tengok bolehlah gi entri-entri lepas OKje yeh!

Biasalah, selagi Arjuna masih bercuti (semalam, bezday Sultan Selangorkan)........ selagi itulah kitaorang ni tak akan lekat kat rumah, walaupun baru balik dari Port Dickson ke, baru balik dari kampung ke!!!! he..he...

Dah lama rasanya OKje tak post makanan ek......

Malam Selasa hari tu, makan dekat 'Chinese Muslim Cuisine kat Saujana Impian.... tak pernah pun makan kat sini, dah terlanjur bayar duit rumah kat Standard Chartered so terus ajelah singgah sini!  Saja nak try!



Oleh kerana OKje 'macam' kenyang he...he.... ambik WANTAN MEE je.... RM5.50....

Mak ai! Dia letak dalam pinggan besau!
Tapi habis jugaklah! he...he...

 Tahi Lalat Bawah Dagu ambik nasi putih dan UDANG BUTTER!.... RM18.00 youuu..... tuk small!


Tapi memang SEDAP!!!..... Sangat puas hati!! Yang serdak kuning tu yang sedap tu!!! Emmm.... memang le sedapkan.... lagi-lagi orang tolong masakkan! he..he....

Yang lain makan biasa-biasa je....Nasi putih dengan  Chicken Lemon dan Chicken Black Pepper.... tapi dalam biasa-biasa aje .... harga dia lagi mahal dari OKje tau!!!....



Kalau pegi kat restoran Chinese Muslim ni, OKje mesti cari Dim Sum le....


Yang ni dalam dia isi udang! RM6.50 untuk 3 ketul... OKje ingat kukus rupanya goreng!  

Yang ni pulak, ayam..... murah sikit....  murah-murah pun.......RM5.00 untuk 4 ketul! Timbang tolak .... sama je harga sebenarnya!!! 
 
Tukang bayar?  Dah tentu-tentu SANG ARJUNA! Terima kasih bang!


27 comments:

  1. as salam, ha, baru timbul awak hainom, ingatkan belum balik lagi dari PD..awak mesti jalan-jalan blog saya tau..sepanjang awak senyap sunyi 3 hari...saya ambil alih tempat awak tu..

    ReplyDelete
  2. ha...ha.... tulah ...mestilah cuma belum sempat lagi...banyak benda nak kena settle....maklum le tinggal rumah berminggu-minggu!! he..he...

    ReplyDelete
  3. waaaa...soooooooodaaaap..kira berbaloi la harga kalau sedap!nampak banyak plak tu =)

    ReplyDelete
  4. Sodapp nya makanan2 tu...
    Kak, atie terliur tgk dim sum tu..sukaaa lah...
    seronok leww tu.. abg arjuna belanja..hehe:)

    ReplyDelete
  5. maheinya rege makanan kt msia...
    Nom... aku makan cheese hari-hari sampai ati ko cakap aku dok jakarta!!!

    ReplyDelete
  6. teringin nk g mkn chinese food...masa keje2 private dulu adala..tupun sbb dinner company..semenjak berfamily lum lg..susah gak nk cri chinese muslim food...

    ReplyDelete
  7. sdapnya...ada tukang bayar plk tu..:)

    ReplyDelete
  8. Anak ramai macam kak zan ni,setahun sekali boleh lah kut masuk restoran cam ni..huhuhu..tak mampu!

    ReplyDelete
  9. Mmg berbaloi le sebab sedap dan puas hati....

    Samalah kita Atie, suka Dim Sum!

    Linda...he..he... aku taulah ko duk Amarika ..tapi aku ingat ko dah tukar ke apa...sebab macam terbaca kat ne tah..

    Intan mmg agak payah cari resoran chinese food ni...

    Alah KZ... Okje pun tak selalu jugak ...kadang-kadang je... kalau duit terlebih!

    ReplyDelete
  10. sedap nya wantan mee dgn udang butter tuu~!! nampak makanan trus aiNa rasa lapa! hehehe.. =P

    ReplyDelete
  11. aduh laparnya!!!! hurmmmmmm masuk jer blog okje neh dah macam tgok rancangan jalan2 cari makan jerk. huhuhuhu. kat subang neh apa yang sedap erk okje?? bosan lerrr. semua benda tak sedap kat sini huhuhuhu. lama lagi duduk memang kurus kering ler jawabnya huhuhu

    ReplyDelete
  12. btukar selera pulak kan kak,hehe tu yg syok

    terliurlah,mcm sedap jek,hihihi

    ReplyDelete
  13. RINDUUUUUUUUUUUUUUUUUU~!!
    sorry okje Na lately bz gilaa...
    ade ground operation training..
    okay now da z bz sgt..
    nak check smua entry yg tertgl ;)

    ReplyDelete
  14. Okjer... kita nie kalu tak masak sendiri.. orang lain masak .. ofcoz sedap.. hihihhi.. tapi memang chinese food kena ngn tekak nie.. ;D

    ReplyDelete
  15. Sue ..konon konon dah kerus le tu...wek..wek...hu..hu..

    Ha..ha... lebih kurang macam jalan-jalan tengok makanan le ni he..he...

    Yelah Izan....org lain masak memang sedap ek!

    ReplyDelete
  16. saujana impian? alamaaakk..dkna tak perasan lak kat mana kedai nie..

    ReplyDelete
  17. sederet ngan Standard Chartered Dkna

    ReplyDelete
  18. wahhh..udang butter itu nmpk sgt menarik..hhehe

    ReplyDelete
  19. nampak mcm menarik...terase lapo la plok...

    ReplyDelete
  20. WOO .. NAMPAK SGGUH SEDAP N MENYELERAKANLAH .. HAISH .. NAK NAK NAK

    ReplyDelete
  21. udang butter!!!! nak nak nak.

    ReplyDelete
  22. udang butter tu sedap, saya dah pernah rasa. siap pandai buat lagi, tapi asal buat semua xmenjadi haha

    ReplyDelete
  23. seyesly...nampak yummylicious dan terasa lapar la pulak tengok entry nih... he he he... ^_^

    ReplyDelete