Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 28 December 2012

Ice Room....tak menyesal pegi!

Dah lama tak makan Tutti Frutti.......
'Menyebut' ni bukan bermaksud OKje teringin ye Arjuna ...... he...he... sebab nak kaitkan dengan entri! ha..ha...

Ingat tak hari tu OKje makan steak, alah dalam entri ni Grill tukau selera pulak,  so sebelum pekena benda  ni sebenarnya, OKje makan Ais Krim.....

Memang tak pernah makan Ais Krim kat sini, walaupun selalulah jugak pegi Bangi ni.....

Entah kenapa hari tu agaknya Arjuna nak makan Ais krim kat sini. Tahi Lalat Bawah Dagu le yang pandai mengecek ayah dia...

Kalau dibandingkan dengan Tutti Frutti memang Ais Krim kat sini jauh lebih murah! Rasa dia? OK jerrrr!!! he...he......




OKje order 3 mangkuk je.....

Ais Krim Sirap Bandung pilihan anak bujang OKje

Macam biasalah...... walaupun OKje ngan Arjuna tak order, tapi kitaorang paling untung sebab dapat rasa diaorang punya Ais Krim... he..he...

Semangkuk Ais Krim tu berharga RM7.90...

Murahkan daripada Tutti Frutti....
Kalau Tutti Frutti tu, mau lebih RM10.00.....




Ais Krim Durian dan Mangga (yang ada chochlate rice tu)


Kat sini bukan saja jual Ais Krim, tapi ada jual makanan lain jugak..... macam Laksa, Mee dan macam-macam lagilah .....

Tempat pun selesa....









Wifi pun ada!.....
Sempat jugak OKje blogwalking hari tu!



Macam biasalah...... Tukang Bayau dengan Tukang Karut pun nak menyebok jugak! he...he...


57 comments:

  1. salam petang jumaat
    singgah ptg :)

    ReplyDelete
  2. sdpnye.. comey2 blake... :)
    kat Bangi.. Adehh... jauhnye.. tgk kat luar cantik.. kat dlm pun cantik.. harga pun ok!! :)

    ReplyDelete
  3. WAHHHH .. KAT MNE TU KAK ? CAM NK PERGI JE .. AHAHA

    ReplyDelete
  4. dya ingtkn iceroom ni lgi mhl dri tutti frutti.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje ingat sama standard!...hu..hu...

      Delete
  5. Nyum-nyum tgk ice cream tu Kak... terliur...hehe..
    harga pun OK kan..berbaloi makan...:)

    ReplyDelete
  6. kami pun suka makan kat iceroom.. sedappp

    ReplyDelete
  7. Ice Room nih macam tempat Elfira Loy kerja dalam citer Dalam Hati Ada Taman kan? ekekekeke...besh ek? cam nak kena try jer nih... OKje...jom jumpa? chatting2... makan2...ekekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke Farah....tak perasan pulak...He...hee...nk jumpa mana...awak tu keje...kitew tak pe le..
      Nanti bila bila kita set date eh!

      Delete
  8. wah ...
    romantikkk gitu ..
    berposing dpn camera ..
    mesti aiskrim tu yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Aby...bukan ABC....he...he....

      Delete
  9. mesti sedap aiskrim tu ..
    ayat tk lengkap
    hu..hu..

    ReplyDelete
  10. wa datang tau..tapi wa tatau nak komen apa..maapkan wa..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak anom..ooo kak anom..
      Apa kata kak anom tukar font utk ruangan komen ni..noktah dia rapat sgt la..rasa macam takde noktah pulak..just cadangan jer..hehehe

      Delete
    2. Ho...ho...dari dulu suh tukau font tau..

      H ..... Nanti cantik ke kalau font entri lain font komen lain...

      Delete
    3. Eh ha'ah ek..dia akan tukar sekali dgn yg atas kot..hehehe

      Alaa..kak nom tukar jer la dua2..mesti cantik punya..silap2 readers lagi suka tau..cayo la cakap den..:p

      Delete
    4. Haaa..cantik..cantik..nampak lagi kemas kot..:D

      Delete
  11. sangat best Okje anak2 dah besar mak masih mantain. Tuttifrutti tu pun saya tak pernah try lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MJ.....he..he..maintain apanya... Debab! he..he...

      Delete
  12. hopp, bestnya dapat luang masa dengan anak anak. hihi tuttufrutti belum lagi di coba hihi

    ReplyDelete
  13. owh,,eskrem...ingtkan ada game,,hehe

    ReplyDelete
  14. wah, terliur dah ni~ hehe baca blog OKje,baru tahu ada tempat ni. huhu mula2 baca tajuk ingatkan tempat utk main ice ke apa. Rupanya tempat makan2~ hehe :D

    ReplyDelete
  15. fuhhlahai, kalah entri kita, hahhahhaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. CZ....dak kalah lagi....entri hang benda mahai noh....

      Delete
  16. as salam mesti singgah sini ni Bangi ye....dah lama aku tak jejak kaki ke sana...ala-ala ABC aiskrim kalau kat sini...

    ReplyDelete
  17. mmg best. haritu sy pegi iceroom kt sri gombak,, rase mcm tanak balik. haha

    ReplyDelete
  18. ice room bangi? memang dekatlah dengan rumah.. hehe.. dah pernah pergi and memang sedap2 ice cream dia..

    ReplyDelete
  19. ais krim tu cik Que tak pernah mkn, tutti fruiti pun lagi la cik Que tak pernah mkn..sian kan..huhu..T_T

    ReplyDelete
  20. kak Okje maaf anda adalah mangsa Tag aku . hihi :D

    http://kamihardsman.blogspot.com/2012/12/25-random-facts-about-me.html

    ReplyDelete
  21. nampak macam sedap
    nak try makan dekar sini la nanti :-)

    ReplyDelete
  22. bestnya makan ais krim... nyumnyum~~

    ReplyDelete
  23. Wah okje bestnya...dah lama tak get the creamy...kena pergi cari ni...

    ReplyDelete
  24. Emm, terliur lh pulak tgk, mn lh nk dpt kt Rompin ni.

    ReplyDelete
  25. Sedapnya aiskrim, tp sy dah x bleh slalu mkn aiskrim sbb ade mslh gigi snsitive.. Rasa ngilu sgt bila benda2 sejuk masuk mulut..

    ReplyDelete
  26. anak okje comel2 la , hem , menggiurkan betul ais krim tuh :P

    ReplyDelete
  27. selalu lalu jugak.. tapi tak pernah singgah.. takpe.. nak try jugak la.. asyik bertutti frutti n ber BR je.. berice room la pulak lepas ni.. kat kajang da tutup.. kene g bangi la..

    ReplyDelete
  28. sedapnyaaaaa?? erm nak makan jugak tapi kalau makan aiskrim bebanyak makin kembanglaaa sue pelik neh huhuhu.

    ReplyDelete
  29. errrr... akak ni tinggal putrajaya juga ke??? presint berapa

    ReplyDelete
  30. sedapnya..tergoda tgk tu semua..

    ReplyDelete
  31. selalu layan tutti frutti je kak Okje,,iceroom belom lagi,hihih mesti sedap kan

    ReplyDelete
  32. sedapnya ais krim. tapi ice room ni kurang promosi, so orang x tau sangat kan

    ReplyDelete
  33. x pnah lg g ice room mahupun tutti frutti..uwaaa..nk jugak..he3

    ReplyDelete