Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 28 December 2012

Sejak tu, terus jatuh CINTA....

Sambil menangkap-nangkap terjunan kacang yang datang ke mulut...... macam pernah buat je dulu-dulu! he..he.. ( ada percaya ke OKje makan kacang cam tu sekarang ni? he..he...) laju je jari jemari yang montel ni menaip-naip keyboard!!!

Kacang ni...... nama dia apa tah!

Dalam dia kacang tanah...... luar dia disaluti tepung perasa kari dan sedikit bijan.....

Pertama kali makan, masa dekat Restoran Chineese Muslim di entri  Chineese Food pulaklah...
Kacang ni, dia bagi macam ala-ala starter le...

Sejak tu terus jatuh cinta!

Esoknya ...... terus cari  kat Tesco.... Nasib ada! 2 packet sekali OKje sebat! ha...ha.... Muat-muat dalam bekas kuih raya tu ha....

Orang lain dalam rumah tu macam tak berminat je dengan kacang ni.....  Untung le OKje ...... boleh makan kacang sorang-sorang!!! Syok sendiri! he..he...

Ada ke patut si Angry Bird makan kulit je....... Ceh!!!.... Kalau macam tu baik tak yah makan........Siapa yang nak makan kacang je.... Yang jadi sedap tu bila makan kacang dan tepung luar dia sekali, ada rasa pedas-pedas, manis-manis, kari-kari sikit.....  barulah sedap!!

Tulah kan...... samalah dengan BLOG jugak kalau buat entri, baca sendiri pun tak bestkan..... perlu jugak ada sahabat-sahabat yang datang untuk mengomen ..... barulah MERIAH!! TQ Frens!

Oklah...... OKje nak potong kain sekolah anak yang labuh meleweh tu!!! Bye!


34 comments:

  1. as salam singgah sini sambil BW...aku pun suka kacang tu...

    ReplyDelete
  2. Ha...tau2 kcg nie..mmg sdp... Tp kalau namanya kacang mmg makan xblh benti selagi x hbs :D

    ReplyDelete
  3. hehe..sedap kacang tu Kak...
    sy pun peminat segala kekacang.. tapi boleh jg sebab kan acid uric tinggi..so, skrg ni sy dh kurang kan skit...hehe;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Atie...jangan byk makan mudarat pulak nanti...he...he..

      Delete
  4. Masa kakak kecik dulu arwah atok kakak tipu lambung hilang sebab dia tadah pakai mulut. Kami ikut tapi selalu tadah tangan balik sumbat mulut hihi... kelakarlah bia hainom kisahkan dlm N3 ini.

    Kacang salut ini memang kalau dah makan ketagih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betulkah KZ...ada ada ajekan idea mereka!

      Delete
  5. wah akak ni mmg rajin..hehehetp kacang tue mmg sedap kak

    ReplyDelete
  6. macam pnh makan..huhuhu. tp lagi suka kacang cap tangan..hehhe. syok buat makan masak tgk movie. bior bersepah 1 panggung, pedajal pekerja panggung, like...hehhehe

    line dah sihat, leh jalan selalu kat sini...yehaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha.. Sian org panggung kena keje lebih!

      Delete
  7. Lambung2 kacang trpernah. Tp ambik segengam trus telan ada la. Kira mcm mbadok juga la. Pndai motong sluar budak2 ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..ha...lama tak dengar perkataan tu
      Aby...jahit lurus je memang le pandai...ha
      ..ha.

      Delete
  8. kacang kalau dah ngap sekali mmg susah nak berenti....hehehe pastu kalau jenis yg tak tahan tu, siap ler terlepas gas pemedih hidung hahahaha

    ReplyDelete
  9. pssstttt! nyesal baca blog mawar nafastari semalam. nanges gila2....sampai bengkak mata! semoga allah kuatkan semangat dan tabahkan hati aini nurbaya. bukan senang bila diuji macam tu. nak nanges lagi huwaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu cheqgu...mcm kita yg mengalaminyakan...pompuan mmg cam tu kot...emosional lebih!

      Delete
  10. hehehe betoi2x....tanpa Okje...P.A. pun xde mood gak...sbb rakan yg komen tu la yg bg semangat utk kita terus berblogging kan...:)

    ReplyDelete
  11. kacang tu, kalau kita sendiri suka, means kita akan berani nak promote kat orang lain..dgn harapan org lain pun akan suka..

    blog pun camtu, kalau kita sendiri suka baca apa yg kita tulis, insyaAllah orang lain pun akan suka jugak..hehehe

    kesimpulannya, org makan kacang, tapi org x makan blog..hahaha..rasa macam takde kaitan jer kesimpulan tu..

    ReplyDelete
  12. boleh lak kaitkan dengan blog , hehehe ~~


    CP pown suke kacang nih dari kecik lagik kowt :P

    ReplyDelete
  13. KACANG CELUP TPUNG .. KDAI DEQ BERLAMBAKKKKKK .. HIKHIK

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke Deq campak sini sekotak dua...he...he...

      Delete
  14. yum yum yum...sedapnyer siot

    ReplyDelete
  15. reply dari entry CP :

    hahaha , laen la , blog takleyh dimakan :P

    #joke

    ReplyDelete
  16. cam sedap je kacang tu,,, cube akak beli 3 pek. pos laju terus ke umah deqja . ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiiiii....lebih nampak Deqja...he..he..

      Delete
  17. hehe...layan kacang tu. dulu masa sekolah sepeket seposen.... kunyah sambil tunggu bas sekolah...

    ReplyDelete
  18. Kacang lupakan kulit hahaha. Ker kulit yang lupakan kacang? Apa pun, saya akan sentiasa mengacang entry okje selagi boleh hihi

    ReplyDelete
  19. Masa student kacang-kacang nilah peneman setiap malam..macam-macam version kacang ada...paling suka kacang botak..and kacang dalam balang OKje tu pun salah satu favorite tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg raudzah..makan lama lama jd ketagih!

      Delete
  20. sue tak suka laaa makan kacang neh. sue kalau makan pun sue makan kulit jugak! hehehe sama jerk macam anak okje. ada ke kan?? tapi makan kulit dia sedap! hehehehe

    ReplyDelete
  21. akak!saye pon suke kacang ni,heheh sedappp

    ReplyDelete
  22. a`aa..kacang ni memang sedap.dah lama tak makan

    ReplyDelete