Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 27 December 2012

Surat untuk Mawar......

Baru je balik dari meneroka blog Mawarnafastari ...... habis semua entri OKje geledah, sehinggalah beberapa bulan sebelum pemergian suami tersayang dan bagaimana bermulanya bibit percintaan mereka pun OKje terjah!.......


Maaf ye Mawar.......................... sebab meneroka tanpa izin, tapi OKje percaya, di Bloglah Mawar mencurahkan perasaan dan berkongsi rasa dengan teman-teman yang sudi membaca dan mendengar! 

OKje pernah tulis entri serba ringkas siapakah dia Mawarnafastari dalam entri ni  Bilamana dia telah tiada disisi

Tulisan-tulisan Mawar cukup menyentuh perasaan halus OKje yang bergelar perempuan, isteri dan ibu.....


Bagaimana tabahnya wanita ini membesarkan 2 orang permata hati tanpa insan yang bergelar suami! Bagaimana kosongnya jiwa bilamana saat dia memerlukan suami, tetapi suami tiada disisi untuk menghulurkan bantuan.

Dikala suami dijemput Ilahi, usia perkahwinan mereka boleh dikatakan masih tempoh berbulan madu, masih belum puas bermanja dan bersenda apatah lagi anak yang bongsu baru berusia beberapa bulan..... dan dibeberapa saat sebelum kematian, Nafastari masih sempat menggengam tangan Mawar sebagai ucapan selamat tinggal agaknya!....

Allahu Akbar....

Mawar cukup beruntung kerana terlebih dahulu mengenali dunia Blog! Bukan macam OKje......
Sekurang-kurangnya Nafastari ada meninggalkan tulisan-tulisan yang boleh dibaca dan dijadikan kenangan sebagai pengubat rindu! Sekurang-kurangnya Mawar boleh menjadikan Blog sebagai diari perjalanan hidup Mawar untuk tatapan Embun dan Kekwa!  
(.... dah macam Novellah pulak ni....he...he.. )

Dan semoga Blog hainom OKje juga boleh menjadi tatapan suami dan anak-anak bilamana merindui OKje ketika OKje telah tiada disisi nanti.....  hu...hu...

Sedihnya....

40 comments:

  1. tersentuh hatiku.. huhuhuhu.. :D

    ReplyDelete
  2. ya Allah...saya syahdu bila okje buat n3 utk Mawar ni...tak tahu la sy cm mn bila dia insan bernama suami tiada di sisi...semoga dipjgkan usia suami..ameen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh Zura lama senyap tak dengar cite....

      yelahkan zura...

      Delete
  3. harap kita semau lebih tabah la kan..:)

    ReplyDelete
  4. tersentuh hati kecilku neh..sob..sob..

    ReplyDelete
  5. erll..sedih pulak baca ayat yang last tu..:|

    ReplyDelete
  6. Sedih tau baca entry2 Mawar kan Kak.. atie pun rajin ke sana...sob..sob.. ermm.. tak dapat bayangkan klu sy yg berada di tempat beliau...
    kesimpulan nya sayangi org2 di sekeliling kita selagi mrk ada...:(

    ReplyDelete
  7. yeay....OKje pown dah jadi peminat setia MawarNafastari...Betol x Farah cakap dulu...blog dia sungguh bermakna dan banyak buatkan kita muhasabah diri kita... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah Farah..diluarnya ketawa..tp dihati tiada siapa yg tahu...

      Delete
  8. hm , sedihnya ...


    reply dari entry CP :

    yela , memg suami kena carik keturunan baik2 tapi kalaw dah macam nih tindakannya , bukan ke macam mengaibkan perempuan tuh ??

    ReplyDelete
  9. Tngh ziarah arwah ... Pkerja aby. Meninggal dzuhur td. Usia prkhawinan nya br genap sethn. Nk tnggu thlil mlm ni..
    Al fathihah utk arwah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa Aby...sakit ke eksiden?...alahai siannya bini dia... alfatehah tuk arwah!

      Delete
  10. Insyaallah klu ada masa akan baca kisah2 diblog mawar tu

    ReplyDelete
  11. memg tersentuh sebagai perempuan, isteri dan ibu, kita amat memahami.. boleh rasa.. ne berjauhan dgan somi pun rasa gundah gulana..semoga mereka bertemu dijannah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dysha...baik gi ikut suami nu...hu...hu..

      Delete
  12. sangat tersentuh hati syahdu je msok blog nie :)

    ReplyDelete
  13. setiap org punya kisah, dan syukurlah di blog ni lah kita miliki kekuatan utk meneruskannya..
    Baby kalau baca cerita tentang hati ni mmg confirm meleleh.. Sedih,

    ReplyDelete
  14. sy da bace dah.. mmg sedih.. semoga dia kuat dan cekal.. sobs sobs =(

    ReplyDelete
  15. Blog ni sebenarnya boleh menjadi terapi minda untuk semua..boleh sedih..boleh senyum dan macam-macam lagi..touching entry ni OKje...

    ReplyDelete
  16. Sedih dan mngusik naluri ini..
    if tomorrow never come..

    ReplyDelete
  17. Nak geledah blog Mawarnafastari jugaklah...

    ReplyDelete
  18. 1st time singgah sini terus hati jadi syahdu. Hampir2 empangan nak pecah, sib baik leh kontrol. Folo u .jemput singgah blog anis ye,kalau sudi ler

    ReplyDelete
  19. wow bibit percintaan dorang pun sis terjah yer pekate sis join ain nye segmen meh ain nk terjah kisah cinta sis ngan husband lalalala..

    ReplyDelete
  20. sian ya , isteri yg kematian suami di awal perkahwinan

    ReplyDelete
  21. salam,

    terima kasih, tak sangka ada surat utk saya..
    :)

    semoga Allah memberi kita semua ketabahan dalam apa jua bentuk ujian... utk kamu, utk saya dan utk semua ciptaanNya...

    tiada apa yg lebih bernilai selain doa sahabat2 seislam.. terima kasih doakan saya....

    :)

    hugsss

    ReplyDelete
  22. tetiba jer tacink baca entry neh. hurm. sue nak ke blog dia laaaa. kadang2 bila kita baca kekuatan orang lain. benda neh boleh jadi kekuatan untuk kita jugak. hurmmm

    ReplyDelete
  23. dah baca sehingga ke awal perkenalan mereka. huhuhu tengsss okje!! membaca blog tu bagi kekuatan jugak kepada kita!

    ReplyDelete
  24. dr pagi td singgah blog mawar..duk baca entri2 dia yg lepas2..mmg sedih baca..tak dapat bayangkan kalau kita berada kt tempat mawar..macam manalah agaknya..kan akk ok je..baca sampai menitik2 airmata ni tau..sedih

    ReplyDelete