Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 17 January 2013

Dahlah hitam, pekat pulak tu....

Baru balik daripada ambik duit RM100.00 untuk bantuan khas pelajaran 2013.......  3 orang anak, RM300.00 ....... Open table le malam ni! ha...ha...
Thank You PM!

Punyalah lama OKje ambik masa nak menggunakan rempah  Daging Masak Hitam yang Izan Mama Mia bagi. Sebab apa dan kenapa boleh tengok entri ni....... Dapat Surat Cinta.

Bukan apa, OKje memang jarang makan daging, bukan tak suka, tapi bila tengok daging sekilo dah mencecah RM 20++, rasa macam 'BAKHIL' dia sampai pulak! ha...ha... Ikan lagilah mahalkan...... RM30++ sekilo ( depand jenis ikan ) sekarang ni......

Lagi pun...... tak elok makan daging merah selalu ....ececeh.... he..he..

Dan akhirnya ........

Memang melotop! Dahlah hitam, pekat pulak tu he..he.......... Pergh!! Memang terbaiklah Rempah tu Izan!
 
'Daging Tetel' ( tak tau orang lain panggil apa ) beli kat Pasar Tani Sabtu lepas........ dapatlah dalam RM13.00 sekilo.....

OKje suka Daging Tetel ni sebab dia bukan 'solid daging' tau........ daging ni campuran daripada lebihan daging dengan otot dan lemak yang nipis.....

Bagi OKje, OK jerrr ......

51 comments:

  1. ayoooooooooooooooo sedapnya kak!!! nakkkkkkkkkkkkkkkkk!!! erm sue memang suka daging! pastu daging yang masak hitam2 mcm neh! tak kua rumah dah neh kalau dapat makan neh. huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. psssttt lupa pulakk, simpan untk sue sikit. huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. kalau daging batang pinang lagi best...tapi tengah2 hari macam ni bila tengok...terliur la pulak... yummylicious...OKje saja tau...

    erkss...open table ek? bila nak calling2 ni ajak open table tu...ekekeke...

    ReplyDelete
  4. Baru betul-betul hitam-hitam sidaging rusa; sungguhpun hitam enaknya rasa.. eh bukan rusa kan.. kalau rusa laaagi tinggi kolesterolnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah....nk kena jaga jaga jugak tu KZ...

      Delete
  5. Seminggu sekali makan daging, kuat badan!.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Rasulullah pun makan dating kan Prof Ustaz...

      Delete
  6. dapnyer kak...meleleh ayo liur nh

    ReplyDelete
  7. boleh lunch sekali x..hihi..sedap tgk tu..

    ReplyDelete
  8. Kadang2 baca entri ni OKje senyum sorang-sorang... nampak tu Normi kata 'sedap tu'Anum pulak kata 'sedap nie'...he..he..bestlah korang ni!

    ReplyDelete
  9. sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........

    ReplyDelete
  10. aiyooo saye ade high blood ..pas makan daging, nanti saye fenin lah, dah tu migrain ...alahai ..jeles nye :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena jaga tu Shaz...okje pun kena berhati hati jugak ni...

      Delete
  11. emm.. tengok gambor pun dah terlior.. ish ish ish.. :D

    ReplyDelete
  12. dia macam daging itam manis tu ek okje... eiii suka. yg mix2 daging ni lg sedap kan.

    ReplyDelete
  13. Sedapnya...oo order dkt Izan Mama Mia ya...

    ReplyDelete
  14. tq okjer...dah cuba...saya pun dah lama tak makan daging....sbb hubby tak berapa gemar..sll masak ngan ayam jer..bagus..tgk dr gambar tuu dah lulus dah tuu..nak lg lulus..cer pos sikit nak rasa..hihihihi... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha...ha...amboi depa...sambil menyelam minum ayaq nampakkk...he..he

      Delete
  15. wahhhh...sedappp nya nampak..hitam2 tapi sedap...haha...tu lah bila pikir mahal sgt, kdg2 terbantut nafsu nak beli..hehe..bukan kedekut tapi jimat...haha:D

    ReplyDelete
  16. mmg sedap daging tetel ni..bleh tambah nasik dibuatnya

    ReplyDelete
  17. nmpk sedap n menyelerakan la.....

    ReplyDelete
  18. Hitam pun hitam lah asal sedap..aaaa..sedap sangat tu..lapar lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha..ha...mentang mentanglah hitam...jgn disangka pahit Aini..

      Delete
  19. daging tetel..? tak pernah dengar...
    sedapppnya... nak sikit, 'mak'...
    dah lama tak makan daging...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sian ko nak....mari sini mak bagi makan sama ko...he..he..

      Delete
  20. WOWWWWWWWWWWWW .. PERGHHHH .. SEDAKKKKK TU AKAK .. NAK SIKIT .. NANTI DEQ DEAL NGAN ANAK DARA SUE UNTUK G UMAH AKAK .. HAHAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. He...he..mungkin ke? jauh bedo'oh...

      Delete
  21. Wah sedapnya OKje..memang mengancam!!! kalau kita buat sure tak jadi macam ni..he..he

    ReplyDelete
  22. Masak tk pndai tp angger kon mangan, konfom pandai punya. Siap blh komen lg. Huhu

    ReplyDelete
  23. walau pun hitam tapi sedap nampaknyer..

    ReplyDelete
  24. Hitam hitam si tampuk manis sungguh pun hitam di pandang manis, tapi yang ni tak manis, yang ni nampak mengiurkan. Susah lah masak2 camni nak follow, hehe (ni kes tak reti masak tau OKje)

    ReplyDelete
  25. wah ni masakan ala mamak ni , okje ...

    ReplyDelete
  26. ish..ini resepi asli dr GErik laa..bukan masakan mamak...

    ReplyDelete
  27. okjew Na alamat Na tak anta lauk ni kat rumah Na.. *mnegidam

    ReplyDelete
  28. nmpak sedap..mesti layan kalu mkn...

    ReplyDelete
  29. dia punya kuah tu yg nampak sedap..hitam, pekat, melekat..H kalau masak pun suka yg macam tu la..kalau cair rasa x puas makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yo yo'o...pandai ke masak tu H...he..he..ke makcik warung yg masak!

      Delete
  30. nmpk best!rempah daging masak hitam tu ade jual kat pasaraya tak?kat giant ke...senang skit nak beli...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izan mama Mia yg bagi PC.. Kena order ngan dia kot...

      Delete