Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 23 January 2013

Tiba-tiba rasa RINDU dengan mak pulak....

pinjam ye hatijiwafikiranwawa......
Balik je dari blog Atie Yusof berkenaan perjalanan dia ke kampung halamannya di Tawau, terus dapat idea nak buat entri ni ........ ( banggalah tue!!!.... he..he... )



Dah lama jugak OKje tak dapat menatap wajah MAK kat kampung tu.......  Walaupun masa perjalanan ke Muar tu lebih kurang sama dengan perjalanan dari Lahad Datu ke Tawau, dalam 2 jam 30 minit, tapi dengan anak-anak yang bersekolah sekarang ni, tak dapat jugak OKje nak balik selalu......

Walaupun duk tido kat dalam keta tu...... tapi  memang cukup memenatkan weyh!!

Kali terakhir OKje balik kampung masa cuti sekolah hari tu...... masa kakak-kakak OKje berjalan ke Jogjakarta awal December lepas.... Layankan ajelah kerenahnya.....

Selalunya sebulan sekali paling tidak mesti sampai ke daerah kelahiran OKje tu.....
Hanya telefon ajelah sebagai pengganti diri.......
Biasalah orang tuakan...... asyik menelefon aje, tanya tulah tanya nilah.... he..he... kesian...... rindu kat anak bongsu dia le tu kot!
 
Tapi....... dengan keadaan yang tak berapa nak mengizinkan sekarang ni, rasa macam tak sesuai pulakkan..... hu...hu....

Entahlah .......... tiba-tiba rasa rindu dengan MAK pulak!


48 comments:

  1. bila rindu sedekahkan alfatihah ye

    ReplyDelete
  2. bila rindu.,.ku sebut nama mu..=p

    ReplyDelete
  3. call mak cepat...call... hu hu hu...

    haruslah rindu pada mak kan? orang yang melahirkan kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. He...he...kadang kadang tak jugak Farah....

      Delete
  4. ada emak lg best le... Emak saya dh meninggal thn lps... huhu...

    ReplyDelete
  5. Kangen banget tu. Brttuah mak ada anak yg kangen bnget kt dia nun d kmpng tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. He...he...adhoh kangen wes cepak kuping nge abang....ha....ha

      Delete
  6. hihihi...kalau rindu balik lah Kak.. sesekali jumpa mak.. Atie pun kekadang tak dpt balik, mak yg dtg LD.. huhu.. dok rindu cucu sokmo..
    apa pun mereka tetap di hati.. walau jauh sekali pun jgn lupa tepon..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah mmg nk balik ni.....tgh cari masa yg sesuai le Atie....hehe..

      Delete
  7. iman pon sme la kak...tapi mak ngah majuk ngn ayah skunk

    ReplyDelete
  8. Wahhhhh,,,,cik pon rindu kat mama cik walaupon baru jew semalam jumpeeee :(

    ReplyDelete
  9. INSYA ALLAH NNTI DPT BALIK KG .. HIHI .. DEQ DUK SERUMAH PUN STILL RINDU KAT MAMA

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala-ala...comenya....ngengadalah tu...

      Delete
  10. call mak OKje tiap2 hari...dulu mase PC blaja duk berjauhan dgn mak tiap2 hari call mak...skg ni mak ade depan mata sentiasa...sbb duk skali dgn mak...hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak yg call okje PC....he..he...tp 2-3 hari ni senyap pulak....

      Delete
  11. rindu hati ku tidak terkira... mengenang orang yang jauh... huhuhu sentap I okje :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saja nk menyentapkan u okje...he..he...

      Delete
  12. mak pun rindu itu..tak apa nanti ada masa terluang mesti balik..kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknyalah KY...insyaallah akan balik nanti....he..he...

      Delete
  13. Replies
    1. Org tua mana tau pakai Skype aiisyah...he..he...

      Delete
  14. huhuhu rindu gak ni...dah lama tak berskype.....ada problem dengan pc kat kampung tu. ni adik2 pakat balik kg hujung mggu ni....lagi la terasa sedihnya...huwaaa nak balik jugakkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak okje mana tau Skype ceqgu...komputer pun tak de hihi...

      Delete
  15. setiap detik setiap saat kita mmg rindukan ibu...ibu...!!
    salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejak dah berlaki ni ummiaiman....rindu ngan mak dah kurang sikit..hehee

      Delete
  16. hahaha crita pasal phone dgn orang tua kita..teringat Na mase memula Na belikan mak hp..mase memula dpt setiap 20 minit dye call Na sampai Na ckp"mak tak yah laa bazir credit ye"
    hehehe mk ckp mask saja je boring tataw nk call sape... =D RINDUUUU KATT MAKKKK!! #sat lagi balik nk cium mak laa =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. He...he...org tua mmg cam tukan Na....

      Delete
  17. call! huhuhu. i mish my mum too! walaupun ada jerk kat umah. eceh! huhuhuhu

    ReplyDelete
  18. Am pun antara sebab tiap kali cuti tak kisah la winter ke summer ke balik Malaysia sebab rindu family la.

    Orang lain sibuk pergi ke negara lain am balik rumah tido dalam bilik, mengharapkan mama kejut subuh, buat sarapan dengan milo - rasa heaven camtu ^__^.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooooo.....cam tu eh Am....babab kang...haha..okje pun kalau anak okje balik dr asrama..rasa mcm nk terkeluar anak tekak kejut bangun subuh...
      Baru tau rupanya anak ni mmg sengaja dera mak rupanya....

      Delete
  19. Biasalah kita anak-anak mesti rindu ngan mama..hehheheheh.

    ReplyDelete
  20. CP pown even tempat belajar 45min , jarang jugak balek nih sebab bz ngan macam2..

    ReplyDelete
  21. Saya duk sebelah rumah mak je... Hehehe...

    ReplyDelete
  22. nasib baik baru lepas skype dgn mak bila baca entry ni :)
    Saya masa anak tak sekolah mmg setiap minggu balik kg, tapi bila anak dah sekolah jadi dua minggu sekali daa.. tapi, skrang hanya Skype jer penyambung rindu.. sob sob!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha..ha...sekarang terus susah nk balikkan Bijen...

      Delete
  23. petang td baru lpas nih jumpe mama...anta duit belanje...alang alang duk borak skali...huhuhu

    ReplyDelete