Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 22 February 2013

Cerita mereka lagi.....

Salam Jumaat .......

Semalam petang buat KUIH BAKAR .......

Kalau rasa nak try buat boleh jengah sini.....Resepi Kuih Bakar

Sebab rasa macam dah lama tak buat dan makan kuih ni! Tokak den ni dah menjerit-jerit mintak eh!   hu...hu....   Yelahkan..... Kalau bukan tuan yang empunya badan buat sendiri, nak harapkan sapa lagi ? ...... Takkan nak mintak  Monsterglider yang duk Berlin tu tolong buatkan.......

Bab main masak-masak ni memang OKje cukup respect dengan dia, walaupun baru anak sorang, tahap rajin menerai kuih muih tradisional memang tahap chef..... Betul..... tak tipu!..... Korang pernah ke buat Cucur Penyeram? Tak pernahkan......  dia pernah .....  he..he..

Apa pun ..... keinginan tu idaklah sampai tahap mengidam pun, cukuplah tu........ dengan 3 orang permata hati,........ keluar pun ikut tingkap semuanya! Memang bertuah sungguh depa semua tu,  tak mo ikut pintu, lagi pun umur akak pun dah nak Isyak dikkk... he..he...

Bagilah can kat budak- budak yang baru nak berjinak-jinak dengan alam rumahtangga ni meramaikan umat Nabi Muhammad pulak...... Betul tak?  FurrasbubblynotesKierasakura dan Cikzaniff ?

Selamat mengandung dan beranak ye 'mike'.....

34 comments:

  1. ha ha ha...nak mengandung dan beranak pun ada ucapan ker OKje? anyway...terima kasih... doa2kan lah kami ek... jeng jeng jeng...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....kasi semangat tu naik Farah!hehe..

      Delete
    2. Doakan utk saya juga ye akak :)

      Delete
  2. len kali pos le k sini sikit kuih tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..he...dpt dah kasut tuk mengecat tu ?hehe

      Delete
  3. hahaha..insyaallah selamat ye akak..lom trasa ngidam nih..akak je dok merasa..kalo rezeki akak dulu..apa salahnya..isyak pon masih hot pe..:p

    dh ade entry baru..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hish Zanif ni...kan okje dh cakap...bg can kat kome kome le pulak!

      Delete
  4. sajer tayang yer..bak mai sikit..xmo seloyang tuu..kiter tgh diet laa...hehehe..eyalah biaq yg muder2 tu dok mengidam bagai..kiter yang dah beransur kertu nie..cukuplah besarkan hok mana ada..(kikiiki ayyat cam anak ramai)...nampak menjadi laa... kuig tuu..hijau nan menawan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat menjadi takat tuk tekak okje ni izan...

      Delete
  5. Aduss.. kuar2 dari peti sejuk, singgah sini, dengan perut lapar, tengok2 kisah kuih lah pulak.. makin rancak gendang dalam perut ni.... Salam OKje.. rindu lah, 2 hari tak menyakat OKje.. hehehe.. tu gmbr kuih bt sendiri ke.. cantik nampak.. :)

    ReplyDelete
  6. Hei Adey manis.... cer tengok kaki OKje sat... santek ke idak? hehe ada kena mengena dgn soalan tak agaknya? haha.... akakkkk le buat tu malas nak buh dalam pinggan sebab dah terpotong tak cantik..... terus je snap dari loyang.....haha...

    ReplyDelete
  7. stuju ngn statement akhir, kikiki

    ReplyDelete
  8. sedapnya kuih bakar tu.dah la tgh lapar ni.ptg2 best jugak layan kuih bakar.

    ReplyDelete
  9. salam ziarah kembali...

    kak zu umur yag dah nak masuk insyak pun lum pernah cuba buat kuih nih...hehe

    dah ada resepi ni cntiklah ..boleh cuba...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... Okje pun dah isyak baru buat ha..ha...

      Delete
  10. maalunye cikgu...cikgu tak pandai buat kuih2 ni okje. kalau makan.............ehemmm tak payah di suruh, lajuuuuuuuuuuuuu jek suap kat mulut hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje sesekali je jadi pandai buat....ada masa pandai makan je ceqgu huhu...

      Delete
  11. mmg terliur pun tgk buat je tak reti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang je Knor...campur semua pas tu bakar...dah masak makan....

      Delete
  12. Kita pun boleh hainom selagi belum menopos tapi itulah takut nak bwa perut memboyot macam masa usia 20-30an dah tak ada lagilah kakak nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hish KZ....kelakar aje nanti hehe....tapi saya dah ikat KZ....so 99% safe..

      Delete
  13. Sedap nya Kak... Makcik kite pandai buat ni..tapi sslu buat time nak ada kenduri je.. suka makan..
    sy ni semua failed bab kuih2 ni..haha:)

    ReplyDelete
  14. HAhahaha promote kuih penyeram I nampak, tapi tak leh lawan bingka ni la. Ni kalau saya teringin nak makan akok, saya buat jer bingka ni jugak letak telur banyak2 bagi kedut2 banyak. huhuhu
    Saya terpaksa la buat sendiri okje pasai nak harapkan saper buatkan kat sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Telur banyak tu bagi kedut eh MJ.... tak tau pun...

      Delete
  15. pandainye OKje buat kuih traditional ni...kena belajar dari okje ni...PC tak reti langsung bab2 kuih traditional ni...kuih moden reti la...hahahaha;p

    ReplyDelete
  16. sedapnya kuih.... saya kalau balik pasir mas memang selalu beli... kalau kat sini, takkan beli sebab tahu yang dijual kat sini tak sedap macam kat kampung.. huhu... mengada2 tul kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu AN..payah nk Cari yg sedap...buat sendiri baru puas hati....jumpa mana resepi tu dh lupa...

      Delete
  17. saya tak bakal menghampiri usia okje tp tak kawen2 lagi..mcm mana nie?huhu

    ReplyDelete
  18. hihihi insyaAllah nanti kitorang meneruskan legasi tersebut hihihihi

    ReplyDelete
  19. sedap...tapi tak mahu banyak sangat makan kuih tu...

    ReplyDelete
  20. cik pon suke ikot tingkap...wahahahhaa..
    ehhh...ucapan tuk cik tak dop ke?

    ReplyDelete