Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 20 February 2013

SOGO pulak...

Emmm.... stop dulu kisah rakan bloggers tu yeh........

Nak cerita pasal SOGO pulak.....
Rasanya, untuk tahun 2013 ni, inilah kali pertama OKje menjejakkan kaki ke SOGO, masa meneman Arjuna dalam entri  Daftar haji dan tahun 2058.  Lepas tu, tak taulah bila lagi agaknya OKje akan sampai. Nama aje duk KL, tapi SOGO memang bukan area OKje...... 'wa jaga kawasan lain beb'......he..he....

Kebetulan SOGO masa tu ada 'SALE' tau......  Memang banyaklah handbag yang ada discaunt! Tahu ajelah SOGO.......


Memanglah ada yang berkenan di hati, tapi HARGA pulak yang rasa tak mampu milik...... Bukannya kerja pun.... nak buat apa pakai beg yang mahal-mahalkan, tapi kalau berkemampuan tak ada salahnya....  he..he........

Bila dah ada harga yang berpatutan, WARNA pulak dah habis......... hish memang banyak betul hujahannya!.....

Lastly OKje ambik yang ni aje........


Beg Longgok........ ha..ha... ( ketawakan OKjelah tu!!! ) Tak cantik eh???? Old fesyen ke? he..he..

Tulis kat situ, 2 ~ RM130.00, tapi tak ada yang berkenan....... so ambik satu ajelah hu..hu.... 
OKje duk situ, pusing-pusing tengok beg pun dah hampir 2 jam lebih........ Takut kena marah dengan Arjuna, tu yang nak tak nak terpaksa sambar jugak beg  tu......he..he...

Perempuan ni kalau bershopping...... bikin panas hati lelaki betul....... apa yang dibelek, OKje pun tak tahu! ( mengumpat diri sendiri ni!....)


35 comments:

  1. samalah,, mau berejam belek beg,,, last sambar saja ,,,hehehe,,,sogo dh lama beno tak jejak,,,sebab ssh nak paking beb,,,.' wa malas nak kaco line lu, beb'...wakakakaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoho...basement ...parking banyak beb...kalau lu pegi Ahad tengahari mmg le penuh beb...hehe

      Delete
  2. simple beg tu..tetap cntik pe..nape xsambar hat len sma..:p..ni kaklong kawasan ke..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah zanif hajat mmg nk sambar satu lagi ....yg formal sikit....senang nk bawak gi keje kawen to tak de yg berkenan,...yg berkenan pulak tak mampu milik hehe...

      Delete
  3. BK plak xsuke shoppping brg, suke jejalan je tapi ikut mood

    ReplyDelete
  4. simple and nice la beg tu... colour combination pun occay...

    erks...ye ke kalau orang perempuan bershopping bikin lelaki hati panas... macam mana kalau the other way round...ekekekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...kalau dah lama kawen agaknya macam tulah Farah....hehe...kalau tgh bercinta, satu hari satu mlm pun sanggup kot....haha...

      Delete
  5. Sogo tu slalu sgt sale kan.. nie 28hb sale lg.. :D

    ReplyDelete
  6. wahh Okje jaga area bukit bintang ker mana? otai sangat.
    bag tu cantik, simple. saya pun, belek2 belek lastly tak beli apa. Tapi kalau time jalan2 nampak somethign dan terus berkenan di hati, memang terus sambar (mampu milik).

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha...ha...midvalley je MJ ...itu pun window shopping ha..ha
      Okje plk mj sejak tak keje ni ...kalau berkenan pun...kalau bukan keparluan ....mmg buat buat tak berkenan...haha
      berhemah okay!

      Delete
  7. Cantik lah kak beg tu..klu atie berkenan juga tu..masa duk KL dulu sllu jg ke SOGO, tapi window shopping je..beli nya jarang..haha.
    Tak tahan harga kt SOGO..huhu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah Atie...tak pernah shopping situ pun...itupun kebetulan je..

      Delete
  8. Suka la warnanya.....cun melecun ler okje pasni.....okje doakan cikgu sihat yer...cikgu sedih ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah akan ada nama ceqgu dlm doa okje....moga cikgu ok ye...

      Delete
  9. Alasan takut kena marah dgn Arjuna..sambar beg tu sebab naj cepat...TIDAK BOLEH DITERIMA...hehehehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bis tu....alasan apa lg...hehe betulah....dahlah bertahun duk belek beg, kalau tak beli mmg kena marah free je okje...

      Delete
  10. betul tu , bab belek membelek nin serah kat pompuan , kita lelaki tunggu dalam kereta je , nak turun , tak larat nak kejar-mengejar dengan anak , takut hilang

    ReplyDelete
  11. at least beli jugak kan. penat membelek & beratur panjang terbayar. hihi..

    ReplyDelete
  12. giler sale....ari2 ramai org huhu

    ReplyDelete
  13. hehehe, betul tu... org pompuan bila shopping boleh lupa diri - saya la tu, ekekekek

    ReplyDelete
  14. akak dulu SOGO tu tpt paling best akak bershopping masa masih lagi tinggil di KL tahun 1996 - 2002. now tak pernah jejak.. adalah dalam 11 tahun ni dalam 2 3 kali ulang ke sana..

    ReplyDelete
  15. Hehe..tak kak..saya tengok tak old fashion pun..cantik je. berkenan pulak dah.

    ReplyDelete
  16. cantik aje kira tgk tue.

    tp klu kira shopping dengan suami xkisah lama pun sebab memasing paham. memasing memang cerewet bab pilih barang hihihi

    ReplyDelete
  17. cantik jer beg tuh=)kalau suami nurul shopping nurul yang penat ikut dia lengguh lutut sebab dia suka shopping jugak n teliti bila membeli barang.Nurul lak pakai belijer janji jgn mahal sangat.hehe

    tapikan mmg sogo peninglah kalau g..sale memanjang jgn ceritalah..haha bab kesesakan2 yang tak tahan.ngan ank2 kecik..idak ler pegi gayanya=)hehe

    ReplyDelete
  18. nik pun jarang pi shopping sogo.kalau nik shopping skjb jea. tapi kdg2 ada la yg lama.ikut mood jugak..tapi nasib baik hubby ok jea. ikut jea la mood bini dia ni..hehe

    ReplyDelete
  19. hahaha...samela kite...kalau nak beli barang especially baju, kasut atau beg mesti berjam2 pilih...padahal nak beli satu je...tapi 2-3 jam duk pilih saje...kdg2 tu satu pun tak jadi beli...balik dengan tangan kosong...(pemilih betul kan...hihihi)

    sebab tu PC jarang beli bab2 pakaian ni sebab malas nak pilih...bile rupa benda tu dah berkenan harga pulak yg tak berkenan, bile harga berkenan rupa pulak tak berkenan...Belanja berhemah la kirenye kite ni kan...hihi(mode:perasan;p)

    ReplyDelete
  20. Kami pon klau p sogo dl2 suka beli beg longgok gak time sales....x mampooo nk beli beg mahal2....sobsobsob T_T

    ReplyDelete
  21. tak sempat nak pergi walaupon jauhnya hanya bbrapa kmje. hihi

    ReplyDelete
  22. Ohhh.. dah bertahun2 tak jejak SOGO.. dah duduk kat hutan rimba ni, shopping online aje tu pun time ada duit lah.. kat GROUPON ke, LELONG ke, MyDeal ke.. murah2.. meh2 kite shopping dari rumah aje... haha

    ReplyDelete