Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 21 March 2013

KUIH faveret mak...

Sangat setuju dengan Ceqgu, bila idea nak menulis tu dah tak de......namanya idea tu dah tahap KERING KONTANG le hehe.......

So, layan ajelah kuih yang OKje suka ........ dah nama pun sukakan...... kalau banyak kuih yang terhidang depan mata, nampaknya kuih-kuih nilah yang OKje ambik dulu! hehe.....

credit pic delimazamrud

IMG_6872
credit pic awhiffoflemongrass
credit pic aimiresipi
credit pic sendukjebat
Kata aje suka makan, tapi buatnya jarang sekali! haha........

30 comments:

  1. hai..kebetulan tgh buat karipap nie..mai laa cni, atau nak di pos laju..ehehehhe

    idea menaip kat blog mmg timbul tenggelam..sat banyak dok mai sampai tak dan nak menaip..sat mai kering cam cuaca sekarang nie,,hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedapnya....inti brokoli ke? Hehe...
      Pos laju...mimggu depan sampai le...
      Ni idea tgh tak mai ni...huhu

      Delete
  2. yeahh baru dapat merasa first komen entry kat sini..hiih

    ReplyDelete
  3. kuih favourite kita sama...ahaks...boleh ler buat minum2 petang bila jumpa nanti... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh...lagu sedap kalau Farah buat hehe

      Delete
  4. sedapnya semua kuih2 tu.lebih kurang samalah kita punya fav ni hihi esp bab karipap n roti jala tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. TJ....nk terjah blog tapi tak de URL....
      Kalau sama faveret kuihnya ...susahlah TJ...kang berebut haha...

      Delete
  5. akk ok je ni mcm tau 2 je ek..ke semua gambo kueh kt atas tu...mmg peberet m3h tau..yg tiga2 tu slalu mkn..cuma kue koci tu da lme x mkn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah M3h...sedapnya kuih koci pulut hitam...

      Delete
  6. kuih melaka tu pun fav kak Nurul....

    ReplyDelete
  7. akak suka yg bawah sekali, kuih buah melaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Padahal senang je buat bush melaka tu kan UA...tp malas nk buat hehe...

      Delete
  8. assalamualaikum ... roti jala . ada satu hari tuh nak buat , rupanya cetak tak de . maka jadi lempeng lah ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...belasah ajelah...lempeng pun adik beradik dia haha

      Delete
  9. Yang no 2, 3, dan 4 tu kita suka gak... Best best.. Kat pantai ni. Nak komen lebih tapi budak2 ni duk main air, risau lak rasa... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi.....tak cuti sekolah dah bercuti dulu.....
      Celebrate birthday hari tu ke?...
      Dah gi tgk anak...

      Delete
  10. Banyak kuih tu yang jadi kegemaran acik jugak

    ReplyDelete
  11. semua kak suka tambah2 kalau orang hulur sepinggan (kita tak buat..) laju kak makan. kalau buat sendiri, kak makan sikit je..dah ambik bau lah katakan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah KA...hehe..orang bagi semuanya sedap aje

      Delete
  12. CP suker semua kecuali yang ijaw salut ngan kelapa tuh , ape name kueh tuh ??

    ReplyDelete
  13. takpe la tak buat pun sbb senang nak cari.. kalau duk bradford ni, nak tak nak kena la buat sendiri... tapi semua kuih kat atas tu saya tak pandai buat... huhuhu, mmg fail kalau buat kuih tradisional ni :(

    ReplyDelete
  14. Salam Jumaat OKje..
    wahhh semua tu kuih fav kita..
    kuih2 tradisional.. :)

    ReplyDelete
  15. aiyarkss...Farah nak kena buat ker...he he he...Farah kerja.. OKJe duduk rumah...jadi rasanya lebih afdal kalau kakak yang dulukan...wakakakakaka....

    ReplyDelete
  16. feveret deqla gak ni.. jgn kata mak okje je...kohkoh...

    ReplyDelete
  17. saya paling suka yang paling atas tu! orang putih kate curry puff! hahaha...letak sambal ubi dgn daging...marveles;p

    ReplyDelete
  18. kalau pasal kuih2 ni kan kak nom, aku suka popia goreng..bila time bulan puasa, hari2 aku akan beli popia goreng..:D

    ReplyDelete
  19. Nampak nye citarase kite same...cume beza nye cik tak reti nak masak mende tu..cik tahu makan jew...wahahahaaa

    ReplyDelete