Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 4 April 2013

Awet muda, realitinya.....

Oleh kerana pic asal tak leh tengok....
tukau pic nilah..... agaknya beginilah wajah 'mak'
suatu masa nanti.....come jugakkan nenek ni... 
Suatu masa dulu, ketika OKje berada di form 1, bila OKje tengok mereka yang berada di form 5, OKje rasa mereka itu sangatlah 'kakaknya', maksudnya macam dah besar bebenolah ...... kira dah boleh jadi tempat rujuklah.....

Dan ketika OKje berada diusia 20an, bila OKje tengok mereka yang dah berusia 30an ke atas...... (40an apatah lagi! hehe..... ), terasa mereka sangatlah 'tua'nya.

Dan sekarang, bila OKje dah berada di tempat itu, dan merasainya sendiri,  TAK PULAK RASA TUA! haha......

PERASAN SEBAYA je ngan kome semua hehe...... ( ni dah kes berat ni, tak mo mengaku tua! ).

Apa yang boleh OKje katakan....... 'FEEL mak'   tetap sama macam mak muda-muda dulu nak! haha......

Ni bukan statement perasan 'AWET MUDA' ye adik-adik.....hehe........ jangan salah sangka pulak!

Kalau tak caya, kome tunggulah SAAT itu nanti......

Dan sebagai menjawab statement Mia Kassim dan Umi Alya, kalau usia tu dah menginjak ke Jubli Emas, pujilah awet muda macamana pun ( ni merujuk kepada OKjelah yeh... ) tetap nampak jugak tuanya.

Muka dah start berjeragat, kering dan kusam tak bermaya ( dah macam iklanlah pulak!....), tidak lagi semulus Cweet Pinky, kudrat pun tak sekuat Cik Nor yang masih cergas ke sana sini, lutut dah mula hilang taringnya, badan dah mengembang sana sini dan macam-macam lagilah, banyak sangat kalau nak dilistkan kat sini......  haha....

So, foto yang mana ada tu sebenarnya nipu mata kome semua aje, sedangkan in realitinya tidaklah MUDA punnn........ atenya sebab SA tu dah remaja kot, tulah pasal nampak maknya muda.......hehe...

Dahlah weyh...... jangan percaya bulat-bulat dengan gambau tu semua!....

48 comments:

  1. elehhhhh...tak ngaku awet mude letewwwwwww.shareeee lah petua :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hek hek...malas nk layan ciklah...
      Petua dia suka nyakat orang haha....

      Delete
  2. nak komen aper ye, tiba2 ketandusan idea, len kali le perhalusi kata2 okjer di atas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....tak pe okje tau UA tgh steress...hehe gi balik dulu pikiaq lah...haha

      Delete
  3. he3..singgah pagi sini..gambau xleh tgk..x keluar pape..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emmmm empunya gambau tu block le tu...

      Delete
  4. eh samala la feel kita hehhe..

    ReplyDelete
  5. Betul tuh okje..bila kita semakin menua nie..takleh nak nengok kebelakang dah.kearah yg muda2 tuh..tnggu anak kitalah plak jd muda...kena tgk orng2 yg dah masuk 60an plak...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....betul tu barulah teringat destinasi terakhir dah semakin menghampiri...hehe

      Delete
  6. sokong m3h, gambar tak kuar.. so tak leh komen gambar.. kita komen ayat2nye aje pulak.. hehehe
    Betul lah mak, mak nampak muda tau... :)

    Kalau physicalnye condition tu, tunggu kot2 ada rezeki berjumpa baru kita komen lebih2 ye... hahaha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....seram ni nk jumpa MFM...takut kena komen habis habisan....haha

      Delete
  7. Aik, baru abis mengomel dah bertukar gambarnya.. ala mak, kalau dah comel dari muda tu sampai ketua pun comel lah, cuma nak kena telek lebih sikit... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....jenuh Botox pulak lepas ni...

      Delete
  8. mama sendiri tak percaya yg skrg mama dah cecah umur 34++(incoming jun br betul2 msk 35)dan tak terasa sgt yg diri ini tua sgt.. hahaha.. nih pun perasan feeling MUDA la nih kannn.. ahaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emmm muda lagi tu MM....hehe...tak pe...tak salahkan....perasan muda....

      Delete
  9. Saya pun will be 37 soon.. dulu-dulu rasa 37 tu mak aii tua nya.. tapi yang obviousnya, and this hits all women, bila berumur, walau nampak muda macam mana pun kederat tetap kurang percentnya.. hehe (kurang exercise kot).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maksudnya, feeling okje ni betullahkan Elly...
      Hehe....tp kalau berjalan tuk window shopping ok jer....haha

      Delete
  10. Ah'ha...balek2 reload ingatkan tenet low upe nye gamba tue memang tak ble buka :D

    ReplyDelete
  11. Hihi x prasan kita dah makin bertambah usia setiap tahun. Besday ingat hihi.tp betullah part dah makin mengembang sana sini tu huhu

    ReplyDelete
  12. hehehe....tapi tgk picta akk...nmpak muda jerr....wlau anak anak dah besar....kekang nmpak mcm kakak ngn adk jerr...

    ReplyDelete
  13. oklah tu orang kata awet muda... ^_^ memang pun, walaupun umur dah menginjak dari satu tahap ke satu tahap... saya pun sama...feel sama gaks lagi cam zaman2 early 20s... ihiks..tu salah satu faktor penyumbang...lagi untuk awet muda, mama Farah kata kenalah selalu senyum, jangan stress2, zikir, wudhu' dan solat...

    ReplyDelete
  14. cop lupa lak...lagi satu PMC...muahahahaha...

    ReplyDelete
  15. haaa..xde tips2 ke akak wei..kongsi2 la ngn membe lain..jgn kedekut..hihi

    ReplyDelete
  16. Oklah tu awet muda....
    Peeewwwwiiiitttttt.... =D

    ReplyDelete
  17. awet mudatu payah sikitkan.. teman pun gitu juga dah tak boleh nak rasa muda sesangat...
    sapu bedak terlebihpun tak lawa mana...
    so redhajerler...

    ReplyDelete

  18. Salam, Setiap kedut dan uban yang mula mencelah itu mengingatkan kita akan kematian yang semakin hampir. Mengingatkan akan bekalan yang perlu di bawa...cukupkah ia? Sesungguhnya Allah tidak mahu kita leka dgn kenikmatan duniawi...Syukur kerana dipanjangkan usia, gunakanlah ianya sebaik mungkin. Maaf Hainom...terlebih pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat setuju....kerana itu semua peringatan buat hambaNya yg selalu alpa....jangan tenggelam dengan pujian awet muda yang ada kalanya boleh menjadikan kita lupa kepada Alan akhirat yg kekal abadi....

      Delete
  19. Kalau macam kakak ni dari kecik sebab dah membahasakan diri kakak so memanglah sentiasa tua dari dulu hingga kini. Yg untung kalau yg kalau dari kecik dipanggil dara terus macam anak dara hihi....

    ReplyDelete
  20. haha...mana der akak..cik nor dah tua lah..cuma jodoh jer tak sampai lg..klu kawen gamaknya lbh tua pada akak kot muka cik nor..hihik

    ReplyDelete
  21. hihihi..... malu la tu...tp mst in person Okje nmpk muda dr usia kan.. :)

    ReplyDelete
  22. haha... org dah puji tu kira ok la..alhamdulillah... ;(

    ReplyDelete
  23. sekarang ni pun dah terasa tua..bila tengok anak2 dah makin membesar...

    ReplyDelete
  24. Alah Akak..jagn risau..akak tetap nampak maintain muda.. jiwa pun jiwa muda remaja..hehe..ikhlas ni puji..takdak maksud tersirat..haha..

    ReplyDelete
  25. assalamualaikum ... saya pun dah berusia . tapi sbb masih bujang , saiz badan pun tak berubah sejak kecil , jiwa pun muda jer la . Cuma muka tu kena rajin touch up ... hehehee

    ReplyDelete
  26. Hahaha dijawab juga persoalan tu.....ala tetap awet muda apa.....x rasa pun okje cam kakak2 ooppppsss....hahaha tp betul okje nmpk awet muda mungkin sbb mood ceria selalu..

    ReplyDelete
  27. tapi betul la Okje, bukan kita makin tua.. tapi anak-anak yang makin besar... SA pun nampak dah macam adik sendiri jer...
    saya pun pernah terfikir perkara sama.. bila masuk 30 terus rasa tua, tapi perasaan muda tu tetap dalam jiwa.. ekekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...Bagus ...bagus...sama feel....

      Delete
  28. nampak muda je..share le petuannya :)

    ReplyDelete
  29. Nenek tu tua berkedut pun mantain cun, kalau okje macam tu nnt2 pun tak kisah la kot, still lawa tu.
    okje untung anak2 dah teruna dan gadis, dah memang okje awet muda.

    ReplyDelete
  30. tua kalau kita yg rasa nak tua...kiter rasa muda remaja lagi..hiihhihi...biarlah daku perasan sendiri jgn org lain yg tlg puji bg perasan...kan sis..kiter mude lagi laa baru 25,..sis kan baru 28...hihihi

    ReplyDelete
  31. ELELE KAKAK .. XNK NGAKU LAK KAN KAN

    ReplyDelete
  32. Biar tua...hati muda. Tu yang selalu sihat dan cantik.....hahaha.
    Motivasi tu.

    ReplyDelete
  33. biar luar nmpk tua tapi dalam tetap muda...btl tak?ihiks;p

    ReplyDelete
  34. mana petuanya? sok..sek..uh..

    ReplyDelete