Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 28 April 2013

Mengopeng.....

Itulah pasal....... terer sangat MENGOPENG! hehe......

Layan ajelah pic ni walau tak de kena mengena ngan entri ......
credit pic ataphijau.com
Sebelum nak cerita kenapa statement atas tu wujud, ni nak tanya kome semua, tau tak maksud MENGOPENG tu? Tak pasti samada ini istilah antarabangsa atau pun tidak, tapi istilah ni memang  OKje dan Arjuna biasa pakai. Lebih kepada istilah kitaorang je kot ....

MENGOPENG tu lebih kurang curi-curi dengarlah....hehe.......

Mati-matilah OKje ingat kenduri doa selamat ( entri ini ) tu semalam..... Sebab macam malas nak pergikan so malaslah nak tanya kat Arjuna,.... 'petang ni kita nak pergi pukul berapa ? ' ....hehe...... tunggu dia bukak mulut mengajak kita! Untung sabut, timbul........ kotnya dia pun malas nak pergi sebab dari semalam dia duk risau ada urgent keje office yang dia nak kena settlekan...... so kalau cam tu, selamatlah OKjekan,  hehe.....

Patut pun sampai ke sudah dia tak bukak cerita pasal tu...... rupanya kenduri tu 11 Mei, lama lagi ..... huhu.....

Tulah........, kalau telinga tu suka sangat MENGOPENG laki duk sembang dengan MIL ....... hehe
Tak tau hujung pangkal dah buat kesimpulan.......
 
Psst....... Hari ni rasa macam nak ulang tayang 'PENGAT KELONGSONG SUTERA' tu je....... nak bawak semasa  mencemar sembah PIL nanti..... ( kalau rajin le! ) hehe....

~ autopublished ~

30 comments:

  1. Hahahah.klakar okje mengopeng tapi tak dpt maklumat penuh..heheh.lain kali kena mengopeng bukak luas sket telinga lagi hehehe..just kidding..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah UA....maksudnya masih amatur ni ....hehe

      Delete
  2. pestime tau perkataan tu laa sis..tu ler tak baik mengopeng tau..hihii..nnt bt lebih sikit pengat sutera tuu..izan nak semangkuk besar punya...tak nak dalam periuk tau..hihih

    ReplyDelete
  3. Xpernah lg dgr....tpi rietta mmg xsuka curi curi dgr perbualan org...mls nk amek pot...klu nnti dia nk cerita, dia cerita sendiri la...eeehhhh kueh apa tu.....apa kata ulang tanyang cecepat...teringin plak rietta nk tgk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...yehhhhh...sifat terpuji tu tp okje suka jugak Rietta....hehe bukan apa nanti senang le nak bagi opinion....hihi...
      Dah update sebelum ni dlm 'Pengat Kelongsong Sutera' kalau rajin cer tengoklah...

      Delete
  4. Wah! boleh guna bahasa mengopeng ni dgn kuling ku..haha..bahasa baru ni Kak..
    kihkih tak dpt lah mengelat kena pegi jugak kenduri saudara abg Arjuna tu..hehe..erm! dah terbayang rupa kelonsong sutera tu Kak....:)

    ReplyDelete
  5. Dengar salah ler ni....
    Tu ler mengopeng.....ajer.
    Orait!!! Aku dah pandai guna ayatbni

    ReplyDelete
  6. 1st time terdengar words ni..nice2 :)

    ReplyDelete
  7. First time sy dgr perkataan mengopeng ni

    ReplyDelete
  8. Tau jugak istilah "menggopeng" tu ye?.
    Bagi mereka yg tak tau, menggopeng ni diambil dari perkataan jawa, kuping = telinga.

    ReplyDelete
  9. Hahahah gitu mengopeng yer. sekali salah maklumat daaa. Owh sekali tu I tengah masak kuah satay tapi pelik jer rupanya, so I call my mom tanya nak buat lagu mana dah ni untuk selamatkan keadaan, sekali papa JJ masuk dapur bantai gelak sebab I yakin cakap kat dia I buat sendiri tanpa bantuan sesiapa, sekali kalut call mak. Eh dia mengopeng la tu kan.. boleh guna pakai tak dalam situasi ni. hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....yelah tu sah! tu mmg mengopeng sebab tiba tiba dia gelakkan u .... mcm tahu cerita je gayanya...

      Delete
  10. Pestaim kenal word menggopeng ni

    ReplyDelete
  11. ooo ini maksudnya... agaknya Gopeng, Perak tu dapat nama sebab orang kat sana suka menggopeng ke? haha... kena selidik ni..

    ReplyDelete
  12. Kalau keluarga kakak mengopeng dah jadi bahasa biasa dan maklum. So mengopeng tu salah dengar tarikh yg patut lama lagi oklah boleh siap-siaga lebih awal:)

    ReplyDelete
  13. ngeh3..pestaim dengo perkataan mengopeng ni ok je..mengendeng penah le dgr..hee

    ReplyDelete
  14. Mengopeng kat sini...harap2 tak salah dengor! hehe
    (betul kot ayat nie)

    ReplyDelete
  15. baru tau maksud mengopeng tu...he he he...

    ReplyDelete
  16. hahah saye faham mengopeng ni,,dulu time kecik2 suke mengopeng mak abah bual2 walaupon kdg tu bahase jawe bia saye tak paham

    ReplyDelete
  17. oh mengopeng...hehe baru tau maksudnya

    ReplyDelete
  18. tahu maksudnya... cuma terasa pelik bila baca tadi... hihi...

    ReplyDelete
  19. err mengopeng... 1st time dgr... hihi

    ReplyDelete
  20. tak pernah dengar lagi istilah tue sebelum nie

    ReplyDelete
  21. mengopeng..baru 1st tyme cik dengar ne...

    oooooooooo....lame lagi upe nye nak pegi kenuri tu..kehkehkehhhh

    ReplyDelete
  22. ingatkan apelah mengopeng tu...1st time dengor...haha

    ReplyDelete
  23. first time dgr perkataan tu...

    ReplyDelete
  24. Kakahkah..notti punya isteri.
    nway 1st time dengar maksud mengopeng :)

    ReplyDelete