Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 13 June 2013

Mamarazzi ....

Manyak SORRY Auntie...... 
Sebab MAMARAZZI ambik gambar curi....... ambik punggung lagi! hehe....


Fakta  ~  Ini bukan belakang rumah dia, rumah dia, corner lot, sebelah kiri .......
                                 ~  Asalnya tanah tu, masyaallah..... semak samunlah.....
                                 ~  Rumah ni memang tak de penghuni...

Message yang nak disampaikan, kalau dah namanya ( Cha, Ya, Nun, Alip ), memang RAJIN....... Betul-betul dia gunakan tanah, selagi boleh, tak kiralah tanah siapa pun......

Nak diharap orang yang duduk bertentangan rumah tu nak bersihkan? Emmm....  2 tahun lagi pun tak tentu!.... hehe...
 
'Auntie kasi tajak rumput depan rumah saya sekali boleh? hehe.....'

35 comments:

  1. UA nak komen apa ye, tiba2 hilang idea :(

    ReplyDelete
  2. 'mereka' memang sangat rajin berkebun, kan?

    ReplyDelete
  3. org Islam tak boleh le..tolong cabut rumput oklah dpt pahala ,kalau bercucuk tanam, hasil makan atau jual haram hukumnya jelas berdosa.kalau minta izin oklah..tuan tanah pun benarkan...oklah gitu..tapi dia cina...nak kata apa..tgok ajelah..mamarazzi

    ReplyDelete
  4. If x cukup rajin rumah SA pun ada auntie...

    ReplyDelete
  5. Lain kali kena cari neighbor macam auntie ..baguskan okje..exercise sekali..

    ReplyDelete
  6. hamboii kemain rajin aunty ni.. buat kerja amal gitew hehe

    ReplyDelete
  7. Betul 'mereka' memang jenis yg rajin. Tanah secoet kalau boleh tanam pun akan diusahakan..

    ReplyDelete
  8. hihihi...Mamarazzzi pun takpe.. sharing pun benda2 baik kan?... rajin ye auntie tu... boleh lah bercucuk tanam nti..:)

    ReplyDelete
  9. kita kena amik kerajinan depa :p

    ReplyDelete
  10. mesti dai nak bercucuk tanam tu..:)

    ReplyDelete
  11. rajin rajin rajin... nak ajak aunty datang umahlaa.. tolong clear rumah sebelah yang dah lama tak berpenghuni... :D

    ReplyDelete
  12. Agaknya auntie nie dah baca blog UA dan semangat tuk berkebun tuh okje..wahwahwahawah...gelak habes2 yer..nanti mamarazi lagi dia tanam haper yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampaknya masih kosong lagi tu UA hehe

      Delete
  13. setuju sgt, puak2 ni mmg rajin bab2 cucuk tanam hatta bukan kat tanah sendiri hehehe

    ReplyDelete
  14. baguslah ada auntie prihatin..kalau semak samun, ada binatang berbisa, jadi tempat nyamuk denggi membiak, nak salahkan sapakan? untungle orang yg duduk opposite rumah tu...heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....rezeki dari Allah jugak tu Nim....

      Delete
  15. dorang memang suka bercucuk tanam waima bukan di halaman mereka sendiri......
    http://ceritamayapersada.blogspot.com/2013/06/cpuv-campaigns.html

    ReplyDelete
  16. contohilah dia wahai jiran yang bertentangan...hiihih...tak dinafikan mereka mmg rajin bercucuk tanam

    ReplyDelete
  17. agak-agaknya auntie tu nak tumpang tanam apa erk...

    ReplyDelete
  18. atau auntie tu nak buat kerja-kerja amal....ada orang mim-lamalif-ya-wau nak buat macam tu tak...

    ReplyDelete
  19. kalau suruh dia bersihkan rumah mahu je kot auntie tu nom...

    ReplyDelete
  20. mcmni pun ada ya OKje... uhuhuhu

    ReplyDelete
  21. Uiks...dh umah sape dpn umah ksong tu....ehhhh...dalam islam xbleh guna tanah org kan..klu tanah org, hasil tanaman pown dikira org punya juga, walau kita yg tanam...

    ReplyDelete
  22. Mak ai, mmg rajin la kalu lagu tu... saya pula curious nak tahu dia nak tanam apa.... nanti jgn lupa update bila dah ada hasil :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelum ni pernah sekali dia bersihkan.... dia tanam pokok bunga daun halus halus tu......kali ni tak tau nak tanam apa pulak!

      Delete
  23. wah...manyak lajin la ini ah so... Ah So.. nasib saya punya lumah suma simen... pokok tanam dalam pasu saja...kalau tidak memang mau panggil Ah So bagi contract...he he he...

    *Dah ada bakat dah tu jadi Mamarazzi...he he he....

    ReplyDelete
  24. sekurang-kurangnya bila dibersihkan takdelah binatang berbisa kat celahan semak samun tu.. ;)

    ReplyDelete
  25. rajinnye aunty tu.. malasnya si tukang karut.. kohkohkoh... eeeii nmpk seram la plak rumah kosong tu...huhu..

    ReplyDelete
  26. cha ya nun alif memang rajin...tu lah manyak duit..hahhah

    ReplyDelete
  27. eh betul la... kaum mereka ni mmg suka berbakti pada tanah... sama dengan auntie2 kat area rumah saya ni... bila ada rumah yang tak berpenghuni, dibersihkan dan ditanam sayur2an...

    ReplyDelete
  28. rajin btl auntie tu,masih larat lg..

    ReplyDelete