Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 22 June 2013

UPAH ~ Limau Bali

CONFIRM esok OKje mesti bizi.....
Dengan Open Day TLBD, dengan melawat kawasan lagi, nak service kereta lagi ( Arjuna le, tapi Mini Mouse nak ikut! hehe.... kalau duk rumah kena masak maa!!! haha......mengelat!...... lagi pun dah kosonglah fridge kita! )

So, entri ni memanglah autopublish......

Nak share benda ni sebenarnya........ UPAH yang kita dapat bila jadi babysitter  Bukanlah upah pun.... macam buah tangan le.....

Ohhh...  ghupenya kome pegi Ipoh ye....hehe.....
Macam biasalah....... sebab Tukang Karut teringin nak makan LIMAU BALI tu, malas tak malas, paksakan jugak diri mengupasnya.... huhu.... Kalau tidak,  kempunan le nak makan LIMAU BALI! ...hehe


Memang sedap dan tersangatlah manisnya......

34 comments:

  1. wahhhhh sedapnya

    :D


    dekat ipoh eh?

    kite pun duduk ipoh hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. KL zana....Pak sedara balik dr Ipoh bagi buah ni

      Delete
  2. Wah sedapnya...limau bali ipoh mali!!

    ReplyDelete
  3. memang sedap limau bali ni Kak.. cuma sini dah susah nak jumpa..huhu..
    selamat mengukur jalan kan..haha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Atie.... Okje walaupun duk sini, dah pertengahan tahun ni baru jumpa.... Hehe

      Delete
  4. Limau bali dari ipoh terkenal satu malaysia dinda - manis
    Kalau dapat makan seulas pun dah puas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak puaslah kanda seulas kalau dinda....hehe

      Delete
  5. sedap!! limau bali.. nak dugakk..eh nak jambu tu dugak!!^^

    ReplyDelete
  6. okje acik pun suka limau bali tu..makan cicah garam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cicah garam AE? Sedap ke? ....dah manis pun limau tu AE....

      Delete
  7. Sedap limau barli tuh okje..kitorang sll makan ngan cuka letak garam gula gitu..hari ini plan mengukur jln mana lak nie..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm mcm hal.... Open day, service keta, ambik Sudden Attack, cari beg sekolah Angry Bird.... La ni kat rumah dah.... Tp sat lagi nk keluar mamam, dinner..... Dh tak de apa kat fridge! Banyak alasankan....hehe

      Delete
  8. Yang ni terus ngap tak payah cecah apa2 kan okje kalau dah manis gitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye betul..... Tak pernah pulak jumpa yg masam!

      Delete
  9. Dulu mase kecik2 cik suke petik limau bali ne...nenek cik dulu banyak tanam nuah ne.ade yang masam n manis...yang masam tu sedap cicah dengan kicap+lada..tp sekarang susah dah nak jumpe buah ne..ade pon mahal kut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhh kena petik ke? Ingat jatuh sendiri hehe
      Berapa sekilo agaknyakan Cik!

      Delete
  10. ada lg ke? jap lagi UA nak "ngecek.."

    ReplyDelete
  11. Bestnya Okje..dulu kita selalu beli limau bali ni di R&R on the way to Ipoh..lupa nama tempat tu..manis rasa dia kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang manis sesangat...tapi yg tukang makannya kat rumah ni OKje ngan hubby je ...yg lain macam tak berminat je gayanya...

      Delete
  12. teringat dulu kecik2.. mengidam punyer pasal sanggup curi kat umah jiran. naseb tak kena kejar.. hehe...

    ReplyDelete
  13. limau bali mmg sedap... naper la kar Bradford ni takde limau bali... limau sunkist banyak laaaa... hihihi

    ReplyDelete
  14. mak aii..sdapnya limau bali tu..:)

    ReplyDelete
  15. sedapnya limau bali,sy dh lama tak mkn..jambu batu tu pun sodap

    ReplyDelete
  16. sedapnya...aduhaiiii, telan air liur jer tengok..dah lama tak makan...

    ReplyDelete
  17. saya xblh makan limau bali sebab perut tak mampu nk digest limau bali tu.. tapi memang teringin sgt

    ReplyDelete
  18. waa..lama giler x mkn limau bali ni...dah bertahun kot..ngee..

    ReplyDelete
  19. suka limau bali... mmg jarang2 dpt telan buah ni.. uwaaaa...terliur tau..

    ReplyDelete
  20. SA x leh tahan la tgok buah jambu tu...limau bali x berapa suka

    ReplyDelete
  21. sedak nye...lamo doh tak makang asam nih..cicah garang belacang sedak sungguh nih

    ReplyDelete
  22. Ipoh & Limau bali mmg sinonim, ate dah situ tempat nye kenn hehe
    kalau kat KL ni susoh bebenor nak jumpe buoh groper ini hehe

    ReplyDelete
  23. limau bali kalau manis memang layan makan...

    ReplyDelete