Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 21 August 2013

Dahlah BESI, TUA pulak tu...

Ingat lagi dengan KUDA BESI TUA OKje? Dah lupalah tu!.......
Kalau ada yang teringin nak kenal bolehlah jenguk entri ni, My kuda besi dan Kuda tua......

Mesti korang ingat OKje nak tukar dengan PROTON SUPRIMA ni kan......   hehe......

paultan.org
Mana ada.....
Penat weyh....... asyik tengok Arjuna bayar hutang je! Pakai apa yang ada ajelah.......
'BIAR TAK BERGAYA TAPI CUTI MASAK SETIAP HUJUNG MINGGU'........ Boleh gitu! haha.......

Dahlah BESI, TUA pulak tu........ so kitaorang memang tak pernah dan tak confident nak bawak kereta ni jalan jauh, paling jauh pun mungkin ke Tanjung Malim kot, itu pun masa Arjuna pakai kereta ni untuk kerja, dedulu. Sekarang ni memang OKje lenjan untuk hantar dan ambik budak sekolah je.

Bila officemate Arjuna nak meminjam untuk balik Raya baru-baru ni, dengan separuh hati jugaklah nak lepaskan, tapi dengan syarat dia kena service dan tukar apa yang patutlah....

Yang mengejutkan kitaorang, KUDA BESI TUA ni mampu beraya sampai ke Kelantan! Jauh tuuuu....

Haaa........ Tak sangka mak tau!!! Tua, tua pun POWER! hehe..... Jangan pandang sebelah mata ye adik-adik yang muda tu! hehe....

Nilah my KUDA BESI TUA tu.....
Jangan tengok gate buruk OKje tu.......hehe 

35 comments:

  1. Bukan tua sebarang tua tapi tua yg ada power. Kalau maintain baik lama boleh pakai. Pahala tu dapat bagi kawan guna sampai Kelantan lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kanda.....ni tua tua bertenaga hehe

      Delete
  2. alah takpe, janji boleh bawak kita kemana saja... mama pun pakai satria buruk jugak.. hihi, biru juga warna kereta mama..

    ReplyDelete
  3. HEHHE . KETE SAME NGAN SI MAMAT PKAI . WAHH . BAIK SETIA NGAN YG TUA JE KAK .. :) KIHKIH

    ReplyDelete
  4. kereta proton saga yang lama ke tu kak?

    ReplyDelete
  5. kuda tua ni makin tua makin power hehehe

    ReplyDelete
  6. tua2 pun banyak berjasa ni kan OKje.. jgn pandang kuda besi tua tu sebelah mata je tau hehe
    bagus lah sikap OKje.. ayat 'BIAR TAK BERGAYA TAPI CUTI MASAK SETIAP HUJUNG MINGGU'sgt berjimat cermat.. suka suka suka =)

    ReplyDelete
  7. kete tua suami akak masih ada lagi tau.. tak nak dia jual wlupun dah ada kete muda.. katanya masih ok lagitu... memangpun tak penah meragampun...

    ReplyDelete
  8. tua tua pun.. ia dah banyak berjasa.. otai sgt dah kereta tu..
    bersyukur lah kan ada kereta.. dan ia masih elok untuk di gunakan :D

    ReplyDelete
  9. kami dulu pakai tu mau gak abg pakai cecah 10 tahun ke atas.cuma kena rajin servis mmg elok ar dia..pastu kmi beli kete baru.tak sampai berapa bula satu org cina amik kete proton saga suami.

    pastu ramai tegur suami saya.umur sy nampak kete ko kat sekian2 tempat tapi asal pemandu di org lain/lalu kami gelak kereta tu kami tolak kedai. mmg pi mana2 org sangka tu suami padahal org lain dah.kereta org ada org beli bermakna masih ada peminat yg tersendri..jauh juga kete tu jalan lepas gak balik ipoh ke melaka. pastu ipoh ke jb..oklah lepas gak pi p.penanag.

    tak kisah kete lama atau baru asal kita tahu jaga dg baik beda tu semua blh tahan lama utk di pakai heee..

    lup mummy hainomokje nghee,,,

    ReplyDelete
  10. Proton saga...inilah model keluaran proton yang paling lama bertahan sebelum diganti dengan saga blm. Kereta yang paling mudah diselenggara dan cukup lasak enjinnya. Kereta tu tak tua...cuma tuannya yang semakin tua, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....pekena nampak!!!!!
      Orgnya mmg tak dinafikan.......tua dah, semakin dimamah usia...huhu

      Delete
  11. selagi masih OK, guna je Kak.. tak perlu nak tambah hutang lg beli baru kan?..hehe.. Kuda tua pun msh bertenaga....:)

    ReplyDelete
  12. walaupun tua tp dh banyak berjasa tuh kak oi...

    ReplyDelete
  13. kuda tua,tp masih power lg..hehe

    ReplyDelete
  14. banyak sentimental value ni.....otai lah katakan...

    ReplyDelete
  15. takper okje tua2 pun..janji servis ttp bagus..kdg keta lama luar jangkaan..tp jgn overestimate..takut jd sebaliknya kan...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a UA..... takut ada hal diluar jangkaan....mintak mintak janganlah!

      Delete
  16. tua pon tua lahh..janji enjin masih ok..iswara sue bee bulan lapan ni last payment..wiihuuu!!! dan tak berniat nak tukar baru..penat wehh gaji kene potong tuk bayar moto je tiap2 bulan, kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhh... lepas ni enjoy sakanlah SB nampaknya...sbb ada duit terlebih dari biasa hehe

      Delete
    2. hehehee..tau tak pa OKje..rezeki tak kemana,kan..

      Delete
  17. Not bad iswara nikan Okje..tua-tua bergaye...he..he

    p/s: Okje nanti email kita once terima that "gift" ya coz suspen jugak hantar masa raya ni..kang hilang dalam perjalanan pulak. kita hantar last friday..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe dah selamat sampai pun Raudzah....

      Delete
  18. bersyukur dgn apa yg ada ..
    kt jalan raya tu masih banyak lg Saga yg awalin ..
    tu belum masuk nissan sunny, Lengley dan yg sewktu dengan nya ..
    iswara still ok ..
    atau nak tukar dgn yg akhirin ni ..
    apaka nama dia .. SUPRIMA???

    ReplyDelete
  19. ssh nk jumpa keta mcm ni lagi tau kak okje.. tua2 pun berguna lagi ni.. mana nak cari..? jgn pandang sebelah mata haaa...

    ReplyDelete
  20. Baby Mia Farah tu siap touring Thailand lagi tau OKje... Phew, ingatkan OKje nak tukau kereta dah tadi, lagi advance dari Farah, baru berbincang2 dengan betterhalf hari tu... tengah wat selection dulu dan survey dulu ni... he he he... tapi bukan sekarang, In Shaa Allah, ada rezeki tak ke mana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknya apa nama next car tu yeh Farah....teringin pulak okje nak tau hehe...

      Delete
    2. Tak de masuk dlm plan pun nk tukar kuda Farah.... hehe...guna dulu apa yg dah ada tu....

      Delete
  21. Ok apa? BESI TUA tu mampu merentasi BUKIT TUJUH di Banjaran Titiwangsa yang sememangnya gah dengan puncak tertinggi & jalan berbengkang bengkok sebelum sampai ke Kelantan, wowwwwwww, hebatnya..

    ReplyDelete
  22. walau warga emas enjinnya masih power tau.hakhak

    ReplyDelete
  23. dua komen... satu, barangan yang lama pakai, penuh memori manis dan berjasa..

    dua, tak payah bayar ansuran untuk yang baru, banyak le duit okje n arjuna boleh simpan......kayooo

    ReplyDelete