Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 18 August 2013

TETAMU buat sekian kalinya

Salam 11 Syawal.....
Memang penat semalam! Kalau dah mengangkat baju di jemuran pun pukul 12 tengah malam......... hehe.... Tak ke SAKANnya kitaorang beraya?? haha..... 4 buah rumah je punnn..... Start rumah classmate Sudden Attack dan berakhir rumah kakak Arjuna! Yang buat lama tu bukannya apa, 'JAMMED'! Memasing nak beraya gamaknya semalam!

Dan pagi semalam, sebelum kitaorang beraya, OKje menerima TETAMU buat sekian kalinya.....
Norli Abdul Karim, sahabat lama...... secourse masa U dan housemate, zaman anak dara.
Masa duk serumah dulu, dia ni memang rajin memasak, yang jadi tukang makannya, OKje.......
'Dasar P' sungguh!........ haha...

Sekejap je masa berlalukan.........  Memasing dah beranak pinak, malah dah besar panjang pun.....
Alahai dah tua rupanya mak! Hehe....

Boleh tahan jugak ye kome ....... anak 5! hehe... Norli ni orang Ipoh.....
Suami dia pun  kawan kitaorang jugak.... secourse!
Psst.... durian tu dari kebun OKje tau!......
Ingat lagi tak pasal entri ni, Pokok durianku berbunga
Dia gugur time rayalah pulak....

So, macamana pulak cerita korang? Dah menerima tetamu ke?.....

31 comments:

  1. hihi,, mama di rumah ni memang takde tetamu kot. yer lah.. duduk dalam kawasan sebegini, jiran tutup pintu je semua... hihi,
    tapi kat rumah mak kat kampung, jangan tanyalah.... tangan ni sampai kecut-kecut membasuh pinggan tapi masih lagi menerima tetamu sehingga lewat malam..... penat tapi seronok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat kg mmg pintu sentiasa terbukakan Niza, kat bandar je biasanya kena call dulu kalau nk datang braya...... huhu

      Delete
  2. semalam ada rakan blogger dtg rumah..hehe..

    seronok kan sahabat lama zaman anak dara dulu masih belum putus hubungan..anak2 pun dh beso..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah PK...mmg seronok, banyak yg nak diceritakan....

      Delete
  3. dah kerja kak tak sempat nak terima tetamu dah..hihik

    ReplyDelete
  4. Awal2 dku ada la kak okje, dah kerja2 ni xde dah org nak mai rumah. Hehehe, cantiknya durian tu punya kaler kak okje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah BC....kuning kan..... mcm sedap je! hehe

      Delete
  5. kelas lah beb jamu durian...nampak cam cucur durian pun ada tuu...wah... lain dr yg lain...nk p cheras jugalah...hihihihi

    kat cni mana de tetamu... semua bt open window je pun tu pun open sikit je...hahahaa...

    selamat hr raya beb !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... sebab ada beb...kalau tak de, idaklah teman bagi hehe....
      Mailah sini!....

      Delete
  6. wah sibuknya okje..beraya dan merayakan orang yang datang yer..weekend mesti ramai yg sibuk beropen hse kan...
    dah berbuah rupanya doyan okje..alhamdulillah rezki cepat jgk tuh

    ReplyDelete
  7. Tetamu dah tak dtg lagi...kikiki.
    Jumpa kawan lama teringat zaman bujang. ..kikiki

    ReplyDelete
  8. wahh..raya sakan ye Kak..
    kami baru smpai Sabah, so takde tetamu lagi..hhhihi..penat tak hilang lagi lah Kak...:)

    ReplyDelete
  9. Ni baru betul-betul raya okje..sampai 12 malam...nway good to have those people around kan..setahun sekali aje apun...

    ReplyDelete
  10. Kemeriahan beraya di Malaysia..
    tak dapat kat tempat lain ..
    Selamat Hari raya :D

    ReplyDelete
  11. kemeriahan raya masih berjalan ..
    seronok kan ..
    klas aby dah mula balik harini ..
    so.. no sunday raya anymore ..
    hu..nu..

    ReplyDelete
  12. sakan benor beraya tu! sampai malam...kite kat sini lame dah kena masuk kerja...huhu...rase tak puas lagi beraya:(
    oit, anto ler skit sini dorian tu...mesti sodap kang!;)

    ReplyDelete
  13. bg alamat rumah nak raye hehehehe

    ReplyDelete
  14. Menariknya doyan tu. Nak jugak.

    Semlm ada la tetamu yg dtg. 1 kete je. Rumah ni mmg jarang org datang beraya. Ada la sekerat dua je. Tp klw buat ala ala open hse tu boleh tahan la jugak.

    Kite tak pi beraya mana pun. Takut jalab jrm. Baik dok umah je.

    ReplyDelete
  15. Bestnya dapat jumpa kawan lama...payah tu nak jumoa rakan lama, kalau tak janji betul2... Kelas gitu, jamu doyan ...

    ReplyDelete
  16. pokok durian saya baru berbunga ... tetamu x sampai lagi sbb baru balik drp kg ...

    ReplyDelete
  17. rumah syuk sentiasa dikunjungi tetamu kalau kak okje nak tau.
    tu yang susah sikit nak melekat dekat depan lappy ni. hehe >.<

    ReplyDelete
  18. rumah m3h kalo raya mmg jarang terima tetamu,pasal kwn akn dtg time open house je..so tiap2 thn raya,kwn2 akn tanye ade opn house tak..hehe..semua akn dtg time open house je..senang lyn semua skali.penat pun sekali je

    ReplyDelete
  19. penat betul raya ni melayan tetamu !

    ReplyDelete
  20. hurmm ada jg terima tetamu dtg ke rumah.. tp idok ler sakan memasak hehe.. buat yg simple2 je
    Tapi kalau Zaza yg jadi tetamu, harus lah mencari open2 house yang banyak makanan.. hhahaha *burok lantak kannn* =)

    ReplyDelete
  21. rumah saya belom lagi.hihi
    balik je terus kemas rumah n then masuk keja :)
    hujung balik kg lagi.ada kenduri

    ReplyDelete
  22. wahh.. best2.. mesti la rumah deqla dah terima kunjungan tetamu.. tp deqla pakai baju biasa2 je sbb kat rumah kan..xkan la sakan nk berbaju raya jugak..hihi..

    ReplyDelete
  23. Bestnya dpt tetamu..rakan lama lg

    ReplyDelete