Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 10 October 2013

Cukup-cukup sudah!....

Salam Khamis......
Salam penuh kesyukuran atas rezekiNya yang melimpah ruah ni..... Alhamdulilah....

Semalam sebenarnya mike mike yang datang tu nak pergi bergather-gather kat rumah kawan kitaorang yang kat Kinrara..... Kononnya nak buat POST MORTEM  pasal event hari tu......
Sure POST MORTEM tu 2 minit je, merapunya yang 3 jam hehe...... Sure punyalah.....
( Tapi, bagi chance le geng, kat mike-mike tu, mike tengah kemaruk jumpa geng lama......maklum le, tak habis borak lagi hari tu! )

Naik jeles le mak bila mike-mike upload makanan macam macam kat WhatApp....... ( Sajalah tu, kome nak kasi perangat temankan!! )

Baney..... mintak izin tempek menu semalam!
Tengok ayam ni, teringat pulak resepi Dana
Kalau ikutkan hati OKje yang gedix ni, memang le melonjak lonjak nak ikut mike tu.....
Cuma OKje je malas nak mintak PERMISSION dengan anak Pak Rahman....
Sebab rasanya masih baru lagi kitaorang bergather-gather, pas tu dah nak bergather lagi......Lagi pun anakanda TLBD kan sekolah, balik pukul 5.40 petang.
Tau ajelah anak Pak Rahman tu, walaupun mungkin dia tak kisah, tapi diri sendiri je yang terasa hehe......

Sebelum dia bersuara, baik mak faham faham sendiri...... ( kan banggg!!! nasib bini abang ni jenis SEDAR DIRI, bukan jenis fengsan habis hehe.......)

Cukup-cukup sudahlah OKje....

Baik baik dia izinkan sekali sekala mak berjimba mamba, nanti langsung dia tak bagi kang....hehe.....
Sapa yang rugi? OKje jugakkkk ......
Hubby korang sporting tak bab tu?

64 comments:

  1. Bukan soal sporting-moting dinda. Kita masih ada suami dan anak yg lagi perlu pemantauan. Lainlah kalau adik TLBD dah boleh berdikari kakak pasti Arjuna no hal punya. So sedar diri sebagai isteri itulah yg buat Arjuna sayang - kakak tahu Arjuna tak kisah sesaja dinda jadikan dia sebagai alasan kan.. kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal kanda..... family kena didahulukan...berpada padalah....kan kanda....

      Delete
  2. hahhhhhh...sudah2 lah yae sis okje...seb baik faham diri jugak..kohkohkoh..
    same lah dgn husb cik ne hahhhhh...tcik pon kene faham diri jugak..hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....sama le gamaknya perangai mike ye Cik...

      Delete
    2. harus same..kalau tak berkeliaran bini2 mereka sampai tercabot kaki.hahhaha

      Delete
  3. hoh kalau dah retis tu belasah je lah.. kot2 kempunan putih mata tak dpt ikut tahu lah.. hahahaha *kasi bakor*

    Kalau Nizam sgt lah sporting nak mam.. siap boleh tnya.. 'you tak nak keluar dengan kawan2 you ke' hamboiii karang aku keluar tak balik2 baru tahu.. muahahhaha..
    bagus nya dia tu kalau cikjah keluar dgn kawan2 dia tk pernah sibuk2 nak call or whatsapp tnya itu ini.. kecuali kalau emergency dia disturb lah.. *puji laki sendiri* hahahahhahha phuiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhh....yelah manusiakan lain lain ....bab tu dia suka bab ni pulak dia tak suka...Tak gitu Cik Jah...hehe.....

      Delete
  4. Kebanyakkan suami rsnya cam arjuna tuh,lgpun sebab ade anak2 kan dan perlu jg makan minum dia jugak..sekali sekala bolehlah..tp biasalah kita kalau ade peluang memang nak dok borak jer ngan kengkawan lama..
    kalau ajak dtg umah okje takleh ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pompuan ni mmg betul le UA suka lupa dirikan hehe.....
      Hehe....boleh aje kalau nk ajak mereka dtg tu UA.... kalau asyik rumah kita je....boring gak! Hehe...
      Kang asyik kena masak je pulak! Hehe....dah le kurang rajin UA!

      Delete
  5. Ntah le...sy yg malas nak kuar jumpa kwn kot la...kadang2 je okje...bkn apa...yg x larat tgk bila sy balik tu..rumah da serupa tongkang pecah..! Sy bab2 umh tongkang pecah ni...mmg bole jadi singa.huhuhu...tu pasal sy malas nak berjimba.hahaha...tp bkn anti sosial tau.ngeh3....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje, okjerr.... AM....
      Tp mmg betul.... fenin kepala kalau tgk rumah mcm kapal nk karamkan hehe....

      Delete
  6. sy rasa lebih kurang okje...memang bagi untuk privacy diri...tapi kalau acap kali tu paham-paham saja lah...lagi pun sy jenis tak senang duduk kalau tinggal lama anak dengan en somi...entah apa dibuat...hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokok pangkalnya kena berpada padalah kan NR...

      Delete
  7. Kalau sekali sekala rasanya hubby bagi je...hehe

    ReplyDelete
  8. hubby fa pun sama.. time dia ada dirumah kena paham-paham sendiri la time tue fa kena ada dengan dia... walaupun dia xbising fa yang rasa xsedap duduk.. ye la, time keja dia tak ada kat rumah.. so kena guna masa bersama sebaik mungkin... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bekerja lagilah optimumkan mssa yg ada tukan efa...

      Delete
  9. cukup cukup laa tuuu...hubby kita bukan nak bg pun sll sangat bt perjumpaan camtu....dikatanya buat sesi mengumpat bergossip je...baik masak nasi kat rumah...hihihih...

    terimalah seadanya...kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.....takutnya ....strict ke dia Izan.....

      Delete
  10. kalau sekali sekali takpe kot.. sedap makanan tu.. :D

    ReplyDelete
  11. tak pe la okje..dilain masa boleh join lagi

    ReplyDelete
  12. hubby RH ok jerk tp kdg2 diri sendiri yg malas pulak hihihi
    sedap pulak tgk ayam tu :P

    ReplyDelete
  13. sekali sekala ok kot..lgpun kena la utamakan anak2 n suami.wpun suamisporting bak kata akk,kena la sedr diri.hehe//

    tu pun macam akk dh takde anak kecik ok kot..klu sy nk tinggalkan anak kt en suami semata2 nak gather2 ngan kawan2 mmg tak sporting la beliau.bawak anak takpe.muahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...setuju PK. ..
      Betul tu....kalau bawak anak sekali mungkin dia membenarkan dgn relakan PK....tp kalau kena menyusahkan dia..hehe.....faham faham ajelah...

      Delete
  14. Betul dan tahniah pendekatan yang okjer ambil tu..buat sesuatu tu biar berpada-pada...

    ReplyDelete
  15. Single jgk..uhuhu..ayam...sedap...

    ReplyDelete
  16. oh akak tak ikut depa lah ye rupanya..takpe lah, lain kali boleh jumpa lagi..ehehe..
    kluling ku jenis sporting jg kak..sllu nya dia akan bagi klu sy nak jumpa kawan2 lama..kekadang bawa dia skali pegi jumpa kwn2.. boleh masuk jg dia..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus kalau gitu Atie....senang hehe....

      Delete
  17. Ceh ceh ceh....ala2 isteri mithali gitu okje nih.....

    ReplyDelete
  18. hubby zura ok kot.. tapi malangnye zura x de geng kat shah alam nih. so, x de lah sesi perjumpaan macam Okjer. hehehehe

    ReplyDelete
  19. Elok beringat sebelum kena perangat...
    OKje kan isteri yg solehah...jgn nak rendah diri sangat diri yg dah rendah tu...(ops..sorry, terlebih sudah)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni sure spesis anak Pak Rahman ni hehe....
      Mintak maaf dengan Opah sekarang jugak!!!

      Delete
    2. Opah kan baik...xgarang macam Kak Ros...hehe

      Delete
  20. Saya pun kadang2 segan dengan husben...sesekala takpe kot...kalau selalu2, anak2 saya yang bising ibu pegi mana...lagipun sebab husben pun jenis tak keluar minum lepak dgn kawan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama le somi kita Zz.... dia pun jarang sangat lepaking dgn kengkawan dia....tu yg jadi serba salah tu jadinya.

      Delete
  21. sesekali kalo nak berjimba ngan member okey kot..kalo selalu mau kena sound jugak..hahaa

    ReplyDelete
  22. Uishhh.. apa kebende tu.. kenapa sedap sgt wajah nyer hahahhaa.. :D

    ReplyDelete
  23. Tak dpt join tak pe laa next time kan ada.. Elok laa didahulukan keluargakan.. :)

    ReplyDelete
  24. Kalau makan2 memang sedsplah besrsembang hainom ;)

    ReplyDelete
  25. bertuah suami Okje, dapat isteri yang utamakan perasaan suami.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....idaklah selalu jugak UR.....kadang kadang utamakan perasaan sendiri jugak! Hehe

      Delete
  26. sesekali join memang meriah.. ;)

    ReplyDelete
  27. waaaaaaaaaa ada terselit nama dana... bangga gk tau.... syok nyer kak mkn2... mcm2 menu sedap siap ada yam bako lg

    ReplyDelete
  28. Hubby ok je cuma UA jenis yg tak minat nak kuar kecuali di atas urusan rasmi, mgkn masih lum puas dok lama2 kat umah, lgpun masa itu EMAS (nak beli emas asli tak kemampuan, ahakkkkkkk..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isteri mithali tu namanya UA....bagus...bagus....bagus...hehe...
      Tak cantiklah emas....silver ok!....

      Delete
  29. msih mood reunion eh akak..btol tu..baik sedar diri sebelum kena..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Zanif tak habis habis mood reunion ni hehe

      Delete
  30. Tu kira dah beruntung sgt Okje dapat green light.... saya susah sikit nak dapat lampu hijau cenggitu....

    ReplyDelete
  31. mesti OKjer terbakar hati je tgk makanan tu kan...hehehe...klu hubby noe..dia ok jer...kalau dia ada tengok anak2...dia x kisah...siap leh hantar lg...tp klu anak2 x ada sapa nk jaga...mmg sah2 la tak leh pegi....

    ReplyDelete
  32. bukan maen yer okje .. ehehehe~ CPtakde hubby la :P

    ReplyDelete
  33. Memang isteri yang solehah okje ni.. tak ditegur lagi pun dah tahu apa sepatutnya buat... termotivasi pula baca ni...

    ReplyDelete
  34. Samalah. Selain mlm nak minta permission, kita dok jauhhhhhh. xD
    ~renzu

    ReplyDelete
  35. hajat hati abaikan demi org yang tersayang tak gitu?

    ReplyDelete
  36. Suami MD sayang sgt kat bini dia (mungkin kot...) Kalau MD keluar lebih 1 jam, sibuk ler dia tanya, "Jumpa jalan pulang tak?" "Berapa jam lagi nak dok kat luar?" "Nak tidur kat sana ke?" Aha, supaya takda perang nuklear kat rumah, lebih baik MD duduk rumah ngan family. Anak2 pun jeles sgt kalau mak mereka ni gi leisure2 gitu. Nanti balik, mcm tongkang pecah keadaan rumah MD. Sapa yg susah? MD juga kan...

    ReplyDelete
  37. Best la berjimba mamba gather-gatheran sekali sakala. Tapi tu la, kalau selalu sangat mmg tak sedap hati la kan unless kita mmg jenis yg dah biasa berjimba tu lain la. I before kawen mmg la tak pernah lekat kat umah, tapi skang ni malas sangat nak kuar umah, papa JJ kalut paksa I suruh kuar2 ngopi ngan kawan2 sini. I malas.

    ReplyDelete
  38. Kadang2 dapat jugalah lampu hijau OKje...tapi tengo keadaan jugalah....:D

    ReplyDelete
  39. hamboi2... asyik2 entri mkn je nih.... kalo hubby deqla bg je kuar ngan mmbe slalu pun.. maybe xde anak lagi kott....

    ReplyDelete