Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 29 October 2013

GRADUATION day

Salam Selasa......
Bumi Cheras lembab pagi ni, baru lepas hujan......... ku sangka hujan sampai ke tengahari, tapi rupanya sekejap je turunnya, tak sempat bermalas-malasan.....huhu

Sekarang ni, kebanyakan Sekolah Menengah ada buat GRADUATION DAY. Betul tak teacher?......
Bukan lagi budak-budak TADIKA je tau yang boleh bergaya dengan JUBAH KONVO hehe.......

Atenya, Sabtu baru-baru ni OKje meraikan anak bujang berkonvo.....


Ada calon menantu mak ke kat sini? huhu.....
Walaupun nak pergi dewan sekolah je pun, tapi feel tu dah macam nak pergi DEWAN UNIVERSITI je gayanya hehe..... Untung budak-budak sekarangkan, dapat merasai suasana ala-ala konvo siap diiringi dengan bunyi gamelan sekali! Mortar board je tak pakai.


'Walaupun bukan penerima Anugerah Tertinggi atau Anugerah Khas, tapi ibu dan ayah tetap berbangga dengan abang...' Hanya doa dan restu dari ibu dan ayah buat abang semoga  abang berjaya dengan cemerlangnya dalam SPM yang akan datang. Moga Allah  memakbulkannya....


Tak lepaskan peluang Sudden Attack berposing dengan Ferari......manalah tau satu hari nanti dapat memilikinya.....    Haiiii...... nampaknya bini dia jugaklah yang untung!!! huhu...... 
Ibu ngan ayah tumpang duk kat bonet je le hehe....


Last sekali makan kat Dewan Makan. Nostalgia sungguh mak dengan Arjuna rasa....... ( tetiba FEEL masa first time bertentang mata kat Dewan ni dua puluh pat tahun lepas hehe..... gatai!! ). Akhirnya dapat jugak kembali menikmati makan tengahari di dewan yang satu masa dulu kami pernah makan bersama di sini! Ini bukan Cinta Antara Benua yeh ...... ini Cinta Pandang Pertama dalam Dewan Makan Sekolah jerrr  hehe.....

70 comments:

  1. tu la OKje..bebudak skarang ni untung sangat..sekolah rendah pon siap konvo tau..anak buah zee konvo tuk darjah 6 last week..

    berposing depan ferari tu satu inspirasi kat abang..mana tau kot2 dapat ferari sebiji lepas ni kan..yang penting belajar leklok yer..moga cemerlang dalam SPM nanti..gud luck.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulahkan Vee jadi trend sekarang ni...
      TQ Zee .....yang bab Ferari tu.......memang ameen ameen ajelah OKje hehe....

      Delete
  2. seronok budak2 sekarang ni kan okje..tahniah abang

    ReplyDelete
  3. hensem ank OKje, leh buat menantu nie hihihi....wah bestnya skolah buat mcmnie..
    Tempat jatuh lagi dikenang niekan pula tmpt bercinta ya OKje hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sanggup ke nak berbesankan Okje RH hehe....
      Betul tu RH....kira mengimbau kenangan lamalah jugak bila duk Dewan Makan tu hehe

      Delete
  4. wah mood berkonvo gtu kan..ensem anak bujang dia...tentu bakal menantu pon kn gojes jugak..hihihi...
    ferrari ada bonet ke...sorry kite tak pernah tgk ferrari ...tgk sekali imbas je sbb laju sgt..hihi
    hamboimengimbas kenangan bertentang mata hati terjatuh...nampak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau menantu gojes satu bonus beb....yang penting nak bagi jadik dulu anak tu hehe.... bila dah jadik, lebih daripada gojes pun datang haha....
      Beb wa pun tak perasan Ferari tu ada bonet ke dak......kalau tak de bonet duk atas bumbung je le kami laki bini hehe....

      Delete
  5. wahhhhhhhh ramainya yg booking nak wat menantu, xper le, UA nyorok kt belakang jer, kasi laluan pd teman2 yg len, ahakkkk..

    ReplyDelete
  6. seronok budak2 skrg dapat rasai gradute wpun disekolah... zmn dulu mana de smbut2 gini...

    ReplyDelete
  7. bestnya ada nak dah besar...seronok jadi mak ayah masa ni...rasa berbaloi jaga anak masa kecil2 kan? saya masa meriakan anak2 murid pun rasa bergenang air mata, anak sendiri enatah meleleh kot....

    bestkan majlis macam ni, buat anak2 lebih semangat nak SPM nanti...buat yg terbaik ye...

    Okje, kalau ke BBB, kedai D Limau Nipis tu di jalan bertentangan dengan McD BBB... tahu kan? jumpa Mcd tu tengok seberang jalan adalah kedai tu, dua pintu.....besar... hari selasa minggu 2 dan 3 tutup rasanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje pun suka meleleh air mata gak AN...
      Cakap nasihat kat abang sikit dah nak menangis...huhu sedih le tak tau nape....

      Delete
  8. tahniah buat anak hainom...mesti sebak dan bangga ni kan buat anak tercinta? hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni untuk semua pelajar Huny....... Sebak memang adalah....

      Delete
  9. Salam okje...

    Memang betul tu..dh jadi trend masa kini,semua sekolah buat hari graduasi,ms sy sklh dulu tkdepun..hehe...

    Memang banggalahkan...sebagai penguat semangat utk abg supaya terus maju...moga dpt menjwb dgn tenang nnti...bab ferari tu..manalah tau abg bl belikan utk mak dn ayah satu....

    Ada ke buat ulang tayang bertentang mata dgn arjuna haritu..?hehehehe.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ wirda.....
      Entah...tak perasan, dah jemu kot Arjuna mengadap mata OKje je hehe...

      Delete
  10. kat malaysia ni terbalik….heheh bdk tadika convo dlu, pastu naik sek rendah convo lg, kedian sek menengah plak….untung2 smp ke universiti la pasni.pepepun keta ferrari sapa la tu? tak usha ke cari bisan naik ferrari tu okje ;)

    ReplyDelete
  11. Seronok nya SA dapt pakai jubah konvo...budak2 skrg beruntung..dah konvo awal2...
    hehe..teringat kenangan 1st time bertentang mata ye kak?? haha..mesti malu2 kuceng kan time tu...haha:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...Atie...anak darakan pemalu lebih, dah jadi mak dara ni ....masyaallah ...hehe

      Delete
  12. hamboi..akak..bernostagia lah plk..hihik

    ReplyDelete
  13. Kenangan mengusik jiwa ye?

    Tahniah buat anak bujang tu moga berjaya dalam mengejar cita2nya.

    ReplyDelete
  14. hohoho takniah.. dah bujang anak menantu mak ni.. ehhhh *tiba2* hahhaa
    hamboii kemain nak mengimbau kembali yang si emak & bapaknya pun hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama le Cik Bedah nak rasa asam podeh Khairine kalau macam ni....Khairine tu baligh pun belum hehe...

      Delete
  15. wahh...ingat konvo u td...hehehe..anyway..tahniahhh!!

    ReplyDelete
  16. tahniah,..dah konvo...nanti insyallah konvo untuk segulung ijazah ye nak..

    ReplyDelete
  17. jadi trend mana-mana sekolah..anak ke-2 SB 3 kali gi konvo dah, tu pon sekolah tadika selama 3 tahun..hihihiii

    ReplyDelete
  18. Wah Okje ada nostalgia gitu...The best thing about Konvo ni masa baling topi ..meriah gitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje dah bayangkan ni...baling topi...lebih lebih lagi kalau ada boypren sekalikan Raudzah hehe

      Delete
  19. salam..

    tak apa sebagai ibu bapa kita mesti ok dan ikutakan sahaja. lepas ni kalaua da anak bawah ada konvo kita mesti bagi sokongan dengan mereka jangan kecilkan hati depa sudahlah.

    saya ada dapat juga surat dari taska pun nak keluarkan duit pula gerrr hari tu dah ambil gambar tunggulah bulan 11 ni kena gak pi sana hotel aduh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah Suri .....kalau anak Tadika ni mmg keluar duit memanjang...
      Tapi abang tu pun kena bayar jugak

      Delete
  20. Amboiiii.. kacaknyee anak Okjer~
    patutlah anak kacak. Mama papa dia pon x kurang hebatnye.

    My Anis konvo haini.
    memang betol2 rasa cam Anis konvo kat U. hahahahaha
    kemain meriah majlisnye.
    bertuah budak2 sekarang kan~

    bab mengulit kenangan tuh yg x menahan tuh.
    Okjer ngan husband 1 sekolah ke dulu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah agaknya tengah musim konvo kot sekarang nikan Zura...
      Ye Zura Okje satu sekolah ngan cik Abang!

      Delete
  21. Tahniah tuk anak bujang okje, belajar rajin2 yer abang, nanti keta ferrari bwk mak naik tau jenjalan sopping..heheh..kemain lagi graduation depa dah ala2 U dah..heheh..
    seronok yer okje dapat mengimbau kenangan lalu ..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. UA tu dah semestinya ......bawak mak ayah naik dulu sebelum awek dia naik hehe...

      Delete
  22. Sekolah abangngah takde lak buat graduation day..saya kena tunggu real graduation la gamaknye yek..he he...OKje dulu sekolah SMAP Kajang ke SMAS ke... saya dulu Maahad Hamidiah..kita sama umur ke yek...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua dua pun bukan Zz.... OKje dulu TIKL...... Zz lagi muda kot....

      Delete
  23. Adoi, OKje! Malunya saya....anyway thanks for the link.

    Ni anak bujang gi graduation makpak lak sibuk mengimbau kenangan 'silau' nih. Nape tak lari-lari keliling pokok suh Arjuna bawa bunga?

    Wah, OKje...gambar tiga beranak tu macam anak, bapak ngan kakak aje ghopanya. Alahai tak sendu lagi rupanya OKje nih! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...kang fengsan budak budak kat sekolah tu nengok mak pak sapalah yang buang tebiat lari keliling pokok hehe.....
      Yelah MD...... tu nak jaga hati mak le tu hehe

      Delete
  24. Jgn terperanjat dinda tetiba calon menantu kelak pun dari sini juga macam ayah/ibunya yg dulunya pandang pertama di sini.

    Buat abang tahniah dari auntie. Moga terus cemerlang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK jerrr kanda....... tak kisah pun, sebab pernah buatkan! hehe
      TQ kanda....

      Delete
  25. Untuk naikkan mood para pelajar agar dapat keputusan cemerlang dan sambung belajar ke peringkat yang lagi tinggi..
    apa-apapun tahniah dan moga terus berjaya hendakNYA..

    ReplyDelete
  26. salam ziarah & follow.. ;) thanx follow Queen yer... Maaf lambat membalas kunjungan...

    Mmg sgt beruntung budak2 skrg kan.. tamat UPSR pun dh ada KONVO dh skrg ni.. kita dulu kalau x belaja kat U mmg x merasa la semua ni... ;)

    ReplyDelete
  27. zman dah berubah okje...
    tahniah...

    ReplyDelete
  28. waaaah bestnyer... dulu2 bdk tadika je... ni sekolah menengah pun ada pakai jubah... syok gk kak

    ReplyDelete
  29. dh besar panjang anak bujang..dah lebih tinggi dari mak ayahnya..
    tahniah..

    ReplyDelete
  30. Waah curlast laa skrg budak2 sekolah nak abis sekolah menengah dah ada konvo yer.. siap pakai jubah lagi.. Anyway tahniah.. moga terus sucess..

    ReplyDelete
  31. Tahniah tuk anak bujang okje..sya x mrasa blaja tnggi2 ni.,wuu..arap2 dpt pkai ferrari tu..dan semestinya okje dgn cik abg duk dpn ok..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cukup ke dua orang duk depan tu Ad hehe

      Delete
  32. tahniah yer :D

    p/s : lady dah follow blog awak :D

    ReplyDelete
  33. Betul lah hainom, seronok bdk skrg , dulu akak ambil diploma tahun 1990 pun tak pakai jubah. konvo, merasa pakai masa smbg degree ;)

    ReplyDelete
  34. Salam okje...

    Singgah kejap sini...mata dh mengantuk.....zzzzzzz

    ReplyDelete
  35. bestnya budak2 sekarang ni.. dulu lepas spm xda pon. huhu

    ReplyDelete
  36. tahniah untuk anak bujang okje siap berkonvo lagi tu...
    lepas sekolah nanti masuk u konvo lagi...moga berjaya yek..

    ReplyDelete
  37. dah bujang anak yer . jap gi dah boleh tuai hasil . owh ! cinta pandang pertama ... hebat ! ... zmn saya x de nya graduation nih . nasib baik dpt jejak u , dpt lah gak pakai baju konvo ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuai hasil? hehe..... Insyallah Vee
      Kalau zaman awak tak de Vee apatah lagi zaman OKje hehe....

      Delete
  38. ALHAMDULILLAH .. TAHNIAH DIK .. YEY DA KONVO . HEHE :)

    ReplyDelete
  39. Rupa-rupanyaaaaaaa....ada kenangan kat dewan makan tu eekk...best nye..

    ReplyDelete
  40. tahniah yer okje... moga anak2 terus cemerlang yer

    ReplyDelete
  41. ehh mmg dah ada eh skolah menengah konvo2 gini.. nnti nak tanya anak buah la.. tahniah yer buat anak teruna akak.. segak bergaya berkonvo.. ehehh

    ReplyDelete
  42. Tak pernah tau pula, dulu2 manalah ada konvo di sekolah...tau dekat U jer...
    Semoga along berjaya dengan cemerlang dan cita2 dapat Ferrari tercapai!

    ReplyDelete
  43. Untungnya budak sek skg...siap ada konvo lg.....Tahniah utk anak teruna OKje!

    ReplyDelete
  44. senang je nk pakai jubah zaman skang...klu dolu...bangga beno bila dh pakai jubah tu...tertinggi beno dh rasa tahap education tu...hahaha...jakun plak tu...

    ensem gak si abang ni yer...hehehe

    ate,,,senyum2 le masa nk ambik makanan tu yer...teringat zaman dolu2...

    ReplyDelete
  45. Sekejap anak2 dah membesarkan? pejam celik pejam celik, hai.. tak lama lagi bermenantu lah awak okje.. lepas tu naik pangkat lagi.. hehehe

    ReplyDelete
  46. amboi bebudak skang mmg untung siap majlis konvo.tak dpt smbg belajar pun dh merasa pakai jubah.hehe..

    ok je ngan arjuna ni bercinta since sekolah lg ke?sweet sungguh..:)

    ReplyDelete