Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 7 October 2013

X- TIKL RATU RANIA Gold outing

Salam Isnin buat sahabat ALAMAYA dan sahabat ALAM  NYATA.....
Moga dilimpahi keberkatan dan rahmat Allah hendaknya.

Sorilah sebab tak dapat blogwalking sampai lebam, macam yang OKje cakap dalam Entri ni,  weekend lepas, memang OKje sangat-sangat bizi! Hari ni my Arjuna ada, demam dari semalam, terkejut jumpa x-TIKL Ladies kot! haha.... Lagilah tak bebas mak nak berblogwalking!....

Sorry tau, sebab entri ni mungkin agak panjang dari biasa. Pertamanya, sebab OKje nak dedikasikan entri ni khas buat Ladies x-TIKL 88/89. Maklum le, nak menyumbang harta tak mampu....huhu..... sumbang aje le nukilan ( ececeh.....).
Keduanya, mak kan berstatus BLOGGER CABUK dalam group tu, ( Kak Tek dan Laila Suka Suka tak dapat menghadirkan diri, menjaga anak 14 orang kat rumah katanya!  hehe.....)
Kira petang tu, mak memang tak de saingan le hehe...... so, dapatlah mak bolot gelaran ala-ala reporter.       ( Untung mak jugak, lepas le satu entri untuk hari ini hehe....).
Ketiganya, sebab entri OKje ni melambatkan loading korang..... OKje dah cuba dah nak kembar siamkan pictos tu, tapi tak menjadi....sorry yeh!

Kepada sahabat ALAMAYA OKje yang malas nak baca tu, lompat jelah ke perenggan akhir..... hoho....
Pas tu komen je  le 'Mesti seronokkan OKje jumpa geng lama' .......Tau dah, helah korang tu......
Tapi jangan salahkan OKje sebab korang akan menyesal seumur hidup kalau korang tak baca sampai habis!! haha.....

Tapi, buat sahabat ALAM NYATA, korang MESTI BACA sampai habis dan KOMEN!!!!!!!!
Penat weyh..... wa perah idea nak menghasilkan karangan bergambar ni!

Cukuplah tu OKje oiiii..... membebel tak habis habis........

Pengembaraan pun bermula.......
Jangan jeles yeh..... RATU-RATU RANIA GOLD tengah berposing sakan sebelum memulakan pengembaraannya..... hehe ......


Sebab lokasinya di Shah Alam, tu yang kitaorang decide nak carpool je.... lagipun Arjuna nak kena ambik TLBD...... sebab sukan dia habis pukul 2. Driver kitaorang, Sher namanya. dia ni sekelas dengan OKje, memamg aktif sejak sekolah, bukan mengayuh aje, diving pun dia redah jugak! Cukup aktif.  TQ Sher sebab bagi tumpang Estima ko.....merasalah jugak aku naik keta besau! hehe....

Sampai je INTEKMA, masih belum ramai lagi yang sampai...... sambil berpeluk-pelukan dengan mana yang ada tu, OKje apa lagi..... mamam le hehe..... Dahlah tak makan tengahari, memang belasah le cukup-cukup hehe.... Makanan untuk Hi-Tea kat INTEKMA ni, rasanya tidak mengecewakan, berpadananlah dengan harga RM39.00. Itu pun banyak makanan yang OKje tak rasa..... rugi mak!

Yang tak bestnya Hi-Tea time sampai pukul 4 petang je......

Ini aje yang sempat OKje snap......  
Korang dapat rasa tak bagaimana gamatnya INTEKMA waktu tu! Bayangkan ajelah, RATU-RATU RANIA GOLD bila dapat berjumpa balik setelah lebih 20 tahun. Kebetulan masa tu pun ada satu group yang buat reunion. Memang berlawan soraklah kitaorang! hehe.....

Yang ni classmate mak yeh..... Tudung pink tu teman semeja OKje sepanjang di TIKL , Shida namanya..... dia ni rajin ajar OKje English, tapi malangnya sampai sudah mak tak terer-terer jugak hehe.....

Dari kiri Shida, Tukang Karutlah..... hehe... tak kenal ke??, Wawa dan Nazi
Aida tu satu sekolah OKje dari Form 1 lagi, dialah yang bertanggungjawab  mengajak OKje masuk sekolah Teknik..... ( sajalah tue, nak cari kawan pindah sekolah hehe.... ko dah tak nak belajar bahasa Arab kan Aida ,.... OKje pun sama sebenarnya, apa kes kalau yang fahamnya cuma 'jum jum matun' je! hehe....   )

Dari kiri, Seri, Janna, Azie dan Aida
Suzie tu sedang menunggu masa nak meletop, insyaallah bulan Nov.... masih produktif lagi ko, ( jangan marah yeh Suzie.... ) walaupun dah GOLD hehe..... Kekna, Ana dan CT adalah businesswomen, sorang Tauke Roti, sorang Tauke Tadika....
Dari kiri Suzie, Baby, Kekna Ana, CT Ruzita dan Mariam
Kekna tak sure busines apa. OKje dapat gift daripada dialah.....Tupperware! Suka mak!.... Lucky Draw? Hurmmm.....Langsung tak de luck! Dari laki sampai ke bini! hehe...



Dari kiri Baby, Kekna, Jun Fonda, Syaf dan Suzie
Yang berdiri kat picto atas tu Jun Fonda.... sebab apa panggil Fonda, tak dapat dikesan..... serba serbi kaya, terutamanya anak! hehe.... 6 orang! Hang ada? Tak dakan.....hehe  Masa jumpa pendiam ko!!! Tapi kalau dalam WA.... dia paling banyak cakap! haha....

Dari kanan, Zurain dan Ain
Depan sekali tu Kapten Asrama puteri, Zurain, serious dedulu.....takut mak! hehe

Dari kiri, Yang, Baney dan Jua
Yang berdiri pakai spek tu Rosmila, panggilan manja, Yang. Dia ni memang tak suka ayam. OKjelah yang jadi penerima sedekah ayam dia! hehe.... Asal hari Khamis je, ngendeng duduk sebelah dia, masa tu menu paling best kat asrama, Nasi minyak dengan Ayam Masak Merah. Orang cakap, makan nasi kawah tak best, tapi bagi OKje duduk asrama, memang mewah makan, apa taknya, bertukar menu setiap hari, memang berbezalah dengan menu kat rumah!  

Dari kiri, Werda, Roy dan Ila
Kiri sekali tu Jeejan merangkap photographer
Muka picto kat bawah ni kena masuk sebab mereka ada potensi bukak blog mak! hehe.....  Mereka ni pernah sedorm dengan OKje masa Form 4. Yang tengah tu, Fathiyah peramah dan cembeng orangnya, dari dulu, kini dan selamanya hehe.... Suara dia sorang je dah gegarkan INTEKMA hehe 

Anis dan Zahida
Nonie dan Sarina pulak sedorm dengan OKje masa Form 5! Yang sorang memang terkenal dengan catwalknya, yang sorang memang minah study, patut pun hang jadi Accountant yeh Na.......

Dari kiri Nonie, Saba dan Sarina
Tumpang glemer! Siapa yang nak kawen boleh panggil kawan OKje ni, Naza, dia ni makeup artis tau, guna Airbrush lagi.... Tengok ajelah dressing dia tu.... melotoposkan! Best dress award dia petang tu!..... Jeles mak! hehe.... Orang sebelah tu ...tak mo kalah jugak.... nak jugak tudung ala-ala Mak Iti ! Hang ada? Tak dekan.....hehe

Naza
Yang ni pulak Ruby aka MC petang tu..... Dia ni beautician Mary Kay atenya, sebab tulah come, tengok ajelah alis dia, cantik terbentuk, cer tengok alis OKje, macam SHINCHAN je hehe.... Malam tadi dia terbang honeymoon buat kali ke 100 kot. destinasi kali ni kat South Afrika..... 

Ruby
Ima ni mata dia coklat tau, dahlah kulit putih, hidung mancung pulak tu, memang cantik orangnya. Tapi sayangnya dah berpunya! Dialah yang malang dapat gift OKje hehe..... Betul ke suka tu beb? Ke berlakon nak sedapkan hati mak? hehe
  
Ima
Berdiri dari kiri, Anis, Aida, Salmah, mak le, sapa lagi hehe... Maziah dan Janna
Duduk dari kiri Zahida, Seha dan Sher
Memang bestlah OUTING hari tu, harapnya ada yang secondkan geng!......
Muka korang semua tak berubahkan!!!.... Masih macam muka anak dara sweet 17 !..... ( psst LADIES, sahabat ALAMAYA wa sure jeles dengar statement ni! hehe...mesti dia cakap kita perasan!.... Gasak kome le nak kata geng LaADIES perasan ke apa..... boleh gitu? hehe....)


Dahlah weyh, semput mak nak bercerita!! Kalau ikutkan memang banyak lagi benda yang nak dilipurlarakan...... Banyak sudut yang mak tak cover lagi, tapi mengenangkan index kejelesan sahabat ALAMAYA mak semakin meningkat tu, mak terpaksa STOP kat sini dululah weyh!  

Macam biasalah, last but not least..... kena tempek picto my SPONSORED from head to toe dan my SWEETHEART yang sanggup tunggu dan ambik mak hari tu..... Love U darling! ....



77 comments:

  1. ambaoi2 kak..bukan main lagi yer ber'possing...jeles cik nor tgk...apa2 pn jumpa kawan lama mmg sata paling best...:)

    ReplyDelete
  2. comel je name geng okje ratu rania gold heheehehe...teringat cite ratu rania kat tv tu ...tak best laa cite tu..mcm dibuat2 n drama sgt2....

    meriah tgk okje berkumpul dgn geng2 sekolah dulu...bagus laa still keep in touch lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu OKje je yg bagi nama Lieya...maklum le memasing dah bukan silver lagi dah hehe

      Delete
  3. 1st nak komen macam ayat ni ~ 'Mesti seronokkan OKje jumpa geng lama' hahaha...copy paste balik !!!

    jenuh cerita...abih semua geng okje cerita ye...msti kembang2 pp blik umh ni kan...gelak sakan tu...meriah !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah AM penglipurlara katakan... kalau tak, tak de isi pulak!

      Delete
  4. Anom ada bkt le jd photojournalist. If u have a good camera, u can go far, girl! (meracun sikit2. :P)
    ~renzu

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalam,renzu, awak jangan tak tahu bakat dalaman Anom tu..di luar jangkaan tau...

      Delete
    2. Tq renzu sudi komen....bakat apa ke bendanya.....ayat merapu je lebih hehe...
      Pandai je le cik lela tu....nak perli lew tu!

      Delete
  5. Nasib baik tak runtuh Intekma tu...hehe
    Semua nampak seronok dan enjoy... Ingatkan adalah M. Daud Kilau ke buat persembahan...mesti bertambah gamat! Cik Ta napa tak mai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa kelas M Daud Kilau.... Tak molah.... nak Aaron Aziz hehe...
      Cik Ta tak dapat datanglah BM, bertunang!

      Delete
  6. wohooooo...panjg bebeno entry kali ne..Tp gasak bace jugak sampai habis.Nak jugak cik tahu ape aktiviti sis(penybok lah kate kan hahahahhaha)
    dah agak dahhhhh 2hari menghilang memang bizi berjimba2 yae mak..sonyap sangat alam maya ne bile sis menghilang berapa hari tu..
    apa2 pon seronok cik tengok sis outing dengan mereka..Macam2 jae cerita kan...sumpah jelous cik..Cik ne tatau lah bile dapat outing ngn kengkawan sekolah..sume lost contec..huhuuuhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...TQ sudi baca sampai habis, mmg nak suruh jadi penyebok pun ...meriah sikit donia ni hehe

      Delete
    2. hahahaha,tak yah suruh pun sis..Memang penyebok pun cik ne..hewhewhewwww

      Delete
  7. tema black-white ke?? semuanya gojes2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Kamsiah... black n white tapi ada gak yg datang dgn baju pink!

      Delete
  8. wah2 meriahnya.......bila jumpa kawan lama ye......

    ReplyDelete
  9. tu dia sesekali entri panjang lebar dan sesekali dapat outing cenggini kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Fara, sebab banyak ceritanya, tulah sebab panjang lebar tu

      Delete
  10. as salam, awal pagi tadi dah menjengok kat depan rumah tapi tengok produk jumaat lepas lagi...aleh-aleh tukang karut buka kedai jam pukul 10 pagi rupanya.....haha, berbaloi juga aq tak out kelmarin, dapat juga tumpang tengok wajah-wajah ladies x-tikl 88/89, kalau aq out kelmarin aq la insan yang paling penat.....jauh la katakan hehe, apa-apapun stay keep in touch ye kawan-kawan. lupa pula nak kirim pesanan ni kat OKje sebelum dia out as ratu gold, tang rania tu...kena tapis sikit beb sebab belum tentu kawan-kawan semua pengguna tegar produk rania kan, jadi yang best sangat adalah RATU GOLD OUT, kikiki, macamana OKje..kepada kawan-kawan semua yang singgah dan baca di blog hainom okje, semangat persahabatan kalian memang TERBAIK.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah ko La...kolah yg paling rugi sebab tak join kita orang...
      pasal Rania, tak pasal pasal aku tolong promotekan product dia sekali, untung untung dpt sponsored haha....Tak ke kayo mak tu !....

      Delete
    2. Lebih meleTOP lagi klu letak..Ratu Solid Gold...kekeke... - Sher_mcnazi

      Delete
    3. Sher....baguslah hang ni ....go through komen kawan kawan mak hehe....

      Delete
    4. Weyh Solid Gold 18 SX lah weyh!

      Delete
  11. Salam okje...

    Aje yg panjang bebeno entry nih,blh buat entry bersiri..hehe

    cite kat asrama tu,mcm sama je dgn cite sy,ms dok asrama dulu,hari khamis la makan paling sedap,ada lauk ayam....hehe

    syiok la dapat tupperware bukan tipuware..hehehe

    meme molek belako..mace sweet sebentin dgn tema taik cicak tu...

    Pic kat bwh sekali tu paling sweet....

    ReplyDelete
  12. salam okje..memang betul..semuanya comel2 lagi..pandai jaga diri namanya tu okje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.... malulah kami AE, AE puji gitu!

      Delete
  13. Banyak nak komen tp tak terkomen nanti...

    Kalau dah jumpa ramai2 macam ni makan jatuh nombor dua paling penting chat...chat...dan chat sampai fengsan!

    ReplyDelete
  14. amboi...geng ratu rania gold erkkk...patut la sumer cun melecun..hehehee
    bestnya dapat jumpa geng lama..sesekali outing cam gini syok kan..lupa jap tugas seharian..

    ReplyDelete
  15. waa besstnyer jumper kenkawan lama ni...memasing jelita u..

    ReplyDelete
  16. Amboi nom. Mementang aku cuti panjang sakan hang bermaharajalela. Muka aku tkdek so skip lah..hancurhatiku hanya habib jewel dapat membantu. Batek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko dapat Habib Jewel mahal mcm mana pun takkan sama dgn meriahnya gathering kitaorang hari tu Kak Tek....jangan jelezzzz!!!

      Delete
  17. jelessssssss!! uwaaaaaaa..
    apsal x inform awal2 ade event kat situ.
    kalo tau dah singgah dah.. wat muka x malu joint event skali.
    boleh gak merasa makanan sedap2.
    huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awakkan tgh berdiet Atkin Zura...mana boleh tengok makanan banyak banyak...

      Delete
  18. Terbaik Okje.. akan jadi kenangan manis yang akan sentiasa diingati.

    ReplyDelete
  19. Waaahhh.... masa ini mesti masing-masing teringat masa duduk hostel berebut makan, berebut bilik air, bangun sahur ramai-ramai, belajar ramai-ramai. Ini kalau bercerita 2-3 jam pun rasa bagaikan sekejap.. Bestkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tang belajo tu kanda..... dinda selalu tertidur kat Prep hehe

      Delete
  20. seronok sesekali mengimbau kenangan lama kan..

    ReplyDelete
  21. Wah!! Kok ayu2 temen. Ono seng orong kawenan ke?
    Hehe.
    Opopun seng ndoway blog kiyer jugak ayunay top them all.
    Huhu

    ReplyDelete
  22. alorrrrrrrrrr n3 pnjg sgt, mlm nnt le UA singgah & komen, bizi sgt2

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambung komen..

      fuhhhhhhhhhhhh semput nak perabihkan n3 ni hg ke noktah terakhir.. caya le geng ladies, tetap ayu gitu, jeles UA

      Delete
  23. Mesti seronokkan OKje jumpa geng lama.. hahahahahaha.... nak komen yg tu je..boleh??
    opppss.. deqla baca smpai habis la.. tp serius la seronok join aktiviti mcm nih.. aktif jugak ye cik akak kite nih.. dan 1 lagi, cipta rekod entri terpjg akak karang, dan yg terpenart deqla baca..nasib ada koma, fullstop.. hakhak.. kalo tak mengah habis... ;p

    psstt.. kwn akak yg belakang akk dlm keta tu cun.. tp akak lagi cun la..x leh lawan dia..hahahahaha... ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...mmg pecah rekod Deqla...entri terpanjang...hang hado? Hehe.....
      Dia mmg cantik Deqla....hish ada ke dibandingkan ngan Okje....mmg jauh panggang weyh!

      Delete
  24. mmg meletops la tengok..senyum smpai tinga la kan..hihi..kenangan xleh lupa tuh..

    ReplyDelete
  25. saya baca pun dah terasa kemeriahan nya..belum lagi ada kat sana

    Lama tak jumpa sher..selalu jugak dia datang rumah zu otw dia balik dari Penang.Dan zu pun pernah bermalam kat rumah dia 2 kali..naza pun pernah datang rumah zu sekali.salman suami naza dan suami zu sama tahun

    suami zu TIKL 87/88..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kira suami Zu ni senior okjelah yeh.....ooo zu kenal le kawan kawan okje ni....alahai...keciknya dunia nikan!

      Delete
    2. Yuhuuuu Zu...dah jadi kawan Blogger mak OKJer ekk....lama kita x jumpakan...hari raya baru nie xde rezeki nak jumpa bila hari minggu yg patut ke Penang ..nabil patah tgn...InSyaaAllah pjg umur bersua kita lagi...:)

      Delete
    3. Baru nk tanya hang Sher.....hehe...keciknya dunia nikan..








      Delete
  26. Okje... betullah kata okje.. kalau orang yg skip baca entry ni memang rugi...
    Ko hade tulis panjang penuh info macam ni? Haaa...

    Kagum tul, nama kawan2 okje ni semua unik... ada banyak nama yang saya tak pernah kenal... uniklah tu.. masing2 lak sporting bergambar ...itu yang syoknya.. padanla semua pun nampak remaja lagi tu... tak sangka anak dh besar2...

    Yang gambar ima tu tak bpe nampak.. saya nak intai mata coklatnya... haaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...kan kan AN ....rugi mereka yg skip..... sayang ketat ketat kat AN sebab sudi baca sampai habis....
      haha...nampaknya okje kena zoom kornea dialah AN next time....

      Delete
  27. spt biasa.... ko pandai mengarang.... byk lg citer yg blh ko buat lepaih ni...memang betui ko kata, majoriti rupa kawan2 kita x berubah.... maintain! alhamdulillah

    ReplyDelete
  28. Biasa lah tu manusia.. kadang2 ada masa sibuk.. kadang2 ada masa sakit.. lumrah kehidupan..
    Lama tak jumpa geng tu.. mesti panjang lebar bercerita.. mau malam ke subuh tak habis hahahahaa :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu TT....tak cukuplah 3 jam hehe

      Delete
  29. Fuhhhhh....semput nafas membaca n3 OK je kali ni, panjang bebenor.....hehe
    Mesti sangat best bila dapat berjumpa geng2 keras masa sekolah dulu kan, banyak cerita nak dikongsi....7 hari 7 malam pun tak cukup ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Mia....kalau dah namanya pompuan..... walau 40 hari 40 mlm pun belum tentu habis bercerita

      Delete
  30. saya blm pernah ada peluang gather2 ramai2 cenggini...
    mesti macam2 cerita yang dikongsi..

    ReplyDelete
  31. Oh inilah the grand gathering yer okje..20 tahun tak jumpa tuh mmg lama tuh..yg bagusnya ramai kengkawan yg datang kan...UA pun since tinggal zaman sekolah dah tak berjejak kasih langsung..tgk entry okje nie jeleh jugak nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah....mmg tak sangka boleh kumpulkan seramai 42 orang UA

      Delete
  32. sbnrnya cikjah majok dgn entry ni.. dah karnag panjang2 komen kat sini sekali server down plak.. habis satu karangan panjang tu hilang.. nak karang balik dah lupa apa yang nak dibebelkan utk entry ni..

    apa2 pun cikjah suka tgk baju cikbedah tu.. wpun taik hitam & tema taik cicak, tetap tantik hehe
    kepada Darling2 di gambar yg last tu.. kemain tabah menunggu cikbedah haritu ye hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siannya Cik Jah oi....agaknya tak ikhlas le tu nk ngomen hehe.....Alah.....cik jah sajalah tu nk aircond cik bedahkan...Apa yg tantiknya.... kalau dah hitam pekat melekat gitu....sama je macam rambut ....huhu

      Delete
  33. seronoknya jumpa kawan-kawan lama.. :D

    ReplyDelete
  34. seronoknya bila jumpa kawan2 lama ni...tambahan plak semuanya dah berkeluarga...mesti byk celoteh ni kan Kak??...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun Atie....Itu pun tak sempat jugak nak berjumpa sorang sorang

      Delete
  35. Saya baca sampai habis yek! Setakat entri bersimpang peranang, panjang berjela ni saya sanggup aje sbb saya pun sama aje tak reti letak full stop gamaknya. Wah, lepas berpuluh tahun(?) jumpa geng sekolah (apa namanya Ratu Rania Gold) sure gempakkan... Mungkin size pinggang dan kelebaran aje berbeza, tapi takpalah kan itu tandanya kita happy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah MD kerana baca sampai habis....
      Betul tu bab pinggang dan badan mmg tak boleh nak elak.....tapi ada jugak yg still maintain mcm dulu MD... terer betul dema jaga badankan.... OKje? huh out of shape hehe

      Delete
  36. amboi..meriah suasana
    semua dah mcm datin2 je

    bab alis tu buat kita tergelak
    ok apa ..alis mcm shichan
    cantas alis tu haram :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..... kira menjadik le lawak OKje ni AM....

      Delete
  37. No wonder penat, berjimba sakan rupanya "mak"..he..he..nway bestkan bila sesekali berjumpa ramai-ramai macam ni..kita punya alumni..asyik tertunda aje..

    ReplyDelete
  38. Kelas ko Okje...... dekat 20min baca entry ni...smpi komen2 teman baca...hahaha.
    Apa2 seronok jumpa teman2 lam. smpi kekadang terpaksa tgk tag nama... dah lupo nama :p


    Yang :D
    p/s Anom skrg ni dah makan ayam tapi KFC la... hahaha

    ReplyDelete
  39. I baca tau, dari perenggan awal sampai la perenggan akhir, walaupun sorang pun I tak kenal selain Okje. Hehehe however, komen terpaksa tipikal jugak, owhhh best nya gathering dengna kawan lama. I langsung tak contact dengan kawan sekolah dulu, macam tak der kawan jer I ni sebab banyak sangat pindah2 sekolah. Huhuhu

    ReplyDelete
  40. reunion ke ni..mst byk citer yang nak di sembangkan..kan kak

    ReplyDelete
  41. comel je name geng okje ratu rania gold heheehehe..

    ReplyDelete
  42. nama ratu rania gold yg tak menahan tu.hiks.
    mmg best nih.

    apa susah. okje minta lah kwn okje ajarkan makeup. comfirm x jd sinchan lps ni..

    alhamdulillah msih keep in touch, kan!

    ReplyDelete