Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 19 November 2013

Komen MUNGE MUNGE

Salam Selasa ......

Bizi melayan kerenah anak-anak sepanjang hari semalam. Mula-mula ke Tesco, lepas tu ke AEON layan tengok wayang....  Sapa pernah tengok INSIDIOUS? Cerita hantu atenya..... Arjuna bukan suka tengok cerita macam tu.....  so, elok sangatlah kitaorang layan 3 beranak bila dia bekerja.

Lagi pun Papa Zir ada dinner Produa malam tadi, so Mama Zir banyak free time le semalam, tak yah masak! hehe.... tu yang macam macam agenda keluar semalam. Ingatkan dapat bawak balik lucky draw Grand Prize Myvi sebijik ke sempena Anniversary.... Huh...... jangankan kereta, toaster pun tak dapat! haha....

Eleh..... kome pun sebenarnya nak bizi body jugakkan, nak tau apa Papa Zir bagi mak..... macamlah mak tak tau!!.... Mai sini, mak pun nak bizi body jugak nak bagi tau haha......  
Papa Zir balik malam tadi pun dah pukul 11 malam.....
Dia balik bawak benda ni........  


( Orang kepingin telekung Lycra warna hijolah bang, tak baca entry orang le tu...... telekung putih kan baru beli hari tu ..... huhu...... ).  Dia kata, kalau tak nak, bagi jelah mak. Ha..... mak mana? Dan dan tu mak terus nak hehe.... ( elehhh majuk lew tu....... ). TQ bang.....

OKlah......OKlah....... tapi sebelum tido jangan lupa komen entri semalam orang tau hehe.....



Wahhhhhh......... sukannya Mama Zir bila baca komen MUNGE MUNGE Papa Zir pagi ni .......
Confirm bermunge munge le Mama Zir sepanjang hari ni hehe.....

Dia kata account google dia buat hal malam tadi.... 2-3 kali dia try publish komen, tapi hilang!....
Sempat lagi tu menuduh OKje godeh godeh tukar account Hp dia ni  .....
O'o.... memang ada buat pun, sebab nak blogwalking hari minggu baru ni, Hp mak kan tak de tenet,
sowiiii bang.....

Nasib tak kena marah free ! hoho...

69 comments:

  1. so sweet cik abang u... haa, sanggup buat account google semata nak wishkan aniversary kepada isteri tercibta tu... kagum betul.. untung, alhamdulillah Okje diberikan jodoh yang baik dan penyayang sangat....

    mana-mana pun ok kan? Hdiah ni bukan nilai bendanya atau warnanya yang penting, paling utama niat pemberinya yang ikhlas tau.. Okje pulak bagi apa untuk suami tersayang tu?? heheh..taknak kongsi ke? gitau le

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha .... tak bagi apa apa pun AN sejak tak bergaji ni.... nak cekau duit kat mana? Takkan nak keluar duit simpanan kot! hehe...
      Tunggu jelah dividen tabung haji tahun depan haha....

      Delete
  2. alahai romantiknya pasangan 2 sejoli, jeles kita, hu3

    ReplyDelete
  3. huhuhu romantik jugak erk arjuna neh okje??? huhuhu tersalah tafsir dah neh..huhuhu. dah laaa bagi hadiah then siap buat ucapan bagagi lagi huhuh terharu pulak kitaaaa. hehehe okje tu suka laaa tewww neh mesti sengeh sampai ke belakang kepala neh..huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka lew..... tapi idaklah sampai belakang kepala Sue...tu dah kira melampau tu kalau cam tu haha

      Delete
  4. wahhh...romantik nya papa zir....pandai plak berpuitis ye kak...hihi..klu sy maunya terharu biru...hahaa..akhirnya dpt jugakj hadiah kan..
    opss! nak tanya..akak bagi apa kt papa zir??? hehe...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak bagi apalah Atie....hehe....
      Sian Papa Zir sejak Okje dah tak bekerja ni satu apa pun dia tak dapat hadiah hehe...siankan...

      Delete
  5. wah suwet muwet ler hati org tuu..

    ReplyDelete
  6. Wah..betul2 munge munge la komen Papa Zir tu...sweet sweet!

    ReplyDelete
  7. Sama la tlkung kita okje.....hehe...

    ReplyDelete
  8. holoh holoh holohhhhhh anjer nyer lah Cik Bedah kita sorang ni hehe
    Dapat telekung pun Alhamdulillah jg yer OKje..

    Tang si Arjuna komen tu mak rasa mcm WOW hebatnya ayat2 cinta dari sang arjuna mu itu.. me is jeles tau hehehe

    Semoga kalian bahagian kekal abadi hingga hujung nyawa yer :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Jah..... dia nak suh bini dia duk kat tikar sejadah tu gamaknya....sebab tu dia tak belikan pemanggang ajaib haha....

      Delete
  9. Owwww, munge-munge kata-kata Arjuna. Dari jauh dah nampak OKje sengih aje tak terkatup-katup mulut. Ni OKje dok membelek komen yang satu itu ajelah ya! Tahniah OKje, ada teman susah-senang sebaik Arjuna. Padanlah tak pandang tempat lain lagi ek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. bacalah jugak 10-20 kali MD hehe.... sebab dah lama tak dapat surat cintakan hehe....kali terakhir pun masa bercinta dulu hahah....

      Delete
  10. alhamdulillah aniveseri wish dpt jgk salah satunya wpun salah kaler..hehe..
    pas nie celebratin lah yer..hehhehe..
    tgk tuh papazir mmg syg gilos kat mamazir...mana ade laki zaman skrang nak tulis gitu..untung okje..hmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah UA....semua papa pun sayang gilos kat mama..... cuma tak berbukti je...hehe

      Delete
  11. wah jadi jadi retis dapat hadiah tu ahaks..best tu rasa seronok nak pray

    ReplyDelete
  12. sweetnya... like candy crush gitue.. hehe ^_^

    ReplyDelete
  13. peeeweeet..bermunge munge m3h membacanya...

    ReplyDelete
  14. Alahai romatiknya... tumpang bahagia untuk OKje :)

    ReplyDelete
  15. Amboi!! sungguh tidak kanda duga sang Arjuna pujaan hati bijak bermadah pujangga. Membaja sang isteri di buai rasa. Berbunga-bunga menikmati keindahan madah diberi. Syukur... kanda turut merasa kebahagiaan itu.

    Pakai telekung baru itu sebaik cuci sebagai penghargaan, jgn lupa:) Tahniah dari kanda.

    ReplyDelete
  16. senyum je baca cerita... moga terus kekal bahagia... :)

    ReplyDelete
  17. Romatiknya dia...senyum2 bawak ke malam!

    ReplyDelete
  18. okjer der jer2 tau.. macam2 ceritanyer buat kita senyum pagi2ni...

    ReplyDelete
  19. tudiaaaaa.. tumpang bunga2 jugak ler.
    Happy Anniversary to both of u~
    moga kekal sampai ke syugra.
    Amin~

    ReplyDelete
  20. Sweet.. bagus la.. moga kecerian kekal hingga ke syurga amin.. :D

    ReplyDelete
  21. amboi mmg bermunge2 tuh.... done nuffnang yer

    ReplyDelete
  22. Sweetnya Sang Arjuna dengan madah munge2nya mengomen di blog okje.....

    ReplyDelete
  23. waa so sweet, tentu bahagia rasanya terima hadiah dan bingkisan kata-kata yang indah tu kan Okje, semoga bahagia selalu.

    ReplyDelete
  24. romantik!! munge2 gak hati yg baca tu...

    ReplyDelete
  25. amboiiii pasangan dua sejoli ni ....arjuna cikgu jgn harap la nak komen2 kat blog cikgu....hehe

    lama sungguh tak berblog......bizi skit la okje... sejak keja ni, memang tak menang tangan. rumah lum siap renovate lg la okje...tak sabo nak tunggu siap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah dia pun tak selalu ceqgu.... entri entri tertentu jer...
      Alah yelah tu bizi...... bizi nak mencantikkan rumah le tu...

      Delete
  26. amboi jiwangnyeeeee. btw bagusnya dapat kain sembahyang baru tu, pasni kena kerap le bangun tahajud ye…..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah.... moga dibukakan hidayah tu Ros....hehe

      Delete
  27. happy anniversary...memang berbunga2 la hati okje..tidur pun senyum tu

    ReplyDelete
  28. ni hubby akak yg komen yer? wahh wahhh.... indahnya kata2 .... melayang2 la tu wife dia baca kan...kehkeh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Deqla....bis tu takkan Okje pulak yg tolong karangkan hehe....
      Of coz le Deqla.... ni ha tengah melayang kat udara ni...

      Delete
  29. wah.... kemain romantik en hubby Okje... kelassss... !! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idaklah jugak NK...mimpi sambil menaip le tu agaknya haha

      Delete
  30. wah bestnya..godek2 hp arjuna ye...selalulah tu...

    suruhlah si arjuna tu..belikan hp yg boleh godek2 tenet..heheh..ingat bdak2..inilah bahasanya..rupanya okje pun guna bahasa tenet2 ni ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Godek godek bila gatal tangan nak berbw kat luar Knor.... Hp kita tak de line tenet.... Arjuna control tak mo bagi line nanti bini dia tak hengat dunia hehe

      Delete
  31. Syoknye dapat adiah. Munge munge gitu.

    ReplyDelete
  32. Saya dah baca komen tu semalam… tu tak sabar nak tunggu respon okje pagi ni….
    Boleh tahan romantika juga ayat papa Zir…. so sweet both of you :)
    Kata-kata yg tulis ikhlas lahir dari hati tu, mmg patut munge2 sepanjang minggu ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan sepanjang minggu yeh Bijen....sepanjang bulan ni kalau tak de hal nak majuk heheh

      Delete
  33. Wah okje...bestnya!!semiga sentiasa ceria,sihat n munge2 ye

    ReplyDelete
  34. sweet sweet sweet.... makin lama makin romantik kan?

    ReplyDelete
  35. wahh sungguh romantik lah :)

    ReplyDelete
  36. assalam
    romantik gitu bahasa munge munge
    he heee bahagia kan rasa

    ReplyDelete
  37. Alah..kalau marah pun marah-marah sayang kan... cer senyum sikit..aaahhh..lawo dah!

    ReplyDelete
  38. omg omg omg sweet habis u both. Owhhhh I terharu la tengok u berdua romantik lagu ni. Happy Anniversary guys, may Allah bless kalian, and kekal bahagia romantik begini, forever.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Romantik romatik jugak MJ.... tapi kalau time bercekau, bercekau jugak hehe

      Delete
    2. ala...cekau2 manja tu lumrah la. itu yg buat lagi romentik.

      Delete
  39. kita pulak yg berbunga2 tengok kak okje ni. Alahai... manjanya. akak, kita nk ikut style akak ler. tak mau keje. boleh kan.... kekkeke, happy annyversary ye kak okje. moga kasih terus bercambah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...jangkit ye BC? Boleh je kalau hubby bagi.....
      TQ BC atas doanya tu...

      Delete
  40. Terharunya bila dapat komen camtu....hehe Happy Anniversary OKje! :D Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.......

    ReplyDelete
  41. happy annyversary sis....amboi..amboii...amboii...romentic nye kemain ek...
    gelak2 husb cik bace tauuuu.....nakal jugak husb sis ne kate nyeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...TQ Cik..... Eh? Sudah tukar ka? Dah suka membaca blog pulak Arjuna awak tu?

      Delete
    2. Tetibe die suke bace blog..ne penangan blog sis lah ne....

      Delete
  42. Semoga berbahagia & kekal ke akhir hayat Papa & Mama Zir...Hari ni munge-munge lagi tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampaknya sepanjang bulan November ni Raudzah hehe

      Delete
  43. Alhamdulillah...dpt gak hadiahkan...

    Sweet je si papa tu...hehehe.....kembang semangkuk si mama bacakan..?

    ReplyDelete
  44. wah munge2 sangat n puitis gitu..moga ok jear berbahagia hingga ke jannah...

    ReplyDelete