Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 15 November 2013

Make a WISH

Salam Jumaat sahabat......
TLBD masih bersekolah hari ni..... mentang mentang le hari ni dah tak belajar lagi, rajin je dia pergi sekolah....

Ingatkan hari ni OKje nak start membuat senaman kaki dengan geng melahai. Sebab la ni baru sedar diri hehe..... Tempat pilihan, tentulah nak keliling tasik yang dalam entri ni. Tapi yang sadisnya....... Papa Zir belum bagi kata putus. Banyak pulak soal jawabnya..... Nape tak mau jogging kat tasik area taman rumahlah, nape nak kena pergi tempat yang jauhlah, nape tak pakai treadmill yang ada tulah.....
Pergh!!..... macam tak bagi jew.......macam tak bagi jew...... ( gedix! )

juanarose.blogspot
So, dah tak bagi tu, tak payah nak sentap OKje.......... be happy!
Nampaknya kenalah postponed, nasiblah hujan pagi tadi!!..... Kalau tak jenuh nak menjawab dengan geng melahai!  Skipping je kat rumah OKjeeee.......hehe

Weyh.... mak punya anniversary kawen dah dekat ni tau...... Yang ni entri  Anniversary 2012.....
So apa lagi Mama Zir! Make a WISH lew...... manalah tau Papa Zir tak sedar diri masa tu, dia beli je benda yang Mama Zir hajatkan......

Bang..... jangan takutlah, orang tak mintak yang mahal mahal pun...... Selama ni pun mana ada orang mintak hadiah pun kan, abang je yang pemurah nak bagi..... ( orang tak nak pun.... tapi kalau laki dah bagi tu, ambik je le hehe..... )

Sebenarnya kan bang, orang teringin nak Bread Maker. Jeles weyh tengok mereka buat roti..... macam best jew! Tapi, bila orang survey, Bread Maker ni macam mahal je, dalam RM400 lebih kan....so cancellah, tak jadi!.....   Lagi pun, bila pikir balik, takut hangat hangat tahi ayam je.....   lagi pun, kalau nak makan roti panas-panas, kat Giant Batu 9 tu pun kadang kadang ada jual....

Kalau tak pun, Pemanggang Ajaiblah....
Macam senang je nak masak guna benda tu, ayam panggang pun masak macam sekata. Kerja memasak orang pun akan jadi cepat dan mudah. Senanglah orang nak kurus lepas ni bang..... sebab asyik kerja memanggang lauk je.... Boleh bang?
Emm..... tapi, Oven kan dah ada......Macam membazirlah pulak! Kalau gitu, tak payahlah bang....

Tak pun Telekung Lycra le warna hijo pucuk, ni faveret zirafah ni....hehe... Yang ni murah je, mampu beli kottt....  Tapi dalam gambar bawah ni, dah bukan hijau pucuk ni..... ni hijau lumut...... badak air, sukalah ni hehe.....
linris.blogspot
Tak pun minyak wangi je le bang .....Christion Dior limited edition Forever and Ever...... sedap weyh bau dia....
 
dhiaghazi
  
Kalau susah susah sangat tak payahlah bang semua tu...... makan kat Secret Recipe je pun ok dah....hehe.....


,

72 comments:

  1. CD forever & ever tu my favorite perfume. Bau dia wangi sangat. NI yg rasa nak beli ni .

    ReplyDelete
  2. haa.....terjebak dgn wishes cinta hati okje la pulak arini...so sweet la okje ni..

    pandai dia pujuk ye., dari atas, yg mahal, yang paling teringin, then turun sikit2, nak bagi Anak Pak Rahman rasa tak sampai hari lah tu... kalau tetiba si pemurah terus bagi je semua ni.... syoknya okje....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... ni namanya cuba nasib AN hehe..... kalau tetiba pemurah dapatlah salah satu hehe....itupun kalau dia baca haha....Takut semua ni syok sendiri je hehe

      Delete
  3. Walaupun MD bukannya PapaZir, terasa sayu pulak di hati bila MamaZir buat cam ni. Takpalah mana tahu PapaZir tetiba lembut hati nak bagi kesemua yang di atas. Nanti kalau dapat hadiah annie, MamaZir jangan lompat tinggi-tinggi sangat tau, takutlah pulak terseliuh kaki. Siapa pulak nak buat roti, panggang-memanggang, jadi isteri sejati yang sentiasa wangi bila suami pulang, kan OKjeeee.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...memanglah tak mo lompat tetinggi kang leher tersangkut kat dahan cam ne? Sapa nak selamatkan haha.....
      Lagi pun ...tak larat dah nak lompat MD...berat haha...

      Delete
  4. Hehehe..nak tergelak baca requests okje tuh..drp termahal hingga termurah..hmmm moga2 dlm byk2 tuh dapat jugak 1 kang..UA pun tringin sgt nak breadmaker...tp tau big boss mmg takkan bg green light..nie susah nie kalau takder income sendiri..kalau ade kemain lg berbelanjer kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha....ada masa rasa susah tak de income sendiri ...ada masa syok apa walaupun tak de duit sendiri.... boleh berblogging dengan jayanya haha

      Delete
  5. haha akak nie comel je kan nak request.. ada tue nanti kak..tah2 gelang emas blink3 tungguuu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak maulah Efa gelang blink blink....kalau emas putih nak gak hehe

      Delete
  6. Simpan duit...masuk tabung haji, ada rezeki boleh tunai umrah dulu...
    Wish bebagai belum tentu menjamin kebahagiaan, terbakor dalam hati tak nampak...
    Hari2 boleh dapat makan dan cukup pakai, bersyukurlah...
    Sambut anniversary dengan berjemaah dan berdoa keberkatan dan kebahagiaan bersama. Masaklah apa yg ada dan makanlah bersama...
    Ucapan sayang lebih bermakna dan kekal terkesan dihati.

    p/s: sorry, jgn terasa hati...terlebih pulak wish hari ni...
    ( Luahan hati dr suami yg tak mampu, kalau mampu...mintalah apa sahaja)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoi..... ada orang tu emosional le pulak...katanya Aaron Aziz...hehe..
      Ok...ok..... yang tu pun buat jugak.... yang wish tu pun nak jugak..... boleh? Memasing puas hati haha....
      BM..sebenarnya entri ni suka suka je....langsung tidak terniat nak menyusahkan suami tersayang, kalau untung sabut timbul.... begitulah adanya.... Okje masih sedar diri, yang diri ini bukanlah sapa-sapa ....yang minta dihadiahkan memacam pun...
      Arjuna juga hanya insan biasa.....cukup pakai cukup makan, enjoy sesikit...... alhamdulilah....

      Delete
    2. Jangan terasa tau.....oklah...okaylah.... makan kulit nangka jelah...hehe

      Delete
    3. Saje...nak tengok reaksi OKje. Memang ok je...
      Kulit nangka xmakan, kulit cempedak... yes!!

      Delete
  7. bagi idea sikit... Gucci Guilty pun sedap baunya OKje... apa lagi apa... cer tanya pada pakar perfume ni... wahh nak dekat anniversary ek... my anniversary 4th July... my birthday 24th November.... jangan lupa ek OKje... ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah tak lupa untuk wish 24 November tu hehe.....

      Delete
  8. banyaknya yang ada dalam list ni..kalo minyak wangi ngan telekung tu zee setuju..memang reward tuk diri sendiri jer tu tapi kalo bread maker ngan pemanggang ajaib tu nak pon okey jer..cuma takde la reward sangat sebab tuk kegunaan bersama... dah masak tu makan mesti la sesama...huhuhuuu yang tu memang laki kena beli takleh kira hadiah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emm....sangat tegas tu bunyinya Zee hehe..
      Apa pun Okje tak kisah sebenarnya.... entri ni untuk suka suka je...happy happy...kalau dapat satu bonus!

      Delete
  9. tak pun trip ke luar negara ke..huhu.lg mahal ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah tak pernah termimpi okje Nur....

      Delete
  10. wahhhh awal ye kak make a wish anniversary

    ReplyDelete
  11. bila baca entry ni, terus tgk tarikh… lagi tiga hari anniversary kami rupanya… untung Okje dapat hadiah tiap kali anniversary… saya kalau dpt wish pun rasa dah nak lompat bintang…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jugaklah Bijen......tak delah selalu dapat hadiah pun.... kalau berlebih adalah tu..kalau tak de...duk diam diam je lah hehe

      Delete
  12. Hepi Anniversary OKje ya.. Smoga kekal bahagia selamanya.. Semoga apa yg OKje nak tu dpt lah nnt... :D

    ReplyDelete
  13. hahahaha... bile baca entry ni, teringat tahun lepas... kononnya ingat sangatlah tarikh anniversary tu, skali tgk salah la... anniversary bulan 5, tapi ucap bulan mac... aiyooo... malu giler kat wife masa tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peliklah kaum lelaki ni macamana boleh lupa tarikh!

      Delete
  14. saya pun teringin jugak breadmaker tu.huhu..bilala cik abang saya nak bagi.keke

    ReplyDelete
  15. muahahahahhahahahhahahahhahaa tak tahan cikjah dibueknyo.. gelak sampai jatuh bawah meja dah ni..

    adoiii ini kalau arjuna baca ni mesti menangis teresak2 dia.. kesian kat cik bedah buat make a wish kat blog dgn penuh harapan.. wish yg last skali (cake SR) tu yang tak tahan tu..

    meh lah cikbedah, cik jah belanja awak makan cake kat Delicious nak tak?????? sambil2 tu boleh kita menjoyah sekali.. hehehe.. cheras dgn ampang bukannya jauh sgt punnnn :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best jugak kita menjoyahkan cik Jah hehe....tapi taulah cik Jah.....cik bedah ni paling jauh pun Mid valley ....lain tempat mmg buta jalan hehe....

      Delete
    2. tak apa.. nnt kita boleh janji2 kat mana boleh berjumpa.. apa2 kasi PM kat FB ajosss :))

      Delete
  16. hehehe..tersenyum ida baca entri okje arini..kita lari setempat dalam rumah je la....time anniversary la kita nak minta macam2 tapi tak dapat pun kita tak la sentap kan? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah ida. . Saja he ngengada pada hari istimewa ni....kalau hari biasa nak ngengada macam tak kena...ye dak...

      Delete
  17. Nak perfume DIOR tu sebab kaler pink..he he..

    ReplyDelete
  18. mmmm..bila anniversary nya.
    inshaa Allah ada la yg special nanti

    sy punya anniversary hari ni.hihi
    doakan kan saya je okje.dah nam tahun masih berdua.teringin nak timang ank sndiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggu entri yeh QR......tak harap sebenarnya QR...suka suka je entri ni sebenarnya...
      Inshaallah dah tak lama lagi tu...

      Delete
  19. sedap bau perfume dior tu yee...harus pergi carik ni...

    ReplyDelete
  20. ahaha..harap2nya dapat salah satu wish tu ya kak...hihi..
    klu sya kak, nak sangat pemanggang ajaib tu..tak terbeli2 lagi smpai hari ni...mcm best je tgk kawan2 masak guna PA tu...uwaaaa..nak jugaakkkkk:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah kan Atie...pemanggang ajaib tu pun best jugak... wah...dah rambang mata ni....

      Delete
  21. Salam singgah petang sambil membaca & done follow !

    ReplyDelete
  22. Kanda datang ni!! Bukan tak ingat tapi kanda teramat busy kononnya sampai nak makan pun tak ada masa tu yg baik puasa. Rehat utk solat aje tau.. semalam petang dah ok sikit so jenjalanlah tengok dinda. Dah baca juga yg bawan tentang lagu mendayu dan serem kat bawah N3 ini.

    Insya-Allah papa zir tahu mana satu akan dipilih buat isteri tercinta. Kalau BM memang senang dinda. TLBD pun boleh buat tau sebab semuanya dah sedia sukatan. Tuang, on, setting, tinggalkan. Kalau nak buat kek tinggal tuang dlm loyang, bakar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dinda sambut ngan kompang ni kanda.....
      Tulah kanda...tp mcm mahal rasanya.....takut dinda tak rajin nanti sah sah kena perli haha....mintak beria, buatnya tidak....hehe...

      Delete
  23. hahahhaaa...gelak-gelak cik bace..
    ehemmmmehemmm.....annyversary kite pon tak lama lagi..Tah nak mintak ape pulak...

    ReplyDelete
  24. samalah kita pun sambut ulangtahun bulan ni jugak 27 nov

    ReplyDelete
  25. wah sentap minta tinggi tinggi asal makn kedai kek pun mahal gak tuh tee tapi savebudget. best telekung tu boleh beli yer tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....makannya secoet Suri rugi kalau mintak kedai murah hehe

      Delete
  26. Sya pun mau bread maker tu okje..mesti hebat but roti ni...huhuhu..moga2okje dapat la slah satu brg yg dihajati tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi bila fikir balik....tak molah Bread Maker tu Ad...takut nanti membazir je....

      Delete
  27. UA tgok jer hadiah rakan2, mklm le sepanjang ulangtahun kami, DIA tak ingatpun tarikh tu, nak buat camner, timalah ia seadanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah UA bukan selalu pun dia bagi hadiah.... kadang ada kadang tak de...tengok dia mimpi ke tidak hehe.....

      Delete
  28. amboii awal2 dah mintak eh.. siap list ....haha.. in shaa Allah ada la tu.. ate, bini kesygn kan... ;p

    ReplyDelete
  29. wah.. moga wish come true la nnt yer.. hehehe

    ReplyDelete
  30. alamak.. laki mmg tak ingat tarikh2 nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur....laki okje masih lagi mengingati tarikh tarikh penting ni EK

      Delete
  31. Byk hajat tu okje..budah2an tertunai slh satu atau dpt yg lebih baik dn tk disangka2....WISH sebiji ke....vrooommmmmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Opppss...mudah2an *

      udah bepino bijik mate teman ni...hehehe

      Delete
    2. Weyh....pemanggang ajib pun belum tentu....jauh sekali Wish haha....Ai setia pada kuda besi buruk ai tu WA.....hehe...

      Delete
  32. wah.. happy anniversary okje! kalau nk beli bread maker brand cosway murah sikit dlm 200++ je. hehehe. bestkan kalau dpt apa yg dihajati. semoga kekal bahagia :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke Nina.....ohhh cosway murah sikit yeh.....
      Belum lagilah Nina....tunggu entrilah kalau nak wish pun hehe

      Delete
  33. pemanggan ajaib tu bolehlah panggang memanggang selalu. hehehe. Kalau bread marker pun ok jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pendik kata kalu dapat mmg semuanya ok aje Shameel.

      Delete
  34. Dalam tak payah tak payah, tapi panjang juga wish list Okje ni hehehe. Sajer jer bagi hint kan. Eh hijau lumut tu berkenan sungguh saya warna dia. Happy becoming anniversary okje, Kalau tak dapat salah satu dari senarai, dapat semua pun ok jer kan :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....suka suka je MJ....
      betul betul.....tak dapat satu dapat semua pun best...
      kalau tak dapat langsung pun best gak.....hehe....bukan rezekii namanya

      Delete
  35. Wish jangan tak wish Okje..kalau tak dapat tahun ni..tahun depan pun ok kan...valid forever list tukan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe betul tu Raudzah...tahun depan tambah lagi ....

      Delete
  36. salam hainom ..
    ajak arjuna pergi Genting ..
    "just the two of us" ..
    maksud aby, berdua dgn arjuna jer ..
    dapat mengimbau kembali zaman baru2kawen dulu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agik udan koyo kiyei...wedik pulak arek maring kono....

      Delete
  37. Barang mainan orang perempuan ni memang mengalahkan lelaki. Am kalau tengok mama am mintak barang dengan abah, contoh pinggan ke,m langsir ke, baju ke suka tengok raut muka abah lepas tu.

    Muka macam ikhlas tak ikhlas haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...memerhati secara diam rupanya yeh.....
      Satu hari nanti kira dah taulah cara nak menangani bila isteri mintak sesuatu yeh Am...

      Delete
  38. semoga wish itu tercapai..aamiin...

    ReplyDelete