Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 16 November 2013

Nak RESIGN dan RESEPI Pasiaq

Salam Sabtu yang sunyi di rumah ni.....
Si Angry Bird mengikut TLBD ke sekolah agama. Ada Anugerah Kecemerlangan katanya. Macam selalulah, dia cuma meraikan kejayaan kawan-kawan dia je. Masuk Nasyid lagu .....Di pondok kecil, di pantai ombak..... hehe...

My Arjuna pulak ada STAFF DAY...... company dia tu tak pernahnya ada Family Day, kudukut betul, nak hidup sorang gamaknya company dia tu....

Papa Zir, sejak kebelakangan ni dah kerap sangat mengadu NAK RESIGN......
Risau jugaklah teman mikiornya ni....
Teman tau, kalau dah dia sampai nekad nak resign cenggitu, maksudnya memang dia dah tak mampu lagi nak menanggung beban yang ada. Macam-macam task yang nak dibuat, semuanya URGENT belaka, lelama, pengsan le kawan tu!

Hampir musnah le gamaknya ISTANA ANGAN ku...... huhu...

diarihatidian
Company kome ada KERJA KOSONG tak ...... Ni mak nak tanya bagi pihak Papa Zir! Degree in Mechanical Engineering, more than 16 years experience in Automotive Industry, especially in door trim part, headlining, car carpet costing, business and development.  Ha kau..... mak dah promote habis-habisan laki mak.....hehe... Harapnya umur masih availablelah .....

Wah nampaknya OKje kena bersiap siaga ni. Bersiap siaga nak makan pasiaq..... haha....
Geng, lepas ni jangan lupa le share RESEPI PASIAQ aka PASIR ngan OKje yeh!.......

Menyelerakan jugak gambar ni.......hehe...

baca-blogspot
OKlah OKje nak tengok TLBD bernasyid..... bye.....

47 comments:

  1. Haa.. ada ke resepi tu?

    Insya Allah akan ada penyelesaian yang baik buat suami okje tu.. sian dia, kalau dh banyak kali mengadu stress kerja, rasanya memang btl tak tahan tu.. selalunya orang lelaki ni penyabar kan? Semoga dimudahkan segala kerja dia lepas ni.. insya Allah mudah juga dapat kerja baru yang lebih bagi ketenangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.....AN ni....OKje gurau je...simbolik namanya......
      Inshaallah....semoga segalanya dipermudahkan....dan makbul doa AN tu...

      Delete
  2. ahahhaa... Akak ni..InsyaAllah kak klu abg Arjuna jadi resign rezeki akan menanti di tempat lain..experience dah banyak tu...msti senang cari kerja lain...amin!
    Tak seronok dah nak kerja klu asyik tertekan kan.... ermm..so, solusi nya mgkn kena berhijrah..hijrah kerja....:):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inshaallah Atie...kalau ada rezeki, senang je dapat kerjanya...
      Betul tu Atie....hubby Okje pun rasa mcm tak seronok nak gi kerja sebab stress.....tulah yg kena berhijrah jugak tu...okje support dari belakang!

      Delete
  3. itu lah kalau dah lama mkn gaji...agaknya dia nak rest..ehe...
    mg dipermudahkan... xkan makan pasir kot... lawak je kak anom nie...
    sel;amat bernasyid...er tgk org bernasyid

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu okje pun rasa nak rest izan....tapi tak pelah sebab ada suami yg boleh tanggung.....tp lelaki.....nak tak nak kena cari nafkahkan ....sian....

      Delete
  4. siannya hubby akak..sllu laki suka klu keja dorg bz..mencabar katanya..mesti da stress sgt tu..hopefully workload berkurang pasni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Workload mmg tak munhkin berkurang SF...

      Delete
  5. Samalah dengan en suami akak ni hainom, dah hantar pun surat resigned, in sha Allah 1 Disember dah kerja tmpt baru, tak tahan kerja tmpt ni, hidup tak bermasyarakat langsung bila asyik lewat mlm jer kata en suami...
    Semoga en hubby hainom mendpt kerja yg baik lagi... jgnlah smpi mkn pasir, mkn rumput ok lagi tu hainom ooii kihkih ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama le CH....hubby mmg memanjang balik mlm...dahlah jauh, byk kerja pulak tu......
      TQ CH....
      haha.....kena tukarlah pulak ......makan rumput hehe...

      Delete
  6. Moga di permudahkan segala urusan untuk untuk kak hainom sekeluarga..
    Hidup ni kan penuh dengan cabarann.. dan kene bersabar.. insyallah yg lebih baik selalu menanti di hadapan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ameen.....moga ada sinar dihadapan sana TT

      Delete
  7. jangan gundah gulana. bukan manusia bagi rezeki. in sha Allah, taklah sampai makan pasir. kerja kosong yang ada orang forward kat saya tu nak usia 28 tahun ke bawah. mudah2an dipermudahkan Allah dalam urusan selanjutnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....betul tu Anim...rezeki tu Allah yg bagi....makan pasir tu hanya simbolik je...
      Inshaallah dipermudahkan Anim

      Delete
  8. Ini pesan seorg kekanda buat adinda Arjuna. Dulu suami kanda pernah merasa tertekan dek kerana selalu kerja ada secretary tetiba masuk company baru tak ada so... macam ayam patuk jagung buat kerja mana boleh. Dua tahun tau isteri dia siang kerja di pejabat sendiri malam ke pejabat sang suami jadi secretary. Lama-lama pandai pun buat sendiri tanpa secretary. Dua kerani diberi utk ramai engineer bayangkan, memang tak cukup masa.

    Forget about that, cuba di Johor CIQ complex dinda. Nanti kanda tanya dgn abang mana tahu sebab abang kata hari itu dia perlukan satu M&E engineer. Mana tahu automartive pun diperlukan. Bidang ini memang bukan line kanda... Kalau ngam kanda hubungi dinda.

    Jgn resign dululah... cari dulu tempat baru resign.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya....kanda pernah cerita pasal kepayahan abg masa mula bertukar tempat kerja....
      Terima kasih kerana perihatin kanda.....

      Delete
  9. Alorrrr OKje, umur tak kisah, janji kelulusan & pengalaman yg ada PALING berharga.. insya allah dipermudahkanNya, aamiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohya, UA balik umah daa, maaf tak sempat ketemu OKje..

      Delete
    2. Umur pun kena ambik kira jugak UA .......kang asyik MC je hehe..

      Delete
    3. Tak de rezeki le tu namanya UA...

      Delete
  10. tu lah...company husb cik ne pon nak hidup sorang2...asyik staffday jae...kudukut sangat...kene tunggu bonus hujung tahun je lah baru boleh berfamly day...kohkohkohhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....tulah cik...mmg tak merasalah kita nak berjimba dengan kengkawan office laki kita cik oii....hehe...

      Delete
    2. baik tak payah jugak kut...Kang ade kengkawan dowg yang "macam cantik jerrrr,macam comel jerrr" jelesss wooooooo...jelesssss :D

      Delete
  11. owhhhh...ada kepayahan yang sedang di alami kakakku rupanyaaa...huhuhuhu
    kalau pasal tekanan kerja neh, memang susah nak kataaa...apa2 punnn supaya okje dapat mengharunginya dengan sabar dan baikkk...:) chayok2 kakk, su tau akak kuat ~ kuat seperti tiger huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah Sue lama sangat menyorok....
      Inshaallah Sue selagi hayat dikandung badan akan ku harung badai yg melanda.....katanya badai, surelah bukan tiger, buaya hehe...

      Delete
  12. Resepi pasir yang sedap tak ada tapi lagu pasir roboh adalah.
    Sabarlah Hainom weh, mesti ada jalan penyelesaiannya. Jangan suruh laki dema bergenti dulu, ricki-ricki tempat lain dulu sebelum berhenti ya. By the way...pisang rebus macam yang kita dulu-dulu makan buat sarapan pagi ( nostalgia ) masih sedap yo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha ...LM.... pandai deme ye cari alternative .....
      Teman tak pernah suruh dia bergenti LM....dia yg dah tak tahan gayenya, macam tak sempat nak meriki kawasan lain hehe...
      Teman dah jemu makan pisang rebus tu weyh!

      Delete
  13. Memang okje terperinci orangnya, siap plan2 awal untuk research resepi pasir yer. Alaaa dont worry la, Insya Allah your Arjuna can handle the situation, experienced macam dia senang jer dapat kerja. Err... pasir gudang sedap tak? Kalau tak suka, can try pasir mas ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang nak cari kerja payahlah MJ....
      Ai bukan terperinci orangnya MJ....ai jenis belasah hehe...
      Haha....pekena Okje nampaknya..... Pasir Gudang dah biasa nak Pasir Putihlah......hehe

      Delete
    2. Ni dah tahap gaban stress hubby OKje ni kan......cuba OKje up kan balik semangat dia, in sha Allah mungkin dia kembali cekal hadap semua keja2 tu semua..... :D

      Delete
    3. Hehehe Pasir Putih tepi pantai, ombak saling berkejaran. Jom karok jom.

      Delete
  14. ce senyum ambe dah pagi tak done nak datang sini ni mari sini okejr mood atas angi uhukss...mujur malam sempat rempir cini.

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum,

    maaf, i nak tumpang beritahu tentang sebuah posting yang hot & info yang sangat penting bagi kita semua umat islam di negara ini.

    Tolong klik & baca di sini->http://anjungrakyat.blogspot.com/2013/11/melayu-adik-beradik-yahudi.html

    ReplyDelete
  16. Jangan la buat ayat sedih cenggitu Okje…. Walaupun saya membesar di Pasir Tumboh, tapi belum lagi jumpa resepi utk masak pasir…. huhuhu
    Insya Allah, ada la rezeki yang lebih baik tu.. sebab tu Allah dah buka hati papa zir utk cari kerja lain… semoga segalanya dipermudahkan…. amin...

    ReplyDelete
  17. rezeki ada dimana-mana...janji rajin berusaha..

    ReplyDelete
  18. Biasanya orang lelaki akan buat keputusan yang lebih wise drp kita pompuan nie..wpun dok ngadu nak brenti keje namun rendah kemungkinan dia akan brenti terus begitu jer..kalau dia brenti gitu pun mesti ade ade byk plan & back up kan..tambah2 wife tak keje..jgn risau pasiaq tuh takkan habes..heheh

    ReplyDelete
  19. reseki ada dimana-mana kak..cuma kita kna berusaha lebih jer..InsyaAllah ..Allah tak akan lupa umat yang sentiasa mengingatinya...

    ReplyDelete
  20. Zaman skrng payah nak cari koje okje...jgn benti dulu...cer cari tmpt lain dlu...sementara kan...mmg la stress tmpt lama tu....tp..sabar dulu...insyallah..ada jlnnya...

    ReplyDelete
  21. ishhh. .ada rezeki lain nanti tu. . .in sya Allah

    ReplyDelete
  22. apa kata okje je yg cipta resepi pasiaq tu dulu.hihi
    in shaa Allah pasti ada rezeki lain nti

    ReplyDelete
  23. klu dh tekanan kerja tak anggup sgt dah nak tanggung cuba dulu cari kerja ditempat lain,dh dpt baru benti...bimbang juga klu benti dulu amik masa nk carik kerja lain..pendapatan pulak takd kan ke susah..

    harapnya ada penyelesaian terbaik.doa byk2 semoga dimurahkan rezeki..mana tahu dpt tmpt baru yg lebih bersinar..:)

    ReplyDelete
  24. hahaha promote laki dalam blog.. boleh laku ke nyah?? kikiki
    InshaAllah ada rejeki tu kat mana2 nnt.. semoga dimurahkan rejekinya yer..

    Eh nak ke recipe kepala badak air masak kasi letak terung?? nnt cikjah bagi recipe eh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. *recipe kepala badak air masak kari ler.. bukan kasi.. phuiii!! hahaha

      Delete
  25. In Shaa Allah rezeki ada di manayou 'll be fina Okje..Rezeki Allah kan ada dimana-mana...semoga dipermudahkan ya!!!!

    ReplyDelete
  26. hubby deqla pun kdg2 mengadu gak psl keje.. hmm.. tp dia cuba bertahan demi nak cari rezeki utk kami.. deqla pun stress gak keje ni kak.. tp bertahan gak la ... huhuhuuh.... stress ada di mana2 kot... hukhuk

    ReplyDelete
  27. Beritahu kat Arjuna, banyakkan bersabar. Memangnya kalau kerja yang 'mengancam' jiwa raga ni rasa tertekan jugalah kita jadinya. Rezeki anak-anak masih ada, OKje. Jangan bimbang, takkan beresepi pasir aje nanti.

    ReplyDelete
  28. moga dipermudahkan segalanya okje

    ReplyDelete