Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 22 November 2013

Renang berirama

Salam Jumaat.....

Ni nak inform awal-awal...... Mama Zir tak de tau sampai hari Ahad ni, .... Mama Zir masuk hutan Afrika, balik kampung atenya hehe.....

Balik kampung tu dah betul dah tu, tapi bukan kat Afrika le...... balik Muar je....  hehe
Atenya anak abang OKje nak kawen. Bulan Mei hari tu anak dia yang sulung kawen, Ahad ni anak yang no dua pulak, lelaki jugak.... pergh!! bikin berpoloh mokcik setahun 2 kali......

Tapi sebelum sampai Muar tu rasanya macam nak menyinggah mana manalah. Rasa nak pekena RENANG BERIRAMA dulu haha.....macam terer berenang..... sudahnya merangkak dalam air je!

Yang bestnya, bila Papa Zir cakap yang dia nak cuti hari ni, Si TLBD dah siap siap keluarkan swimming suit muslimah dia yang baru beli hari tu kat PKNS Bangi...... tak sabar nak berkuak lentanglah tu!!!


Yang lama punya dah tak muat, cepat betul membesarnya budak-budak nikan....... Ini pun OKje ambik saiz paling besar untuk remaja, harapnya boleh tahan lamalah....

45 comments:

  1. wah..nak balik kg ye kak...selamat bercuti2...hikhik...harapnya dapat lah menyinggah kt mane2 kan..lg pun cuti sekolah kan.. anak2 tentu seronok...
    lawa plak colour baju renang TLBD tu..:):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hujan lebat betul tadi Atie....SA pulak mintak belikan lead pencil....sudahnya lepas Asar baru bertolak balik Muar...nampaknya cancelled le renang berirama....

      Delete
  2. baguh memnedar dok kecik jer jenuh gak nak mikir bagi anak menu apa ahaks.muar mana erh

    ReplyDelete
  3. ek elehhh boleh je update pakai hp kannn.. baru lah blog cikbedah tak terbengkalai.. hehehe
    apa2 pn selamat pulang ke kampung yer.. semoga segala majlis tu berjalan lancar..

    Dan selamat bercuti2 hujung tahun ni... me is jeles tau.. nak jg ikut gi jalan2 =(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampaknya boleh ngapdate le ....papa zir dah belikan hotlink tenet....yehaaa...
      Weyh tak jadi le berenang....lepas asar baru bertolak....huhu

      Delete
  4. Nak bekuak lentang kat mna okje...pling dekat ngan muar...afamosa tu je sy tau....rmh sy ngan afamosa tu...5 ke 10 min naik keta dah smpi dah okje...., ce cite nak kmna tu....:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuak lentang apanya....maghrib baru sampai seremban ni....huhu...boleh le singgah kalau cenggitu AM...hehe

      Delete
  5. ala...bab renang nape tak ajak kami? kami suka juga aktiviti tu? haa... ni lama balik kg, bikin orang rindu la tu... ok, selamat tolong menolong di kenduri ank buah tu.. semoga selamat semuanya...jangan lupa ambil gambar buat buat sibuk kat majlis tu ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tang ambik gambar tu confirm punya ambik AN ...kan kuat berangan hehe

      Delete
  6. xmo ajak UA makan kenduri ke??

    ReplyDelete
  7. selamat balik kampung diafrika..oppsss muar yer mama zir..selamat berkenduri..nanti kongsikan gambar2 kendara yer..take care..miss u..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bergambar dah semestinya UA....lepas satu entri!......tq UA...

      Delete
  8. Selamat pulang ke kampung.. bawa balik durian, rambutan, duku, langsat, jambu madu ... hehehehe.. :D

    ReplyDelete
  9. Huiii...jauhnya nak balik Afrika naik kereta. Agak-agak lepas sepurnama sampai tak ni kat kampung halaman? Keh3x

    Nak balik Muo ke, OKje? Kita pun hujung minggu ni nak gi kuak lentang jugak tau....dekat sikitlah daripada OKje nya kampung halaman. Kita pun tak pandai bab-bab swimming ni. Kita kuis-kuis ngan kaki aje air tu...tak pun selalunya kita join kolam untuk budak-budak bawah umur tu aje....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye MD....
      hehe dah katanya Mama Zirafah....sure le kat Afrika kampungnya.....
      haha....sadis sungguh mendengonya...berkuis le tengah sikit MD!....

      Delete
  10. musim cuti sekolah adalah musim orang kawen kan!
    adik zura dh lepas dah. penat jugaklah kakaknye neh.. sampai amik MC sehari. hahaha

    nak gi berenang?? bestnye! maknye ade bikini tak?
    larikkkkkkkkkkk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah katanya Mak borikkan.....berbikinilah atenya haha .....

      Delete
  11. wah i miss u lah camnie...huhu
    selama merangkak dlm air yer hahaha..minta minta hari tak hujan n cuaca baik...
    n selamat balim kg/...kirim salam 'assalamualaikum' untuk mak akak anom...mg dia sihat walafiat
    dan
    selama berjimba berkenduri kendara..mg majlis berjalan dgn lancar
    dan
    semoga selamat sampai dan selamat kembali semula ke sini
    dan
    i tunggu entry hari isnin beb..jgn lewat publish pula yer...ehe
    take care n enjoy your kuality time with your family... tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weyh....akhirnya jangankan renang berirama, merangkak pun idak...terus sampai kg....huhu sedih!...
      Terharunya atas doa yg panjang tu beb.....muahhhh....

      Delete
  12. Seronok berenang nanti ye hainom... selamat balik kg lah ye... sedap tu dapat makan kenduri :)

    ReplyDelete
  13. Seronok nya...Kuak lentang bagai..amboiiiii,sambil2 meraihkan annyversary ke...

    ReplyDelete
  14. nak menyinggah kuang lentang kat mana tu Okje?

    ReplyDelete
  15. balik kg.. wooo... blk kg... wooo.. rindu la komeng2 kak okje pas ni... selmt berkenduri kendara.... =)

    ReplyDelete
  16. Selamat bercuti ye okje. . .

    Saya nak buat kuak ngiring le. . .Hehehe

    i wll miis u kata org putih

    ReplyDelete
  17. ingat betul2 nak masuk utan afrika tadik kahkah...bestnyer ader kenduri kawin tetambah kenduri famili sendiri bolehle jumpe sedara marakan ok jer....selamat berkenduri &
    selamat berkuak lentang ok jer...

    ReplyDelete
  18. Selamat berkenduri, selamat berkuak lentang kupu2 berirama, selamat perjalanan selamat segalanya la. Bestnya bestnya aktiviti uols.

    ReplyDelete
  19. Selamat bergymrama mama zir...and selamat berkenduri sakan ya...

    ReplyDelete
  20. selamat balik kampung ye okje
    kuak lentang ke, renang berirama ke..yg penting safety first ok :-)

    ReplyDelete
  21. selamat berkuat lentang la yer.. ^^

    ReplyDelete
  22. selamat pulang ke kg dan selamat berkenduri...

    ReplyDelete
  23. ingatkan betul2 la gi afrika..hehe..rupanya balik muar lorhhh!!

    ReplyDelete
  24. Zirafah tak payah nak berkuak lentang, kepala tmbul jer hehe...
    Selamat kembang main air ye.. :)

    ReplyDelete
  25. selamat berenang n selamat berkenduri kendara..balik kmpg meriah dengan kenduri walau penat best dpt jumpa sedara mara

    ReplyDelete
  26. bestnya g berenang..tp cik nor tak pandai berenang..:)

    ReplyDelete
  27. Selamat blk kg.sambil menyelam minum air.bole jln2 cuti sek.cantik bj renang tu.jauhnya kg...Afrika gitu hihi.tbyg2 lg mee bandung muar yg sedsp!!

    ReplyDelete