Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 17 December 2013

BUKIT BENDERA, Penang

Salam Selasa .......
Hari ni macam macam benda nak kena settle....
Nak beli buku tulis budak-budak, nak daftar belajar kereta si SA, nak beli beg sekolah..... Kena gegar budak bertiga tu kasi bangun pagi hari ni, kalau dibiarkan, confirm maghrib mak baru sampai kedai buku! hoho......

Lepas kenyang pekena Nasi Kandaq yang tak line tak berapa nak clear tu, OKje terus pergi BUKIT BENDERA. Dah katanya tempat ni trade mark Pulau Pinangkan, so wajiblah pergi dan posing tak hengat dunia kat sana ..... Tu yang memalam pun bermata lalat tu hehe....

 
Lepas beli tiket yang berharga RM17 henggit satu family, bersesak sesak le OKje anak beranak dalam train yang macam sardin tu naik BUKIT BENDERA.Tak sabaq nak tengok apa ada kat atas tu! Nasib sejuk dalam train!!.......

Apa ada kat atas tu?.....
Yang paling BEST tentulah ada dinasour hehe...... maklum le jumpa sedara .....haha......


Nak tengok bandaq Pulau Pinang guna teropong ni kena bayaq RM 1 henggit!


Ada jugak gerai makanan dan cenderahati. Masjid pun ada yeh kalau nak solat cuma larat tak larat je le nak mendaki bukit. Yang tak mengingatnya Papa Zir dapat berposing dengan hilux ni. Jarang dapat kat KL ni hehe....

Gambaq sekadar hiasan yeh...... tiada kena mengena dengan
 fahaman politik seseorang....


53 comments:

  1. p bkt bendera beb..ehe..wah pakat pakai sedondon..bagus ni..kalau hlg sng nak cari..kkkii..alamak..ada dinasor laaa...
    last naik bkt ni masa tingkatan 3...lama sudah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg nak bagi senang depa cari....hehe boria atenya!

      Delete
  2. wowwwwwwww gaya Papa Zir ala2 YB 'PKR' gitu, opsssssssssss..

    ReplyDelete
  3. bestnya dapat jenjalan enjoy dgn family

    ReplyDelete
  4. wahhh xpenah tau ada taman rusa.nt nk g lah~ hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana datangnya taman rusa ni Rara....rasanya OKje tak tulis pun pasal rusa hehe...Tak pe tak pe ....faham faham...salah baca blog tu...heehe

      Delete
  5. Teringat kenangan dulu2 Kak berdating dgn kuling ku di Bukit Bendera...hahaha..masa awal tahun 2000 an kot..dah luma...cuma dah byk perubahan nengok ni....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalaulah ada kesan Atie dan Kuling berdating kat sini kan bagus hehe....

      Delete
  6. dapat naik Bukit Bendera sekali pun jadila Okje..hahaha...bila org tanya, ble riak kata dah p hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu ida hehe....bukan selu pun nak riak kannnn... haha

      Delete
  7. Kanda beli buku anak-anak 29hb ini. Si kakak dah belajar driving start April tempohari. Dia belajar setiap kali balik cuti asrama... akhir bulan ni dah boleh test JPJ kalau lulus dah boleh driving.

    Kanda dah laaaaama sangat tak ke Penang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh gitu yeh kanda....
      Senang le kanda nanti ada driver boleh jadi ukang hantar....budak baru dpt lesen katkannn...sure tgh suka!

      Delete
  8. dah hujung2 cuti sekolah ni mule laa busy ngan aktiviti beli buku sekolah plak kan okje..sekolah anak lieya minggu lepas dah bukak kedai buku tuk tujuan tu...awal2 lieya dah pegi takut nanti stok takde....tu pun baru sehari bukak dah mcm2 buku tak cukup stok...ape laa pihak sekolah ni buat persiapan.....

    seronok tgk family okje bercuti....lieya ni penang ni dah 3 kali pegi tapi tak sampai lagi kat bukit bendera.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betullah lieya....dedulu tak mo settle cepat cepat yek...padan le muka okje ni hehe...
      hehe...tak pe nanti pegi kali ke4 sure sampai punya!

      Delete
  9. waa bestnyer pi penang mama zir...cuti sekolah memang la bak sardin kalo naik bkt bendera...

    ReplyDelete
  10. Semoga semua urusan Okje hari ni berjalan lancar ye... chaiyok2..

    Jarang tu dpt jumpa plat kereta macam tu.. haa.. mmg patut bergambar..

    ReplyDelete
  11. hehe sedara yer?? dinosaur yer??? hahahhaa lawak lah OKje..
    OKje tak naik buggy ke?? kalau naik buggy nanti diorang boleh bawa ke monky cup punya taman.. besttttt.. kalau OKje perasan, dlm blog Cik Jah ada review pasal bukit bendera ni.. :)

    ReplyDelete
  12. X bape lama p peneng okje...terus skali tukaq bahasa blog no...kikiki...

    ReplyDelete
  13. ada sekalijer ke sana.. dah berpuluh tahunpun kisahnye...,,macam bestjer... macam bestjer..
    kalua ada rezeki ke PP bolehler ke Bukit bendera..

    ReplyDelete
  14. lama cheq x p bukit bendera nih.. dh dekat 3 tahun dah kot...

    ReplyDelete
  15. teringin juga nak pegi penang.....orang kata makanannya sedap2 ....hehe

    ReplyDelete
  16. Aina bab sekolah separuh selesai tinggalnya buku je belum beli...ambik napas jap.

    ReplyDelete
  17. Best tu hainom dah sampai ke atas Bukit Bendera tu... akak dah naik 2 tahun sudah .. terasa takut pulak naik train yg laju tu.. suka sangat naik train dulu-dulu tu nostalgia sangat :)

    ReplyDelete
  18. salam OKje..
    hehe tak sangka pulak OKje ada sedara kat bukit bendera :D
    tak penah sampai lagi lah kat bukit bendera tu..macam best kann!!..
    belanja sekolah..nasib baik semalam dah pi..tinggal bayar duit yuran n beli buku tulis je..
    saya pon nak ambik nafas jugak Jun Aina hehe..:D

    ReplyDelete
  19. Sampai jugak okje kat bukit bendera yer..sebenarnya bila dah sampai atas tuh cam tak byk benda blh buat dokdekat 2 jam dah bosan kalau UA lah..
    nasi kandaq yg paling best yg dekat sg dua USM..pi makan pasembur ngan cakuetiaw tak..?

    ReplyDelete
  20. PKR kah?? hehe..best kan sana..tapi tulah mcam sardin kat dalam tren yg tak tahan tu..

    ReplyDelete
  21. waaa.. best nya jalan2 pi penang.. :D

    ReplyDelete
  22. alamak...
    since train yg baru dh siap
    blm penah naik lagi..haha
    tu duk png kan...tk per inshaAllah one day bawa irfan naik

    ReplyDelete
  23. masa saya pi bukit bendera , kat bawah panas , bila sampai atas trus hujan lebat . langsung x leh nak buat apa . lama lak tuh ... aduhai . yg kami pelik keta kat atas tu dr mana la naiknya yer ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sure ada jalan darat tu Vee....takkan le naik train gak hehe....

      Delete
  24. jauh di kaki bukit bendera dah ye ok je ! hehehe

    ReplyDelete
  25. syok giler tgk... x penah lagi smpai sini kak.. huhu.. ehem2.. ada gaya la hubby akak.. haha..

    ReplyDelete
  26. Lama dah saya tak naik Bukit Bendera tu...3 tahun lepas pegi lagi tapi tak sanggup nak beratur, panjang sangat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa okje gi tu pun kena Q Zz....tp redho ajelah....nak rasa experience punya pasal!

      Delete
  27. amboi posing sakan kat bukit bendera….
    hahhaa, suka dgn caption okje utk gambo last tu.. kena buat disclaimer gitu… kalau tak baca caption, tak perasan pun tang plate tuh…. ekekek

    ReplyDelete
  28. Wah...Dinasor pun ada atas bukit, mcm ne diorang bawak naik tu...hehe
    Gelakkan orang tapi saya ni, Pulau Pinang tu pun xjejak lagi... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de apa kat Penang tu BM....hehe ...opss marah org Penang ni!

      Delete
  29. Rindunya nak gi Penang lagi....rindu kat pasembor yg sedap!rindu kat USM

    ReplyDelete
  30. Dh lama xpegi penang...nasi kandaqqqq

    ReplyDelete
  31. hahahahaaa..sempat tuh cakap takde kena mengena..ehhh cam adeeee jer..

    ReplyDelete
  32. kete PKR bebb....wooooooooo.......best nye...
    agak2 banyak angin tak dalam perut??hihihihi...yelah jenjalan makan angin kan..

    ReplyDelete
  33. pakai baju sama tu. hihi
    dh lama kot tak naik bukit bendera walaupon pernah dduk penang. hiho

    ReplyDelete
  34. byknya yg nak dibuat. .awalnya beli buku . .

    pic tu mcm okje dn adik2nya je. . .hehehe

    ReplyDelete
  35. Wah, jumpa sedara lagi kat atas bukit. Padanlah bermata lalat memalam buta, takutlah tu terjumpa sedara aje 24-7. Btw, kita belum sampai lagi ke Bukit Bendera ni walaupun dah berkali-kali ke Penang. Kesian betul rakyat Malaysia yang sorang ni... betul tak OKje? Tak kesian ke kat kita? Lagi sekali....mana buah pala tak lanting ke sini????

    ReplyDelete
  36. last pi penang tahun 2003... weh...mmg kena pi lagi ni gamaknya...huhuhu

    ReplyDelete
  37. sakan posing..sy org png ni pun d lama tak p bkt bendera..dinasour tu pun tak sempat jumpa lagi..dulu2 train lama takde lagi dinasour ni tau..

    ReplyDelete

  38. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete