Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 26 December 2013

Selatan pulak dah....

Salam Khamis dari kejauhan.....

Cer teka mak kat mana ? Hehe.....
Ni baru betul Mama Zir nun jauh di Selatan Izan oiii..... Tetiba teringat pada Kanda Zakie.....jangan tak angkat phone pulak yeh kanda kalau dinda call nanti !! ...... Kanda dah serem lew tu ! Hehe...

Kat sini anak sedare melambak...... sana sinun ada 3 orang, mak sedara anak Pak Rahman pulak ada sorang, tu tak termasuk lagi geng bloggers yang boleh diterjah.......hehe so, memang boleh save le budget Papa Zir......

Nak pergi Legoland macam mahallah pulak rasanya...
Sampai malam tadi terus pergi JPO aka Johor Premium Outlet....... Papa Zirlah yang teringinnya, Mama Zir ikut jerr...

Mak ai!!! Butik butik semuanya....
Ni bukan standard mak ni.... standard mak Nilai 3 jer....  Mahal seyh!!!


Bila stay kat Taman Sri Pantai ni teringatlah pulak pada Roha.....


47 comments:

  1. Amboi ke selatan pulak ye...... bestnya tu. JPO, teringin nak pergi. Apa Rambo Muar beli di JPO?

    Hati-hati dan semoga selamat balik.. jumpa semua yg sempat k..

    ReplyDelete
  2. Okje...sy p selatan dlu baru utara...kikiki....
    Hari tu g jpo..mmg satu hape pun sy x beli...ntah...mata x bekenan tang harga benornya...kesian kat asben pun ye jagk...hehe...

    ReplyDelete
  3. wahh! sampai ke Selatan kak...jalan sakan noo...best lah kak..sila lah pm kawan2 blogger di Selatan tu ye..haha...mana tau boleh terjah...:)

    ReplyDelete
  4. pasai pa pi malam2 buta ceq.. hhehehe

    ReplyDelete
  5. syioktu jalan2... jalanler selagi cuti masih berbaki...
    selatanpun seronok gaktu...

    ReplyDelete
  6. Takpalah OKje...walaupun bukan standard diri, pergi jenguk-jenguk aje. Tapi yang sebenarnya saya pun tak tahu apa yang menariknya JPO ni. Masa saya pergi, takda apa pulak yang berkenan. Ke duitnya tak berkenan nak melabur kat sini? Anak-anak ajak juga pergi Legoland buat kali kedua, saya tunggu 2014 ler beli tiket setahun terus. Katanya orang BP, tapi pergi balik Johor tu macam pergi ke planet asing aje gayanya :D

    ReplyDelete
  7. Amboi sampai Johor sana tu..
    Johor Premium Outlet tu best tak?? tapi duit pulak tak berminat nak ke sana hahahaa :D

    ReplyDelete
  8. jln sesaja okje kita ni...kak zakie menunggu dgn juadah yg enak tu..

    ReplyDelete
  9. Amboi dah kat JPO apasal tak call kanda? Lima minit kanda dah boleh sampai tau.. belakang rumah kanda aje ni.. Semalam kanda pun ke Legoland tau. Tapi kanda tak masuk pun terus pergi ke Hello Kitty aje sebab adik nak beli mainan di ToyRUs di depan Hello Kitty tu.

    ReplyDelete
  10. hamboi...beb..bercuti sakan..
    nnt pas ni p ke timur lah pulak....banjir dah kering...
    jalanlah selagi larat beb...hahaha...mphon ole ole yer...
    muhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergh....ngeri beb dengar ole ole tu....hehe....
      lps ni dah stop kat KL dah....yilek cuti, yilek budget Papa Zir...

      Delete
  11. amboiii jauhnye dia melencong.. ehh melancong... smpai ke selatan gitu... timur laut tengah x pegi ke kak? kohkoh.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Timur laut dah tak de budget.... barat laut ke tenggara je hehe....

      Delete
  12. hamboiiiii.......tengah gigih jatuhkan bulu kaki nampak...sebelom buke sekolah lah kate kan...
    kemain sakan mak berjimba...ape2 pon selamat menghabiskan bulu-bulu kaki...hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haruslah cik.....bulu kaki banyak sangat! Haha.....

      Delete
  13. UA masuk keja hari ni, ngaku kalah daa, lagipun bajet udah LICIN beb..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beb.....mak ambik Angry Bird kat Muar .....terus melencong ke sini...itu pun cuci mata je...nak masuk Legoland, telan air liuq mak! Hehe.....

      Delete
  14. tak sabar nak dengar citer didna jumpa kanda nie,...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jumpa kanda pun UA....Kandakan kejeeee.....hehe

      Delete
  15. gi JPO kalau x shopping pun boleh cuci2 mata gitu hehe

    ReplyDelete
  16. kalu tak beli jln2 pun jd lah kan kak....

    ReplyDelete
  17. Hahhaha sama lah dgn akak hainom... standard Nilai 3 jer .... akak tengok dari tepi jalan JO ni..:)

    ReplyDelete
  18. uiss OKje awat tak habaq kat aq muh ada kat JPO, boleh aq pi jugak haha..
    bila OKje sampai JB..moh lah singgah umah aq..leh kenal lebih dekat :)
    OKje JB kat tang mana tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm org Nomad ni ha pindah randah.....haha....alah biasalah org lelaki mana suka tunggu kita bergossip....hoho.....ikutkan ajelah papa zir tu.. .

      Delete
  19. Puas berjalan nih! Tak pe...cuti masih panjang. Selamat bergumbira :)

    p/s: kadang2 segan nak komen kat sini, semuanya visitor/pengomen pompuan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah apa salahnya join kami orang....permaisuri awak pun pompuan jugakkan...byk tips tau!

      Delete
  20. Johor tu paling jauh pernah jejak Muar jew...kesiankan..ekekekeeee...

    ReplyDelete
  21. berjalan sakan OKje.tentu syiok tgk butik2 kat JPO.

    ReplyDelete
  22. whoaaa, kak okje pi JPO. kat situ level2 branded je. >.<

    ReplyDelete
  23. wah ! berjalan sakan . dari utara sampai la selatan . utg jadi anak ok jer nih ... heheheee

    ReplyDelete
  24. Amboi.. sakan naaa nampaknyer.. semoga perjalanan okje ok-ok aje yer.. (:

    ReplyDelete
  25. Berboxing day kat JPO yer.... Tak kan Balik tgn kosong jer mama zir?

    ReplyDelete
  26. ramai yg kata kat JPO tu mahal harga barang2nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahallah jugak ...tu yg cuci mata je tu...

      Delete
  27. dah tu window shopping je ke okje. hihi.

    ReplyDelete
  28. Cuti sakan yek....dari utara turun ke selatan :D

    ReplyDelete
  29. sama!! zura pon sayang nak beli barang2 mahal walaupon branded.
    sayang duit jer rasa. kat pasar mlm boleh beli henbeg rm25 hengget jer.
    huhuhuhuhu.

    ReplyDelete
  30. takkan tak beli apa2 kot... ishkkk rugi tu pi JPO kan

    ReplyDelete
  31. tak penah lagi jln2 belah selatan, paling kurang pun takat melaka tu je...

    ReplyDelete
  32. ramai blogger selatan boleh terjah tu ok je..seronok la lepas round utara,terjah selatan plak..:)

    ReplyDelete
  33. Amboiii..dah ujung2 cuti sekolah masih berjalan sakan ye....balik cepat....heheehe.....

    Pegi la legoland tu...beli keychain dia...rm19 sekali tulis nama...fridgemagnetnya rm39.90 padahal lego je pun...amik je lego cucu sedara yg besepah tu,boh tali buat keychain,pastu gam magnet kat lego yg beso sikit,tempek kat peti ais...hehehe...tshirt diapun rm90,padahal cuma ada tulis legoland je.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beb tu yang tak masuk tu..haha
      cekik darah yek!

      Delete