Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 10 January 2014

Tema ' Berkasih Sayang'

Salam Jumaat ........
Segar nampak !!!...... Mandi sebelum fajar ke hari ni? hehe.......

Sejak kebelakangan ni..... rasa macam tak cukup masa nak 'berkasih sayang' dengan geng bloggers! Ramai yang belum sempat teman terjah, komen komen kome pun banyak yang terbiar tanpa dilayan. Sori sangat-sangat..... bukan tak sudi tapi teman tak sempat huhu..... Insyaallah, sampai giliran nanti sampailah zirafah melompat ke sana yeh!.....

Oleh kerana tema blog Mama Zir hari ni adalah BERKASIH SAYANG tempek sat gambaq ni buat kenangan! Best jugak ada blog nikan! Agak agak malu nak mintak depan depan, cuba nasiblah dalam blog haha...... Terima kasih yeh bang....

  
Sudah...sudah.... bab ni tak boleh over nanti Aaron Aziz marah, tak pasal pasal nanti dia keluar statement.....

'Simpan duit...masuk tabung haji, ada rezeki boleh tunai umrah dulu...
Wish bebagai belum tentu menjamin kebahagiaan, terbakor dalam hati tak nampak...
Hari2 boleh dapat makan dan cukup pakai, bersyukurlah...
Sambut anniversary dengan berjemaah dan berdoa keberkatan dan kebahagiaan bersama. Masaklah apa yg ada dan makanlah bersama...
Ucapan sayang lebih bermakna dan kekal terkesan dihati.


p/s: sorry, jgn terasa hati...terlebih pulak wish hari ni... 
( Luahan hati dr suami yg tak mampu, kalau mampu...mintalah apa sahaja)'
Korang sanggup mendengarnya?? ..... Tapi Mak OK jerrr.... hehe....

Hari ni, ini budak mau pigi Kem, 2 hari 3 malam...... baru tahun ni dapat jadi Pengawas Rakan Sebaya..... punyalah suka !! Malam tadi sebok tanya OKje, nanti ibu nangis tak? 
Padahal dia yang sedih tu sebab tak pernah berenggang dengan ibu.... 


Masuk kereta macam biasalah ......  terus posing tak hengat dunia!

53 comments:

  1. jom singgah blog mama kak.. hihih

    selamat pagi dan salam jumaat...

    ReplyDelete
  2. Naseb baik dapat somi yang rajin bukak blog isteri die..kalau tak...syok sendiri lah gamak nye ye mak...untung lah dapat 2hadiah dari wish tu...

    husb cik pon kekadang bukak blog cik.tapi tu pon bile cik suruh...penah jugak tu die bace senyap2 kat tempat keje(bosan agaknye)bile dah balik die ulas balik ape yang cik tulis..hahahhah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idaknya rajin mana...tp kalau dia baca tu Okje tengok dia suka baca komen sekali.....
      Oklah tu cik...kira bacalah jugak....

      Delete
    2. ok lah...sekurang2 nye die jadi stakler jugak kat blog kite ne kan..lhewhewhewwww

      Delete
  3. opsssss.....cik tak mandi sebelum fajar..Tak sanggup cik man di mak..Sejuk..ketaq lutut cik..tambahan lagi musim tengkuju ne..Tangguhkan lah dulu hajat cik tu..biarkan lah lemak tepu membiak dulu..hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik...ye ke.....fahan faham .....usaha keras lain time yeh hehe....

      Delete
    2. yaeee...akan di usahakan..kohkohkoh

      Delete
  4. ni anak akk ke? comeinya.cantik!

    ReplyDelete
  5. Awalnya TLBD pergi kem? Semangat cikgunya.... ai..betulke ibu ok je tu? Kang malam nati tak lena tido sebab Okje rindu dia.. haha..

    dapat hadiah lagi? Bestnya Okje... yang kat atas kotak tu apa? Ampunkan kejakunan hamba....hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah souvenir balik outstation hari tu katanya....
      Yang kat atas kotak tu bunga mcm kristal tu lah AN..... dapat masa gi org kawen tak silap hehe... buh bagi cantik jelah haha...

      Delete
  6. masih nak tanya..mandi sebelum fajar yer ??...
    tahniah laa dapat hadiah mg mama dan papa zir berbahagia sll manatau dapat baby lagi..hikhik... (lawak jew)
    peace

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tanya balik boleh? Awak mandi sebelum fajar yeh? hehe....
      Geli mak dengau tau.....hehe.....kang org kata nenek pulak hantar cucu hehe....sajalah tukannnn...

      Delete
  7. Tahniah dpt hadiah n ucapan yg cukup bmakna gitu.awalnya gi kem...ada maknye nangis mlm ni hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kem bina semangat tuk pengawas le kononnya

      Delete
  8. Untungnya Papa Zir faham apa yg yg tersurat & tersirat di hati kesayangannya..

    Hari kerja mmg wajib mandi sebelum fajar, nak tak nak TERPAKSA, kang bau hapak sehapaknya kt pejabat nnt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...alah kalau 2 dlm satu pun aoa salahnya weyh....bila lagi nak kumpui pahala.....hehe boleh gitu?

      Delete
    2. hi3.. Malu malu malunya, psttttttt..

      Delete
  9. Replies
    1. Tumpang lalu pun jadiklah....transitlah tu kiranya walaupun tak berhenti...hehe

      Delete
  10. Hahaha..tahniah kak..dapat jugak hadiah walau nak minta terang2 malu..haha
    nasib baik papa zir baca blog kan.. taklah kempunan...hihi
    amboi TLBD nak gi kem ker?? seronok lah tu....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak selalu pun dapat Atie....ada kemampuan pada masa yg sesuai bolehlah....kalau tidak, tak jugak ...
      Seronok kot dpt tidur ngan kengkawan dan berbual sampai pagi....hehe

      Delete
  11. Cepatnya program kem sekolah adik ye? Sekolah anak kanda biasa dah lepas sem ke dua baru ada. Org yg nak memberi biasa tak perlu diminta. Kenalah bersyukur sebab kasih masih berpanjangan dan sentiasa dlm rahmatNya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untuk pengawas kanda...
      Tulah....moga tak mudah lupa dan tetap utuh cinta utk suami ......tp bukan sebab hadiah jer...kan kanda....biar cinta kerana Allah....

      Delete
  12. Tahniah. Ulangtahun keberapa tu?

    Samalah kita tu pun nasib dia ingat nak bagi hadiah suami kita ajak gi makan kedai tomyam jew...ahahhaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia balik outdtation JA...jauh outstation beli kat Duty Free KLIA jer hehe..

      Delete
  13. Waaahhhh... dapat hadiah lagiiiiii~
    tetiba rasa jeles plak.. bestnye kalo tiap2 bulan dpt hadiah..
    hahahahaha. pompuan kan suka hadiahhhh.. kan! kan! kan!

    Haini mandi sebelom fajar.. tapi tanpa niat sebab bendera jepun naik lorrrr.
    muehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zura...idak lew selalu.......bila dia dpt mimpi kot haha.....
      wei kena niat tau .....mandi jrana Allah walaupun bendera Jepun....dpt pahala beb! Hehe

      Delete
  14. suami saya ntah baca ke x blog isteri dia kak.. hehehe

    ReplyDelete
  15. Kitakan hari-hari mandi sebelum fajar! Janganlah ngengada nak tanya lagi :) (Sebenarnya hati terguris tengok OKje letak gambar perfume lagi...hehehe...) Ni perfume PapaZir beli balik dari Cina ke? Wah, memang wangilah OKje sepanjang tahun ni. Jangan takut kalau tak sempat mandi sebelum fajar ya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia balik keje je, asyik kerja menyembur minyak wangi je okje tau haha...biar wangi katanya....cover bau bacin yg kadang belum mandi tu haha
      perginya Cina, beli kat Duty Free KLIA haha....janji mak nendapat! Haha

      Delete
  16. Wahh bestnyaa dpt hadiah perfume yer.. alhamdullillah.. seronok la anak yer dpt gi kem.. :)

    ReplyDelete
  17. comeynya anak dara okje ni :-)

    alhamdulillah rezeki tu.hihi

    ReplyDelete
  18. ok kak.. setia menanti zirafah melompat ke blog deqla.. hihihi... wahh best dia jadi pengawas rkn sebaya eh... kemain besor peace dia tu...x nmpk mcm dia sedih pun kak... heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni gambar tah bila bila Deqla....masuk je keta mesti posing guna mcm mcm apps yg dia install....maknya langsung tak reti

      Delete
  19. uiss OKje anniversary ke hari ni ? anyway happy anniversay to mama zir with papa zir semoga hepi hingga ke jannah..opss lupa pulak ! ke umrah merangkap haji sekali insyaallah..
    sonoklah tu weyy dapat present kann :)

    lupa nak habaq..tak mandi sebelum fajar hari hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taklah.....souvenir.... baru balik outstation katanya...dah anak anak dapat maknya takkan tak de hehe...tp kalau tak de pun tak kisah sebenonya...

      Delete
  20. whoa, dapat souvenir sehh . kak okje memang spray perfume tu setiap pagi. :D

    ReplyDelete
  21. Alhamdulillah...
    Rezki... tanda ingatan..

    ReplyDelete
  22. Dah lah saya sorang jer pengomen lelaki kat sini... Masuk pulak kat entri...
    Malu...malu...malu... :))

    p/s: pandai OKje kenakan saya...kalau tak menyakat tak sah! Suke ler tu.
    Dapat juga yg dihajat :) Esok pagi kena mandi sebelum fajar lagilah nampaknye...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh....perasan lew tu....bukan awak sorang je tau yg baca blog mak ni....Nadir Wahab, Rosyam Nor, Mr Arrogant, Shahizey Sam pun datang baca tau!!! Ingat mak apa!

      Delete
  23. wah mimpi jadi kenyataan nampak… mesti tidur pun senyum hingga ke telinga ni :)
    Aik 2 hari 3 malam… biasa kem 3 hari 2 malam…. Okje saje jer tak nak ngaku rindu TLBD...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...awak sorang yg dapat detect silap Okje Bijen...silap tulis tu...... mmg teliti awak ni...bos yg bagus!...
      Yelah Bijen...sedih gak bila pandang kartun yg dia lukis tu!

      Delete
  24. untung dapat hadiah. tapi anak akak memang comellah.. <3

    ReplyDelete
  25. moga niat utk menunaikan umrah dan haji termaqbul ...
    amiin

    ReplyDelete
  26. sweet la byk sgt permintaanya..moga termakbul Insyaalah..saja la tu tayang tema kasih syg dia..:)

    ReplyDelete
  27. tadi rindu2an,ni dh berkasihsyg plak..tahniah dpt tnda kshsyg dr org tersyg,sygkan rkn blog bertandanglah bila ada masa,tanda sy sygkan rjn blogger,sy fahami situasi rkn2 semua..,,hehe..miss u so much le okje

    ReplyDelete
  28. sekali pandang mcm kotak gift balik dari orang kawin. bila zoom in sket gambar tu rupanya special gift dari Papa Zir.. pheewittt so sweet lah.. boleh lah Cik Jah tiru cara Cik Bedah dengan berkias2 dalam blog.. sebab Tuan Nizam pun stalker blog bini dia.. muahahahha..

    Ehh awalnya TLBD punya kem??

    ReplyDelete
  29. betul tuh okje..redhalah dgn apa sahaja ygmampu diberinya tuk kita..kata mintak yg tak mampu kang diri sendiri gak sedih tak pasal2 sbb tak dapat,..
    ohhh 2 malam jer...alaa adik ngan ibu saling merindu nanti tuh..:)

    ReplyDelete
  30. Comel jak tengok anak OKje.....ya lah mana nak tumpah kuah kalau bukan kat nasinya...hehe

    ReplyDelete