Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 15 February 2014

Buat ARJUNA hamba....

Salam Sabtu buat korang dan Salam Bezday buat insan yang paling istimewa di hati ini....( jiwang karat sikit lew...hehe...)

Entri ni memang WAJIB tayang! Selain daripada nak ucapkan sesuatu untuk ARJUNA hamba, bukan Arjuna Beta yeh....OKje nak tunjuk hasil kerja tangan mak yang KELAKAR SERAM tu.....

Ingat nak buat surprise.....potong kek sebelum my Arjuna balik kerja tapi dengan telornya yang tak berbeli, pergi Bangi ambik Sudden Attack, hantar budak ni tuition........ emmm sudahnya malam baru dapat buat!.....

Dah ready nak menengok keknya???? Taraaa.......

 
Nak gelakkanlah maklah tu......suka betul ek korang gelakkan mak sampai guling guling bawah meja ...huhu.... Udah udah ler tu....cukup cukup ler ....hehe

Sungguh sedih nengoknya kan hehe....Comot!
Malu weyh OKje dengan Knor, Sue Bee, Rostina yang pakar bab baking membaking ni..... 

Tepat tengah malam tadi jugak paksa Papa Zir potong.... hehe....


Buat ARJUNA hamba,
Hepy Bezday..... semoga Allah panjangkan usia abang dengan keberkatan, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yang baik, ditambahkan keimanan kepadanya, dimudahkan dalam apa jua urusan dan selamat sejahtera dunia akhirat...

Sori.....tak de hadiah yang dapat dinda bagi, kecuali kek yang macam sponge basuh kereta je tu kekdahnya...hehe.....

Walaupun cenggitu rupa keknya, harap abang suka yeh!







39 comments:

  1. Happy birhday for Rambo Muar..
    Isteri dah susah payah buat kek, dah best tu.. saya tak gelak pun ni.. betul. Kalau saya, macam ni pun tak dapat. Kek yang penyet je mungkin. Ha, mana lagi nak?

    Semoga panjang usia... bagi yang berpiknik tu, enjoy k...

    ReplyDelete
  2. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  3. Tahniah okje..berjaya buat sendiri kek hari lahir arjuna..selamat hari lahir buat suami okje..semoga selamanya menjadi suami yang baik buat okje

    ReplyDelete
  4. Tahniah okje..dan selamat hari lahir buat arjuna tuan hamba... :-)

    ReplyDelete
  5. walaweii..terbaiklah mak ! tahniah lah weii..surprise birthday cake hasil tangan muh..kompom papazir terharu dapat surprise..happy besday untuk somi muh ! semoga menjadi somi yg terbaik noh! untuk mamazir..:)

    ReplyDelete
  6. Selamat pagi kak.. selamat ulangtahun kelahiran buat abg akak... moga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan usia.
    ..mesti husband akak terharu bila tengok kek ni. Air tangan isteri tak sama dgn yang beli kat kedai kan :-)

    ReplyDelete
  7. Hepi bday buat Papa Zir..

    alhamdulillah menjadi juga kek OKje, pasti sedapkan? bak kata org2 tua dolu2, kita jgn tgok luaran, dalaman tu yg penting..

    ReplyDelete
  8. adoiiiii okje. xtahan aku nak gelak. maaple bkn sbb kek tapi sbb ko ckp mcm sponge basuh keta. kesian Arjuna kena telan sponge basuh keta kekdahnye.
    ok2 serius…….what ever it is, ros tabikkkkk spring sbb okje sanggup bersusah payah demi c. abe sayang awak tu. mesti dia bangga dgn usaha okje (rupa xpenting weh). hadiah paling bernilai tu 'sponge basuh keta'….bgi chance org lain komen plak, ros nak sambung gelak…..HAHAHA!!! jgn mare okje. muah!!!

    ReplyDelete
  9. Wah siap dua kaler lagi, rajinnya OKje, mesti sedap, bertuahnya biday boy tu, moga panjang umur dan dimurahkan rezeki.

    ReplyDelete
  10. selamat berhujung minggu OKje...mesti seronok dapat buat kek untuk suami tersayang..tak kisah la cantik ke tak..yang penting keikhlasan..suami senyum kira dia suka la tu..apapun smoga panjang umur dan dilimpahkan rezeki buat suami OKje..:)

    ReplyDelete
  11. Wlupun setakat kek sponge basuh keta, mesti Papa Zir terharu giler kan... rupa tak penting kan...

    Selamat menyambut Hari Lahir utk suami Okje.... :D

    ReplyDelete
  12. Happy birthday buat abg arjuna..moga sentiasa sihat , bahagia dan di berkati Allah. .kek hasil buatan tgn isteri tersendiri..mestilah terharu...hehe..ok lah tu kak. .msti sedap...

    ReplyDelete
  13. tengok dari jauh okje kak..
    happy birthday buat cik abe akak :)

    ReplyDelete
  14. Terliur la pulak tgk kek tu..huhu

    ReplyDelete
  15. Ok sgtlh tu...nmpk gebus kek...nya
    yg pnting gigih bt utk arjuna...dpt pahala lg...tk lma lg rmailh yg menempah

    ReplyDelete
  16. sponge bob pun kata marveles ok jer . saya juga kekadang buat kek . jadi say tahu camna lecehnya buat kek bersama decoration segala . selamat menyambut hari lahir utk papa zir . semoga hidup dilimpahkan keberkatan oleh Nya .

    ReplyDelete
  17. asal sedap kak okje.. asal sedap.. hehe.. :3

    ReplyDelete
  18. happy birthday PAPAZIR..hamboiiii name tu mahal kak...
    Lepas ne mamazir dah boleh bukak kedai kek...bagi name je KEDAI KEK ZIRAFAH...kohkohkoh.
    tak pe lah comot pon comot lah..tekak bukan nya pilih pon..Janji membaking nya tu penuh dengan kasih sayang...kan kak kan....

    ReplyDelete
  19. happy bornday buat hubby okje. janji kek tu dibuat dgn penuh kasih sayang. hehehe

    ReplyDelete
  20. kak okje, nampak sangat kek nih homemade punya. hihi tapi comel hihi happy birthday utk pakcik. haha

    ReplyDelete
  21. Jika ianya hasil dari tangan isteri...xkira lah bagaimana rupa dan rasanya, pasti suami akan tersenyum dan menghargainya lalu mengatakan..."sedap". Semoga sihat, panjang umur, .bahagia dan diberkati

    ReplyDelete
  22. OKje, tak dapat weh nak cari kek mcm tu kat kedai… mmg special sgt utk PapaZir… mesti papaZir terharu sgt2 atas surprise dan daya usaha isteri mithali dia ni…
    Maaf la Okje, bila baca entry dan sampai part "sponge basuh kete" tu, terus tergelak panjang…. mcm2 la Okje ni… ada2 jer idea nak bagi reader tergelak… span pun span la papaZir kan? janji air tangan isteri :)
    HB to papaZir… amin amin amin atas semua doa Okje :)

    ReplyDelete
  23. selamat hari tua ya papa zir :D
    semoga allah merahmati encikkk :D

    ReplyDelete
  24. wah special gitu utk suami tercinta...mana ada kat kedai kan okje! happy birthday utk papa zir dan tahniah utk mama zir!

    ReplyDelete
  25. Hapi besday buat hubby.
    Kek tu lawa atau kelakar tak penting. Yg penting air tangan isteri tercinta...eyahhhhhh

    ReplyDelete
  26. happy beseday!!

    ala takpe comot ke apa

    yg penting sodapppppp! hihi

    ReplyDelete
  27. Waa mamazir...special sungguh ni.takper la sponge pun jajji rasanyer mabeles...happybirthday utk papazir

    ReplyDelete
  28. sure Arjuna akak rasa dihargai sgt..
    tmbh2 kek buat sdiri plak tu..

    happy belated bday buat Arjuna okje..

    sy bday klmrin..hehe..

    ReplyDelete
  29. tanda kasih sayang seorang isteri tu.. tak kisahler comot metmot...
    anak saya mintak kek ibunya buatkan tak pernah dapat.. ini kira ok ada usaha...

    ReplyDelete
  30. menarik kek tu dari air tangan sendiri....happy besday gak...

    ReplyDelete
  31. Sadis sekejap tengok kek birthday tu, OKje... tapi takpa berkat kesungguhan isteri tersayang membaking kek sampai lebur gitu, tentu semakin bertambah sayang Arjuna hamba (eh, silap! silap!) Arjuna OKje kat isteri mithalinya itu. Kejap eh, nak kesat air mata kejap....

    ..... Sat, sat, sat...

    Tak tahan ni nak gelak guling-guling sampai menitis air mata !

    ReplyDelete
  32. janji siap dah siap dibelah kan.
    slamat hari lahir buat suami okje
    smga dipanjangkan usia dan sntiasa dimurahkan rezeki.aamin

    ReplyDelete
  33. ehe..kek ke tu... sebenarnya dh baca entry ni kat enpon tapi br hr ni nak komen... hahahah... okle tuu janji boleh makan..rupa no hal

    ReplyDelete
  34. Happy belated bday kt org putih utk arjunamu wahai okjeku...
    Ok apa kek tu...tkde dijual di mana2 tuh.,hehehe.....puashati dgn hasil tgn sendiri walau mcmana rupapun.....

    ReplyDelete
  35. haha sory ye sy terelak jugak..tp bkn sbb rupa keknya..sbb terharu susah payah tu isteri misali buat kek utk sang arjuna..mana nk dpt kek mcam ni kt kedai kek seluruh dunia?yg penting air tgn isteri..ini paling istimewa..walau keknya sedap ke tidak lain cerita..cantik tu dh tentulah kan cantik sekali.haha..

    happy birthday abg arjuna..hehe jgn mare sy panggil abg..haha

    ReplyDelete
  36. walaupun kek sponge bob tapi meriah..warna warni...mesti cik abe suke...

    ReplyDelete
  37. wahh bikin sendiri.... nmpk sdp lah... lemak berkrim disukai ramai gitu...mana de gelak smpai masok bawah meja.. takat celah kerusi ni jer gelak pun...kohkohkoh... hepi belated besday to papa zir.... :)

    ReplyDelete