Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 21 March 2014

Alhamdulilah.....

Salam Jumaat.....
Salam penuh kelegaan pada pagi Jumaat Sayyidul Ayyam yang penuh barakah ini......

Cik Puan oiiiiii...... ni ha mak dah masuk radar balik dah ni..... tak hilang ke mananya hehe...  Jantung yang berdebor debor semalam pun dah balik ke normal dah geng..... Syukur Ya Allah kerana memberikan rasa gelisah kepada setiap ibu dan kemudian menganugerahkan rasa kelegaan pulak selepas tu.

TAHNIAH buat anakanda Sudden Attack. Walaupun tidaklah cemerlang mana tapi bagi ibu dan ayah result abang cukup membanggakan.... Terima kasih kerana menggembirakan kami bang! 


islamictimelinecoverphotos
Tahniah jugak buat anak anak sahabat OKje yang ambil result semalam yeh!

OKje memang tak mengharapkan semua A pun, sebagai ibu, OKje sedia maklum dengan keupayaan SA, tambah lagi trial SPM, dia cuma mampu dapat 3A, 4C+ dan 2B. Sapalah yang tak seram weyh!
Lainlah mereka yang trial result memang dah meletop letop, memang lagi berapi berasaplah result SPMnyakan......

SA pergi ambik result dengan kengkawan dia, tak mau OKje hantar. Dia nak suruh mak dia nyorok bawah meja kot! ...... Ingatnya nak pergi jugak Mak Zirafah ni, manalah tau wartawan nak interview nanti! mih...mih...mih......

Tunggu punya tunggu..... sampai sudah SA tak call atau SMS....... tak tau mak dia kat rumah tengah seram sejuk gamaknya!  Ceh!! Dia inform Papa Zir je. Papa Zir pulak main tarik tali dengan OKje tau.....geram betul!  Bersekongkol anak beranak rupanya nak surprisekan mak! Bila OKje tau je result daripada Papa Zir kami, laki bini pun menitiskan air mata gembira!....... Tamat......hehe....

cheyraaldama
Begitulah adanya pengalaman OKje menunggu anak ambik result !

Terima kasih weyh .......share pengalaman ambik result sambil tolong berdebor bersama mak hehe.... Yang sorang tu berdebor berdebor pun dapat  Pangkat 1, 11 aggregate. Berbaloilah jugakkan. Salute bintanglah OKje!! Korang memang genius!

63 comments:

  1. Wah.tahniah buat SA dan ibu ayahnya . Kejayaan seisi keluarga ni.. lega dah tahu keputusan kan? Dapat pula keputusan yang baik.. saya tengok mak ayah yang ambil keputusan anak semalam pun dah bergenang air mata, kalau keputusan Naim Nazif nanti entah macam manalah saya pada masa tu nanti..

    Tahniah ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq AN....alhamdulilah walaupun tak delah cemerlang mana tp sangat bangga dengan resultnya...
      Confirm meraung kalau mama ambik result 2N nanti hehe. .

      Delete
  2. selamat pagi
    pagi nie lambat singgah
    baru lepas assembly

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe Num.... Assembly announce bonus ke ?...

      Delete
  3. Alhamdulillah, tahniah pada maknya dan anaknya dan papa zir sekali... tahniah buat sekeluarga lah senang cerita...jalan masih panjang untuk menjadi yang lebih baik di masa akan datang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....betul Farah....masih banyak lagi cabarannya dihadapan sana

      Delete
  4. Alhamdulillah, tahniah buat SA, dari kejauhan UA dapat baca air muka kegembiraan OKje, tumpang hepi..

    ReplyDelete
  5. Taahniah okje dan SA..Alhamdulillah tetap cemerlang anak kita kan walau pun x semua A..tapi cuma ada A dan B sahaja tu pun syukur Alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu AE..... B+ pulak tu....ada hikmahnya yg kita tak taukan...

      Delete
  6. alhamdulillah tahniah...

    kan...

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah dan tahniat buat anak akak okje..moga berjaya melangkah ke masa depan seterusnya..amiin :)

    ReplyDelete
  8. Tahniah SA.. juga kt mama Zirafah ngan papa Zir.. ahaha

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..tahniah buat SA..In Sha Allah tahun depan giliran sura pulak berdebor-debor..:)

    ReplyDelete
  10. akhinyer tamat sudah perjuangan..
    bermula ler kehidupan baru Sudden Attack.
    boleh tukar nama dah lepas ni kn SA.
    hehe

    ReplyDelete
  11. Lega dpt result sekarang pening nak pilih hala tuju masa depan pulak kan dinda..
    Kanda ikut aje kehendak dia..

    Tahniah buat anakanda SA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah sampai loni belum mohon kt mana2 padahal no. pin dah lamapn beli.. urmmmm..

      Delete
    2. Betul tu.....pin no dah lama beli....decisionnya entah bila....ngadap computer bukan main lagi....game yg dihadap.....

      Delete
  12. Alhamdulillah~ Tahniah buat SA dan OKjer jugak~
    zura plak yg debar2 baca n3 OKjer nih. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Namanya sahabat alamaya...surelah debaran dirasai bersamakan...

      Delete
  13. alhamdulillah......tahniah untuk anak Okje dan maknya sekali...:D

    ReplyDelete
  14. tahniah yer, kejayaan anak2 didokong oleh ayah & ibu yg terbaik kan ok je

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah..tahniah buat anaknya tu ye...

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah.
    Kong hei lei!

    ReplyDelete
  17. fasa pertama dah berlalu ... akan masuk fasa 2 yang lbh mencabar tapi fasa 2 ni lbh relaks belajornya ... tahniah utk sudden attack .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang relax relax tulah takut hanyut Vee...

      Delete
  18. Laaa... awat tak tepek gambar ayahanda dan bonda yang menangis kegirangan tuu..tentu boleh menang anugerah foto of the year tuuuu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalaulah Che Mid yg jadi juri confirmed okje tempek che mid...

      Delete
  19. Alhamdulillah...tahniah buat SA...tahniah buat mama zir dan papazir...
    nasib baik boleh balik ke radar asal kan mak..kalau tersesat tak tahu lah nak cari ke mane....
    Cik tahu...malam ne mesti dapur tak berasap punyaaaaaaa........
    Boleh tarik nafas lega dah mak...Simpan debaran buat due princess tu pulak ye...kikikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...tq Cik....
      Pandai jer....mana ada tk berasap....papa zir balik keje lambatlah cik....tk sesuai open table memalam ni....hati cuti Confirmed hehe

      Delete
  20. tahniah SA..wah kena raikan ni kak..

    ReplyDelete
  21. Alhamdulilah....dah lega kan hainom.Lepas ni tentu berdebar semula nk tau result upu pula....apa pun tahniah buat SA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Result upu rasanya kurang debornya SI

      Delete
  22. alhamdulillah.... hasil usaha yg gigih kan insyallah mmg berhasil lah

    ReplyDelete
  23. Wah..tahniah buat okje n anak!semoga terus cemerlang dunia n akhirat

    ReplyDelete
  24. sebak dan terharu baca entry ni… first time feeling cenggitu bila baca entry Okje… biasa entry yg santai jer… mcm boleh rasa apa perasaan seorang ibu tunggu keputusan exam anak….
    apa-apa pun, tahniah buat SA…. juga tahniah buat papa zir dan mama zir…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama tak dengar cite Bijen...
      Eh? Ye ke sebak....hehe...dah namanya ibu....sama je feelingnya kan....
      Tq Bijen ....

      Delete
  25. tahniah buat SA. beruntunglah SA kerana ibu bapanya tak berikan tekanan berat. kita ni jadi emak, bukan takat UPSR, PMR, SPM..result peksa akhir tahun anak pun kita rasa besar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Nim.....tak habis habis debor ek...

      Delete
  26. salam hainom ..
    terlebih excited tu .. he..he..
    apapun tahniah, tiap kejayaan anak adalah hasil dari pengorbanan ibu bapa juga ,,,
    penat lelah serta RM yg di laburkan rasa berbaloi bila anak berjaya ..
    ehh ehhh kok ngomong melayu enyong ..
    he..he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Aby....hari hari duk ingatkan anak anak.....belajarlah betul betul....janganlah hampakan ayah.....ayah banyak berkorban wang ringgit.....bagilah ayah happy dengan kejayaan korang...

      Delete
    2. Hehe....ilat tey entes mangan tepung goreng agak ey hehe...

      Delete
  27. Tahniah OKje..harap diorang dpt masuk U yg sama..leh kita jumpa kan :)

    ReplyDelete
  28. Alhamdulillah.. tahniah buat anak nyer.. dan tahniah juga buat ibu bapa yang mendidik SA.. :D
    Moga lebih cemerlang di masa hadapan :D

    ReplyDelete
  29. tahniah buat SA...biasa la...anak yg relax...mak yg terlebih berdebo...dah naluri seorang mak...macam tu ler....semoga SA terus berjaya..

    ReplyDelete
  30. wahh tahniah SA, nampaknya kami satu umur yerr kak okje. and nampaknya SA lebih cerdik dari saya hehehe, saya hanya mampu kumpul 1A 8kredit je tapi alhamdulillah lulus juga laa. hehehe. ini baru permulaan hidup saya yang sebenarnya. hehe cewahh. ayat mengalahkan bill gate. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah ambik SPM tahun lepas sure le satu umur dgn anak okje....hish tak yah le panggil makcik.....hehe...
      Shasha....apa pun tahniah utk Shasha jugak..... dah apply mana mana ke? Jangan sampai terlepas pulak....insyaallah ada yg sangkut tu....

      Delete
  31. Tahniah SA dan okje jugak...Salam hujung minggu ya...

    ReplyDelete
  32. Isi tabung INTI di sini...

    ReplyDelete
  33. Alhamdulilah...takniah SA
    terharu je baca entry nie..

    ReplyDelete
  34. tahniah buat SA.. apa pun keputusannya, mereka (calon2 SPM) dah berusaha dan berdoa.. panjang lagi perjalanan. moga terus berjaya di masa depan :)

    ReplyDelete
  35. Tahniah SA! Anak kebanggaan ibu bapa...tiada lain yg lebih menggembirakan bila mendapat memberi hadiah dgn keputusan yg cemerlang! Tumpang gembira buleh... :)

    ReplyDelete
  36. alhamdulillah, tahniah SA all the best ye
    lepas ni ke langkah seterusnya pula, jangan berhenti belajar ye

    tak ngapelah okje, saya dulu pun risau tak baguih
    tak penah jumap A
    tapi keja dapat hot seat juga...hehe

    ReplyDelete
  37. Alhamdulillah.. Kira terbaik dh tu.. Sy dulu 3A je...

    ReplyDelete
  38. alhamdulillah pasti terbaik buat SA
    smga mnjadi contoh buat adik adik SA pulak nanti dn cba dptkan yg lebih baik dari SA

    ReplyDelete
  39. Tahniah buat SA. Sampai berderaian air mata kegembiraan makpaknya ni hah. Anak saya baru nak ambil exam Tahun 2 aje OKje oooi tapi Mommynya dah kalut. Walaupun tak letak expectation setinggi Mt Everest, hati ni dap, dup juga. Tak mahu gagal. Tak berapa baik pun still ok gak. Hahaha....

    ReplyDelete
  40. Tahniah buat SA kak... Alhamdulillah..:)

    ReplyDelete
  41. Tahniah SA :)

    Adik kite pun dapat 4A je

    Alhamdulillah :D

    ReplyDelete
  42. Alhamdulillah..klu dh smp mengalirkan air mata kegembiraan dh tentu keputusannya cemerlang..ibu mana tak gembira bila anaknya berjaya..syabas SA!

    ReplyDelete