Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 27 March 2014

KL ni apa yang BEST yek?

Salam Khamis......

Walaupun kome tak nak tahu, tapi mak nak bagi tahu ni, tempoh PERTAPAAN mak dah pun berakhir semalam. Kelas tambahan 2 hari Angry Bird dah settle, test kereta Sudden Attack pun dah settle semalam, nasib LULUS! hehe...... Dalam masa 10 hari kena pergi JPJ buat lesen!

Tapi test MOTOR pulak FAIL! Yang jalan raya OK! Hish ...... ibu pun boleh lepas, macamana abang boleh tak lepas???  Dia kata part TITI tu yang susah! Ye ke?......  Tulah pasal, ....bawak bawaklah motor yang ada kat rumah ni.....  ni asyik duk mengadap laptop jer.... ( kan mak dah start membebel..... hehe...)
cikinbloggie
Esok Papa Zir cuti......
Dak TLBD sebok mengajak pergi PD, entah apa yang dia nak cari kat PD tu agaknya. Taunya OKje ...... dia teringin nak pakai beg roda dia tulah......hehe... Bab bab hotel ni, biasalah....... kalau cari last minitkan..... memang penuh le, mahal pun mahal sebab cuti sekolah, kalau ada pun cecah RM500!
Hish! macam sayanglah pulak....

Booking APARTMENT yang ni baru tau! haha.......

Kalau ikutkan OKje, kita jalan-jalan kat KL aje le dik, save budget hotel!....... hehe.......
KL ni apa yang BEST yek?  Banyak jugak apa, tempat - tempat menarik kat KUALA LUMPUR ni....... Rasanya ada yang OKje tak pernah sampai pun!

Ada cadangan tempat yang BEST nak suruh kitaorang perabiskan duit? hehe.....

Meh le share.....
Tak mau yang jauh jauh, yang dekat dekat jer....... yang jauh, bukan setakat sakit lutut mak, sakit duit Papa Zir! haha.....

Macam tempat yang Kak Jah pergi tu, OKje tak pernah tau pun tempat tu..... Kadang tu tempatnya belakang rumah jer, tapi kita tak pernah pun nak ambik pusing!.....   Pusingnya tempat yang jauh jauh! hehe....


45 comments:

  1. Melawatlah Zoo Negara... bolehlah melepaskan rindu jumpa hippo dan saudara mara zirafah? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sajalahkan....huhu...
      Weyh...Okje bukan setakat melawat je tau.......join berkubang macam hippo hoho....

      Delete
  2. nk ahiskan duit g la gm plaza dkt chowkit atau kenanga...syok shopping..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan ada cakap pasal Kenanga tu Mizz.... best sangat ke Kenanga tu?

      Delete
  3. amboi...ni mak yang nak cuti ke anak ?? hehehe

    kak, bab test motor tu zee pon tak berani..takotttt..sampai sekarang takde lesen motor..usahkan lesen, bawak motor pon tak pernah..hahahaha tapi drift kete kat jalan kemain lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje yg ada lesen motor ni Zee tapi nak bawak on the road pun seram!

      Delete
  4. sm la kami hat org Penang ni.tmpt sndiri x ambik pusing smpai x perasan pon.dok p tmpt org.pstu bl org mai penang wt entri itu ini br tau....hahahaha

    ReplyDelete
  5. abg bleh juga bw motor kan
    aunty ni tk pandai lg la malu..huhu

    jln2 KL ada apa ye?
    bkn org KL tk taw la..huhu..

    ReplyDelete
  6. kalu KL tu, UA cuma tau SOGO & Jln TAR jer, maklum le org jauh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ya tahniah buat SA.. pasni boleh bawa keta daa..

      anak bujang kita lulus lesen moto thn lepas ngan sekali ujian sbb blm cukup umur lg, dibuatnya motor kt umah sbgi eksperimen, hampir2 dijadikan BESI BURUK daa motor tu dikerjakannya.

      Delete
    2. Tengah kemaruk bawak keta UA....entah bila nak ambik test motor balik tu...ingat nak jointkan 2 lesen tu sekali sebelum gi JPJ tu

      Delete
  7. nek KL hop sis... leh pusing satu KL..

    ReplyDelete
  8. dari ayah, par mertua sampai ke en. suami, dorang tak bagi saya ambil lesen motor.. makanya hanya reti pandu kereta sejak dulu.. hehehe..
    saya pun sedang mencari2 lokasi menarik nak dituju kat KL ni..

    ReplyDelete
  9. Selamaat bercutii2 Malaysia..hihi..syoknya dapat bercuti..

    ReplyDelete
  10. Budget dah ada kanda rasa kalau KL tu banyak tempat boleh dituju. Macam kanda di JB ni pusing-pusing itulah juga boring.. Rasa kandalah kalau bebudak ni sukanya tempat yg boleh mereka bermain dan mandi.. explore tempat yg berteknologi pun mereka pasti suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kanda memang banyak pun tempat yg boleh pergi tapi tulah.....kalau pergi tempat yang berteknologi tu dinda pulak yg kurang suka hehe....

      Delete
  11. Uit kite yg jrg gi memg ckp best kak OKje yg slalu dtg or tgl sne mesti ckp boring...

    ReplyDelete
  12. KL macam2 hado...kalau nak rehat2 boleh le gi temapt Kak Jah pi tu.

    ReplyDelete
  13. Alahai nak bagi tempat menarik di KL ni saya pun tak tahu.. kami asyik lepak di supermarket je. Kalau nak santai , luar KL lah jawapannya. Abis, OKje ke mana tu? Nak ikut.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe,,,,sama le kita AN....asyik turun naik supermarket jer.....nak pergi melawat Taman Burung ker, muzium ker....macam tak minat jer hehe

      Delete
  14. gi times squre klu nak main roller coaster . keluar sikit , pi i-city shah alam . blh gak mandi kat pool waterpark kot namanya sebelah PKNS ... owh , sunway lagoon pun ada

    ReplyDelete
  15. Kalau saya, suka pegi zoo… dah berkali kali pegi zoo KL, tapi tak puas2…. boleh la juga tanya khabar zirafah kat dalam tu Okje… hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak budak ni dah besar panjang sure tak suka gi Zoo Bijen...lainlah Danish tu....masih seronok tengok singa hehe

      Delete
  16. betul tu okje..time cutiekolah ni semua hotel mahal.ada baiknya jugak jimatkan duit hotel.haha..ehh kl pun byk tempat menarik apa..google je mama zir..semuanya dihujung jari anda.kehkeh

    ReplyDelete
  17. KL kan mcm2 ado....tpi org duk KL dh boring kut dh biasa pergi....kami yg sesekali datang ni memanglah jakun sikit.....hihiii.

    ReplyDelete
  18. Kalau kt KL sy paling suka jln TAR je Kak... haha..suka nak shopping kain & tudung...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje suka gak gi Jalan TAR tu Atie.... tapi tukang bawak tu pulak malas sebab jammed katanya

      Delete
  19. Hai, tak lulus lesen motor? Auntie dulu.... tak ambil pun lesen motor nih mana nak tau lulus ke tidak...hehehe... Mak SA kan hebat menunggang motor kat kampung dulu takkanlah gene tak turun ke anak lelakinya....

    Oh, tak confirm lagi rupanya nak ke PD...ingatkan dah siap nak berangkat ke sana hari nih... Kat KL ni banyak tempat menarik OKje...biar saya list kan yeakk... KLCC, Aeon, AeonBig, Paradigm Mall, Berjaya Times Square, Parkson, Isetan, Sogo...ahhh...apalagi ek...

    Eh, apasal macam sama aje semua tempat nih... OKje ? Tadi awak gak yang minta nama-nama tempat untuk perabih duit kan...huhuhu....

    Sedangkan jalan-jalan di KL kita failed inikan pulak tempat-tempat indah dan menarik, memanglah failed gak ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul weyh....kat kampung dulu...tak kira anak dara ke tak anak dara....merempit je keliling kampung hehe...Tulah yg pelik tu macamana gene merempit mak tak keturun kat anak bujang tah....
      Tu confirm lenguh kaki tu kalau naik turun mall yg disebut..... duit kalau OKje sure tak habis tu sebab mmg tak de duit hehe

      Delete
  20. g je la hotel balakong tu ha... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha daripada hotel Balakong baik hotel BMC je Noe hehe

      Delete
  21. dengan KL banyak shopping mall okje...hehe
    tapi banyak cikgu tempat berbentuk ilmiah
    muzium, pusat sains negara, zoo, planetarium, akuaria klcc, petrosains, kl tower
    banyak lagi okje, jenuh nal listkan! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha,....sian kena listkan YY....tulah macam tak best je gi tempat ilmiah nikan YY....hehe...
      Cuba gi tempat yg enjoy enjoy....bukan main lagi panjang tanduknya

      Delete
  22. Shopping lah best kat kl tu okje...hehe

    ReplyDelete
  23. hishhhh takkan nak pergi tempat yang cik jah pergi haritu..
    kesianlah kat TLBD, takkan nak pergi tempat yang dekat2 dgn rumah pun nak bawak beg roda..hehehe

    Dik, paksa je ibu dgn abah pegi PD.. jauh sikit.. boleh bergaya dgn beg roda hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboiii! Mmg sah batu api berasap ni haha....

      Delete
  24. Hihi mmg byk tempat menarik kat kl ni.kalau suka tgk animal bole pergi farm in the city kat sri kembangan or kl bird park.
    Takpun kalau nak main air bole gi sunway lagoon.
    Petrosains,menara kl,kidzania,aquaria,muzium negara,zoo negara tentu dah biasa sgt pergikan hihi.
    Kalau nak pantai mmg kena kuar dr kl hihi..br bole bergaya dgn beg roda yg baru tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah agenda utamanya TJ....si TLBD nak bergaya dengan beg roda dia hehe...
      Hari tu tengok gak tiket gi Sunway Lagoon...Kalau kami berlima mcm sama jer kitaorang duk lepak hotel!!...Okje ikut jer...

      Delete
  25. kenanga best jugak okje. tapi tu la syok lg le kalau nak nega. beli borong.setakat beli selai dua, baik window shopping je..

    letih le ukur tingkat ke tingkat .hihi

    ReplyDelete
  26. nanti kalau poning nak cari tempat holiday....dok belakang umah je lah mak..pas tu buat kemah...pheeewwwwww...mesti best....kihkihkh

    ReplyDelete
  27. kalo say pi KL tempat menariknyer soping moping lain tarak uma merentas jamm jerla hehe...

    ReplyDelete