Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 27 January 2014

Terbukti.... TERLAJAK LARIS!!

Salam Isnin geng!.......
Macamana weekend korang? Besttttt ?
OKje? Melepak jer kat rumah...... best jugak dapat rehat! Budak budak kan sekolah ...... Hari Sabtu ambik duit RM100 kat sekolah Angry Bird, TLBD punya dah ambik dari hari tu lagi. Duit tu dia nak guna untuk tambahan beli beg travel katanya.....

Hehe..... berangan nak pergi Hong Konglah..... Korealah....... macamlah ayah dia tu kerja cop duit! Adik...adik.....

offerany.com

Semalam, sepatutnya memang turn visit PIL, ....... Dalam kepala ni terbayang nak bawak Japaneese Cotton Cheesecake, nak bagi rasalah hasil tangan menantu yang hantu ni ( mereka tak kata, diri sendiri je yang terasa hantu hehe....). Cream cheese dah beli dah hari Jumaat lagi. Tapi macam biasalah, asyik MAGIC jer memanjang .... haha....  tukar jadi ROTI pulak. Sebenarnya tak sabar nak try buat roti buh Water Roux yang Roha cerita tu!

Dah tentunya dasar pembelotkan...... Mama Zir masukkan jer semua Water Roux dalam adunan doh tu sebab malas nak simpan, sebab kalau simpan pun, tah bilalah Mama Zir nak meroti lagi hehe..... Walaupun doh tu agak lembik, terpaksa adjust masuk lebih tepung gandum dalam resepi ZZ  ( Mama Zir doublekan sukatannya) tapi TERBUKTI..... terlajak laris weyh!!! hehe...... Roti masih lembut dan gebu gebas sampai pagi ni!


Sudahnya, kitaorang tak jadi pun pergi visit PIL, Papa Zir kata..... dia tak larat, nak habiskan paper work, esok meeting dengan boss katanya, lagipun Khamis ni dia nak hantar MIL check up.
Melompat zirafahlah Mama Zir sambil makan roti.....hehe  

51 comments:

  1. hahahaaa... lompat zirafah camaner tuh??
    adoiii buat roti lagi... jeles ehhh tengok orang teror buat..
    memang nampak gebus..
    resepi takde ke kak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Resepi tengok je link yg okje dah letak tu Zee....
      tulah tak suka gi zoo kan dah tak tau macamana zirafah melompat hehe

      Delete
  2. boleh buka kedai baking daa ni..

    ReplyDelete
  3. wahh cepat sekolah anak2 okje yeak...sekolah anak2 lieya belum dibuat lagi agihan tu...maybe minggu ni atau minggu depan kot...heheeh bukannye nak simpan dlm asb budak2...leh pergi updte buku sekali ....semorang dah sibuk update lieya gak tak pegi2 lagi nie heheheehehe

    wahh menjadi...nampak gebus...pandai okje olah2 resepi kan...kalo lieya tu mmg harapannn la sgt nak jadi camtu hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje lagilah Lieya....tak de apa dlm ASB tu so tak yah le nak update...hehe
      Tadi okje meroti lagi lieya....senang jer kalau dah buat 2-3 kali Lieya...cubalah...

      Delete
  4. wah..mmg dah tgk kat entry kak roha tuu..tapi belom cuba... mama zir dah cuba yer... xpe next week nak cuba..hahah... mana aci mama zir ke nak lompat zirafah kan...kikikik.. mmg nampak kegebuannya ... err TLBD beli sungguh ke beg barbie tuu..hihi.. nak g travel manalah tu agaknya yew

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah dua kali cuba beb...mmg lembut...
      Bag tu lum beli lagi.....tak gi manalah....dia jer yg berangan nk bercuti....hehe

      Delete
  5. Haha terlajak laris, memang nampak gebu, mesti sedappp

    ReplyDelete
  6. aq baru semalam pi amik 100 hinggit tu mak..tak sempat bermalam pon 100 hinggit tu kat rumah..dah pi menabung kat eaon hehe..but of coz lah barang keperluan dorang yg aq beli..:)

    wahh!!.. ni kira terer lah ni...siap terlajak laris lagi..haa ni kompom kalau timbang jarum tu terus down kekanan hehe..dek penangan roti hoho..:D

    ReplyDelete
  7. Kereta kecil Proton GSC tu buat ramai vendor pening kepala...
    Mengebu rotinya...kalau zirafah kembang macam manelah agaknye...

    ReplyDelete
  8. Anak2 sy dpt hari ni okje...hehe...maknya telebey eksited ni! Pikir2...apa diaorg nak x dpt lagi...x pun...simpn je buat bli brang utk naik semester ke 2 nnti....

    Lama dah oven sy x bekerja nih...jelez nengok roti gebusssss tuh!

    ReplyDelete
  9. Assalam..
    wahhh dah pandai sangat buat roti tu.. gebu lak tu.. mana tak laris kan.. :)

    ReplyDelete
  10. jelesnye nampak roti tu.. gebussss jek

    ReplyDelete
  11. ahaks.. boleh buat kedai roti n cake lps nih.. kirim sini skit.. hehehe

    ReplyDelete
  12. dpt dh ye duit dr sek..
    bleh simpan la

    amboi roti tu gebuss la..
    pandai zir buat roti..

    ReplyDelete
  13. Tak pernah akak tengok zirafah melompat hainom... teringin gak nengok ehe :P

    Memang gebus akak tengok roti tu hainom ...

    ReplyDelete
  14. Wah, bukan main lagi ya! Siap nak bawak Japanese cotton cheese cake buat PIL tersayang... Kalau bawak roti gebus pun mereka tetap cakap inilah menantu termithali yang mereka ada tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah sangat mithali tu MD.....tu time angin kus kus dtg tu mcm mcm le nak dibuatnya, time malas? Huh....mmg kedian depa hehe

      Delete
  15. Roti buat sendiri makan le bebanyak2 puas hati... Rajinnya diakan?

    ReplyDelete
  16. amboi..last2 makan sendiri lah roti nya kak..hehe... nampak sedap tu..

    ReplyDelete
  17. waw memang nampak terlajak laris nye kak..moist je roti tu..

    ReplyDelete
  18. ingatkan produk Dherb td.. kakaka...

    #nanti dh teral buat roti tu... boleh la bukak bakery plak.... :)

    Recent Post from MQ~Live : Bahagiamu Deritaku – Hafiz #Lirik

    ReplyDelete
  19. berjaya kak okjer buat roti.
    saya tahu makan je.
    hehehe.. :p

    ReplyDelete
  20. suka kita roti gebu ni..nanti one day mesti Okje boleh bukak baking house..tapi kena rajin practise tau...

    ReplyDelete
  21. Salam hainom,
    Sekolaah kakaknya dh amik rm100 minggu lps. Esok plak amik kt sek my hero plak.
    Pirang dino kiyer sibuk sikit, bojo karo Nad mareng jakarta. Seloso mbengi br blk keney. Aku neng ngomah njogo bocah skolah karo kucing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenek tinggal yo....dak kelayu opo.....hehe

      Delete
  22. Assalamualaikum Kak Hainom.. :D

    Waa.. dah pandai buat roti pulak.. buka kilang roti la lepas ni.. jadi bos pulak.. :D
    Part yang gebu gabas tu memang tak tahan la .. huhuhuuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam TT ...
      boleh jer kalau nak suh bukak kilang roti hehe....

      Delete
  23. sampai lompat zirafah kak...?
    roti tu nampak menyelerakan...

    ReplyDelete
  24. bestnya pandai buat roti sendiri..fresh from the oven kan Okje.

    ReplyDelete
  25. wah..nk beli beg travel lagi...mesti selalu berholiday ni...janji pink...

    siap lompat zirafah tu... :)...mmg nampak gebus roti tu...dah terror tahap gaban la ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pernah pun berholiday oversea Noe.... Sabah Sarawak pun tak pernah sampai.....dia yg suka berangan je hehe

      Delete
  26. pandai mama zir buat roti kan..UAA pun teringin tp takder oven yg betul..tunggulah balik m'sia na nti segala roti akan kukerjakan..heheh

    ReplyDelete
  27. gebusssnya roti yang okje buat tu.....pos sikit sini kk hehe

    ReplyDelete
  28. menjadi betul roti tu okje... nmpk gebu betul !

    ReplyDelete
  29. travel ke korea erkk. bawa i sekali no. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana ada shasha...duit belom cop hehe...

      Delete
  30. Hai Okje.. cik jah datang ni.. idok la bz sangat.. buat2 bz je.. haha.. duk gelakkan diri sdiri sb fokus keja tak edit blog hari ni. Semalam masa buat2 bz ada singgah baca.. lepaskan tensen..

    Wah , kalau dah pakai tagline D Herbs tu maknanya memang menjadi bangat roti Okje ni.. tahniah.. lepas ni boleh le saya jadi penjual.. Okje buat saya tolong pasarkan kat sekolah.. hah...ada berani?

    ReplyDelete
  31. gebus gebas eh mama zir... rasanya mcm mana pulak? sedap tak? hihi

    ReplyDelete
  32. hamboi siap terlajak laris tu yang tak menahan tu...tetibe teringin lak saya nak meroti gak...cam best jek siap gebu gebas lagi rotinyer tuh...

    ReplyDelete
  33. wowwwww....semakin ade kemajuan lah roti nye..
    lepas ne jimat lah..tak payah beli roti kat aeon lagi..

    ReplyDelete
  34. Ai, baca entry ni lagi la semangat nak meroti… tungguuuuuu!

    ReplyDelete
  35. amboi seronoknya okje.. hehehe.. nampak gebu la roti tu. mai sikit. hehehe

    ReplyDelete
  36. nmpk gebus rotinya tu..terer tu ok je meroti..kemain lg cheescake,nak jaga hati PIL la tu..hehe

    ReplyDelete