Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 4 March 2014

Rentung

Salam Selasa.....
Sejak hari tu lagi OKje tak boleh nak komen kalau blogwalking guna Hp.....
Blogwalking guna Hp ni banyak senangnya.... sambil terbongkang pun boleh blogwalking....hehe....

Laptop veteran ni pun dah berani buat hal lagi..... Dulu dah pernah berlaku macam ni, tak hantar repair pun, dia baik sendiri. Kali ni dah seminggu, tak baik baik pulak. Nasib masih mampu mengeluarkan entri walaupun gambarnya tak berapa nak clear, yang penting boleh nampak lubang hidung kome udah le.... ye dak! hehe

  

Sebelum ni memang sana sini orang duk sebut pasal Pisang Goreng Cheese. Hang pun ada merapu pasal benda ni kan Cik Jah? Sikit pun OKje tak ambik kisah. Tapi sejak Liz menayang pisang goreng bercheese dalam blognya, sejak tulah perasaan nak mencuba membuak buak dalam jiwa mak ni tau...... Nampak tak ? Hebat tak hebatnya penangan Mama Uwais dan dak adik ni....

Pisangnya OKje beli kat Pasar Tani. Nampak pulak pisang feveret dua laki bini ni, Pisang Tanduk, apa lagi teruslah rembat. Beli 2 batang, ada lagi sebatang tu...... kena goreng jugak tu sebab dah over 'dhalu' sepatah kata jaws hehe.....

Dan akhirnya.......
Impian menjadi kenyataan walaupun ghupenya tak berapa nak menyelerakan hehe.....
Macam kedekut cheese pulak yek! Padahal ada sepeket tu ha dalam fridge ..... Bukan tak mau letak bebanyak, tapi taulah budak budak dalam rumah ni, kalau tak kena dengan selera depa, memang sikit jelah depa makan. Betul bagai di kata, mak laki bini je yang syok sendiri hehe....


Biasalah...... OKje dan rentung mana boleh dipisahkan..... hehe..... Memang tak sahlah kalau menggoreng tak sampai rentung sepatah kata orang tu hehe......
Tu dia..... rentung rentung pun sodap tau!


Dan sebab rentung nilah, lulus jadi jiran sebelah Minah Kentang .....haha....
  

52 comments:

  1. scren laptop tu mcm nak pukau orang..

    x leh renung lama2..

    ReplyDelete
  2. Haha... ingatkan apa yg rentung tadi.. Okje ni.. memang rajinla.. mng sesuaila berjiran dgn minah kentang tu. Sama2 rajin. Rentung yg sedap pasti ok je. Budak2 biasalah taste lain. Yg penting tekak kita sodap.. buh cheese banyak sikit lagi.. nak buat bagitahu saya k, saya nk pergi rasa sama ...hihi...lari, sebelum Okje kejar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoiii AN...tak larat dah nak lari, lutut dah longgar hehe..... tak leh dah nak lawan guru penasihat bowling...hehe

      Delete
  3. hahaha rentung tu penaik selera Hainom.... janji okje nak makan kan :)

    ReplyDelete
  4. awat rupa laptop tu gitu? virus ke

    hehe...ngeri nengok pisang tu tapi kalau saya pun
    itulah yang sedap =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah YY.....rosak kot ...selagi boleh guna aje le heheh...

      Delete
  5. R.E.N.T.U.N.G.& OKje, umpama aur dan tebing, ia tak mungkin terpisah, ahakkkkkkkkk..

    Rasanya serangan virus tu, nampak gayanya kena hantar 'format'..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke UA?...Virus ke? bukan rosak barang dalam tu?

      Delete
  6. Nani tuka laptop baru ye. Uzur sgt dah tu.

    ReplyDelete
  7. Laptop sakit tuannya pun sakit sama ye...
    Kalau rumah kanda lebih suka makan pisang goreng cecah sambal kicap dinda.
    Ada sekali buat juga maklumlah teringin tap last kanda yg goreng kanda juga yg makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...biasa gitulah kanda...sapa yg teringin kena habiskan....

      Delete
  8. rietta pown teringin nak try...tapi tkutnye xde yg nak makan...huhuhu...

    ReplyDelete
  9. Dah jadi cam mesin penukàr masa dah skrin tu. Takut pulak.

    ReplyDelete
  10. kehkehkeh tegelak2 lieya bace tau okje...takpe2 yg rentung tu pun sedap sbb garing...kerap kerup bile mengunyah hah....lieya ni dah name jawa kan, kalo pisang goreng tu sedap cecah ngan sambal kicap jugakk tapi tgk lizz buat pisang goreng cheese tu mule laa nak murtad jawa tu kejap hahaahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...OKje lupa lak pasal sambal kicap Lieya...serious hehe....
      Samalah kita Lieya dah namanya tekak Jaws Johor mana boleh lari yek! hehe

      Delete
  11. haha! ingatkan skrin lappy yang rentung...

    ReplyDelete
  12. tajuknyer rentung kenalah tayang gambar pisang goreng rentungkan...
    sedaptu dah makanler yerk goreng pisang bercheese...

    ReplyDelete
  13. Ouch! Rasa nak hantuk kepala kat dinding aje kasi neighbour dengar! Kalau pisang goreng rentung bestlah OKje. Ada cheese ke takda ke, kita tetap gak nak cicah ngan kuah kicap. Baru nak membuat cheesekut Lizz tetiba teringat kat pisang tanduk pulak dah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lupa dah kejap mak ni orang Johor....hehe.... teringin jugak sesekali nak jadi orang Amarika pulak weyh...

      Delete
  14. kena beli jugak laptop baru tu OKje :)

    ReplyDelete
  15. hehehe rentung2 ttp nampak sedap jug atu okje..

    ReplyDelete
  16. laptop sakit mintak tukar baru tu OKje... rentung kalau sedap apa salahnya... *_^

    ReplyDelete
  17. wah pisang tanduk goreng...asal pisang nya x rentung msih sedap tu..

    ReplyDelete
  18. ganti baru jer weii muh punya laptop tu..habes citer! kome kenyet mata jer kat papazir kompom dibelikan..hehe

    kuat jugak penangan pisang goreng cheese lizz ni yerkk..muh pon boleh sangkut..kata mood rajin pi korea..tapi kan i tell kat muh! anak2 aq pon suka beno makan pisang cheese ni..tapi aq salut pisang dengan kulit popia dulu..so, tak timbul la kes rentungnyer hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. La ni kenyit mata pun dah tak jalan Roha oiii.....hehe
      Tak pelah selagi boleh guna pakai ajelah weyh.... nampak tak betapa sayangnya mak dengan lak mak...tak mo membebankan.....pakai apa yg ada!! ( payah weyh nak dapat bini gini! hehe )

      Delete
  19. Rentung pun nampak sedap tuh

    ReplyDelete
  20. belum sampai rentung lagi tu.hangit sikit jer..yg camtu la sodap dimakan:)

    ReplyDelete
  21. muahahahhahahhahahahhahahhahahhaa
    percubaan yang baik.. RENTUNG dibueknyo
    tapi ok lah ada jugak initiative OKje nak try kannn.. nxt month Cik Jah pi Bandung.. InshaAllah kalau ada rejeki Cik Bedah, Cik Jah belikan pisan goreng keju salai ok :)

    ReplyDelete
  22. terus menetes ailio ambe terbayang pisang cheese
    kat okeje
    mih3 :)

    ReplyDelete
  23. hihi..oklah..dah try buat..kitorang try makan je:)

    ReplyDelete
  24. even rentung pun, masih nampak berselera nak makan tu kak okje. oh, maybe saya lapar kot. hehe.. @@

    ReplyDelete
  25. haha..rentung2 pun habis gak kak..tak kisah lah perabih berdua..hihi... kat Sabah ni kak mmg famous pisang goreng cheese ni..minum plak dgn maggo float..pergh! kmi dok mkn kat kedai je lah..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi senang tak yah menetes ayaq peluh Atie hehe

      Delete
  26. UA singgah malam..

    Pisang goreng berkeju ada lagi tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada lagi UA....goreng yg lebih sebatang semalam tu....mai ler

      Delete
  27. Lain macam jer gambo laptop tu...macam scan baby pula, hehe
    Citarasa omputih betul okje...ade aje campuran cheese.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan salahkan zirafah ....salahkan tenuk ...huhu

      Delete
  28. perghh , hangus habis. haha. hebat chef wanita tersebut. :D

    ReplyDelete
  29. walau koyok geseng tp rosonay mesti enak

    ReplyDelete
  30. hitam2 tp ttp sedap tuh kak... walaupun pisang cheese tuh sedap dana ttp pilih pisang grg cicah sambal kicap gk

    ReplyDelete
  31. Rentung ala2 garing gitu tu yang sedap...tu
    Await sikit no cheesenyer tu...ok jer...kihkih
    Anak2 lizz mmg hantu pisang cheese ni...

    ReplyDelete
  32. telan air lio jugak tgk pisang cheese OKjer nih.
    rentung2 pon tetap nampak sedap..:)

    ReplyDelete
  33. ohhh sedappp nyaa samapai ke sabah kak okje. hehehe. kalau saya masak siapa ada pemengana penyelamat dari kena minyak terbang lagi okje hehe

    ReplyDelete
  34. nape dgn skrin laptop tu okje?
    rentung pon makan je okje.sendiri yg bikin.nk biar atau dibuang sayang kan. bukannya rosak pon.cma ghopenya aje yg tak menarik kan..

    tak pernah lg makan goreng pisang letak cheese.sy kena kurangkan pngambilan cheese.huhu.

    ReplyDelete
  35. Wah Lappy dia berasap ke...my lappy pun dah crash satu okje..sedih sangat...nway pisang goreng chesse tu bestkan...kita suka..tapi slice dia kena nipis lagi baru best...he..he

    ReplyDelete
  36. Pertama kali tengok screen laptop yang rosak camtu...huhu
    Yang rentung tu tak bubuh cheese ke OKje? hehe

    ReplyDelete