Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 11 April 2014

TANJAT mak tau!

Salam Jumaat
Hari ni tak yah introduction, mak tak sabar nak cerita ni hehe....

Masa Mama Zir tengah syok masak kat dapur tengahari semalam tetiba ada orang bagi salam sambil ketuk pintu rumah..... ( tak sabar dah nak menunggu luar pagar agaknya budak tu, makcik ni tak keluar keluar hehe...). Cepat cepat capai tudung, jengah kat tingkap..... Adik Pos Laju rupanya.... ( dah tua rupanya yek, bila semua manusia dah pangkat adik dah la ni hehe... )

Bolehlah eksyen sikit dengan YanaYani hari ni !!! hehe.....Ingat deme sorang aje yang dapat sesuatu! Teman pun dapat jugak tau ! hehe...

Kali ni bukan envelope coklat yang OKje terima, tapi sekotak hadiah dibalut dengan kertas bewarna hijo.......  TANJAT mak tau! hehe......  ( pinjam word ek Cik Jah..... mana hang pergi Cik Jah oii, sejak balik dari Bandung ni terus menyorok ....takut Cik Bedah mintak Pisang cheese lew tu )


Allahu Akbar ....... PEMANGGANG AJAIB rupanya !!! Sukanya.... sukanya...... Mana tak suka, benda nilah yang OKje idam idamkan sejak dulu lagi.  Tambah teruja bila tengok Kengkawan Blogger bukan main lagi berlumba lumba mencuba pelbagai resepi pakai benda ni.


Masa pergi Langkawi tahun lepas pun, geram jer tengok benda ni kat kedai Hj Ismail Group tu. Rasa nak beli jer! Tapi, sabo OKje.....sabo.....
Tengok!!  Berkat kesabaran mak selama hampir setengah tahun!.....hehe.... Syukur, akhirnya mak memiliki PEMANGGANG AJAIB jugak.


Allah telah mengirimkan rezeki ini melalui sahabat yang sangat pemurah, baik hati, sahabat yang umpama bintang, walaupun tak pernah bertemu, tapi dititipkan cahayanya untuk menyinari sahabatnya. Insan itu adalah Umi Alya.



Laju laju OKje SMS kat dia ucap terima kasih, lepas tu dia balas.....
"Waalaikumsalam........alhamdulilah, bukan mintak balasan pun, berkongsi rezeki yang ada"

Terharunya OKje, rezeki daripada Nuffnang  dikongsinya bersama dengan OKje....... Hanya Allah sajalah yang dapat membalas budi baik awak Umi Alya. Terima kasih jugak buat Azatiesayang yang mengeposkan benda ni bagi pihak Umi Alya.

Hadith riwayat Ibnu Majah....
".....dan banyakkan bersedekah secara bersembunyi atau terang terangan, nescaya kamu diberi rezeki yang mewah, diberi kemenangan ( terhadap musuh ) dan digantikan dengan apa yang kamu dermakan itu dengan balasan yang berganda ganda "

Dah dapat Galaxy Grand  tu jangan lupa install Whatsapp tau !! Senang kita nak bersembang nanti hehe....
*Bilalah nak dapat menatap wajah mu Geng!....

62 comments:

  1. syokla dpt pmanggang ajaib...ni dok nk beli tp x tbeli2 lg.last2 mak yg lebih advance beli dl dr anak dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg syok Zai....dalam nak beli tak beli tu....pulak tu dapat ! Hehe...

      Delete
  2. Alhamdulillah rezeki, iolss is tumpang happy... untunglah orang tu dapat pemanggang ajaib free...hik hik hik... lepas ni masak sedap2 jangan lupa jemput tau???

    ReplyDelete
    Replies
    1. hainom pulak kena buat masak2..
      berkongsi rezeki..
      :)

      Delete
    2. Untungkan orang tu......hehe....
      Bab masak nilah yg kena fikir 33x hehe....mcm tak tau kakakmu ni mcm mana...Farah dan PB.....

      Delete
  3. wah hainom bertuahnya badan ,asik dapat hadiah ....murah rezeki hainom

    ReplyDelete
  4. terharu juga baca...hadiah tu sma2 merasa pahalanya..utk keluarga dan sahabat yg memberi..berpanjangan pahala kalau okje rajin mengunakannya utk keluarga tersayang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Knor mmg rasa terharu sangat.....semalam dah rasmi...moga Umialya dah dpt merasa pahala yg mengalir tu .....insyaallah...

      Delete
  5. Alhamdulillah, murah rezeki adik okje..
    kak tab tumpang terlio sama..
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.....time aceh kakak Tab....sabau yek Kak Tab ngesat ailio....

      Delete
  6. Amin ya rabbal alamin, moga kita sama2 dimurahkan rezeki..

    Alhamdulillah kita tumpang 'hepi' melihat rakan2 senang hati, ibarat cubit paha kanan, paha kiri terasa walaupun kenal di alam maya cuma.

    UA tau inilah impian OKje sbb itu le kasi hadiah sama ngan tahun lepas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geng.....sebenarnya kita tak berniat pun nak mengharap org bagi....kita saja saja je gedix dgn Papa Zir tu hehe....Apa pun TQ sesangat beb....Allah sajalah yg dapat membalasnya...

      Delete
    2. geng.. sunyi sepi jer hari ini, mengukur jalan lagi ke? kita tau le beb, hari2 minggu ni pastinya periuk belanga tergantung tinggi2, sama gak ngan org keja gomen, 5hari jer keja, 2 hari rehat..

      Delete
  7. Wah.. hainom lepas ni boleh lah kita memasak mengguna pemanggang ajaib ni ye... syokkk nye ada orang bagi hadiah kan :)

    ReplyDelete
  8. Rasa sedih dan terharunya..(seyes nak kuar airmata nie)..mak dapatj ugak pemanggang ajaib..alhamdulillah..tumpang gembira n dpt bygkan perasaan okje..mimpi menjadi realiti..nanti panggang sampai pengsan hokey..heheh ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....masa okje dapat benda ni teringat kat komen awak yg lepas tau UAA....
      Memang le terharu sangat....rasa nak fengsan ni pikir menu

      Delete
  9. Wahhh.. best tu! dapat hadiah pemanggang ajaib.. Nurul ade satu, selalu gak la gune bakar ikan.. senang dah mudah! selamat bereksperimen :D

    ReplyDelete
  10. Bestnya hadiah dia dpaat tu.. syoknya. Kurus la Okje lepas ni. Hari2 boleh makan makanan panggang je. Kurang minyak. Hihi..

    saya tgk gamba tu saya nampak getah.. ham.kena simpan getah tu baik2 ya.. pemanggang saya dlm minggu dah ada sikit bahagian yang getahnya tercabut. Baru terfikir entah kat mana saya campakkan getah yang diberi tu. Kalau tak jumpa mcm nak minta dibeli yg baru... ooohh.. fikir2 kat mana letak tu..

    boleh tidur tak tu? Dapat hadiah yang dihajati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.... kurus tu mmg idaklah nampaknya AN....lemak dah jadi otot gamaknya ni susah nak mencayo walau tak makan minyak setahun pun hehe
      OK...OK.... noted pasal getah tu.... Nampak sangat heavy duty PA tu dikerjalan tu....sampai getah pun loose hehe

      Delete
    2. Salam Aisy..getah tu saya ada jual asing gak..klu berminat blh singgah blog yer :)

      Delete
  11. Tahniahhhhh OKjer.
    makin cerialah bulan hari lahir OKjer kan~
    barang idaman sudah berada di tangan.

    ReplyDelete
  12. Salam OKje....Alhamdulialh.dah slmt sampai.Terrima kasih kpd Umi Alya yg jd customer saya :)

    ReplyDelete
  13. wahhhh..
    tanjat gegirl juga..
    mama zir dpt surprise baik punya..

    alhamdulillah...rezeki mama zir
    dah sonoknya dpt shbt blogger yg murah hati..

    ReplyDelete
  14. arggghhh...serius jelous!
    ni lagi beso dari yang saya dapat!

    ReplyDelete
  15. wahhhhh bestnya....
    rezki tu sis.......
    congrats....
    lepas ni masakan lagi mantopsssss :D

    ReplyDelete
  16. wahhhh...bestnya Kak... dapat jugak apa yang diidamkan...Alhamdulillah murah rezeki pada yg memberi.. moga bertambah2 rezeki.... bolehlah masak macam2 ye kak... jangan lupa update resepi pertama dr pemanggang ajaib tu...oppsss..! jgn hangit plak...ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mencelah sikit, hangit tu idok le tapi kalau RENTUNG tu, ntah le, xmo komen, hi3

      Delete
    2. Meh tolong jawabkan....RENTUNG tu confirmed !!!hehe....

      Delete
  17. Wah, memang tanjat kita baca tau! Terus dapat pemanggang ajaib cap ikan. Lepas ni takdalah rentung selalu. So, hari ni dah masak ke belum? Pendekata memang rumah OKje lepas ni santapan harian memang akan lagi marbeleslah. Jangan simpan aje tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hari tu dah rasmikan dah.....buat Ayam Percik ....tapi jadinya mcm masak lemak je hehe...Nak try bakar ikanlah..... tp ikannya enggak ada dong, tunggu minggu depan lew....

      Delete
    2. Keh3x.... tak, tak, kita tak gelakkan awak pun.... Kalau ikan masuk pemanggang ajaib tukar jadi ayam mesti lagi marbeles.... Rumah kita banyak ikan, nanti kita tempek...hah ambillah....cuba try test panggang ikan tu jadikan chicken pox...opocotss.... chicken chop :)

      Delete
  18. wahhhh...mmg murah rezeki OKje...bukan senang nk dpt tu...untung la Okje...lepas ni apa lagi...pasti ada n3 menarik berkisar ajaib2 ni... :)

    ReplyDelete
  19. okje sekang dah ada periuk ajaib laaaa. hukhukhuk. mcm nak kena cepuk jer statement tuh! huhuhuhuhu dah laaa tetiba datang tak bagi salam erk?? kakkkkkk. hihihi masak rerajin dah ada pemanggang ajaib tuh huhuhu

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah... Indahnya sahabat wlaupun tak bersua...

    ReplyDelete
  21. salam hainom ..
    doa murah rezeki ku di maqbul kay meneh ..
    he..he..
    apapun .. moga dapat gunakan pemanggang tu sebaik mungkin

    ReplyDelete
  22. Tahniah okje..seronok dapat hadiah kan..lepas ni boleh share resepi2 yang dimasak menggunakan pemanggang ajaib tu

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah tercapai hajat dia..Tahniah OKje..Bolehlah diguanakn hari-hari ya..almaklum dah lama sangat mengidam..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe terima kasih Raudzah.....tulah tu.... mcm orang mengandung yek.....
      Duk pikiaq nak masak menu apa ni.....

      Delete
  24. wahhhh seronoknya.... yang diidam dah ada depan mata... bestnya hainom...

    ReplyDelete
  25. mahappppp patutlah ayat2 cik bedah tadi mcm sama je dlm ayat2 dlm entry ni..
    bukan kata senyap, sekali terus dapat jmpa.. jodoh sangat kannn.. x sangka dlm masa beberapa minit deal dlm fb trus jumpa.. kuat benau jodoh kita berdua ye cik bedah.. hehehe happy sgt dpt jmpa cik bedah tadi..

    murah rejeki dpt pemanggang ajaib.. kalau x nak pakai bagi lah cik jah ge.. cik jah bukan kedekut nak beli tp kalau beli karang silap2 pakai dua tiga kali je.. lps tu peram jadi tukun hehehe

    ReplyDelete
  26. Okje..! Assalamualaikum...
    Dah..tu je nak komen...hehe...

    ReplyDelete
  27. wahhhh murah rezeki Okje.........ramai yang sayangkan Okje ni tu yang selalu dapat hadiah best dari sahabat......:D Lepas ni banyaklah post masak2 pulak kan...hehe

    ReplyDelete
  28. PA tak tergantung dibelakang pintu ghopenya.
    cuma dihantar sampai depan pintu.hihi
    alhamdulillah rezeki okje..

    lepas ni jgn lupa sharing resepi plak k.. ngeh ngeh

    ReplyDelete
  29. Salam kak anom...apa kaba? lama benor intan x buka blog dan x bw..huhu..wahhhh tahniah kak..Alhamdulillah..dapat pulak pemanggang ajaib..memang bertuah tol akak..:))

    ReplyDelete
  30. wooohoohohooooo...untung lah dapat benda yang di idam-idamkan dari rakan blogger!
    Tahniah mama...rezeki tu...berkat kesabaran mak,..
    hahhhhh...lepas ne mesti rajin turun padang dah....weeeeeeeee......

    ReplyDelete
  31. Yay boleh lepas ni semua food buat panggang panggang aje kan?

    ReplyDelete
  32. Eh, lepas dapat pemanggang super ajaib tak mampu merentungkan masakan, hilang pulak dia...Gi keluar dating ke? Ke sibuk memasak kat dapur habis semua kena panggang ahkak Jilapah? Penat keluar masuk ikut pintu dapur, takdalah pulak tuan rumah nak menyambutnya yek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weyh..... mak malaslah weyh semalam...banyak keje! Kang kalau dah ngadap blog, confirmed kerja rumah terbengkalai! Tapi jeling jugaklah sikit sikit hehe

      Delete
    2. Kotnya malas... kata nak lawan jadi surirumahtangga mithali 2014 bulan Disember ni.... Cuba tiru macam saya (keh3x) - boleh buat kerja pejabat, mengumpat, taip entri, blogwalking, makanminum dalam masa yang sama. Siap semua .... Jeles tak nih? Cepat cakap jeles.....

      Delete
  33. sunyi je umh okje.tgh cipta resepi baru guna pemanggang ajaib ke okje.hihi

    ReplyDelete
  34. Wah..alhamdulillah...bestnya dpt hadiah tak terduga dr teman yg baik hati....semoga persahabatan bpanjangan

    ReplyDelete
  35. amboi seronklah okje... murah rezeki yang memberi tu yer

    ReplyDelete
  36. Alhamdulillah murah rezeki akak...pasni leh la share share resipi

    ReplyDelete
  37. Murah rezeki...Alhamdulillah, inilah persahabatan dialam maya yang akhirnya terzahir didepan mata. Nak masak apa sebagai perasmiannya tu?

    ReplyDelete
  38. kak, pemanggang ajaib tu kan ibu kite pun ade

    mmg best guna

    nak cuci pun senang

    paling best bila bakar ayam. omnomnom

    ReplyDelete
  39. bestnya...murah rezeki penerima dan pengirim
    makin lajulah kerja membakar di dapur. best sangat2 guna..
    masak lemak cili api pun boleh..cantik santannya..
    tunggu entry masakan dari pemanggang ajaib!

    ReplyDelete
  40. amboi tanjat akak tengok hadiah dia kemain lagitu...
    lepasnti berderet entri guna pemanggang ajaib gitu...
    bertambahlah rezeki pada yang memberikan....

    ReplyDelete
  41. wah lepasni memang banyak la hidangan yang best terpampang kat blog dia...hehe

    ReplyDelete
  42. Alhamdulillah,akhirnya kan..baik sungguh hati kak tini umialya tu..pemanggang ajaib yg sy dpt tu pun byk jasanya..moga Allah limpahkan rezeki berganda buat umi alya

    ReplyDelete