Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 12 May 2014

Apa apalah....



Salam Isnin.....

Hari ni banyak kerja yang nak kena OKje settlekan. Lipat baju, basuh baju, gosok baju..... pendik kata semuanya pasal bajulah, so hari ni jangan tanya, mak masak lauk apa hehe...... Memang NASI AYAM depan taman tulah jawabnya. Ayam lebih untuk mak sorang hehe.... anak anak, ayam standard hehe....

Sesiapa yang nama di tag dalam Liebster Award tu sudi sudikanlah join yek. Kalau tak mau pun tak per, OKje tak paksa pun dan janganlah paksakan diri tu nanti cepat tua hehe.....

Alahai damainya mata tengok laut ni...subhanallah!
Kalau rasa tak mau join penuh pun tak pe, join jer separuh badan macam Umialya ni hehe..... Kalau periksa tarafnya dapat B pun belum tentu hehe...( geng....bila nak post gambar awak dalam WA, senang sikit kalau kita berselisih bahu). Kalau nak dapat C pun boleh jugak, jawab jer soalan OKje tu tak pun tulis jer fakta tentang diri korang, rules lain buat macam tak de je hehe......tak de sapa pun nak marah, jadi jugak satu entrikan.....

Alah..... benda ni pun untuk suka suka aje. Nak lebih mengenali korang jer pun.

Contohnya macam Yana Yani, banyak fakta yang dia kongsikan untuk kita, salah satunya pasal nama glemer dia. Yan D katanya hehe.....Nak tau kenapa kena pergi blog dia! Lepas ni memang OKje panggil dia Yan D ajelah hehe....

Cik Puan pulak mengelat sebab dia tak kongsikan fakta tentang diri dia hehe.... yelah sangat suka karate bagai tu....belajar Moi Thai ajelah Cik hehe....

OKlah beb banyak benda yang mak nak buat ni.....nak beli Nasi Ayam hehe....

Tengah DILEMA ni, semua yang diapply anak bujang semuanya berjaya!..... Matriks, Asasi , UTP, UniTEN..... Mana satulah pilihan kau nak?


47 comments:

  1. alhamdulillah solat sunat istikharah

    ReplyDelete
  2. tungguk je pilihan ank tu okje..hi hi..acik pun serah kat dia..matriks tak nak katanya..UTP tak pergi temuduga..tak perlu fikir dah..rasanya pilihan dia dah tetap..acik tinggal buat persedian dan hantar je nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia tak tau nak pilih mana AE....tanya asyik tak tau memanjang..... sampailah 13hb tu...date line UTP 15hb.... Tetiba mak ayah dia dpt idea tolong pilihkan....takut dia tak sampai hati nak cakap mana yg dia nak kot....

      Delete
  3. bagusla banyak pilihan...buat pilihan yang terbaik untuk empunya diri..:)
    nasi ayam..nyum..nyum..sura pun bila tak masak..nasi ayam lah jadi pilihan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah tu syukur..... tapi bila banyak pilihan bingung jugak Sura hehe...tentu arah satu pilihan aje hehe

      Delete
  4. Wah, congratulationslah kat SA! Semua pun berjaya. Tepuk dada tanya selera. Makpak jangan interfere pilihan anak ya :)

    Okje, kalau tak larat lipat pakaian, call aje servis lipat baju yang available sekarang ni. Dah namanya banyak zat 'M' nak wat camna...Huhuhu...abislah kena hempuk dengan daun pokok deriyan ni nanti :D

    Kita tengah mengumpul idea nak menulis entri yang kena tag ni. Katanya nak beri sokongan padu, jitu padat gitukan pada kawan-kawan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaupun dapat hempuk dengan daun pokok durian lambat sikit...tapi nak hempuk jugak ni hehe.....
      Yelah hari tu masa beli frozen food tu pun ada flyers pasal lipat baju ni...... dahlah tak kerja.... malas pulak nak melipat baju..... kang adalah pulak okje yg kena hempuk dengan pokok derian ni hehe

      Delete
  5. Beli ns aym tu lebih sikit ye nti hntr mai sini

    ReplyDelete
  6. Beli ns aym tu lebih sikit ye nti hntr mai sini

    ReplyDelete
  7. Haah K Nom, angger orak nggawe pun orak opo kan? Hehe. Males bangeti la kak. Si Tab tu pun roso ney males jugak. Kak, riko ojoh seney ni nyong yo?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ora ono paksaan...arek nggawey...nggawey...dak arek pun orak opo....
      Ora, ora seneneylah...... ojo wedhik....

      Delete
  8. hehehe.. ade masa nanti zura try jawab soklan OKjer tuh~
    sedapnye dpt makan nasi ayam jugak.. hehehe

    ReplyDelete
  9. yer lah yer lah.. untuk Cik Bedah Cik Jah buat lah nnt.. tunggu ar japp. .tak menyabau benau gamaknya.. hehhee

    ReplyDelete
  10. gamaknya kita seia sekata kot, baru jer beli nasi ayam kt depan sana ntuk di bawa balik k rumah, jadilah sebagai menu anak2 kandung n anak2 jagaan balik dari sekolah jap lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. beb... anak anak jagaan tu sapa?

      Delete
    2. anak kawan, tumpang kat umah selepas balik sekolah, sementara mereka nak ke kelas fardu ain @ xtvt ptg di sekolah semula & jika ibunya terlewat balik, maklum le umah mereka jauh n si ibu sering kuar daerah tak tentu masa, urgent..

      Delete
  11. Mmg nak join jugak kan segmen tu..tapi nak ngarang N3 nya tu yg malas... haha..sabaqq naaa...
    wahh! bagus jugak SA dapt byk tawaran.. tinggal pilih lah kak..cuma tu lah, pastikan yg dipilihnya tu minat dan course yg rasa2nya senang nak membina kerjaya..apa pun terpulang pd SA serta kak & papa zir.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah tu Atie..... katanya nak ambik elektrik....entahlah Atie....bila tanya ...tak tau memanjang...hehe

      Delete
  12. tahniah ! dapat semua tu . klu blh trus jer masuk universiti . matriks n asasi ni blm tentu masuk u dan stress banyak ... cakap mcm expert jer ... heheheee

    ReplyDelete
  13. terima kasih kak singgah blog amal. Wahh tahniaaaaah akak! bestnyaaa anak akak semua dapaat, Alhamdulillah rezeki dia :')

    UIA | MATRIK | UTP tiga tiga memang bagus. ikut mana kos yg kitaaa minat.
    aah UIA, walaupunn dekat sek tak belaja arab tp once masuk uia wajib belaja, it will be bonus for those yg mmg dh belaja. tp for me, tak rugi belaja bahasa arab and apa yg denga dr kawan2 diorang akan belaja arab yang basic2 ja :)

    btw, Good luck to anak akak! selamat membuat pilihan.

    ReplyDelete
  14. tahniah hainom anak dpt apa yg dipohon....pilih apa yg dia minatlah...

    ReplyDelete
  15. kahkahkah...male nak gtau fakta tentang diri cik yg sebenar..kang ade yg termuntah pulak..cik ne ade pantang...suke sangat masuk bakul bila dah merapu..hahhh sape nak tanggung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...Okje Ok jer....redho heheh

      Delete
  16. Untung la orang famous ni huhuhuu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jap ....jap.....jap... ni relevan ke tak ngan entri ni... Apa yg femes dik oiii

      Delete
  17. hehe...rasa kelakau pula
    tu lah kan, suka-suka aje
    boleh kenal mengenal ye dak
    yan d pun yan d lah okje...hehe

    ReplyDelete
  18. amboi sempat lagi tu, gd luck lah yer !

    ReplyDelete
  19. wow congratulations kat anak u tu :)

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah. Tahniahlah buat anak bujang akk.

    ReplyDelete
  21. Urmm.. tentu sedey kena berpisah ngan anak...

    ReplyDelete
  22. wahh tahniah untuk SA dan maknya. nasi ayam bungkus sekali please, kita tingin la nasi ayam buatnya tak pernah jadi, dah banyak kali try tensi tensi.

    ReplyDelete
  23. salam hainom ..
    naik baik aku orak di Tag ..
    orak la perlu ngarang dhowo dhowo ..
    he..he..
    nasi ayam .. baru mangan wingi neng The Chicken Rice Shop karo anak bojo ..
    apopon .. pilih seng terbaik utk anak ea ..
    lanang mu pun graduate jugak .. tentu ndeea iso milihkay

    ReplyDelete
  24. Ingatkan masak nasi ayam, rupanya nasi ayam kat depan rumah...hehe

    Tag tu dah buat Okje....jangan 'kecewa' dengan jawapannya ye...hehe

    ReplyDelete
  25. dulu ini dan selamanya..nasik ayam jerk..huhuhu
    okje! hurmmm klu kompius, tnya minat dia, and tgk apa cita2 dia..hukhuk
    kita neh kalau minat baru boleh buat. kalau tak minat hancussss hikhikhii

    ReplyDelete
  26. sng sng nti settle la. hihi.
    alhamdulillah. tahniah buat ank bjng. buat pilihan yg terbaik :)

    ReplyDelete
  27. seronoknya dapat mcm2 offer....tapi sakit kepala jugak nak buat keputusan ye....hmmm pi UTP jer lah...untung2 dapat keja dengan petronas terus hehehe

    ReplyDelete
  28. kehkehkeh...kalo keje umah bertimbun nak masak puntakde mood kan okje...tapi mujur ade penyelamat .... order saje kekdahnyer heheheeh...okje ni mcm lieya gak la...kalo nasi ayam mmg order ayam extra...kuah kicap pun kene extra...baru syiok heheheeheh

    ReplyDelete
  29. bkn senang dpt masuk UTP.. skrg diorang pilih yg terbaik je. kalau ayah kerja petronas konfim dpt masuk.

    ReplyDelete
  30. nasi ayam penyelamat kira jugak dikala nak cepatttt kihkihkih

    ReplyDelete
  31. insha Allah dah ada dalam draft
    mengko, nyong publish
    sedep2 waei tata ngomong nyong ney males
    haha lama dah tak cakap jawa
    rasa kekok sangat..

    ReplyDelete
  32. Ai okje.. dah lama saya buat tau. Okje tak jenguk baca pn
    . Haha.. tau okje sibuk tu..

    ReplyDelete
  33. I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this
    post is written by him as nobody else know such
    detailed about my trouble. You're wonderful!
    Thanks!

    Here is my site Best E Liquid

    ReplyDelete