Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 23 May 2014

Doaku buatmu....

Salam Jumaat.....

Salam Sayyidul Ayyam buat sahabat semua.

Ingat lagi tak pasal entri gullain barre syndrome yang pernah OKje ceritakan sebelum ini? Inilah isteri kepada arwah pakcik ipar OKje tu. Inilah mak sedara OKje aka adik bongsu kepada my Bonda. Yang sedihnya, dia sekarang tengah sakit kat hospital.

Gambar ni OKje ambik masa OKje melawat dia 3 minggu sudah kat rumah anak dia. Masa ni baru keluar hospital sebab bercuti sebelum kena follow up balik minggu berikutnya. Masa ni tak nampak sangat kuningnya. Tak payahlah sebut apa sakitnya, tapi berkaitan pankreas. Ingatkan gastrik tapi bila check, penyakit lainlah pulak jadinya.  


Motif buh gambau mak? Saja nak compare je mereka adik beradik ni .....ada persamaan tak..... 
Eh? Apasal mak nampak cerah pulak kat sini mak!!!..... hehe.....Flash lew tu hehe.... 

Raya tahun bila tah ni........ 4 tahun sudah kot.....
Gambar bawah ni gambar candid, Papa Zir ambik masa OKje melawat Ahad lepas. Orang tengah gelak gelak dengan orang punya cousin, dia pergi snap!.... Hilang keayuan mak tau! hehe...... Jeles lew tu !!

Masa ni dia masih boleh duduk dan berbual macam biasa. Dia mintak masuk hospital sebab sebelum masuk tu, dia muntah muntah dan sakit sangat kat perut dan belakang badan.


Esoknya, OKje dapat tahu dia dah kena pakai oksigen, senang cakap bukan dalam good conditionlah....
Tetiba kan! Doa ku buat mu.....  Ya Allah moga kau ringankan kesakitan yang di tanggung oleh ibu saudaraku ini...... Inshaallah....

Dia ada cakap kat OKje, bila badan dah sakit ni nak baca Al-Quraan pun dah tak selesa....
cuma tasbihlah jadi peneman. Salah sorang kawan OKje pun ada cakap, mak dia sebelum sakit memang kuat beramal, tapi bila dah sakit, apa pun tak berdaya.......  

Tulah tu.....
Ingatlah wahai diriku........  rebutlah peluang untuk beramal sementara masih diberikan kesihatan oleh Allah ini. Hidup ni bukan semakin panjang, semakin menghampiri ajal.... Astaghfirullahalazim.....

*Update......
Mak sedara baru aje meninggalkan dunia yang fana ini, pergi menemui Penciptanya pada hari ini, hari Jumaat pada waktu zohor. Moga rohnya di tempatkan dikalangan orang orang yang beriman. Al Fatihah untuk allahyarhamah.

28 comments:

  1. banyak bca blog org sakit..hari ni..
    semoga semuanya beroleh kesembuhan...

    ReplyDelete
  2. Semoga diberi kesembuhan buat mak sedara Okje ni. Cubit paha kanan paha kiri terasa juga.. hubungan keluarga yang baik sepatutnya macam itulah kan. Kami pun tolong doakan kesejahteraaan mak cik Okje ni.. minta dijauhkan perkara yg tak baik

    ReplyDelete
  3. Ameen.. ya Rabb... kadang2 keperitan orang lain adalah peringatan untuk kita yang sedar... :D

    ReplyDelete
  4. semoga dipermudahkan dan diringankan kesakitan..

    ReplyDelete
  5. Setiap ujian yang Allah turunkan adalah yang termampu ditanggung oleh kita. InsyaAllah, cuma perlu redha dan tabah sahaja.



    Itu ke Kak OKje? See.. nak terjatuh chenta sudah. Huhu.

    ReplyDelete
  6. Simpati dengan apa yang ditanggung makcik okje
    moga dia tabah dan dipermudahkan segala urusannya

    ReplyDelete
  7. Allahhh.. tersedar seketika..
    skrg asik pikir masih muda.. tapi kita tak tahu akan datang kita camner..
    sakit ke?? boleh beribadah ke?? boleh membaca al-quran ke? Allah..huhuhu.

    Zura doakan ibu saudara OKjer kuat hadapi dugaan ni.. semoga Allah sembuhkan penyakit Ibu saudara OKjer.. Amin~

    ReplyDelete
  8. Kan...baru kata semalam. Sekarang ni kena banyak beramal. Tak kira tua ke muda.... Kerap betul dengar orang muda tak sakit tetiba 'tumbang' dan pergi .... Takutkan OKje kalau kita memikirkannya. Mohonnya sempat kita beramal sebelum dijemput Ilahi.

    Semoga mak sedara OKje kembali sihat hendaknya.

    ReplyDelete
  9. kita mmg semakin menghapiri ajal . cuma tak tahu bila saja . buatlah yg terbaik semampu mungkin . semoga makcik hainom diringankan bebannya ...

    ReplyDelete
  10. Mudah mudahan segera sembuh.

    ReplyDelete
  11. Moga yg sakit akan segera sembuh, yg shat akan kekal kesihatan dan yg pergi didoakan kesejahteraan...

    ReplyDelete
  12. Sebab itulah sering diingatkan kepada kita ingat yg lima sebelum datang yg lima. Semua ini kita kena ingat sebab tak semestinya tua baru sakit kan.. moga mak saudara dinda diberi kekuatan dan kesabaran dgn ujian ini..

    ReplyDelete
  13. masih ayu lagi tu OKje...hehehe..semoga ibu saudara OKje segera sembuh...peringatan untuk diri...beramallah sementara sihat ni...

    ReplyDelete
  14. ialah sama rupa mak hainom dgn makcik ....apa pun moga makcik hainom kembali sihat.
    setiap hari menginsaf diri bila hari2 terus berlalu tanpa menoleh kebelakang ,tak tau bila kan tiba ajal kita...

    ReplyDelete
  15. Salam Jumaat Kak..
    moga Allah memberi kesembuhan pada Ibu saudara akak..
    isk! masih ayu & jelita bah kak Okje ni...hihi

    ReplyDelete
  16. Semoga semuanya dipermudahkan dan makcik okje cepat sembuh ...

    Terima kasih peringatan tu okje ... manusia biasa kadang2 mmg lalai dgn dunia ....

    ReplyDelete
  17. semoga diberi kesembuhan buat makcik Okje...3 tahun lepas(kalau tak silap) ada sorang patient dtg..dia ingatkan gastrik..muntah2..lembik jer..rupanya pankreas..lama duk kat icu..

    ReplyDelete
  18. sedihnya.. tak apa.. sama2 kita panjangkan doa utk beliau yer..

    ReplyDelete
  19. Kita yang masih sihat kene la selalu beringat moga kita tak menyesal di esok hari..
    Apa pun moga mak cik Okjer sentiasa berada dalam keadaan baik2 aja.. saya doakan selalu amin

    ReplyDelete
  20. ya Allah okje.... pergi jua menghadap penciptaNYA....al fatihah...moga allahyarhamah ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman....

    kawan lieya ade sorang kene sakit ni okje...dari berisi terus kurus...mate semua kuning...alhamdulillah die sembuh sepenohnye....

    ReplyDelete
  21. Dari Allah kita datang kepada Allah juga kita pergi. Semoga arwah tenang di sisiNya.

    ReplyDelete
  22. Salam takziah buat keluarga arwah…
    Semoga arwah ditempatkan dalam golongan orang2 yg beriman…

    ReplyDelete
  23. Al-fatihah...Allah lebih menyayangi nya..

    ReplyDelete
  24. al fatihah dan takziah...moga roh nyer di tempat kan d tempat yang mulia di sisi allah

    ReplyDelete
  25. al-fatihah buat keluarga OKje.. semoga tabah dan banyakkan berdoa.

    ReplyDelete
  26. takziah buat okje sekeluarga
    dia meninggal hari jumaat, lepas seksa kubur
    bila dah bagaimana pula kematian kita nanti kan

    ReplyDelete