Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 22 May 2014

PIZZA yang sebelah kiri tu!

Salam Khamis.....

Tengah bermujahadah ni...... nak breakfast roti cicah kari ayam semalam ke tidak.....hehe...
Semalam baru aje baca entri  Desa Permai pasal puasa 'Yang Yang Yok, bukan pagi pagi bukak periuk, tapi tengahari tengahari pergi Larkin minum Air Asam Boi Jambu Batu. Sedap tu.....haha
Orang lain dah sebok berpuasa sunat Rejab, awak puasa ganti pun tak habis....

Ingat lagi tak pasal OKje malas masak hari tu, ingat nak beli Nasi Ayam aje, tapi sudahnya jadi lain. Beritalianolah pulak...... Semuanya gara gara budak TLBD nilah. Dia kata dia dah jemu makan Nasi Ayam tiap tiap hari......

Heyyyyy...... berani dia cakap macam tu kat mak! Kan dah.......  mak terus layan DOMINO.......hehe....

Lebih lagi bila sebelum tu OKje dah layan entri Potamayo, ( si jiran sebelah rumah yang dah 2-3 hari tak keluar rumah mengalahkan pengantin tu hehe...) pasal Pizza Spicy Sambal. Dan dan tu terus mak teringin mengalahkan Mama Jelita! Memang lama sungguhlah tak pekena pizza ni.......  


Sedap tak terucap seyh!
Yelah ..... tekak anak Penoreh Getah katanya, memang le layan habis Sambal Ikan Bilis ni, makanan ruji hehe...... ( tekak Penoreh Getah, mak tak tau! hehe....)

Macam tak puas jer makan hari tu......



Macam nak beli lagi jer Pizza yang sebelah kiri tu petang ni buat berbuka......hoho.......



43 comments:

  1. hu hu hu, terus fikirkan pizza untuk lunch...boleh giteww???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...apa salahnya ....boleh ajew....

      Delete
  2. Ooo sedep yo diknom
    buko mengko mangan pizza
    Nyong kepingin kok tapi keneng mareng temerloh angger arek tuku pizza domino kie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. K Tiha, pizza nang ofis nyong kie, sebelah bangunan waie.
      Meker jugak arek buko poso kambek pizza
      tapi mengko sampek nang ngumah mesti wes atos.
      orak kepenak la.

      Delete
    2. Hehe kemecer yor kabehan ney... wingi dah entok mangan pizza ...wes masak....dino kiyeilah...embog tapi!... ndelok mood tey

      Delete
  3. hahaha..sedappnya..mcm mana nak makan ni..sini takdak Pizza Domino..... klu nak, tunggu balik KL bulan 6 nti lah ni menyinggah.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...kalau tak de tak dapek nak nolongnya Tie hehe

      Delete
  4. assalam okje..Domino's yang ada ikan bilis tu..memang selalu acik order tu..suka..rangup ikan bilis nya..Okje..hero bongsu acik dapat UTHM batu pahat tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedapkan AE pizza ikan bilis ni....
      Oh UTHM yeh....bila daftarnya?

      Delete
  5. da ader ikan bilis., sejak biler eik., nk cari gak la skeping dua.,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weyh ZS...dah berzamanlah Pizza ikan bilis ni rasanya 10 tahun dulu pun dah ada ... Tapi DOMINO tau jangan pergi Pizza Hut pulak! hehe

      Delete
  6. hehe...buat lapo ni
    tapi say lebih suka domino pizza =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje mana mana pun OK YY.... boleh jer layan hehe

      Delete
  7. uihhhhh....mak!!JANGAN goda cik..tekak cik dah lame tak tolan hidup2 benda ne...huaaa.huuaaa.....jangan buat cik mengidam kalah or preggy...hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jap....jap...Domino kat KK ada ke weyh? Kang mcm Atie pulak kang hehe....

      Delete
  8. ADA JUGA KE PIZZA BILIS?...MCM TAK TERINGIN NAK MKN..SBB TAK BERAPA SGT KUT IKAN BILIS..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhh Knor tak suka ikan bilis yeh..... mesti sebab dah selalu tengok ikan bilis masa buat Rempeyek ek? heheh.... sampai jemu!

      Delete
  9. Eh, samalah neighbour! Hari ni memang kita nak beli Domino's aje sebab dapur tak berasap, gas takda dan malas nak call abang Bangla suruh datang bawak gas. Mood memasak pun dah kedaung konon nak dietlah ni... Semalam si Abang dah meraung nak pizza, so hari ni kita jamuan pizza ajelah. Bukan setakat tekak anak penoreh getah aje OKje yang suka pizza ni, semua anak tekak pun suka :)

    Belilah yang 3 regular @ RM45 tu. Bolehlah dua untuk OKje, satu untuk anak-anak dan bapaknya! Barulah puas anak tekak gitu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..... suruh org beli 3 regular .....dia beli 4 regular...Tak aci weyh! hehe....
      Ni mmg belum puas selagi belum beli MD....tunggu hujung minggu kot....makan dengan Papanya Jilap hehe...
      Wah hari ni apa pulak nak beli untuk dinner, gayanya abang Bangla datang weekend tu hehe

      Delete
    2. Hahaha...yang satu terlebih tu percuma aje. Sebab the last time buat delivery mereka lambat hantar masa hujan lebat ribut taufan tu ler.... makanya semalam kita redeemed ler pizza yang percuma tu. Wah, memang bermewah ngan pizza semalam! Tapi hari ni siap tapau lagi pergi pejabat untuk breakfast and lunch :)

      Esok ajelah suruh Abang Bangla datang.... la ni malas sikit nak main masak-masak kat rumah. Mood masak merundum. La ni mood tengok movie ada mari jap...

      Delete
  10. Uissshhhh.. nasib baik x pose haini..
    kalo tidakkkkkk.. merana jugak perut ini memandang kesedaoan pizza itu~

    Selamat berpuasa OKjer~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasiblah sampai jugak senja pose OKje Zura hehe

      Delete
  11. Alahai hainom ,akak ni lagi lah tekak orang kampung tak pandai akak makan piza2 ni....walaupun tengok piza tu cam sedap je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya orang kampung jugak SI tapi belasah jer semua makanan omputih hehe....
      Kalau ada Pizza kayu rasanya harus jugak try tekak Okje ni SI hehe

      Delete
  12. Tetiba pulak teringin nak makan pizza...

    ReplyDelete
  13. Boleh saja..dail 1300888333. Duduk senang lenang....dalam 10 minit dah depan rumah, hihi..

    ReplyDelete
  14. Pegang hp tekan2 sampai bayar ngap2 sambil lentang tengok tv, nikmat sehhh...

    ReplyDelete
  15. Adoiii tengok petang hari ni buat akak teruja nak beli hainom oiiii.. kena cari juga ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.....bikin orang yg tengok terliur yeh....beli jer CH....

      Delete
  16. dana tak penah try yg sambal bilis tuh mmg sedap yek kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi OKje sukalah Dana....tak tau pulak Dana....kalau tak suka ikan bilis mcm Knor tu mungkin kurang kot....

      Delete
  17. Dah lama kiter x ider domino. Skrg mood nak pizzahut plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagi IL..... berdominolah......katanya dah lama tak order!

      Delete
  18. Hmmm...sedapnya..Kena cari domino pizza ni..gambar tu so melting..pandai okje buat promosi...

    ReplyDelete
  19. sedapke yg sambal bilis tu. rasa nak menerai pulak..

    ReplyDelete
  20. Eh..saya tak pernah beli yg ikan bilis. Nanti nak cuba jugalah.. ditunjuk kat sini tu terus nampak sedap amat. Dominos agaknya dpaat banyak order sebab peminat Pkje baca entry ni? Haha.. okje, saya pun semalam dan hari ni puasa juga.. samalah kita. Kalau saya , hari ni puasa ganti yang terakhir utk tahun lepas. Alhamdulillah kalau dpt sempurnakan... okje puasa sunat ke? Ke ganti gak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ganti AN....hehe....jenuh nak menghabiskannya ni hehe

      Delete
  21. sambal ikan bilis tetap feveret . org jawa batu pahat gitu . selera org berbuka ... layan .

    ReplyDelete
  22. issshhh sedap beno nampak pizza tu

    ReplyDelete
  23. baru tau dominos ada pizza ikan bilis.. hehehee.

    ReplyDelete