Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 14 May 2014

Selamat Jalan ABANG

Salam Rabu....

Mulut, walau membisu,  tapi hati ingin bermadah.....
Cuma keadaan yang kurang mengizinkan ketika ini.........huhu... ada yang tahu kenapa tak????...

Pasal anakanda Sudden Attack tu .....nampaknya Mama dan Papa Zir dah sepakat dengan keputusan yang dibuat. Walaupun keliru pada mulanya, tapi naluri keibuan tu cukup kuat untuk anakanda berada di sana. Rasa sayang pulak nak lepaskan peluang ini. Susah payah anakanda ambik exam dan interview sebelum ni. Moga keputusan ini adalah keputusan yang terbaik antara yang terbaik.


Sedih pulak nak reject offer lain .....huhu...



Pesan ayah dan ibu.....
Jaga diri di tempat orang, solat jangan tinggal, jaga tingkah laku, jangan cepat terpengaruh.......terpengaruh benda yang baik tak pe.....DOA ibu sentiasa mengiringi anakanda walau dimana anakanda berada. Dan satu yang abang harus ingat .....jangan sesekali kecewakan harapan ayah nak tengok abang berjaya!  
               
SELAMAT JALAN abang... hua...hua....



51 comments:

  1. x kesah pn study mn2..
    yg pasti ada usaha.
    gud luck untk abang.

    ReplyDelete
  2. good luck untuk abang...ingat pesan ayah ibu..
    tetiba sura pulak yg rasa sedih...huhu..:)

    ReplyDelete
  3. Salam Kak..
    akhirnya SA dah buat keputusan ye kak.. apapun moga berjaya abg..InsyaAllah sentiasa ingat pesan Ibu Ayah....

    ReplyDelete
  4. tahniah dan good luck utk abang...perjalanan baru bermula...moga abang dpt habiskan dengan cemerlang dan memberikan sesuatu yg membanggakan ibu dan ayah....

    okje nanti snap la pic mase anta abang yeak...rindu saat tu...tingat mase masuk U mak abah anta ke uitm shah alam...tu lah pes time lieya jauh dari family..sedih sgt...bergenang2 jugak air mate bile mak nak balik dah huhuhuhu....

    persiapan okje camne.... hope semua berjalan lancar yeak....mesti byk gak barang nak di belikan...

    ReplyDelete
  5. Gud Luck pada SA..akak jangan sedih2 yer..
    mana2 pon sama asalkan jaga diri leklok.. dengar nasihat mama and papa..

    ReplyDelete
  6. insha Allah , semuanya akan baik - baik saja hainom . sblm ni pun SA dah dok asrama kan. semoga terus berjaya SA. Macam balik kg jer johor tu kan ... hehehee

    ReplyDelete
  7. huwaa huwaaaa sedihnya bila anak bujang dah tinggalkan kampung halaman meninggalkan makbapak.. mungkinkah situasi ini akan Cik Jah akan hadapi jugak suatu hari nanti??

    apa2 pun all the best tu you abang.. ingat pesan ibu & ayah tau =)

    ReplyDelete
  8. Sabar ye sis.. apapun Tahniah apada abang.. All the best..

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum warahmatullah OKje, lame CP tak menjenguk ke blog nih, hehehehe....btw OKje, tahniah sebab anak sis berjaya melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi, in shaa ALLAH, sis doakan yang baek2, pasti akan jadi yang baek-baek, in shaa ALLAH....dah sampai masa pun dye belajar berdikari kan...nih la masanya, sis doakan dari jauh supaya langkahnya tak tersasar, in shaa ALLAH...smile always...hihihi~ peace

    ReplyDelete
  10. Inilah lumrah kehidupan...sampai masanya terpaksa juga berpisah. Good luck SA, semoga berjaya menggapai cita2. Alah OKje...bukan jauh mane pun, masih kat Malaysia, drive ajer dah sampai...

    p/s: Maaf lama tak singgah ye...dapat sekejap je sbb byk rumah nak kena singgah...bayar hutang, huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...tulah pasal.... sebenarnya dokek jo tu ha.... sebelah Cameron Highland hehe
      Wahhh...ngelat ni singgah sekejap jer...

      Delete
  11. Tahniah N good Luck buat Abang~
    semoga berjaya di sana~

    InsyaAllah OKjer.. dengan restu IbuBapanye..
    mudahan2 berjaya!

    ReplyDelete
  12. Kak Nom, teringat lagu ni "Selamat jalan romeo"

    Tahniah abang! Pilihan yang bagus dan bijak untuk future undertaking.

    ReplyDelete
  13. utp terbaik...anak lelaki itu tempatnya pun..study hard thn pertama..
    mana2 u pun akan di tendang keluar klu gagal..

    ReplyDelete
  14. Alamak, OKje! Tumpang gembira dan sedih juga. Tahniah SA kerana memilih UTP. Semoga berjaya hendaknya mengharungi liku-liku sebagai student U. Ini bermakna SA akan mula meninggalkan rumahlahkan OKje....huhuhu...sedihnya bila berjauhan dengan anak. Tapi, think positive OKje...bukan jauh mana pun. Insya Allah, setiap hujung minggu boleh mai sana :) Mak kan ada lesen motorboat? Hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weyh...tauke motoboat pun boleh bankrap kalau pegi tiap tiap minggu hehe......

      Delete
  15. tahniah buat abg..sama course dengan saya..tp lain u..

    ReplyDelete
  16. good luck untuk SA.sayu rasa baca n3 hainom buat pesanan untuk anak...teringat akak pertama kali menghantar ank masuk U...balik menangis teresak2 dlm kereta ,walaupun anak dh biasa duk asrama...

    ReplyDelete
  17. wah.. tahniah.. perginya untuk menuntut ilmu.. nanti pulang membawa kejayaan..

    ReplyDelete
  18. tahniah.. maknya jgn le sedih, pergi belajar jer tu..

    ReplyDelete
  19. tahniah...selamat berjaya buat abang..

    ReplyDelete
  20. tahniah
    blajar ghaji2 dik.. ingt pesan ibu tu..

    okje meh sini meh.. ceq dah siapka assigment. harapnya dapat le A++ ye. mihmihmih

    http://lobaksusue.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-from-okje.html

    ReplyDelete
  21. assalam okje..yang kolej matrikulasi teknikal tu ..hero bongsu acik pun tolah..
    tahniah okje dan anak..
    kesian pulak hero bongsu acik yang berangan nak pi UTP..tapi masa temuduga pulak ayahnya kursus tak dapat nak hantar..
    Tapi Alhamdulillah dia pun dah pilih tawaran dari UPU tu..

    ReplyDelete
  22. sedihkan OKje.. anak2 semakin membesar.. kita akan semakin jauh dengan mereka.. semoga Allah SWT masih menyatukan hati2 mereka dengan kita ibu ayahnya.. isk isk isk...

    ReplyDelete
  23. Naluri ayah ibu selalunya berkat tau OKje..he he.. apapun tahniah untuk anak OKje... mudah2an anak2 kita semua rajin belajar dan tak banyak main kan OKje... risau tengok diorang ni kat rumah ralit main game aje...dah masuk U nanti pandai la diorang kan :)

    ReplyDelete
  24. tak kisahlah blaja mana2 kan, asalkan balik bawa kejayaan besau...insyaAllah

    ReplyDelete
  25. Good luck utk SA…
    Insya Allah, moga itu pilihan yang terbaik buat SA :)

    ReplyDelete
  26. wah tahniah buat anak okje.. kalau dh byk pilihan smpai xtau nk pilih yg mana tp UTP memang best! dpt masuk dlm kawasan u tu pun dh terpegun. semoga berjaya

    ReplyDelete
  27. tak pe lah mak....lepaskan untuk kebaikan Sa jugak kan..semoga sa berjaya dunia akhirat..doa mak dan restu tu penting...

    ReplyDelete
  28. sedihkan okjer nak reject yg lain....tp rasanya dah molek benar keputusan yg dibuat tu....amik course apa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah mmg sedih jugak.....kalau dapat Foundation UITM mungkin tak reject kot....tp dia tak dpt pilihan pertama, dapat pilihan kedua UIA... Dia mmg mintak Electrical and Electronic ceqgu....

      Delete
  29. tahniah buat Abang...perjuangan diteruskan dan buatkan yang terbaik.....jangan sedih2 OKje...nanti boleh jenguk2 Abang tu selalu...

    ReplyDelete
  30. all the best tuk SA
    jangan sedih okje ye, semoga semua baik-baik belaka

    ReplyDelete
  31. Tahniah buat SA. Tum
    Tumpang gembira dan bangga..
    Doa ibu ayah serta auntie turut mengiringi

    ReplyDelete
  32. morning singgah jenguk okje... :)

    ReplyDelete
  33. Okje...tahniah..! Dpt juga utp ye...
    Insyallah...berkat doa ibu bapa..anak akan sntiasa diredhai....

    ReplyDelete
  34. sudden attack pergi dengan doa dan restu mama. insyaAllah mesti Allah permudah, amin :)

    ReplyDelete
  35. tahniah buat anak diknom
    moga murah rezeki dia berjaya dengan cemerlang dunia dan akhirat
    aamiin..

    ReplyDelete
  36. Ai Okje.. dah pergi SA ke perak? Tahniah ya.. alahai, sudah masa nak belajar jauh ke? Rasa sedih na melepaskan anak ya.. rasa yang anak kecil ni pun rasa sedih membayangkan perasan ni, kebetulan anak kakak saya pun nak smabung belajar, tgk maknya sedih je.

    Semoga SA dapat buat yg terbaik dgn pilihan yang dibuat. Kita sama3 doakan kejayaannya k.. all the best to you..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Namanya pun mak AN...mmg sedih lew....
      AN...anak akak dapat mana ? Oversea yeh...

      Delete
  37. Taniah untuk SA...belajar rajin-rajin k. Make your mom & daddy proud...

    ReplyDelete
  38. Tahniah untuk SA .... semoga berjaya dan jgn lupa pesan mak bapa tu ...

    OKJE jgn sedih2 tau ...hehe anak nak pegi belajar tu ....

    ReplyDelete
  39. tahniah sa..semoga berjaya..

    ReplyDelete
  40. Urmm... Nurul pun tibe2 sedih.. naluri seorang ibu kan.. semoga abang sukses selalu dan berhati2 dikejauhan.. huhuhu..

    ReplyDelete
  41. Moga anak ok berjaya dan ok blajo ditempat baru...tetibe teringat zaman blajo dedulu...
    Masa memula register sedih sangat rasa bila family nak tinggalkan...kita huhu...

    ReplyDelete
  42. itu yg terbaik demi masa depan anak2 kan okje ! doakan sj

    ReplyDelete
  43. sudah sampai msnya anak bujang perlu berdikari kan..inshaallh SA takkan sia2kan hrp mak ayah dier...

    ReplyDelete