Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, 26 June 2014

Cengeng lu...

Salam Khamis......

Sakit tau peranakan mak...... angkat air masuk dalam mesin basuh..... hehe..... Kalau nak menunggu air tu masuk sendiri, harus malam baru boleh jemur baju tu! Nampaknya Raya ni, mak bolehlah masuk pertandiangan Bina Lengan kategori 100kg ke bawah! hihihi.....
Hidup umpama RODA! Pasrah......

Semalam Si Angry Bird balik sekolah bawak benda ni....


Sempena Minggu Bahasa Malaysia katanya. Dah tema dia pun pasal Kempen Anti Dadah, surelah karangannya pun berkenaan pasal dadah. Memang pun Angry Bird ada cakap, tapi biasalah dah mak dia seorang blogger syok sendiri hehe.... setakat 'OK noted' ajelah.... Semalam, baru mak dia sebok nak baca karangan anak tapi Angry Bird tak photostat.....

Eh..... tetiba air mata mak jatuh!..... Mana tak tumpahnya kuah hehe....
Apa? Ingat jiran sebelah aje sorang yang mampu tulis entry macam novel?
Kita kasi gegar itu jiran haha......

Murah betul harga air mata OKje sekarang ni...... Mudah sangat jatuhnya, saat gembira pun boleh jatuh, apa tah lagi saat sedih sure melalak 3 hari 4 malam.... hehe...

Cengeng lu!

Okaylah beb.... baldi dah standby nak suruh wa sambung angkat air tu ...... mau kasi wa bina otot lengan!....



44 comments:

  1. tabik spring kat OKje sbb dpt angkat air masuk mesin basuh..tahniah kat adik angry bird,ya..

    ReplyDelete
  2. hebak...dpt 1st prize.msti krangan thorbaeeeek ni

    ReplyDelete
  3. wah...wah...lama tak mengarang mengikut tema..dlm blog mengarang ikut suka hati je..sama la kita ni..cengeng..happy pun nangis..sedih lagi la berjurai2..silap2 baldi tu guna wat tadah airmata

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah....cengeng jugak rupanya Kniedaz ni yeh.... geng lew kita!

      Delete
  4. Mgkn maknya idola angry bird, itu yg mantop bab karang mengarang...

    Kita gak susah nak ngalir air mata, DEGIL gamaknya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh ye ke ...... mmg ada org yg gitu, susah nak menangis......Eleh..... degil degil pun Cik abang ada cara nak lembutkan tu hehe...

      Delete
  5. Tahniah adik. Macam inilah anak mak. Tak apa bagi mak menangis selalu janji nangis mak tu sebab happy.. auntie tumpang gembira.

    Masalah air lagi ye dinda. Memang bina ototlah gamaknya puasa-puasa tahun ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah kanda..... diuji dibulan yg penuh mubarak ni hehe....sabau aje le...

      Delete
  6. tahniah..teman pun suka ni...nanti tunjuklah berapa besar lengan tu ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehhhh...kita angkat Rempeyek awak sekotak sebelah tangan je Knor hehe

      Delete
  7. tahniah angry bird (adehhh yg mana satu angry bird dah ni confuse)… btw macho la lengan besor maknya klau sedih pilu gitu (mgata org aku pun cam gitu gak sebenornye)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....cengeng jugaklah ni....sekapal lew kita hehe

      Delete
  8. selamat memunggah air kak..:)

    ReplyDelete
  9. wah, memang bakat luar biasa dah diturunkan kepada angry bird.. x sia2 ada mak sehebat ni..

    ReplyDelete
  10. Tahniah Angry Bird!! untie tumpang bangga lah!

    x de air lagi ke OKjer?? zura cuak jugak dah neh!!

    ReplyDelete
  11. Tahniah Angry Bird.... konpius jap dengan statement 'ke mana tumpahnya kuah' tu.... AB ikut neighbournya ke OKje? Kalau ikut maknya macam tak caya jek :) Berapa kajang karangan yang ditulis tu sampai dapat tempat pertama? Agak-agak kalau baca tu boleh tak breakfast, lunch, dinner sekali pun tak habis? Cakap kat AB nasib baik aunty sebelah rumah ni tak satu sekolah tau...Nasib baik juga aunty sebelah rumah ni tak jadi cikgu BM dia...kalau tidak dah tentu johan peringkat nasional dah ni...tak mainlah peringkat sekolah-sekolah ke apa....

    Eh, eh, eh....tadi tu kata jiran sebelah mana yang tulis entry macam novel? Ah kak perasan lagi ke????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah....tak hairan dah Mak Jilap .....sebab jiran sebelah yang sorang tu sokmo perasan hehe....
      Katanya kena berbuat baik kat jiran kan...so...oklah...oklah.... bagi chance kat jiran kembang montot hehe

      Delete
  12. bertambah cengeng bila anak lelaki dah berjauhan kann.. lama2 sok makin meningkat usia lg cenggeng bila time raya anak2 ada yang tak blk beraya sesama.. hehhee amboi pandai2 je cik jah buat spekulasi..:p

    rumah OKje tak ada air ke? kenapa berangkut air plak tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...ko Jah kalau suh buat spekulasi....mmg power hehe.... Tapi betul beb mungkin betul gak tu mak suatu hari nanti....hehe

      Kalau dah berangkut air tu mmg tak de airlah Zaza oiiiii..... Nak tgk lengan kita?....huhu

      Delete
  13. Tahniah AB..:)

    Okje..kurus le raya ni ye kan...hehe...

    ReplyDelete
  14. Okje angkat baldi tu elok-elok, jgn main tonggeng aje karang sakit urat pulak

    ReplyDelete
  15. tahniah tahniah...tempat pertama tu kak...aduh sejuk perut akak hah.....mane tau lepas ni leh wakil sekolah plak kan.....mau tak bangga anak bawak balik piala...kalo lieya mau sebak dada heheheeheh...

    caiyok! tapi hati2 tau kak.... kang takut lak terseliuh ke ape tangan tu.....

    ReplyDelete
  16. tahniah dapat tempat pertama..

    ReplyDelete
  17. alahai teruk juga penangan takde air ya....masa akak ngandung ank no2 angkat air macam tu ...malam terberanak tau....hihiii
    tahniah lah buat SA....tempat pertama tu....biar mama cengeng selalu...
    dah baca tak blog akak ?..... bagi jawapan kat soalan hainom tu....

    ReplyDelete
  18. Hehehe...kalah lengan body builder nnt OKje..
    Tahniah buat SA.. :) sesekali jd cengeng xpe OKje :D

    ReplyDelete
  19. tahniah angry bird.. kalau saye pon saye terharu..

    ReplyDelete
  20. amboi...tahniah angry bird hhehehe

    ReplyDelete
  21. Mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi.... Well done and tahniah buat Angry Bird...
    Saya masa kecil2 pun suka menulis.. Tapi setakat ni antara anakanda yg ada, belum nampak yg punya bakat menulis...
    Bukan cengeng, itu la jiwa seorang mak... kalau terharu pun, senang nyer manik2 jernih jatuh atas pipi...
    Selamat membina otot Okje... Harapnya masalah air tu tak berpanjangan...

    ReplyDelete
  22. tahniah angry bird ... air dah kena catu ke hainom ...

    ReplyDelete
  23. tahniah angry bird, memang menurun mak nya ni. dah kena catuan air pulak ker tempat uols.. tak selesai lagi masalah air sana rupanya...

    ReplyDelete
  24. tahniah kat si angry bird! berbakat dlm penulisan tu...ikut mak die jgk...nnt blh bukak blog utk angry bird...

    air mata tumpah sbb gembira takpe okje...jgn bg tumpah sbb sedih sudah...hehe. hepi2 sokmo deh:)

    ReplyDelete
  25. hihi... jiran sebelah rumah yang mana tu.kiri kanan?

    tahniah buat AB.. :)

    *dh ada tgk jadual.myb kawasan saya pon kena jga nanti okje.hukhuk...tpi x daya den nak.ngangkat baldi..

    ReplyDelete
  26. taniah utk angry bird akak.... yelah mana tumpahnyer kuah kalu tak ke nasi kan, dh mak nyer rajin bebel kt blog anak nyer pun pandai lah membuat karangan jgk...

    selamat membina bdn ye kak...

    ReplyDelete
  27. Sabor je la. Tak habis habis masalah air kan.

    Tahniah dik.

    ReplyDelete
  28. mak nye touching la plak., mau nye x kan ank blik bawa trophy.,huhu
    berat kan mmg la skit., yg gi jad otomen isi air bebnyak buat pe isi ckit2 sudah., huhuhu

    ReplyDelete
  29. tahniah angry bird..cam teringin lak nak bc karangan tuh..mesti bestkan...
    ala ciannya kena angkat air masuk mesin basuh.mesti takleh kuar umah dok standby jer kan...selamat berpuasa okje..

    ReplyDelete
  30. alah datang dah musim takder airnikan.. nak puasa laktu... semoga kita semua kuatkan..

    ReplyDelete
  31. Tahniah angry bird!wah bakat ibu menurun kat anak..bagus2!ni cam i ni nak bina satu ayat pun terkebil2..apa lg nak suruh wat cerpen or novel hihi

    ReplyDelete
  32. Tahniah untuk angry bird ...boleh buat cerpen dah ni okje ... pastu buat novel pulak ... silap2 novel boleh buat drama pula ..hehe

    ReplyDelete
  33. wahhh terror angry bird...ikut sape la gamaknya tu??

    ReplyDelete