Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 19 August 2014

Bizi sepagi

Salam Selasa kengkawan.....

Semalam tak dapat menyembang..... bizi sepagi!
Aternya pergi berziarah keluarga sahabat lama yang telah pergi 8 Ogos baru ni. Yang ada cuma anak ke dua arwah aje, Tingkatan 2. Masa jumpa awal 2013 tu pun memang arwah dah sakit. Terasa menyesal pulak tak dapat melawat dia selepas tu. Itulah kan namanya sebuah penghidupan. Sekelip mata pun Al-Khaliq boleh menjemput kita kalau Dia mahu....


Selepas tu...... Mak Jilap melawat kawasanlah haha......
Alang alang dah dapat lesen besar keluar dating dengan kengkawan, mak apa lagi ......terus pergi menerjah rumah kawan ......

Bersarapan kat rumah Janna dengan Pizza segeranya. Rasa macam nak bedal jer kasi habis, tapi tetiba teringat yang Mak Jilap ni insan kamil hehe........


Biasalah....... dah katanya gila selfie.
Memanglah wajib ambik gambar, nak jadi bahan bukti tunjuk pada Pak Jilap. Mak Jilap macam biasalahkan, kekadangkan lupa daratan keh keh keh..... berposing itu kemestian, tapi style kilauan emas le hehe....
Yang ni ofkoz le yang bagi mak Pizza tu tuan rumahnya hehe.... 
Tengah yang comel tu Tuan Rumah, Sher
Yang ni pulak cerita Sabtu hari tu, Open House geng x-TIKL. Yang ni mak kena pose sopan santun sikit sebab Pak Jilap ada kat luar tengah makan Nasi Briyani hehe..... 
Mak sebenarnya malas nak buh gambar banyak banyak ni tau, bukan apa, mak takut korang menyampah tengok muka mak. Balik balik muka mak, asyik asyik muka Mak Jilap, tapi mak mintak maaf nak....mak terpaksa.......Mak terpaksa jaga hati kengkawan mak katanya, mak tak mau nanti mereka unfriend mak kalau mak biars nak! keh keh keh........... Percayolah sangat !....

Baju biru tudung coklat kanan sekali tu adalah empunya mahligainya, Wawa


Yang ni pulak x geng seoffice 

Duduk  bawah tengah baju merah tulah Tuan Rumahnya, Kak Ju
Udahlah weyh.......  mak nak jemur baju, lepas tu nak masak, lepas tu nak lipat kain..... Pergh!! banyaknya kerja tertunggak!

35 comments:

  1. okje nampak muda dari rakan sebaya
    apakah rahsia anda? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malas nak komenlah.....kang riak pulak.....kehkehkeh.....
      Gambo jer tu YY.....semuanya menipu, toksah percayalah...

      Delete
  2. Wah bebas keluar mak jilap.. semua rumah terjah cari makanan ye ;)
    Nasib ingat diri nak gi sidai kain tu hainom oiiii.. idak kering dlm bakul jer tu..... :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...nak gelak bila awak cakap nanti kering dlm bakul CH....mcm selalu berlaku jer tu....hihi
      Mestilah...alang alang keluar kandang CH....kena cari sapedek free hehe

      Delete
  3. amboi okje dpt green light terus pulun jalan2 haaaa...heheehe lieya pun mcm tu okje...lagi pun keluar dgn kawan2 ni lain sikit bestnye kan ...ye laa dgn geng satu kepala boleh huu haa sikit...alaaa bukan selalu pun kan mesti en laki okey punyeee heheehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Jilap ni kurang suka bini dia berjimba mamba dgn kengkawan Lieya...dia jeles lew tu hehe.....apa pun kadang kala dia tetap sporting....TQ Pak Jilap....

      Delete
  4. Kus segamat... Ingat tadi nak buat report polis jiran sebelah hilang dah 24 jam! Kita nikan jiran prihatin gitu....walaupun tak pelawa datang ke dapur masa jiran kegelapan, bila takda ni ish...malu nak ngaku...termerindu pulak dah. Hahaha....

    Mak kalau berselfie memang kilauan emas sesangat tau. Yang peace-peace tu memang style kilauan emas ya mak... Tapikan bila mak berkumpul beramai-ramai dengan segala ex-geng mak ni, tidakkah mak terasa sesuatu bila membelek gambar (dalam hati berkata - erk alahai, macam dah tua je semua kawan-kawan aku kecuali aku seorang jek!)

    Itulah yang buat cik jiran ni fobia mak bila jumpa kawan-kawan lama. Takut cik jiran tak awet muda berbanding kawan-kawan lama. Huhuhu....

    Dah mak, gi jemur baju di ampaian. Gi basuh pinggan mangkuk kat sinki tu. Jangan dok mengunyah baki siput marbeles je sambil tengok TV!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah dah tau....semua kata katamu adalah dusta semata....nak ambik hati lew tu....huhu.....
      Ha'a ek.....awak cakap baru terfikir tau.....ah gasaklah weyh kilauan pun kilauanlah.....memang dah berkilau pun nak buek camno hehe...Tak boleh nak sorok der....
      Tulah pasal jenuh mak cari gambo mak yg paling nampak awet koo....haha....

      Eh .....suka skodeng sinki orang tau....mmg pun penuh pinggan kat sinki tu.....Lama weyh tak ngunyah siput mabeles...

      Delete
  5. Atas ke bawah gambornya...ok le tu...awet muda! :)

    ReplyDelete
  6. Bila melihat kawan yg telah pergi terasa takut pula mengenang diri yg sama seusia dia.
    Sedangkan kita masih mampu ber'open house' ke sana-sini pula.
    Kesian pada anak yg kehilangan ibu - sedihnya:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah kanda.......terasa sekejap jer insafnya....huhu

      Delete
  7. memang setuju sangat ngan MD..memang mak jilap awet muda..comel je dok dikalangan kawan2 tu

    ReplyDelete
  8. raya sakan akak kita sorg nie..:)

    ReplyDelete
  9. Kenapa Zirafah tak nampak tinggi pun. Bersila ke...hehe
    Dalam kita gembira ada insan yg sedang bersedih... Semoga Allah berkati kehidupan kita semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai teka yek.....mmg tgh menyimpuh.....zirafah pompuan katanya hehe....Mak Jilap sampai sekarang pun tak faham mana kaitan Mak Jilap dengan orangnya...hehe

      Delete
  10. simpati dengan anak-anak kawan maknom tu,
    sakan ea maknom beraya
    sekali sekala gantung periuk ni best jugak eh maknom

    aikk tetiba tertukar nama panggil maknom, hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh.....tulah....mcm tak best pulak ek panggil maknom....hehe

      Delete
  11. amboi..ni baru betul2 ber'openhouse'..raya sakan..
    suka sura tengok hainom bergambar.comey jer..awet muda gitu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah kilauan tak de comeynya Sura hehe...

      Delete
  12. Seronoknya dapat berjumpa kawan2 lama..macam jejak kasih pulakkan...
    Dapat makan2 bersama...berselfie....bertambah erat jalinan silaturrahim...

    ReplyDelete
  13. alfatihah buat arwah..
    semuga anak2 yg di tinggalkan tabah..

    ReplyDelete
  14. Amboi2 geng, beraya sakan nampak...

    Tiba2 terbayang wajah anak2, apalah nasib mereka jika ditakdirkan yatim piatu di usia kecil, muhasabah diri..

    ReplyDelete
  15. Kasihan kat anak-anak yang ditinggalkan. Semoga ada kebaikan untuk mereka dan kita semua.

    ReplyDelete
  16. wah...dah mcm Yb pulak lawat kawasan ya...
    tak pelah taruk gambar bnyak2 pun....wajah yg x jemu dipadang pun....tapi kan gambar yg 1 tu mcm super model lah....

    ReplyDelete
  17. Patut ler semalam sunyi je blog Okje. Seronok dia menziarah sambil beraya ya.. bagus2.. jelesnya dapat jalan2 di hari Isnin... bilalah giliran saya nak buat gitu lak.. hihi..

    Bab awet muda ni, jeles la saya. Rasanya semakin banyak stress melanda makin nampak tua saya. Kot nati saya jumpa kawan lama orang ingat sya akak pula.. alahai..tak sanggupnya. Ni yg nak kena buat bisnes sdiri ni.. hihi.. angan2 tetap ada..

    ReplyDelete
  18. Amboi..sakan beraya. Tahun ni saya memang tak sempat beraya, Baju raya pun tak habis pakai, hee.
    Seronok sangat bila beraya ngan kawan2. kat kedah...dah sunyi sepi:-))

    ReplyDelete
  19. seronoknya jenjalan reramai beraya ni kannn

    ReplyDelete
  20. salam takziah untuk keluarga kawan Okje tu..sian anak2 tu..jum kita jemur baju lam hujan pasni yekk..hihii

    ReplyDelete
  21. Takziah buat kawan Akak tu.. sedih plak bila time2 raya ni kan 'perginya'..
    amboiii beraya sakan ye kak.. tapi takpelah setahun sekali.. hehe.. jumpa member2 lama mmg seronok..

    ReplyDelete
  22. alah alah alah comelnya bila mak2 budak berselfie..

    ReplyDelete
  23. tempek gambar banyak2 baru bes mak jilap...mak jilap pun comel n cute...lagi suka tengok.. :)

    ReplyDelete
  24. Meriahnya Okje dengan kawan-kawan. semuanya sporting2 belaka.....
    Tak apa Okje tepek gambar okje banyak2 .... Mia tak jemu memandangnya ...percayalah :P

    ReplyDelete