Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 30 September 2014

Silent Reader - Puan Aishah

Salam Selasa.....

Akibat terliur dengan entri Yana Yani masa bw malam tadi, pagi ni kan mak Jilap dah buat donat! Tulah sapa suruh awak tayang Yana Yani .....kan dah....kan dah....

Kalau ada yang komen terliur  tengok doh donat ni, memang nampak sangatlah komen janji boleh tau! Tak pun, komen tak de perasaan lew tu haha........


Untuk pengetahuan korang, donat tu mak dah makan pun yer, malas nak tunjuk hasilnya.........  Haih, sapa kat bantat?? Gebus hokay! Tak mau buh sini sebab nanti komen korang tak memberangsangkan mak langsung. 'Sedapnya OKje, tak pun 'eiii gebusnya OKje'..... itu ajelah idea korang yek!

Bercerita pasal komen ni, semalam baru OKje terperasan ada satu komen dari Cik Anonymous.
Dia perkenalkan diri dia sebagai Puan Aishah, Silent Reader katanya. Tak pasti pulak Puan Aishah ni baru aje singgah atau pun dah lama mengikuti blog mak Jilap ni. Yang istimewanya Puan Aishah ni, dia boleh pulak terserempak beberapa kali dengan OKje ...... malunya mak! Macamanalah agaknya keadaan mak masa tu ye Aishah, senonoh ke tidak ? hehe..... ( fefeeling retis pulak dah mak ni )

Silent Reader pulak yang boleh terserempak yer, yang galak melalok kat sini taklah pulak.... Teringin tau nak terserempak dengan korang! Emmm.....jodoh belum sampai lagilah agaknya yek!

Saya aishah..silent reader..sy ada ternmpk hainom masa hntr ank interview di utp..tapi ank sy kiv jer..mggu sudah jgk nmpk hainom di ampng..
Sy nak kongsi pengalaman..bertemu org mcm tu..sebenarnya mereka adalah org direct selling ajak masuk jadi ahli..apa apa pun baik berhati hati
ReplyDelete
Replies
  1. Salam Aishah.... tak sangka Aisyah boleh jumpa okje yer....nape tak tegur? Dah 2 kali jugak yer secara tak sengaja Aisyah jumpa Okje....lain kali tegurlah ye....

    Ohhh ......Aisyah pun pernah ada pengalaman mcm tu yeh.... Tak salah nak jual barang pun tapi kenalah inform awal awal....ye dak....

Apa pun terima kasih kerana sudi singgah blog OKje ni yer Aishah. Kalau terserempak lagi, tegur tegurlah OKje ni..... Jangan takut, OKje tak suruh makan pucuk pun hehe..........

61 comments:

  1. dia punya naik tu memang confirm menjadi...hehe
    biasalah sape yang mengajar ye dak? hehe
    riak pula dah mengajar orang tu

    glamer OKje wei, sampai ada silent reader dok usha dalam senyap =)
    dia segan nak menegur tu gamak nyer =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...see cikgu dah komen ........menjadi, maksudnya menjadilah tu kan mak punya donat
      Tak pelah cikgu bukan selalu pun riak haha....

      Delete
  2. kenapalah tayang tepung nya je hainom...mna donatnya....mana boleh terliur pandang tepung je...
    kakak rasa andai ditakdirkan satu hari hari nanti terserempak dgn hainom ,kakak boleh camlah muka hainom....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah SI nak ngelak kengkawan komen benda sama hehe..... tu yang saya malas nak letak gambo tu. Tulah tu, rasa tak acikan macam tu, saya jer yang tak kenal SI tau....Bila SI nak munculkan diri agaknya yek

      Delete
  3. eleh OKje..saje je tak nak tunjuk hasilnya..
    ada orang kenal Okje..glamer lah OKje..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang pun saja jer tak mau tunjuk hasil dia Mar.....lebih lagi tunjuk dengan Mar haha

      Delete
  4. memang sangka pon..hainom ni glemer..silent reader tu pemalu sangat..knape tak ditegurnya..hihi..
    tak aci cam ni tayang doh jer..nak gak tengok donutnya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya nak elak korang komen yg sama Sura....tulah pasal malas nak tunjuk donat yg dah siap.

      Delete
  5. dahsyat kak OKje ni..saya pun duduk Ampang gak, kalau jumpa tegur-tegur la, izinkan diriku fefeeling retis sebentar. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya mana yg tunjuk muka dlm blog dan kalau Okje terserempak, insyallah boleh kenal dan ingat kot....

      Delete
  6. wahhh rajinnya diknom uli donat
    nak lah tengok rupa donat dia,

    rasanya kalau terserempak dengan diknom
    insha Allah senang nak cam
    dari jauh boleh lambai2 dah tapi
    itu lah bila agaknya..

    nak buat gathering pun payah sangat
    jauh, kalau izan ada kat klang lagi mungkin senang sikit

    ita plok kat ganu..
    banyak betui geng diknom nih
    utara selatan timur tengah semua ada

    ni dah ada geng baru,
    geng silent reader gitu, ehee :)


    ReplyDelete
    Replies
    1. Kito kepenak yok Tab, wes kenal raei ney, enek no phone meneh..... angger terserempak nang ndi ndi, Insyallah kenek cam roso ney...... Kapan meneh arek melu bojo ney mareng KL?

      Delete
  7. Alaaaa.. tempek ler donut nye.
    nak jugak rasa terliur tgk donut OKjer.
    ke donutnye pon ikut tread mark biasa??
    rentung?? hahahahahah.. larikkkkkkk

    Eh.. x jadik larik dulu!
    syok kan ade silent reader.
    cam tak sangka jer kan! ade ker org nak senyap2 ikut blog kita yang non ado nih (blogzuralah)
    bila tau ade.. sonokkkk sgt kan~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...my trade mark 'rentung' mana boleh lari Zura hehe....... skitttt mesti ada haha......
      Tulah Zura best jugak sebenarnya ada silent reader yg mengikuti perkembangan kita tapi tulah yg tak bestnya kita tak kenal depa.... Tapi Okje rasa Aishah ni kebetulan search UTP kot tu yg boleh cam OKje tu

      Delete
  8. yummy.. tunjuk lah hasilnya.. ada macam dont big apple tak? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan dah macam big apple lagi NJ.....hehe....Percayalah sangat kelentong OKje tu NJ.... buat sendiri manalah gebus gebas mcm Big Apple.....buat pun setahun tak tentu hehe

      Delete
  9. nasib baik kata dah habis..kot tak memng kena suruh tunjuk hi hi..baru lagi kot adunan tu okje..tak nampak licin pun..katanya..kalau dah cukup naik licin adunan tu..katanya la hi hi..dolu2 acik pernah la buat..zaman anak2 dah besar2 ni..'kemalasan' dah melanda..nak mkan beli je seketul cukup la kan okje

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah AE menggerutu sampai ke sudah jer OKje nengoknya hehe....Agaknya kurang uli kot AE tu yg berjerawat jer ....Alah sama jer OKje ni AE....time rajinnya 5 tahun sekali malasnya bukan main lagi sepanjang tahun haha

      Donut tu ada lagi sebenarnya AE...siap buat separa masak lagi buat stok tau ....hebat tak hebat tu....hihi

      Delete
  10. Eh mana kak okje tau saya nak komen macam tu? Sedapnya kak okje, eiii gebusnya kak okje.. Hahaha..

    Saya tak pernah buat donat kak okje. Rasa je macam nak buat, last-last beli kat kedai juga. Itupun kalau ada orang nak belikan. Sebab saya tak suka makan donat.. Jadi, tak tahulah. Tengok donat macam kurang menggiurkan je. Hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang Gee beli ajelah lagi senang ...sedap pun sedap tak yah nak berpenat bagai...
      Okje faham tu ......dahlah tak berapa gemar nak suruh buat mmg idaklah.....hehe Tak gitu Gee

      Delete
  11. Bila pulak kita nak jumpa nih... Selam dok tulis blog ni belum ada lagi yang mai tanya ni JunAina ke...nampak blog tak glamer tak macam mak jilap kan...kehkehkehhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aina rasanya sikit lagi kita nak jumpa tau.... masa awak gi BMC JJ..... Kalau tak dah bertentang mata kita petang tu kat Daiso hehe...

      Idaknya glemer mana...sorang tulah agaknya yg baca pun haha

      Delete
  12. kongsi la respi donut tu..ada orang lain2 dia punya resepi donut tau..kalau rumah saya ni stock donut tak putus sebab saya kalau buat donut siap untuk 3,4 hari..heheheh..anak2 memang suka donut jadi ibu nya ambik kesempatan buat benda senang je..hahahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje buat belasah aje DR...sama jer ngan YY tu....tak ikut sukatan haha.....main suka hati...... Awak selalu buat donat, mesti donat awak sedapkan DR...mesti gebus kedebus tu

      Delete
  13. wah//tak sangka akak ada peminat..:)

    ReplyDelete
  14. Hahaha..ada silent rider tu.. peminat kak.. betul tu kak, lain kali jumpa tegur2 lah..kompom tak suruh makan pucuk..haha.. silap2 kena belanja sate hj samuri...hihik...
    donut tu kompom sedap.. awat tak tunjuk kak...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atie Okje nak belanja sate, elaun bulanan Okje kecik jer, Pak Jilap bagi......setakat minum teh tarik dengan roti canai tu boleh ler hehe .....

      Malehlah Atie nanti Atie komen macam yg OKje tulis atas tu....tak best! hehe

      Delete
  15. wahhh gebunya okje... hahahah amboi, dah tu nak cakap apa lagi :p
    okje bila pulak nak bertmebung ngan saya ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertembung dengan awak rasanya hampir mustahillah MJ..... hehe...masa bilanya nak gi Jerman weyh.... Mungkin satu hari nanti kita jumpa di Mekah MJ...Insyaallah

      Delete
  16. Waduh3.. ibarat retis gitu, sib baik belum masuk KILAUAN EMAS, kalau idok, bikin meletop u...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah...saja malas nak masuk KILAUAN EMAS haha...... takut glemer sangat

      Delete
  17. wah gebunya doh okje... mesti sedap tu...
    Hahaha, best jugak tulis komen stereotaip lagu nih... sekali sekala mengomen tanpa perasaan ;p
    Tapi.... nak juga tgk kejdian donut tu... rasanya tak rentung kot kali ni... sbb tu mak tak letak gambo... nak tak kena dgn Okje punya signature.... hahahaha larikks!
    Amboi amboi amboi mak... dah ada secret admire skrang ni...
    Saya pun pelik juga, kenapalah tak pernah lagi terserempak dgn Okje... Nak juga berselisih bahu sekali sekala bila tgh shopping... boleh la belanja makan pucuk muda :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunggulah tahun depan yer Bijen...tunggu awak balik Malaysia...kotnya kita boleh berselisih bahu..... tak pun mas awak balik Malaysia, mak pulak gi Bradford sambung belajar haha....logiklah sangat.....

      Nasibah mengomen sepenuh perasaan kalau tidak mmg nak kena geletek tau!

      Delete
  18. dok fikir . camna agaknya tetiba ada org tegur saya sbb kenal dr blog ... hidung kembang ke tak de hidung . rasa mcm x privasi lah pulak ...

    ReplyDelete
  19. wahhh... glamer nyer okje nie... :) ermmm bangga I ada kawan orang glamer tauuu... :D

    ReplyDelete
  20. Abiss okje nak komen apa kuih donat tu ... memanglah akan komen gebuss dan sedap .. :P

    Ada silent reader gitu siap terserempak beberapa kali lagi ... haruslah feeling retis gitu hehehe.
    Kita okje nampaknya jauh benar kebarangkalian untuk terserempak ... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah kan Mia....seberang laut nun disana, masa bila nak terserempaknya....kena naik belon pulak tu...emmm entah bila ! hehe

      Delete
  21. ayat yang last tu buat ky tergelak sorang. setahu ky kambing jer yg suka mkn pucuk..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. KY..... kambeng ngan zirafahlah hehe

      Delete
  22. pernah mengalaminya...lps 'jumpa' saya silent reader tu komen..."amboii banyaknya beli lauk.."
    "saya selalu baca blog akak.."
    kes naya..dia nampak saya tapau kat restoren..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...sudah terbongkar lah yer dgn silent reader tu , yang kita menapau padahal baru sekali tu jer ye Kamsiah hihi

      Delete
  23. Kan okje...btul la...msti komen gitu..."ala gebunya"..."nmpk sedap".."nak boleh"..."yummy"...apa lgi eh...antara komen2 yh biasa dapat...hahaha...

    Glamer...! Kalah retis!!!!

    ReplyDelete
  24. Wah.. hebatnya penangan blog okje ni. Mujur tuan blognya lawa dan jangok sokmo.. tidakla rasa malu orang tegur macam tu. Kalau saya yang sokmo keluar dengan baju basahan ni, budak2 tegur , cikgu saya nampak cikgu kat speedmart semalam,.. malu bila fikir, alamak aku pakai seluar celoreng dengan tdung tak gosok...bedak ke apa memang tarak.

    Agak2 kalau saya jumpa okje ni macam mana lah.. malu nak tegur la gitu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah AN.....agaknya sebab tulah artis kena cantik sokmokan..... bila Aishah cakap dia ada terserempak dengan OKje, tetiba termalu sendiri sebenarnya, senonoh ke tidak mak time tu hehe.... Sama je kita AN...kalau pergi dekat dekat ni kadang tu malas dah nak bersiap bagai....memang sebijik nenek tau haha...... nenek pun cantik....

      Eh.... kalau terserempak dengan OKje jangan lupa tegur tau... lantaklah mak ni senonoh ke tidak time tu ......mmg dah gitulah kekdahnya Okje ni hehe...Tak payahlah nak wayang sangat hihi

      Delete
  25. cam tu mmg fofular sungguh ler okje ni yer !

    ReplyDelete
  26. sorok kegebusan donut tu... ye

    ReplyDelete
  27. wahhhh ahkak kita ada peminat dalam diam. kihkihkih.

    donut buh gula xmakan, donut big apple makan lah!!! Kbai hahahahahaha :p

    ReplyDelete
  28. hauuuuuu retis sangattttttt!!!
    bangga cik jah baca cik bedah ada silent reader tau... cik jah belum ke tahap tu lagi.. asal pergi mana2 je tak ada orang kenal pun.. hahahahahhaa..
    Ehh gi Ampang buat apa?? haram tak roger cik jah kann.. kalau tidak boleh buat2 terserempak dengan blogger OKje ni.. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sajakan cik Jah cakap gitu....sebenarnya saja nak perli cik bedahkan hoho.....
      Saja tak mau roger cik Jah...malasss haha

      Delete
  29. Oh malunya ..ada entri pasal saya..dah lama follow blog okje tak sangka terjumpa kat utp tu..terkedu..nak tegur takut kot okje tak layan malu la saya..haha..sebenarnya tak sempat nak tegur okje dah masuk library takkan nak kejar pulak kan..sy pun org muar an òrg jawa juga..tmksh okje..lain kali ada rezeki klu terjumpe sy mesti tegur ..aishah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa....dah muncul pun yang empunya diri.....memang betul betul folo blog mak ni nampaknya....hehe....
      Aishah....kalaulah okje tau ada orang yang kenal, confirm okje jalan mcm model tau haha.....

      Ohhh masa kat library....nape awak tak masuk library jugak boleh kita borak...maklum le sekapal senang sikit nak cakap jaws haha....
      TQ Aishah sebab sudi folo blog okje yg tah pape ni

      Delete
  30. alahai gebunya ibu donut tuh...mesti sodap kan..heheh..sy rs kalau sy jumpa okje kat luar pun boleh cam..tp okje mmg gerenti takkan cam UAA ...heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah nak cam macamana....muka asyik diblurkan aje haha....tp kalau okje nampak budak comey dua orang tu pasti okje akan dpt cam awak UAA...

      Delete
  31. mmg taraf retis gak ni silent reader pernah terserempak lagi..mujur tak mintak autograf..

    donutnya nmpk naik gebu.haha

    ReplyDelete
  32. Arrr... terliurlah tengok doh ni! Sedapnya Mak.... gebus sungguh *dalam bayanganlah sebab gambar takda*

    Sejak bila komen mesti ada peraturan? Mak ni....nyampah tau. Mentang-mentanglah dah femes, siap ada silent reader lagi hah. Tahniahlah Mak, sebab Mak peramahlah orang suka :)

    Siapalah tu agaknya kuat melalok tapi tak berjodoh nak jumpa. Harapnya bukan kita ajelah yang perasankan, Mak, kan....

    Tengok doh pun dah tau, memang jadi gebus donut Mak tu. Okey, saya percaya dengan sesungguhnya kata-kata Okje nih....

    ReplyDelete