Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 22 October 2014

Deepavali di Port Dickson

Salam Rabu......

Tetiba pulak teringat Acik Erna ..... Kenapa? Sebab mak kat PD ni. Nak meraikan Deepavali kat PD katanya haha......Macam biasalah Pak Jilap, last minute punya planning. Main terjah aje le! Rasanya banyak lagi kot bilik kosong. Sapalah yang nak datang PD tengah minggu ni kecuali mak hihi.....



Cer teka kami kat mana???....Dah tak yah susah susah nak tekalah..... meh mak Jilap bagi tahu ajelah senang, kitaorang kat 'Langit Langi' lah..... haha.... Tak pernah dengo yek nama dia.... Kitaorang pun tak pernah dengo jugak weyh.... Emmm.....tapi tak mengecewakan jugak hotel ni .... bolehlah..... Sandard Room RM120, rege cuti Deepavali ni, kalau tidak RM95 henggit. Ada lagi murah Basic Room RM80 henggit tapi malangnya dah habis.

Not bad jugaklah bilik dia ni..... bolehlah untuk kami, couple kilauan yang nak berhoneymoonlah sangat katanya huahuaaa....




Kasi tunjuk sikit muka couple kilauan sebelum rentung akibat sunburn nanti hihi....

Semalam punya pic makan kat Sukand Nasi Ayam PD
Si TLBD le......nak berpantai sangat. Exam minggu depan tu..... Adik ngan kakak dah sama beso!
Alahai ......time bersuka ria gini teringat pulak anak bujang mak yang jauh dimata huhu......


Balik pantai sambung mandi kolam pulak.
Oh ...... okaylah weyh....melayan korang kang tak sempat pulak mak nak berdugong hoho...


39 comments:

  1. Wah wah wah sehari bercuti sempat juga berjimba kat PD.....jeles lah pula ... cuti sehari mana cukup kalau Mia sefamili naik bukit bukau ke Kundasang tu huhu

    Selamat bercuti riang gembira di PD OKje .... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak jilap cuti Selasa Mia tu yg dapat gi PD tu....

      Delete
  2. Murahnya kadar rate hotel tu, kasi no. phone..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geng no hp tak delah......google aje le atas nama Langit Langi

      Delete
  3. Happy Diwali dan selamat berdugong dengan gumbira OKje.

    ReplyDelete
  4. saya tak kemana pun hari ni..dari pagi cuaca gelap je..tengahari dah hujan.dok umah je la..keluar kang demam lak anak2..

    ReplyDelete
  5. selamat bercanda di pasiran PD hainom....kakak tak ke mana pun ,budak2 ni nk periksa ,lagipun cuaca kat Johor ni hujan sepanjang hari.,...tido sedap ni....hihiii


    ReplyDelete
  6. beruntung le, dpt cuti2 lgi....
    selamat bercuti ye...

    ReplyDelete
  7. selamat bercuti kak OKje..amboi sakan na...

    ReplyDelete
  8. Ai Okje.. tak hujan ke kat PD hari ni? Kat sini hujan le..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ptg hujan jugak......lebat siap berguruh lgi

      Delete
  9. Bestnya!cantiknya okje.ok dah nampak nya hotel tu.happy holidays

    ReplyDelete
  10. sempat lagi kak okje pergi dating! huk3..

    ReplyDelete
  11. Oh ya beb, ini dikatakan Pre Anniversary 19...

    ReplyDelete
  12. Lupa nak tanya, dah balik ke geng?? Jom hala k CH pula, berjimba2 kat sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Jilap cuti 2 hari jer Geng....selebihnya budak sekolah agama...tu pun dah ponteng 2 hari haha

      Delete
  13. kilauan emas la sangat OKje..muda belia je lagi tu..
    bestlah honeymoon..anak2 pon happy..member yang baca entri ni pon happy..

    ReplyDelete
  14. Wahh..tengah berseronok ya..happy holiday.:)

    ReplyDelete
  15. Gi PD memang kena ambik hotel yang cun2.. sebab lepas tu tak yah kuar2 dah hehehe.. have fun!!

    ReplyDelete
  16. Salam OKje.. sowieee.. lama tak menjenguk. hihi.. busy la sangat kononnye ni.. ahaksss.. cantik la hotel ni, murah plak tu.. seriously! minta la no. tepon hotel ni.. rasa cam teringin lak.. Nurul dah kasi interesting tick satu tu.. hahaha..

    ReplyDelete
  17. Best jer walaupun sehari hehe..

    ReplyDelete
  18. sakan deepavali sampai ke PD..nape tak panjat tangga batu caves?? hahahhaa jangan marah kak..
    lamanya tak pi bercuti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi ko Zee .....hihi...kasi chance le depa panjat.....kita banyak lagi tangga lain nak panjat

      Delete
  19. amboi okje...kelaaasssss cuti deepavali die pun gi cuti2 gak hah.... kelassss gitu.....

    not bad laa okje bilik tu..cantik sgt....suasana hotel pun okey sgt2.... yg penting bersih n ekon berfungsi tu pada lieya dah cukup okey dah tu heheehehehe.....harga bilik pun sgt2 berpatutan.... pada lieya mmg dah cukup best dah nieh....pool die best...kalo bawak budak2 mesti sonok nieh...

    ReplyDelete
  20. Amboi, tak sempat tinggal kunci rumah kat jiran! Dah sampai PD rupanya. Padan senyap je hari Selasa yek! Okje ni, betul namanya Langit Langi ye? Siap saya google lagi. Eh, betul rupanya...dia tak tipu. Ingatkan ditranslatenya entah apa-apa bahasa. Not badlah kan boleh juga berendam kat swimming pool. Takda orang ke masa OKje pergi? Swimming pool lengang je macam ana sekeluarga yang punya ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....tulah selalu sangat suka merapu yek...sampai jiran pun tak caye hihi . Tp mmg betul pun nama dia mcm tak sudah ek....

      Tulah pasal swimming pool dia tk besar sangat tu yg depa mals nak mandi kot...mmg konkerlah family pak jilap pagi tu haha

      Delete
  21. menarik pulak tengok hotel ni.. murah pun murah.. kalau saja2 nak check in kot2 Cik Jah kecik hati/ jauh hati/ terasa hati dengan bang jebat boleh lah cik jah datang sini memujuk hati yg lara.. hahahahaha.. port baek nih..

    nanti nak google hotel ni..

    ReplyDelete
  22. wah sempat juga ke PD ye
    saya last pergi beberapa tahun lepas
    pastu taj p dah...hehe
    couple kilaun emas tu tetap nampak macam newly married =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. YY nampak sangatlah nipunya tu kalau nampak mcm couple newly married.....
      Ok.....ok..... mak baru undersetand hihi....... couple kilauan yg baru kawen yeh....

      Delete
  23. Sambut depavali jugak ke. Amboi siap honeymoon lagi. Dapat bb deepavali baru tau. Ha ha ha. Ok je nak no fon boleh x. Nanti email ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok ....insyaallah....kat FB ajelah yek

      Delete
  24. First time, hotel baru bukak ke ni rate hrga pun ok gak tu..

    Hotel ni kt area mne ye....'

    ReplyDelete
  25. first time dengar . mcm hotel baru jer ... amboi , berdugong sakan tu ...

    ReplyDelete
  26. Bestnya gi PD.
    Tempat lama saya tu.
    Dulu kerja sana.
    Sekarang dh balik hometown.

    ReplyDelete
  27. Cantik & selesa nampaknya hotel tu.
    Swimming pool pun mengancam.

    ReplyDelete
  28. nampak bilik macam ok, macam cantik. mesti selesa kannnn dapat pulak berendam dekat pool tu haishhhhh

    ReplyDelete
  29. Memang menarik tempat ni.. saya sekeluarga pun dah stay kat sini weekend yang lepas.. amat berbaloi dan fully recommended..

    Jemput baca pengalaman kami ber'jakuzi' kat sini.. :)

    http://miaqaisarah.com/2015/05/10/langit-langi-butik-hotel-yang-best-di-port-dickson/

    ReplyDelete
  30. memang murah kan .... kak okje ....

    ReplyDelete