Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 17 November 2014

Sabtu yang busy!

Salam Isnin.....
Selamat sampai Rumahku Syurgaku pukul 9 malam tadi. Alhamdulilah......

Macam yang OKje cakap dalam entri Tropi Untuk Blogger 2014 oleh Etuza, OKje kan mengiring anak sedara, aka anak kakak sulung, menikah kat Melaka hari Sabtu baru ni. Lepas tu terus balik kampung tengok mak. Saja nak bagi tauuuuu, walau korang tak tanya haha......
So, Sabtu ni memang Sabtu yang bizi sungguhlah kononnya....

Nah Sirih Junjung sebagai bukti! ......



Tanya mak, of course le excited sebab dapat jumpa kaum kerabat sendiri sambil berselfie haha...... Masa ni tak ingat dah BFF mak kat mana hokay...... harap pandai pandai le abang bawak diri yeh....

Anak sedaras

My kakaks.......
Dari kanan, kakak sulung sebaya dengan my mil, umur 68 tahun, kakak no 4,
kakak no 2 dan yang bongsu of course le sweet kilauan haha..... ! 
no
Kasi chance Kakak Ipars glemer dalam blog mak hihi....
Object captured!!! hoho.......
Ohhhhh ....... kat belakang pengantin rupanya BFF mak ni, hihi....... Sajalah tukan duk belakang pengantin, dengan harapan dapat masuk gambar banyak! Elok sangatlah tu, dengar khutbah sekali yer bang, kasi refresh! 



Meh buh pulak gambar Raja Seharinya, asyik tempek muka Tuan Blog jer...... Tuan Blog syok sendiri ke apa ni hihi.....


Selamat Pengantin Baru buat ND dan pasangan, moga bahagia hingga ke Jannah!

Weyh, tak de rendang kerbaulah....... tapi lauk dia memang mantop jiddan!! Nampak tak betapa halobanya mak..... Semua lauk mak ambik hokay. Tak mau lepaskan peluang langsung!!! Nak menangis rasa masa makan tempoyak daun campur petai tu! Sedap sangattttt!!




47 comments:

  1. Wah..memang penuh tu. Pandai orang Melaka masak ya
    Dah lama saya tak masak tempoyak ya.. kembali teringin bila tengok entry Okje ni. Meriah sekali sekal jumpa sedara mara, alah BFF tu akn dah besar, sekali sekala duk jauh jauh sikit takpe ler..

    ReplyDelete
  2. tahniah kat pasangan..ni bolehlah kata till jannah..kan
    ..nak nangis tgok lauk kat bwah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ar Knor OKje pun nak sambung nangis ni tengok tempoyak daun tu sedap jiddan...

      Delete
  3. Kenduri kawen.. jumpa reunion lak kan ... pada pengantin semoga kekal bahagia hingga ke syurga.. :D

    ReplyDelete
  4. Kot ya pun excited, gambar pengantinnya satu je ke? Ingatkan nak tempek beratus-ratus keping sebab BFF dia ada kat belakang tu. Sanggup demi kerana keterujaan dibiarkan BFF entah ke mana ^_^

    Amboi, bukan main manja adik bongsu dengan kakaks! Ngendeng je kerjanya memang dari kecik gitu kot kekdahnya. Sesekali tengok comel pulak jiran I nih....

    Hihihi....bagi dia perasan 3H2M sekali-sekala!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha......haruslah excited sebab jumpa kaum kerabat sendiri, kalau jumpa kaum kerabat Pak Jilap terus sopan saatun hihi.
      Cukuplah 1 gambo pengantinnya....itu pun dah untung tau mak tempek jugak hihi...
      Mestilah nama pun adik, mmg ngendeng sesaja le... cari port nak sorok badan separuh tu sebenarnya hahaha....

      Eh.....baru sedar jiran sebelah shumel hahahahha.....tak yah terpedaya lah....makeup jer tu

      Delete
  5. moga kekal hingga akhir hayat....

    amboih akak, mentang2 dh jumpa ngn sedara mara dia, lupa dh bbf dia tuh... nsb lah pndai membawa diri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Dana...... takkan nak berkepit jer.....nanti over dpd pengantin pulak hihi

      Delete
  6. tak menahan bab tempoyak tu..adui..terliur pulak kita..
    selamat pengantin baru kepada empunya diri dan pasangannya..

    ReplyDelete
  7. Tu lauk tradisional tu..tempoyak daun campur petai...dulu saya kawin pun, lauk tu ada kat majlis belas isteri...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhh ....Tempoyak ni tradisi orang mana sebenarnya yek?

      Delete
  8. Bila hidangan majlis pengantin lain dari yg lain makin sedap dan berselera tetamu. Kalau tak asyik nasi beryani ajekan... Mak tak ikut pergi majlisnya ke dinda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kanda.... jemu dahkan dengan briyani dan lauk dia tu....
      Mak manalah boleh ikut kanda....susah nak berjalan tu....

      Delete
  9. Allah.. x menahan lah tengok pinggang nasi OKjer tuh.. dan2 rasa lapar.. hahaha

    Selamat pengantin baru buat kedua mempelai..
    semoga kekal sampai ke syurga. Amin~

    Jeles lah tengok OKjer nih.
    menten awek muda.. share lah tipsnyeee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zura..... tipsnya senang je...... ambik aura pengantin sokmo hahah...... acah aje.....

      Delete
  10. tempoyak daun kayu..saya pun sukaaa sgt! lama dah tak makan, terliur la pulak.

    ReplyDelete
  11. tempoyak daun kayu tu, plzzz nak jugaks
    okje anak bongsu paling cun melecun ^_^

    ReplyDelete
  12. tempoyak daun kayu,....sedapnyeeeeee.......terliur lak ase....

    ReplyDelete
  13. pi melaka tak pi pekena coconut shake ke?yang depa dok cerita2 tu?
    Orang melaka pun makan tempoyak jugak..best nih..hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak DR..... tak larat dah nak makan coconut shake ....perut kenyah dah....

      Delete
  14. Memang sedap jiddan tu hainom.. hendak tempoyak tu.. dah kecur airliur CH ni :D

    ReplyDelete
  15. lama tak mkn kenduri ..lauk plak lauk kampung sedapnye ......

    ReplyDelete
  16. seronoknya jumpa kaumkerabat ya...sampai tak kisahkan bff awak ya hainom...mesti banyak yang nak dibualkan jumpa sesekali kan...ialah kakak pun selalu gitu lah ..sampai tak cukup mulut nk bercakap...hihiii
    wah sedapnya lauk kg...biasanya pengantin lauk yg sama je...beriani,ayam masak merah ,dalca....kat Johor lah ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah SI....tu yg sepinggan okje ambik tu hihi.... haloba punya pasal.....
      Rajin depa masak banyak macam tu kan....kita biasanya nak senang jer pukul rata lauk briyani jer haha

      Delete
  17. Amboi geng, setau saya orang Johor tak reti makan masakan berasaskan tempoyak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ** makanan berasaskan tempoyak.. adoiiiiiiiiiiii silap lagi

      Delete
    2. haih....idaknya.....teman suka jer tempoyak ni, tengok jerlah lauk yg teman ambik tu...

      Delete
  18. lama tak jenguk okje…makin lawa & sweet la. phewittttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah Ros lama awak tak datang yek....

      Delete
  19. Ini baru betul-betul busy. Dengan sirih junjung,kerja kawin dan aktivi memenuhkan pinggan
    dengan lauk pauk. Terbaik OKje.

    ReplyDelete
  20. mampir isuk2..
    anak lanang, wedok mu pun wes gedi2 .. iki dino mereng kendurinay wong ..
    ngesok wong mareng kenduri anak ea riko plak kan ..
    apopon .. weroh ayu seng nduwey blog kiyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yolah yok.....anak ey wes gedi gedi mak bapak ey pun wes tuek ...huhu...

      Delete
  21. Salam perkenalan super senior.
    Hehe
    Ni your junior tikl batch 94/95.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan jugak buat junior mak......hehe

      Delete
  22. baca dari atas sampai habis, lebih tertarik dengan tempoyak dan petai!
    adeh! lapo dengan lauk tu. sungguh lama tak makan

    hehe...bff tu dah macam orang mengantuk je nampak nyer tu

    ReplyDelete
  23. tak tahan nengok sambal tempoyak..rasa saat ni juga nak masak..

    ReplyDelete
  24. seriusnya muka pengantin. berdebor letewww ehehehehe *mentang diri sendiri dah lepas :p*

    daun ape kak dalam tempoyak tu? hishhhh menggugat sungguh!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje pun tak pernah tau Kiera katanya semua jenis pucuk......yg okje tau pucuk ubi dengan petai hihi....pucuk apa lagi yek? Entahlah haha...tp mmg sedap sungguh....

      Delete
  25. saya sejujurnya suka tgk muka ok jer . manis memanjang . klu jln dgn anak bujang mcm kakak dgn adik gitu ... apa rahsia agaknya . huh ! dah lama x mkn sayur pucuk dgn petai tu / dulu masa ada housemate org negeri , tiap minggu dpt mkn ... lauk banyak , nasi cuput jer ... patutlah maintain ramping u ... ahak ahak .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Veee.....sejujurnya mak nak fengsan sekejap sebab kena puji haha.....rahsianya senang jer Vee, pakai bedak sekilo pas tu bila nak selfie kenalah kasi senyum sampai telinga....hehe....

      Heiiiii...ramping apanya Vee pinggang pun tak de ni....

      Delete
  26. berapa kali akad agaknya tu kak okje?
    dulu korang berapa kali?
    hehe..

    ReplyDelete
  27. Selamat pengantin baru ...
    tu pak jilap kat belakang pengantin tu , mesti nak belajar balik lah tu ... cara2 nak akad nikah ... uppss hehehe

    Apa2pun Okje mmg cumil!

    ReplyDelete