Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 15 December 2014

I need my family....

Salam Isnin.....

Hari ni dan esok sepatutnya Pak Jilap cuti, tapi terpaksa gi kerja sebab ada urgent. Serba salah katanya. Mak dalam bab kerja ni tak mau masuk campur, bab lain, mau! haha....... Terpulang pada dia, mana dia rasa patut. Kang, mak consult lebih kebih kang, mak kena marah, ada korang kisah? hihi........ Tak pasal pasal, spoil pulak mood ceria mak di pagi yang indah ni tau .....

OKje kat Port Dickson semalam jer. Lepas Entry Geli hari tu, tidur semalam kat rumah, pagi Sabtu, sambung musafir pulak ke Tronoh tengok anak bujang. Pak Jilaplah yang letihnya kot, mak OK jer hihi.....


Kalau pergi Ipoh, tak de tempat lain, AEON Ulu Kinta jer terjahnya, tak berkembang langsungkan haha.....

Sebenarnya 24 hb ni anak bujang dah start cuti semester 2, kalau ikutkan tak payah pergi tengok dia pun ok.  Tapi sebab dah planned, teruskan ajelah.

Masa on the way ke Tronoh, paknya saja jer tunjuk message dia 2 beranak ni kat OKje.


Pergh!!! Bila mak baca tang 'I need my family' tu, dan dan tu mak terus hujan lebat...... Rasa terharu sangat weyh!! Entahlah, dah kenapa mak ni?...... Cembeng ke apa?

Pak Jilap tu memang saja je tau, suka no menyakat mak, dia memang suka tengok mak jadi Neng Yatimah! Eleh, dia pun terharu jugak tu sebenarnya, cari kawan lew tu!


47 comments:

  1. Olo2.. memang terharula saya baca ayat i need my family tu. Boleh faham sebab Okje teruz terbang ke Tronoh tu. Pak Jilap saja tak nak tunjuk la tu padahal dia pun sama je rindu kat anak. Ada kot dia yang lagi rindu ... itu yang sanggup drive jauh2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul AN... mmg kekadang dia yg berlebih bab anak ni, okje, ok jerrr kalau tak de depan mata, tak kisah pun, tapi kalau dah depan mata, tu yg pilu sikit tu hehe

      Delete
  2. alahai... sian baca ayat anak bujang akak tuh... yelah, family nk dtg lg lah suke kan, teringat dulu2 masa dana belajar kt uitm jengka, sepanjang hidup tak penah jauh ngn family, hari2 nngis kak masa sem pertama... hahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manjalah Dana ni rupanya yek.... ALah OKje dulu emak abah tak pernah datang pun..... relax jer....Tapi emak abah Okje pun bukan ada kereta mcm mak abah zaman sekarang

      Delete
  3. aduh...mood sedih jap....good luck ye SA..:)

    ReplyDelete
  4. Bila anak selalu ada dirumah dekat dgn kita.. tiba2 dah keluar gi belajar jauh.. tu yg terasa Hainom.. memang sedih sebenarnya.. macam CH jugaklah tiap2 minggu pergi tengok kakak dua orang tu di Madrasah .. nasib baik tempat dekat 15 minit dah smpi.. tapi bila dah 5 hari tak jumpa jadi rindu.. sedih pilu semua ada .. kakak Nabilah tu pun macam dah suka pulak tempat tu.. siap cakap dengan CH nak belajar tetap kat situ lah tahun depan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu CH.... nama pun anak.....
      hehe.... cembeng jugak CH ni rupanya...

      Delete
  5. adoila mak jilap dah masuk mode Neng Yatimah abislah...biasalah ibu kan.apasal lah masa saya belajar dulu tak terfikir nak hantar sms camni.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko mmg Sal....hihi....
      Zaman Okje tak de Hp so fair.....hehe

      Delete
  6. sura baca pon senyum sambil mata rasa nak berair..semestinya terharu..biasalah..dah jadik mak-mak ni..sikit2 nak berair mata...jeles tau..hainom asyik berjalan sakan..sura ni balik2 shopping complex..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama jer kita Sura... kita pun balik balik shopping complek jugak.... tak de bajet le nak bercuti tepi pantai lelama huhu

      Delete
  7. eh2.. siapa potong bawang neh!!!
    kasi meleleh air mata jer. orang nak baca n3 pon x senang!
    *lap air mata.

    Sonok lah OKjer.. ukur jalan manjang~
    ade panjat "tanah tinggi" x?
    suhu kat sana mesti tambah sejuk skrg nih kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak buyung pun sedih ke? hihi.....
      Tak panjat tanah tinggilah Zura, memanglah nyamankan udara kat sana, hujan hujan gini, tapi mak seram takut runtuh.... nyusur tanah datar jerlah cukup....hihi

      Delete
  8. Anak mana tak suka kalau familynya yg nak dtg berkunjung.
    Mak pulak bagai dicarik hati bila terbaca yg sensetif mudah benar nak mengalir airmata.

    ReplyDelete
  9. aik ada gunung ganan kat belakang lah..wow! rugi nom tak pergi ni...betul2 menarikkan..anak2 pun ok sporting tul nampak

    ReplyDelete
  10. Sambil nyelam minum air gitew yea.
    Saya plak kan anak jauh rindu-rindu, depan mata asyik nak gaduh je, ada patut ke mak gaduh ngn anak, aduhai.
    Hensem anak bujangnya, bole buat menantu:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fahamnya.....OKje pun rajin gak bergaduh ngan anak ni NA...bila time kita suruh dia buat donno...hihi sakit hati mak tau!....Tapi bila jauh baru terasa rindu katanya

      Delete
  11. sayu pulak kakak baca i need my family abang tu..teringat anak2 kakak yang takbalik study week ni ...dan kami pun tak dapat nak jenguk mereka....huhuuuu.
    anak akak si Iqa pun sedang buat permohonan ke utp ...kalau lah jadi pilihannya ...jauh tu dari johor ni...lagi lah maknya angau rindu kan anak kat rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....kalau Iqa dapat masuk, mungkin satu hari nanti, kita akan terjumpa kat Billion Seri Iskandar tu SI

      Delete
  12. Mak, Kak Ton datang ni! Muah, muah, muah! Rasa macam lama je tak bergosip dengan Mak. Baru nak tanya berapa purnama Mak nak posing mesra tu kat PD? Semalam jek rupanya lepas tu dah ke Tronoh ya. Kalau tahu, semalam Kak Ton pi berlibur kat PD. Huahahaha....

    Alahai, so sweet anak bujang Mak. Ni yang sayang nak lepaskan pada gegirl nih. 'I need my family' badlylah tu sebab exam dah dekat. Mak pun kalau takda statement sedih memang ala-ala Neng Yatimah gayanya. Mak anak Neng Yatimah yang cengeng tu namanya Roseyatimah ke Mak? Itu kakak tiri angkat Makkan? Padanlah serupa, berendam air mata je kerjanya ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah agak dah.....nak tunggu mak balik dulu baru nak datang, nyampah!
      Paku dulang paku serpih mengata org dia yg lebih........ Eleh tak yah nak cakap banyak Kak Ton, Kak Ton pun lebih kurang mak jer cengengnya, jangan nak tipu!

      Delete
  13. Kalau saya dpt mesg dari anak macam tu...mesti hati meronta-ronta nak gi tengok dia masa tu jugak....terharunya...

    ReplyDelete
  14. perasaan mak2 mmg gitu ler okje.. kalau KA pun sikit je, dah lebat turun hujannyer bila melibatkan keluarga specially anak2 kan !

    ReplyDelete
  15. Kalau saya dekat dekat bergaduh je dengan anak. Kalau berjauhan rindu la pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama jer ngan OKje IL, suka gak bergaduh ngan anak kekadang hehe.....Seronok tau bila sesekali jumpa anak ni..... terasa dekat jer pulak

      Delete
  16. hahahah..mak nya memang ratu air mata betul la..

    ReplyDelete
  17. mak yg kuat melalok ni cengeng juga ya ... saya pun sama la ok jer . airmata mudah runtuh . nape le x de wajah si bujang tu x de dlm chat ? ... blh wat ubat rindu ayahnya ... heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lelaki manalah suka buh buh gambo ni vee....kita yerlah sat sat lagi upload profile picture haha

      Delete
  18. yelhkn anak bujang sorang tu jerrr..
    hensem dh anak bujang tu...

    ReplyDelete
  19. Alololo mmg sayu ayat tu okje... saya pun terasa syahdunya.. huhuhu

    ReplyDelete
  20. salam hainom ..
    saat2 nak menghadapi exam ni ..
    kata2 semangat memang amat diperlukan..
    ahad wengi last exam aku ..
    wes bebas seko buku2 ..
    anak ku sheila pun msg omongan semangat angger aku exam ..
    "all the best Pa" ..
    wlupun pendek tp perasaannay dhadhi ngayah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ngayah yok anak anak ey niup semangat ambik bapak ey..... koyo bocah meneh roso ney hihi

      Delete
  21. kalau dah lagu tu
    confirm la cembeng

    ReplyDelete
  22. bila anak dah jauh ni mmg lain macam je kan rasa..walaupun anak bujang dah besar haruslah sedu sedan.ni kira jumpa bagi semangat nak exam la ni ekk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jugak, mmg nak tengok dia, bapaknya yg lebihnya nak tengok tu PK....
      Bab sedu sedan tang bila nak balik tu bagi kat OKje hihi

      Delete
  23. bagi semangat kt anak kan.. saya pon dh nk start exam minggu depan.. balik kampung dulu jump family

    ReplyDelete
  24. betul tu..family ada lah segalanya..siapa lagi tempat mengadu kasih kecuali keluarga sendiri ye dop

    kak Ok je..u r so weet...awek muda...boleh tahu ke aka ni umur berapa eh..dah 4 series ke..nampak cam 3 series je ke baru 2 series

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau 2 series tu memang betul betul saja nak perli okje kan JM hihi....
      Dah 4 serieslah JM.... dah tua dah

      Delete
    2. eh...tua tak berapa nak tualah, belum veteran lagi hihi....

      Delete
    3. saya banyak kali dah dok kata benda yang sama
      anak dengan mak cam dah sama baya =)

      Delete
  25. bagus betoi anak teruna OKje. jarang la nak jumpa budak laki baya dia yang lebih pentingkan family

    ReplyDelete
  26. Hati ibu memang begitulah , mudah tersentuh.
    Moga menjadi keluarga Sakinah, Mawadah Wa Rahmah. Amiiinn.

    ReplyDelete
  27. Jarang ada anak teruna yang selalu nak family dekat2 dengan dia kan ... ni mesti anak mak , mana tak mak sikit2 berguguran air mata.

    ReplyDelete
  28. kalau saya pun mau menangis tak ingat dunia
    pandai anak teruna dok kata gitu ye
    bikin bergenang ayer mata

    ReplyDelete