Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 8 December 2014

IOI City Mall, Putrajaya

Salam Isnin.......

Puas dah berjalan semalam? Tak puas? Tak puas, gi jumpa Daddy Ziyyad mintak MC! hehe.....

OKje?  Macam biasalah, aktiviti 2 minggu sekali, menyusur atas darat gi tengok ibu dan pak mertua ku. Tengoklah, memang kurang hassam betul menantu sorang ni, sebok  berselfie anak beranak! hehe......   Padahal pak ngan mak mertua kat tepi jer tu ha.....


Sebelum ke sana singgah dulu gerai depan Uniten, beli buah tangan. Memang betul kata Zee Suhaimi, kat sini macam macam ada! Pisang goreng, keledek goreng, ubi goreng, keropok bayam, pelbagai jenis jejemput, pelbagai jenis mee, rojak, mertabak, pendik kata, memang tak rugilah singgah kat situ. Nak masak, malas weyh..... Huh, redho ajelah wahai ibu mertuaku, dapat menantu cenggini hihi......

Ni ha untuk tekak mak...... Lama sudah teringin nak makan benda ni, apa ke namanya tah....
alah,  yang macam chiken chop tu.......potong potong buh serbuk cili ngan serbuk perasa.
 Serbuk perasa tulah yang buat sedap sebenarnya, rasa rasa manis pak aji hihi..... 
Balik dari rumah mak, singgah IOI City Mall, maghrib kat sini. Kusss semangat, ramai sungguh umat manusia kat surau, nasib, mak selamat hihi.....

Tengok orang berskating jap....... Teringin jugak nak cuba ni, Pak Jilaplah, mak tak teringin pun!hihi Kita tunggu hari kerjalah bang, kurang sikit orang, kalau kita terbongkang, kurang sikit orang yang nak gelakkan hihi......


Sampai sinikan dah maghrib, so memang tak dapat nak ronda habis kedai kedai yang ada. Tapi yang pasti, ada Tesco, ada Parkson, Daiso, Home and Living ( ni mak memang aim for next visit!!), itu yang mak nampaklah. Semua pun tak dapat nak menyinggah lagi.

Bagi yang adventures, yang single mingle lagi anak dara tu, sure suka tempat ni, District 21. Betul tak Salbiah M ?? Awak mesti nak cuba masukkan.  Mak memang confirm lew tak suka benda benda gini, ganas sepatah kata Ogy Ahmad Daud dalam cerita Azura!!! Makkan ala ala Elsa of Arendelle Frozen gitu, mih mih mih....... skating skating barulah mak suka hahaha..... Tetiba pulak rasa nak menyanyi fefeeling macam Elsa.....hihi....


















Jenuh mencari Restoren Faveret Potamayo, akhirnya jumpa ha!! Tapi belum test lagi ye Kak Ton, sebab ramai orang! Malas nak beratur.


Udah, udahlah tu maknya, dah malam, moh kita balik........ Tapi sebelum balik, kita paw Pak Jilap dulu barang seketul dua hoho.......

Terima kasih Arjuna ambe!!!......


Barulah lena tidur malam, dapat beg baru, esok jalan, boleh pakai ! Lalalala.....


54 comments:

  1. Hahahaha...tak puas jalan jalan mai sini ambik MC!
    Tapi hari ni maybe ramai kot yang sakit, sakit jiwa sebab Harimau Malaya kalah malam tadi ;P

    Ice skating kat Sunway Pyramid pernah try?

    ReplyDelete
    Replies
    1. DZ...nanti dah dtg sana ambik MC....duk mengata dalam FB hihi
      Tak pernahlah ...... jarang ke Sunway Pyramid tu...

      Delete
  2. kalau acik memang tak pergi tempat yang ramai orang ni okje..pening tengok orang je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat masa ni kitaorang belum lagi pening tengok orang ramai AE, masih kemaruk lagi, tak taulah esok lusa pulak ....

      Delete
  3. Mujur Pak Jilap baik hati, hilang rasa penat, kan?... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. KC.....okje kalau berjalan penat pun sanggup tahan hihi

      Delete
  4. hahaha..cmane tahu ni, District 21 tu memang masuk wishlist 2015..keh keh.untunglah dapat beg baru.Bila Elsa of the Arendelle nak gi skating?nanti saya senyap-senyap nak gi intai..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heiiii tengok oranglah .....bomoh ni hihi surelah dapat tilik haha.....

      Delete
  5. Pagi tadi saya dah malas nak pi kerja. Terlupa pulak kat DZ. Kalau tidak, mahu dapat MC dua hari diberinya sebab kesian Harimau Malaya tumbang ^_^

    Oh, dah pi IOI Mall rupa-rupanya. Mesti tak sabar nak tengok line ice skating tu clear ke tidak. Kalau nak berice skating ngan Pak Jilap nanti panggillah saya sekali ya. Saya nak capture screen termahal masa jatuh tergolek tu. Hahaha....

    Hubbydearie mengomel sikit hari tu lepas balik dari IOI Mall. Main intention memang nak tengok ice skating ni, sama ke idak dengan yang kat Sunway Pyramid ni. Tapi saya tak mimpi nak jadi Elsa ke apa, malas nak pi sini. Lagipun kami sampai lebih kurang Maghrib juga. Kak Ton mc tapi suami Kak Ton dengan anak bujang pi solat. Katanya surau sempit sikitnya kena ikut turn nak solat. Kak Ton duduk tepi air je dengan anak bujang sementara menanti suami dan anak satu lagi selesai solat. Tapikan Mak, Kak Ton rasa macam tak best je tempat ni. Kak Ton takda feeling-feeling nak melenjan pun tau. Alah, Daiso, Tesco, tu semua kat tempat Kak Ton melambak ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lain pulak ngan jiran sebelah ni, nampaknya kita masih teruja lagilah nak ke IOI Mall tu .... hari tu tak puas berjalan, rasanya kena pergi pagi pulak ni. Yelah Kak Ton kan selalu melawat kawasan belah belah KL sana, mak ni apalah sangat setakat Mid Valley ajelah....itu pun dah kira gempaqlah sangat...

      Kalau tak de perasaan nak melenjan ke situ lagi, nampaknya tak de chance le kita nak terserempak kat Oorchid Bistro mak!

      Delete
  6. smlm saya pun jalan sakan, g jualan gudang kat Nilai, masuk Alamanda, masuk mall baru kat Cyberjaya (apa ntah nama dia, dok sblh Restoran Saba' tu). Tapi IOI city mall ni tak sampai lagi, saja nak pegi nanti2 sbb khabarnya mmg sesak manjang situ. Yelah, tarikan baru. Teringin nak ice skating kan? tapi tak sanggup jatuh. camne?? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ujie kalau yg belum terer boleh bawah pingu sambil berskating....hihi
      Pingu tu mcm tongkatlah lebih kurang, bagi kita stabil hihi

      Delete
  7. assalamualaikum
    singgah isnin
    sory hr nie bz sangat
    x sempat nak komen ya

    ReplyDelete
  8. Cer share mana klinik tuan dokter tu..nk minta otograf ni..hihi

    Letih kaki berjln dlm ioi tu

    ReplyDelete
  9. Yang paling best baca entri bawah sekali sebab berjaya pow suami ... kihkihkih

    ReplyDelete
  10. yg last best...xlena tido dibuatnye...hihi

    ReplyDelete
  11. port uniten tu mmg best
    macam2 ada
    mmg layan la setakat nak cari makan
    saya pun selalu gak ke sana

    ioi city mall tu ramai betul org
    aritu pi skali je
    itupun jalan level bawah je
    makan
    pastu balik
    atas2 tak nek langsung
    hahahahhaha beso sangat
    tak larat lak nak jalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaaa....rugilah dah samapi sana tapi tak pusing seround Elly

      Delete
  12. kaki sapa plk tu...omaknya ke...?
    wow dpt bag baru...comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaki omak eh Knor.....mcm kayu balak yeh haha

      Delete
  13. kak, saya pon suka pergi gerai2 kat area uniten tu best...:)
    huwarghhhh buntang mata tgk hbag akak....cungggg:):)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ke cungg ni ke chong? haha
      Pening pilih tu tau..... sebab masa tu kedai dha nak tutup huhu

      Delete
  14. gerai pisang georeng di UNITEN tu mmg best...sentiasa ada je orang. IOI Mall tu belum jejak lagi tapi dpt feedback dari kawan2 yg ke sana ckp x best sgt sbb tempat luas then barang x byk pilihan..entah lah maybe perlu tgk sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeh JM.... entahlah OKje tak dpt pusing habis ritu....bagi OKje best aje..... cuma surau tu penuh le time maghrib, nak solat payah...

      Delete
  15. amboi senyum sampai telinga dapat handbag baru ek..

    ReplyDelete
  16. Eh I ada satu beg jenama sama, rupa sangat beza hehehe bagus la kualiti dia, bertahun dah I beli langsung tak calar.

    Btw.. kat sana lagi aadvance dari sini la okje.. sini musim sejuk ni jer ada skating yang kecik betul, eh ada kot tempat besar tapi kami jer tak rajin nak explore. hehehehe

    ReplyDelete
  17. amboi sempat lagi... tapi gak beg baru kan...

    ice skating tue kena p waktu xda org baru besttt... hahaha nk jatuh tergolek xkisah org xda...

    ReplyDelete
  18. Asalam Nom sangat bertuah dekat Puterajaya..banyak agenda kerajaan NGO dan swasta serta pihak individu..ha kesempatan ambil berita2 gembira kan kongsikan ke blog maya..anak ke tu di atas tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye cikgu anak yg bongsu......11 tahun

      Delete
  19. Asalam nom mesti lah ada buah tangan ..tahniah

    ReplyDelete
  20. sampai keluar tu beratur.. msti tunggu seat kan,

    lena la diulit mimpi dpt h/bag baru.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'a Lya ramai orang sangat lepas maghribkan semua pun org tgh nak cari makan

      Delete
  21. Wah seronoknya okje berjalan2... tang paling best tu dpt handbag... vavavava kemain la okje melaram esok2 ni... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha,,,,dah melaram dah NK gi Alamanda pakai bag baru haha

      Delete
  22. tak pernah lagi gi IOI Mall tu...padahal tak de lar jauh sgt dari rumah...
    hari tu macam nak gi sangat...bila tengok orang derduyun-duyun...tak jadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mall baru Fidah, memang ramai yg tgh nak survey apa ada dalam tu....

      Delete
  23. wah betul2 seharian menyusur jalan ya hainom...kakak tengok orang berskting tu ingat ada hainom...trfikir juga huu terror ....
    samalah kita hainom,kakak pun dpt kecek abang beli handbag hari yg sama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe sesamalah kita dapat bag baru yeh SI ..... Laki kita mesti pening SI hihi

      Delete
  24. hi hi..betul jugak kan, tunggu time keje tak ramai org, yelah sure jatuh tergolek telungkup punya, kot expert tu lainlah, jatuh pun steady je..
    tapi kan, handbag tu memang tergoda nengoknya..walaupun saya ni bukanlah jenis minat sgt ngn handbag ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul ke menggoda ni? Ke sesaja nak ambik hati Okje ni NA haha....

      Delete
  25. Dalam pada menyusur kompleks sempat juga mengendeng beg baru. Kalau tak mintak agak-agak dibelikan ke. Eleh.. kanda tahu sangat mesti merengek-rengeklah tu sampai akhirnya cair en abang dibuatnya.. cantiklah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kanda.....kalau tak mintak memang jangan harap le nak dibelikan hihi ....so baik mintak, kalau dapat untung dinda, tak dapat merajuk hihi....

      Hihi kanda ni ....mana ada merengek rengek ..... dinda ni punyalah payah nak berkenan kalau nak beli handbag, sudahnya ghuper tu yg dipilih... Betul cantik ke kanda?

      Delete
  26. Wah wah.... kemain manis senyum dapat pau arjuna ye.... haaaaaahahahha

    ReplyDelete
  27. Wah, saya baru datang.. mesti beg baru tu dah pakai ya.. dah gi mana pakai beg baru tu?

    Sebelum komen lain, nak tanya kenapa nama Angry Bird? Suka menangis ke orangnya?

    Wah, jiran Kak Ton pun dah pergi IoI mall ni..saya bilalah nak pergi ye. Macam dekat sangat rasanya... meriah juga tu ya, walaupun katanya banyak lagi belum buka..

    Dua minggu sekali ke SK oklah... ok daripada MIL datamg singgah ke rumah kita kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha....dah rasmikan dah, gi Alamanda esoknya..
      Kenapa Angry Bird ? .... Dulu dulu dia ni suka betul marah marah dgn adij beradik, spesis garang mcm omak eh jugak hihi....

      Jiran sebelah mak tu kan kaki ukur jalan jugak.....mmg sama naiklah ! Hihi....org tak sampai lagi, dia dah sampai dulu....

      Hehe ...nak kena jawab ke soklan bawah ni.... no komen, jawapan selamat haha....soklan mcm serasi bersama jer tu hihi

      Delete
  28. sana sini orang dok cite pasal IOI ni
    saya tak p lagi
    sini punya mall pun belum habis berjalan, lagi ke sana...hehe
    amboi, sempat lagi pau arjuna dia
    kenapa tak apu untuk saya sekali...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah YY kadang ni nak survey mall baru pun kena tgk tempat jugak, kalau area rumah haruslah terjah awal awal, kalau jauh di luar kawasan pikir 2 kali jugak YY....

      Ok....nanti tunggu Arjuna jadi jutawan nanti okje tapaukan utk kengkawan hihi...
      Eh ....apu tu apa ke benda? Tak pernah dengarlah pulak

      Delete
  29. tak sampai lagi.tunggu la time org kerja baru pergi merayap kot kot leh terjerumus dgn okje kan. hihi.

    nk jupe kak ton ntah bila nya dpt.. berdoa aje la.moga moga dipertemukan secara x sengaja. ngeh3x

    ReplyDelete
  30. tu dia sakan depa..selfie depan mak mertua.berjalan soping serata...dpt beg baru lagi..tido malam sahih mimpi indah..hehe

    ReplyDelete
  31. owh , ada ais skating . belum gi lagi . tak pe . dekat jer dgn umah saya ni . blh la round puas2 nanti ...

    ReplyDelete
  32. tempat apa tu district 21?
    nampak menarik.

    ReplyDelete