Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 19 January 2015

Hujung minggu yang biasa biasa aje....

Salam Isnin ......

Weyh...... korang ni pun, kok ye pun percayakan mak, logiklah sikit weyh...., takkan mak makan Apam Bakar sampai 15 keping!!!!! Hihi...... Ingat mak ni bela hantu Raya ke hape haha.....

Hujung minggu mak biasa biasa aje...... Sabtu tu, pergi taklimat UPSR TLBD, lepas tu melawat PIL, lepas tu buat aktiviti biasa, mengukur jalan hihi.....

Dah katanya taklimat UPSRkan, memang macam macam pesananlah yang mak terima daripada Guru Besar. Yang sedihnya, tahun lepas cuma 3 orang je yang dapat 5A berbanding tahun sebelumnya iaitu 48 orang. Bukan kata cikgu cikgu yang mengajar je seram, mak pun seram weyh kalau cenggini punya rekod.......


Habis taklimat, ambik gambar dengan Cikgu Faezah buat kenang kenangan, cikgu Bahasa Inggeris Angry Bird dulu. Angry Bird cakap, cikgu ni mengajar best! Daripada dia zero sampai dia fahamlah katanya. Macam best jer pulak jadi cikgu, bila anak murid puji gitu yek! Menyesal pulak tak mintak jadi cikgu dulu dulu hihi.....Kebetulan, dia mengajar TLBD pulak tahun ni. Memang cantek sangatlah tu....... Bergenang air mata mak bila mak mintak tolong tengok tengokkan TLBD hari tu huuaaaaawawa.... 

Cikgu Aisy Nasiha, awak mesti cikgu yang disayangi anak anak muridkan !

Terima kasih cikgu kerana mengajar anak saya.....
Jasa cikgu hanya Allah saja yang dapat membalasnya 
Lepas mak Jilap puas kena sekolahkan dengan Guru Besar, mohlah kita balik...... Jangan lupa posing dulu bawah pokok tepi pagar sekolah kasi jiran menyampah hahaha........  Sure tambah menyampah bila baca caption kat gambo tu kannnnn kehkehkeh.....


Sebelum terlupa..... nak highlight sikit kat Ujie, OKje tak boleh terjah blog Ujie.....Gini jadinya. Korang tau tak kenapa ?    



54 comments:

  1. ai tak nyampah punnnn dgn gambar last tu..kekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah..tak nyampah jugak.
      Suke lagi...adelah..
      Sehati sejiwa gitew tau ahkak.

      Delete
    2. Haha.....mak mmg bangga ada jiran mcm korang tau....i loike u....

      Delete
  2. musykil juga ya jauh larinya dari 48 ke 3 org je tu...hmm mungkin pasal ulang balik upsr masa tu kot.apa2 pun kakak doakan ank hainom dpt result yg trbaik kelak.
    .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin......entahlah SI, pening cikgu cikgu buat post mortem tu kalau cenggitu punya result

      Delete
  3. asslamualaikum hanum
    hai 3 orang je!..tidur ke apa ni?...ke, cikgu mkn gaji buta..hihi jgn marah cikgu2 ye....

    erti gagal tak ada ye dik janji sesama berusaha..cikgu kenalah kreatif sikit bila mgajar tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barisan cikgu yg sama jugak mengajarnya Knor....Sebelum sebelum ni rekod mmg puluhan yg dpt 5A.....Katanya Sains yg toughnya....wallahuaalam...

      Delete
  4. hahaa..sape suruh ckp mkn 15keping! saya sangka baik..percaya je lah! hahahaa

    ait, takleh ke blog saya ya? biasa kalau mcm tu ada problem internet connection.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak boleh jugaklah Ujie........ nanti Ujie bagi Link bloglah yeh ...nak cer google pulak Mungkin bila klik kat nama tu tak boleh kot...

      Delete
    2. yelah kak, mmg ada problem. Tadi pun kak zakie bgtau. Dah try mmg keluar error kat blogger profile saya tu. Dah buat mcm2 tak menjadik jugak. Ni dtg sini balik kot ada yg boleh bg penyelesaian. :(

      thanks inform ya...blog saya http://ujieothman.blogspot.com

      Delete
    3. Ok.....so bukan okje soranglah yg tak boleh gi blog Ujie yek....

      Delete
  5. Memanglah cikgu-cikgu takut kalau sampai cuma 3 aje dpt 5A. Tapi mungkin sebab tahun lepas banyak soalan bocor itu bebudak fed-up kot. Harap tahun ini back to normal atau lebih baik lagi.

    ReplyDelete
  6. kenapa merudum sgt prestasi upsr nya tu?
    takpe...TLBD study smart...maknya boleh bagi tusyen extensive kat rumah...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entahlah nak......nanti mak siasat ya nak haha.....
      Tulah DZ....semangat dalaman tu belum terserlah lagi tu yg risau emaknya ni

      Delete
  7. Memang sebelum baca kena scroll sampai bawah nak tengok gambar selfie wefie dia..... *_*

    Lepas tengok gambar, dah tak terluah dah kata-kata menyampah, Mak oi! Tangan tu kalau tak menyelit tak boleh ke Mak? Redha ajelah. Dah pandai buat caption gitu-gitu pulak. Ni mesti guru besar sekolah TLBD yang ajar!

    Lepas pi rumah PIL, Mak melenjan main ice skating kat IOI Mall lagi ke Mak? Ahah, itu memang port kecintaan Mak kan sekarang. Maklumlah, dulu-dulu nak jadi ballerina tak dapat, dapat main ice skating pun jadilah....

    Mak, awat keputusan UPSR merundum begitu sekali? Kalau I lah cikgunya, mesti dah minta tukar tahun ni. I tak rela tau bertungkus lumus mengajar tapi anak-anak murid buat derk je. I tak macam Kak Tin sorang tu :)

    Gini ajelah, Mak. Mak tuisyenkan sendiri TLBD tu kat rumah. Seminggu 5 kali. Buat depan-depan PakJilap. Nanti takdalah PakJilap kata Mak hanya pandai dok depan pc je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Part gambo tu mak mmg seram kalau jiran jiran mak yg lain muntah teruk tau....nasib depa dpt terima dengan redho. Hihi....
      Tp kalau kak Ton tak muntah, mak mmg risau weyh....tak cukup daringlah tu hoho.....
      Tak pergi pun IOI lepas tu, mak gi Aeon Balakong makan Johnny....
      Nantilah kalau rasa gatal kaki ni nak berElsa, barulah gi.....alah dekat beno pun. Manalah tau jumpa kak Ton kat sana. Taunya, kak Ton kalau pergi sana mesti skodeng kat tempat Ice Skatingkan.....alah saja nak tengok mak kot kotnya ada tgh tergolek kan.....bolehlah jadi bahan dlm blog dia... eleh!...

      Mak mmg dah terlebih ready nak jadi cikgu tuisyen ni tp tulah anak muridnya memanjang banyak alasan ....camne? Hish ada idea tak nak bagi mereka bersemangat?

      Delete
    2. Oh, rupanya Mak happylah kalau kita nak termuntah ya? Lenkali tak mahu bagi komen cam gitulah. Kita buat entri muntah-muntah sebagai balasan :)

      Aeon Balakong tu dah lama tak pergi sebab banyak sangat Aeon berdekatan awat nak pi sana pulak. Lagilah sekarang ni, takutlah terjumpa Mak. Nanti dia ajak pi ice skating, jatuhlah maruah Kak Ton kalah kategori jatuh tergolek berkal-kali of the year!

      Mak kenalah garang sikit dengan anak bongsu, Mak. Kalau macam si Abang tu, senang sikit. Kak Ton main psiko je teruslah dia insaf. Kak Ton senang jerk.... anak-anak kalau tak nak belajar, Kak Ton suruh nikmati hidup sesungguhnya semasa makpak masih ada sebab bila dah takda memang mereka tak mampu nak enjoy life. Habis tu dah malas, takda impian, nak jadi apakan....sapu simen kat batubata ajelah mana-mana construction site yang nak ambil kita....

      Delete
    3. Asyik bergaduh je dgn dak TLBD sekarang mak tau..... Dia dah lama sangat honeymoon tu yg terbawak bawak sampai la ni...Aduhai....

      Delete
  8. ok je..tahun lepas semangat budak2 jatuh merudum sebab kebocoran soalan...budak2 dah hilang semangat sebab kena exam 2 kali.tahun ni insyaa Allah naik balik tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapnya sebab itulah AE....tp tak boleh jadikab alasankan.....

      Delete
  9. Xmenyampah pun. Rindu kot kat kak okje ni. Kne sekolah eh kak okje =)
    Pasni insyaAllah rajin ke sini

    ReplyDelete
  10. harap TLBD dapat 5A tahun ni ...kasi pecah rekod tahun lepas yg 4 org tu je up sikit

    ReplyDelete
  11. kalau cikgu tu bagus, pandai mengajar, baik, memang anak murid sayang dan puji..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Mar ....mcm kita dulu dulu haha...

      Delete
  12. Saya dulu pun pernah cita2 nak jadi cikgu.
    Tapi, mujur x jadi.
    Takut saya yang jadi anak murid pulak..sebab kecik sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tetingin nak tengok Nazecklah.....mesti comey jer orangnyakan....

      Delete
  13. rasanya sbb kes soalan bocor tu kan..bebudak dah tawor hati katenya..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi....boleh jugak tu depa buat alasan kat mak pak depa sebab tu susah nak dpt 5A

      Delete
  14. itu memang merudum tu...moga tahun ni ramai yg dpt 5A..
    wahh..berkepit siang malam..hihi..semestinya tak jemu..cinta mesti dibaja ia dok..tu yg kena kepit manjangg...hoho:)

    ReplyDelete
  15. sedap nya nama cikgu tu..blogger pun ada nama tu sorang.lupa dah link dia..

    ReplyDelete
  16. X nyampah lah...ok sngt2...:)
    Moga sukses upsr nnti...!

    ReplyDelete
  17. alahai kalau anak murid puji syiokler kot anak murid nyampah kat kita kalu kita jadi cikgu camner...
    memang banyak sekolah yang menurun prestasi tahun lepas.. tahun 2014 memang tahun yang super susah... harap tahunni meningkat...

    ReplyDelete
  18. Jadi tahun ni giliran TLBD utk UPSR... belajar rajin2 tau TLBD :)
    Tapi betul lah, belajar ni mmg banyak juga bergantung pada cikgu... lagi2 mcm yg jenis malas study mcm saya ni... Semua bergantung pada yg cikgu ajar dlm kelas jer.... Nasib baik jadi orang jugak... hehehe
    Eh, kita suka la gambar yg last tu... awat letak satu jer... tak cukup tau... letak la byk2 sikit...

    ReplyDelete
  19. Haha.. hari tu saya betul2 percaya Okje makan 15 keping tahu.. ingatkan sebab sedap sangat dan sebab kecil bendanya.. rupanya main2 je...cessss...tipah tertipu rupanya..

    InsyaAllah..kita doakan moga tahun ni keputusan anak2 makin baik.. kena mula dari awal la tu..

    Haha..entahla..budak2 usj ni time kita mengajar mmg nampak baik dgn kita semuanya.. kalau dah tak ajar ada masa jumpa pun buat dek je tau. Rezeki sekali sekala dpaatla hadiah kalau depa ke luar negara..

    ReplyDelete
  20. tipah dah tertipu lah ni ... mmg rasa mcm x percaya je blh habis 15 keping ..

    ReplyDelete
  21. Tu la kan hantu raya pun tak mampu mkn smp 15keping.huhu

    Merosot sgt resultnya pasal soalan bocor ke..semoga tlbd blaja rerajin n dpt result gempak nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha......betul ke Hantu Raya makan lempeng PK .....

      Delete
  22. Len kali cakap biar terang, kitakan kawan, sepatah kata yang keluar tiada prejudisnya, caya 100%..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jeles kita tapi bangga tau, walaupun dah kilauan emas, kasih sayang kian utuh, tahniah beb..

      Delete
    2. Haha.....yelahkan takkan nak buruk sangka pulak ....
      Untungnya kita dpt sahabat yg selalu bersangka baik...
      Geng.... itu time baik geng, kalau time berperang, huh tak kawan 5 hari haha....

      Delete
  23. Ada jugak rasa mcm yg Mak Jilap ckp tu pasal best jd cikgu kalo anak murid puji dan faham plak tu apa yg kita ajar. Tu yg dulu pun syok nak jadi cikgu tapi tak dpt. Tapi selamat la tak dpt sbb kalo dpt kang rasenya tak dpt pujian drpd anak murid kot. Sebab ajar benda merapu. Wahwah.

    Tahun ni harap2 TLBD berjaya mengharungi kisah seram hidupnya yang pertama ni.

    ReplyDelete
  24. 3 org jer. Merudum betul tu Tak de nak menyampah tgk gambar tu ☺

    Ha'ah...blog sis ujie pon saya tak boleh bukak. MEmang kluar gambar tu.

    ReplyDelete
  25. Ehh, tak menyampah pun, seronok tengok. Maaf Hainom, lama baru dapat buat blogwalking.
    Mak cik sibuk nak.

    ReplyDelete
  26. hehe tak menyampah. muntah hijau sikit jer...hahaha
    tapi tak tak bergambar berdua bila lagi kan?

    ReplyDelete
  27. tudia seram jugak tu kalau gitu punya result. tapi kira pun bukan kategori bijak pandai kihkihkih

    suka tengok Okje dengan pakjilap. maintain sweet gitewwww

    ReplyDelete
  28. Walaupun ada nak muntah sikit tapi gambar bawah pokok tu sangat romantis (mata ke atas) percayalah okje ... :P

    ReplyDelete
  29. ala okje.comfirm jiran sebelah tu tak heran kalau jiran sebelah tu heran dah lama jiran tu upload gambonya kan :)

    biar betul jatuh merudum tu..
    mmg seram kot
    untung jadi cikgu semua org sayang kan :)

    ReplyDelete
  30. syoknya jadi ckgu..tapi still xminat mngajar..hhihi

    ReplyDelete
  31. thn lepas punya result UPSR memang teruk
    satu sebab kena ulang sit tau, tu yang diorang buat soklan susah punya
    mana bebudak diramal dapat 5A pun hancus, termasuk adik saya
    tapi tak mengapa, tak usah risau

    bukan penamat. saya dapat UPSR 2D, relax aje apa =)

    ReplyDelete