Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 6 January 2015

Ice Skating 2015

Salam Selasa awak.....

Lamanya tak blogwalking.......
Entah kenapa...... mood mak nak memblog udah merudum tahap kritikal sejak kebelakangan ni. Kalau ikutkan, banyak jer benda yang nak digossipkan.

Terima kasih atas perkongsian Kesuma Angsana dalam entri khas untuk OKje. Terharu kita tau KA! Ya, KA memang antara sahabat yang awal awal OKje kenal dalam alamaya ni. Seronok dapat mengenali KA, dapat membaca cerita cerita KA tentang adik, tentang bunga, tentang Kate Middleton, senang cerita macam macamlah ada dalam blog KA tu, memang tak rugilah kalau korang ke blog KA tu. KA, OKje dah baca entri tu pada hari yang sama awak published lagi sebenarnya, cuma tak sempat nak komen jer. Apa pun terima kasih yer KA.....

Ingat lagi tak entri mak pasal Ice Skating kat IOI City Mall tu?
Selepas entri tu, rasanya dah beberapa kali jugaklah OKje ke situ. Site visit jerrrr..... Kebetulan pulak, IOI City Mall tu satu jalan pergi balik rumah pak mertua mak kan..... Tambahlah senang mak nak melencong!

Dan akhirnya, Ahad baru ni, mak Jilap anak beranak barulah dapat beraksi atas ice tu ko.....Hoho....

Tak percayalah tu mak meluncur atas ais???......
Nah bukti....




Sebenarnya budak pakai tudung biru bawah nilah yang teringin sangat nak berice skatenya hihi..... Tak habis habis mengajak ayah dia!  


Mak, tak delah teringin sangattttt........ Well, tapi kalau pak Jilap dah nak belanja, mak OK jerrr hihi...... Tak kiralah dah berkilauan ke tidak, teringin jugak weyh, mak nak meluncur hihi.....

Memasing gigih beli glove Daiso sorang satu malam sebelum tu! Punyalah excited nak pergi esok paginya. Nak mengelakkan beratur panjang beli tiket, pukul 10.30 mak dah sampai IOI tau!



























Kalau dah berice skating ni, tak sahlah kalau tak jatuhkan...... Lepas upah jatuh 2-3 kali, insyaallah terer lew lepas tu. Alah korang ni, mak yang kilauan ni pun boleh jer meluncur, takkanlah korang yang berlian, tak boleh, ye dak......

Emmmm....... kalau tanya pandangan mak yang baru pertama kali mencuba ni, memang seronok weyh! Rasa nak pergi lagi pulak hihi....





55 comments:

  1. seronoknya ...bersiaran bersama anak-anak..anak2 dah besar2 dah kan Nom..

    ReplyDelete
  2. hehehe jangut tu sunnah nabi junjungan ke..ada juga ni ..macam tu lah hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi.....sunnahlah tu cikgu....anak beranak berjanggut

      Delete
  3. salams pagi selasa......bestnyaaaa outing dgn anak2:) .kita pon lama sangat tak bw ....

    ReplyDelete
  4. Anak sy dh bbrp kali ajak pi ice skatting nih. Tp maknya x pandai nak pi sana kat the curve tu. Tunggu ayahnya nak bw ntah bila bila la tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat the Curve pun ada yeh IL....
      Budak budak mmg teruja IL....yg tua pun teringin hihi

      Delete
  5. Salam Tahun Baru 2015, Mak!

    Kita taulah Mak mood berblogging dan blogwalking Mak merundum sebab rumah jiran terkunci rapat. Hehehe... Mesti Mak rindu bangat sama jiran nih..... Aha, tak baik tau kata kita perasan bila memang itulah faktanya *_*

    Uish, nasib baik tak pergi IOI Mall hari Ahad lepas. Tapikan Mak, memang kita ada pergi sini minggu lepas. Nasib baik tak jumpa. Kalau tidak, seksa gak nak gusti lengan kat atas ice rink ni. Orang sibuk berskating, kita sibuk nak guling-guling gusti lengan atau tu. Maklumlah JAKUN katanya. Hahaha....

    Kita memang takda jiwa Mak bab-bab ni walaupun baru nak step masuk kilauan emas :) Kita tengok dari jauh je. Nak ambil gambar orang tengah berice-skating ni pun kita malu-malu jerk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hish...kak Ton ni suka perasan tau.....suka sangat kata mak rindu dengan dia.... Kak Ton, kak Ton ni dah kena sawan perasan pulak yek....hihi...

      Mak tgh duk bayangkan kita bergusti lengan kat ice rink sambil meniarap hihi....mesti best kak Ton.

      Delete
  6. bestnya..xpernah ber ice sketing..hihi

    ReplyDelete
  7. Eh..samalah..saya pun..mood memblog mmg merudumla nampaknya. Rasanya nak berehat dulu buat seketika.. tak pun masa yang macam skrg je sekali sekala bw dan menulis.. entahla kena tgk keadaanlah nanti agaknya..

    Wah..bab ice skating ni saya tak pernah try. Berani juga Okje. Saya takut.. rasa takut jatuh, takut sakit takut malu.. tah la macam difikirnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faham AN.....keadaan sekarang tu mungkin memerudumkan awak....tak pe....cari masa awak yer....

      Hish kalau takut tak majulah....eh? Macam kerek jer statement mak ni hihi....

      Delete
  8. nampak seronok je...tapi kak OKje kan Elsa of Arendelle, takat ice skating ni mesti pejam mata je..hahaha..jangan marah na, nanti lagi cepat kilauannya.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohhhh.....mak mmg sayang ko nakm..ko mmg memahami mak hihi.....Sal, mmg akak berskating sambil kejam mata jer Sal...hihi

      Delete
  9. tak pernah mencuba pun main ice skating nie...hihihi...risau tergolek jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau pertama kali mmg confirm tergolek Lyn...hihi

      Delete
  10. nampak seronok tapi tak reti main... heheh

    ReplyDelete
  11. kalau acik memang tak de la okje..dah la usia emas kot jatuh..malu le acik okje..
    yang beno nya memang acik tak berani

    ReplyDelete
  12. seronoknyaa. nani tak pernah lagi main :D

    ReplyDelete
  13. alahaiii seronok nyer..tapi saya tak pandai skate

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okje pun tak pandai jugak Idzwa...tp belasah jer haha

      Delete
  14. tak brani lagi nk mecuba ... tp tgk org tergolek dr aras 1 tu mmg syok hehehehhe

    ReplyDelete
  15. Ambpi..bunyi seronok nya tu cam dah lupa je usia kilauan nya tu..hahaha..kalau saya yang try mesti saya banyak bersandar kat dinding je..takut jatuh punya pasal..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alah DR....sesekali mak terlupa apa salahnya hihi....jeles lew tuuuu hahan...

      Delete
  16. situ boleh ber ice skate ye kak. hoho lepas ni boleh la ajak abi ke sana. sambil2 nyuci mata tgk barang kan hihihihi

    ReplyDelete
  17. jelesnyaaa! teringin tapi takut jatuh.

    ReplyDelete
  18. cayalah!!

    Saya tak pernah ber ice skating..
    Maybe utk permulaan, nak beli kasut rollerblade dulu...prektis keliling rumah kasi expert...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg cayok kan.....hihi....
      Ha...elok sangatlah tu praktis dulu pakai roller blade....kang terbongkang dlm tu buat malu org Johor haha....

      Delete
  19. Amboi2 geng, patut le asyik mamai jer, rupa2nya baru lepas main ais skating, seronok erkkkk, mesti menggiggil kesejukan dok dlm tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sejuk pun dlm tu geng..... panas berpeluh kita tau....

      Delete
  20. Tak sanggup lagi dah meredah kesibukan IOI tu...anak2 ajak jugak pi ice skating.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sanggupkanlah... tak delah sibuknmana pun

      Delete
  21. Main menda alah ni memang addicted Okje...
    Dah main sekali, nak main lagi dan lagi...
    Lepas ni dating kat ice skating la pulak ek? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi...dating kat luar luar skating rink tu Bijen hihi

      Delete
  22. takde lak gambar mak berskate..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hish....dlm tu tak leh ambik gambo sebenarnya....leka bergambar kang ada yg terbongkang.

      Delete
  23. noe yg berkilauan ni jugak....teringin rasanya ...ada 2/3 kali g IOI citymall ni...tp lum cuba lg ice skate ni...

    ReplyDelete
  24. ini adalah bukti bahawa usia bukan penghalang
    untuk meneruskan minat or hobi
    biarlah orang nak kata apa OKje, janji OKje dan family sonok hari tu
    lagipun tak adalah nampak tua mana OKje pun

    saya pula, tak tahulah bila ada peluang nak ber ice skating

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh? Ada ke orang nak kata YY? Haha....kalau ada, belasah aje lew....gasaklah kome....

      Delete
  25. Pandai hainom imbang badan ye.. kalau CH bukan 2 3 kali jatuh berdebuk.. mau 10 kali jatuh berdebuk macam nangka busuk hahahha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Emmmm.....dah jalan berpapah dinding 2-3 kali round insyaallah lepas tu dah boleh dah CH....

      Delete
  26. Boleh tahan okje ... pandai berskating gitu. Ni klu ada di kk, bukan budak je yg teruja, yg kilauan emas perak tembaga pun nak juga .. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi.....see the leglah Mia ....
      Takut orang tu yg beratur beli tiket depan sekali....

      Delete
  27. merasa jugak tu main salji..

    ReplyDelete
  28. samalah kita masuk taun baru pun mood berblog lemau.huhu..

    dah kena sekali mmg gian la.pasni mmg kt sini la port lepak terbaik la meluncur ice skating ye tak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weyh ......mau nipis lew poket Pak Jilap kalau asyik lepak sini PK

      Delete
    2. bukan mak jilap kerjanya nipiskan poket pak jilap ka?hehe gurau je jangan marah..:)

      Delete
    3. bukan mak jilap kerjanya nipiskan poket pak jilap ka?hehe gurau je jangan marah..:)

      Delete
  29. Berapa hingget tiket masuk dia tu OKje? Tak pernah pergi lagi ioi city Mall. Mesti syok sbb dgr katanya besar banget tempat itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rm 27 henggit Lyd.... Weekend surcharge RM 3 henggit. Glove ngan setokin bawak sendiri.
      Oklah Lyd .....banyak pilihan.....

      Delete
  30. Braninya akak. Saya jangan haraplah. Saya mmg x minat xtvt lasak ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anak-anak pun sama.
      Akak, lupa pesan..makan calcium banyak2 tau..takut kalau jatuh t fracture sebab tulang kita ni makin lama makin rapuh tau.

      Delete
    2. Okje pun tak minat jugak Nazeck.....bab daki gunung ke, naik basikal ke mmg tak minat tp entah kenapa berskating suka pulak hihi.....
      TQ Nazeck....atas nasihat tu, masa berskating hari tu terfikir jugak tp, kemahuan mengatasi segalanya hihi

      Delete
  31. sbb ais sketting ni la my anak buah x sabar nak gi ioi mall . maklumlah jiran sebelah je . my kakak kata thn depan . dah masuk thn depan tapi tak mai lagi ... heheheee

    ReplyDelete
  32. Baru dpt pergi mall tu semalam...best kan..
    Tapi x sempat nak ber ice sketting lg...

    ReplyDelete