Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 15 February 2015

Duhai Arjunaku, belahan jiwa raga hamba...

Salam Ahad.......

Buat kau yang bernama kekasih hatiku,
Buat kau yang bernama suamiku, sahabatku, temanku.....
Duhai Arjunaku, belahan jiwa raga hamba........

Hari ini, 15 Februari 2015, adinda ucapkan Selamat Hari Ulangtahun, semoga dipanjangkan usia kanda dengan kerahmatan, dimurahkan rezeki kanda dengan keberkatan, dilimpahkan ketenangan jiwa dan kelapangan sepanjang hidup kanda....

Kek Coklat Resepi Rahsia pilihan bezday kilauan.....



















Kek bezday kilauan yang dibeli sendiri hoho.....  Gitulah nasib kalau bini duduk rumah goyang kaki bang huhu.....  Malas dah mak nak buat Kek Sabun macam tahun lepas!

Syukur dapat menyambutnya bersama bonda yang melahirkan dan ayahanda yang membesarkan semalam.  Terima kasih mak, abah melahirkan dia untuk saya!


Mesti Pak Jilap ingat hari ni bini dia masak special for bezday kilauan! Huh.....jangan harap! hihi..... Dah katanya hari cutikan, dapur pun tutup!.... Mak tak kiralah big day ke hape, cuti tetap cuti hokay! haha..... 

Bezday wishes hasil sentuhan anakanda SA, haruslah tempek kat sini......
Tetiba pulak menitis air mata ni bila baca ucapan anak anak dan ucapan diri sendiri....huhu....
Sayang abang!....

Tu dia kek Sabun Mak tahun lepas...























46 comments:

  1. hepi bestday buat asben akak...:)

    ReplyDelete
  2. patut lah hari minggu ni ada bersiaran rupanya hari istimewa cik abang hainom ...takpelah hari ini cuti kat dapur ,esok bolehlah masak yg special sikit ...apa pun hepi bezday utk arjuna hainom tu...moga panjang umor ,murah rezeki dan bahagia berkekalan bersama keluarga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak de masak specialnya SI....masak biasa biasa jer.....Makan special kat kedai sudahlah hehe...

      Delete
  3. Tetiba bersiaran di hari minggu ... rupa2nya entri khas untuk birthday pak jilap. Sweeeeet sungguh. Apasal tak buat kek sabun lagi okje. Kek tu lah yang dikenang2 hingga sekarang ... hehe

    Selamat hari jadi untuk kekasih hati okje tu. Semoga panjang umur dimurahkan rezeki, bahagia selalu disamping mak jilap :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti nak gi usha entry kek sabun tu..hehe

      Delete
    2. Tak kuasa mak nak buat kek sabun sekali lagi Mia...

      Sudah serik hihi ...cukuplah sekali mengenang kek sabun, renyahnya bukan main, makan tak banyak mana pun...

      Delete
  4. Kak Ton datang ni! Kak Ton datang hari ni. Tetiba nampak kat sidebar ada tajuk 'menggeletek' hati dan nak memuntahkan segala isi perut, haruslah nak tahu apa kesnyakan....

    Erkkk... Kak Ton pun nak ucapkan Selamat Hari Jadi yang ke-43 buat 'AbangJilap' *_* (Huakakakah...geli geleman den nak menaip ni tapi with intention nak menyakitkan hatikan....)

    Moga dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur dan rasa bahagia selalu disamping KakJilap yang awet muda dan anak-anak yang meningkat dewasa. Moga romantik selalu hendaknya :)

    Erk...nak wish apa lagi ek Mak? Lupa pulak dah asyik gelak je masa menaip ni *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah....datanglah .....datanglah kak Ton, kak Ton kan kalau nak dtg rumah jiran sebelah panjat tingkap jer....mcm tak biasa hihi.....
      Terima kasih mak bg pihak abg Jilapah.....hikhikhik...
      Taulah nak JJCM serta merta kena sawan lupa pulak ek....

      Delete
  5. happy birthday pak jilap... wah special day mestii bestt :) bg hadiah ape tuu.. eekekeke

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah ... moga panjang umur murah rezeki dan bahagia hendaknya

    ReplyDelete
  7. hepi besday Ayah..eh, Pak Jilap..hehehe.

    ReplyDelete
  8. eppy bt pak jilap....

    kak, naper namanyer kek thnlps kek sabun? ada rasa sabun ke apa heheheh

    apa hidangan sampingan kak, takkan kek sajo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha.....Dana ....Dana tak rasa bentuk dia mcm sabun ke? Hihi...Hish takkanlah nak letak sabun flavour kot ....

      Beli Pizza Aeon jer Dana bawak rumah PIL

      Delete
  9. kek tuuu mengancam. sedapnyaaa ^^

    ReplyDelete
  10. Selamat ulangtahun dinda Arjuna
    Moga terus mendapat limpahan rahmat dan kebahagiaan yg berpanjangan

    ReplyDelete
  11. selamat hari ulang tahun la kepada yang tersayang tu ye Okje

    ReplyDelete
  12. happy birthday :)

    akak ditag di sini http://memburucintamu.blogspot.com/2015/02/segmen-bloglist-almira-alwani-2015.html :)

    ReplyDelete
  13. Amboi kek rendah sikit je dari yang tahun lepas punya..heheheh..tahun depan rendah takat mana pulak kek nya..hahahah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahun depan krim jer DR haha....kek tak de...

      Delete
  14. uisshhh., aku plak yg rasa berbunga2 baca bday wish tu., err tp cm xcukup jer., maner yg lain., huhu
    untung la tok laki nya.,

    ReplyDelete
  15. the best part..birthday kanda arjuna hainom...disambut bersama kedua ayah dan bondanya. tu yg tambah berkat usia dan rezeki...
    happy birthday...

    ReplyDelete
  16. Happy besday pak jilap..semoga bahagia selalu bersama mak jilap n anak2..sedap kek!

    ReplyDelete
  17. kek resepi rahsia yek, hi hi..haaaa..yg tahun lepas tu kek rope sabun kan, at least bole la jugak buat kek walau rope sabun pun, kalau kita kan, tahun lepas jadi kek bantat terus, tapi kekonon nak juga try utk besday larling kita, potong jelah kasik dia makan, nasib baik tak kena komplen, hi hi
    btw..semoga bertambah makmur kehidupan okje suami isteri, in shaa Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yelah sangat bantat tu....kalau tak kena komplen maksudnya sedap tu tau NA...
      Bagus....semangat dan putus asalah yg sepatutnya ada dlm jiwa setiap isteri ....

      Delete
  18. Happy Birthday.. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu :D
    Dan diberkati dirahmati sentiasa dalam kehidupan :D

    ReplyDelete
  19. happy nya..sambut bday dgn isteri, anak2 dan ada mak ayah sekali tu! kek buat ke..beli ke..yg penting ikhlas utk memperingati hari istimewa kekasih hati tu kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni mesti Ujie tak baca betul betul ni tau ..kan kek Resepi Rahsia tu Ujie....tak kuasa nak buat, tak reti weyh....

      Delete
  20. Selamat ulang tahun utk Sang Arjuna Tapa Hainom hehe....
    Romantik gak rupanya Puan Hainom kita ;-)

    ReplyDelete
  21. kad di bawah tu yg special . alhamdulillah , dpt sambut dgn ayah dan ibunya ... semoga Allah perkenankan doa , harapan serta keinginan isteri dan anak2 tercintanya ...

    ReplyDelete
  22. alhamdulillah
    beruntung dpt sambut dgn mak ayah
    nangis knor

    ReplyDelete
  23. Rajinnya okje buat kek sabun. Kite sll beli je

    ReplyDelete
  24. Dari hari tu nak komen entri ni..sbb sweeeeetttt sangat....
    Happy Birthday pak Jilap..semoga panjang umur, dimurahkan rezeki selalu dan berbahagia dengan family tersayang...aamiin

    ReplyDelete
  25. Ai sorry baru nk wish.. saya ada baca entry ni hari tu tapi xsempat tulis komen, sibuk aje..ai..

    Selamat ulang tahun kelahiran buat arjuna hati Okje. Moga kekal gembira, ceria dna sihat sokmo. Ai.. kek hasil tangan bini tu pasti kek paling sedap di dunia...

    ReplyDelete
  26. sweeetttt nya...mesti pak jilap tersentuh hati membacanya...

    ReplyDelete
  27. fuyooo nampak menarik kek tu.

    ReplyDelete
  28. So sweeettt...
    Doa dari saya ~ May you be granted a happy family forever n ever. I envy you, akak ;)

    ReplyDelete
  29. Tersentuh membaca kad ucapan tu... huhuuuu.. mengalir airmata dipelupuk mata ku ini..sob..sob..sob... seyes ni..

    ReplyDelete
  30. ala sweetnyer, mahu saya pun meleleh ayer mata kalau dapat ni
    lagilah kalau dapat kek sabun, bukan apa tau
    pedih mata sebab kena ayer sabun..hehe

    ReplyDelete