Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 9 February 2015

Pengantin Basi

Salam Isnin......

Semalam, OKje macam tak berapa nak sedap badan.
Pak Jilap pun heran kenapa bini dia makan pizza 2 keping aje semalam petang! Kalau tidak, setalam sorang pun habis hehe...... Yelah dah katanya tak sedap badan kan, haruslah cuti masak sepanjang hari. Eh! Korang percaya ke mak boleh habiskan setalam sorang tu? Agak agaklah weyh, walaupun mak selera dinasor, tapi tidaklah sampai begitu sekali lahapnya hihi.....  
Nak kata demam, tidak, tapi badan rasa sakit sakit. Malam tadi telan sebijik penadol, alhamdulilah pagi ni dah OK.

Sabtu malam Ahad baru ni pergi wedding anak bongsu pakcik pak Jilap dekat Bukit Kiara Equestrian and Country Resort.


Kalau ikutkan hati, malas jugak nak pergi, bukan apa, malu weyh nak pergi event event orang kaya ni..... Sebenarnya, mereka ok jer, kita jer yang terasa kerdilnya diri hihi.....  


Nasib dapat duduk semeja dengan Mak Itam yang dah biasa jumpa ni. Tak delah rasa canggung sangat.

Dah, dah..... tak payah sebok sebok nak tengok Pengantin Baru sangat, tengok jer Pengantin Basi ni, cukup!!haha...... Weyh, ni mak curi curi wefie dari bawah meja ni tau. Sikit lagi nak kena marah dengan pak Jilap huhu.....

 

58 comments:

  1. pengantin basi yg stil sweet,..:)

    ReplyDelete
  2. heheheh.. akak laki bini mmg awet mude lah... pak jilap marah ke welfie tuh... tgk dia senyum ikhlas je bergambo tu hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dana....bukan marah macamana..... dia malulah tu, bini asyik ajak selfie jer depan orang hihi

      Delete
  3. CAK okje…..lamanya tak menatap wajah pengantin basi yang tak masam ni, tetap maintain manis…..semoga sentiasa manis2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah duk depan kamera Ros mestilah senyum manis....sebelum Ros kutuk kenapa masam mencuka, bergaduh ke? haha

      Delete
  4. samalah okje .. tak biasa pegi majlis2 org kaya ni, terasa diri sangatlah kerdil .. huhu

    Pengantin basi yang menten gitu :)

    ReplyDelete
  5. Pak Jilap tu senyum ke apa? Cam mencuka jaa..

    Samalah ngan UA, susahnya nak masuk majlis orang2 kaya ni, maklumlah kita cuma insan biasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senyum terpaksa kot geng.....
      Tulah banyak benda nak pikir kan...dengan bajunya, kasutnya .....dahlah tak bekerja baju kurung pun jarang beli dah ni harap baju raya jer

      Delete
  6. basi pun basi la..janji sweet hehehe

    ReplyDelete
  7. pengantin basi punnn sweet aje lagi. berseri seri lagi muka. hehehe ^^

    ReplyDelete
  8. so sweet pengantin basi. hihihi. boleh ambik gbr dari bawah meja ye... hihihi

    ReplyDelete
  9. ptt le Pak Jilap sorok Kak OK je kat rumah ... lawa sangat muka die ..kulit moist gile gitu ....
    pak jilap ni mesti penjeles kan ...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eima...memanglah nampak moist sebab buh foundation sekilo haha....Cuba tak pakai berkerak je Eima oiiii haha....
      Entah....macam takkkk jer

      Delete
  10. hahahaa..dari bwh meja? jadiklah!
    tapi ok la..boleh nampak bumbung yg gemilang tu.

    ReplyDelete
  11. tak nampak baju lip lap..nak gambar full please...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila skodeng entri hari ni. Khas untukmu wahai adik Sal....

      Delete
    2. ok, dah sekodeng..hihihi.memang lip lap arjuna dan arjuani..hehe

      Delete
  12. Kakcik pun jenis yang tak rajin nak tengok pengantin bersanding. Kalau kebetulan ada, adalah. Kalau kakcik datang awal, takkan nak bersila tunggu pengnatin tiba. Orang lain pun nak duduk juga, kan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu KC.....serba salah jadinya kalau orang duk diri menunggu nak ambik turn nak makan pulak sedangkan kita dah siap makan waktu tu. Nak tak nak kenalah bangunkan...
      Suka jugak OKje pengantin ni , suka nak tengok siapa pasangannya, baju apa yg dia pakai....

      Delete
  13. next time takyah nyorok2 nak selfie/ wefie tu..
    bawak aja sebatang monopod! hahaha..
    untung lahhhh mak bernikah dgn pakjilap...keturunan orang ada ada...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melampaulah kalau tetiba jer timbul sebatang monopod atas meja mak.....haha....agak agaklah weyh....
      DZ.... salah sangkaan tu, keluarga pak Jilap biasa biasa jer yg luar biasa cuma pakcik dia yg sorang ni. Rezeki memasing katanya.....

      Delete
  14. Pengantin basi..tapi masik romantika d'amor. Lagi satu nak tanya..tang mana basinya tu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Basinya tang mana ye ? Tang dah tak karen macam Pengantin Baru tulah KY hihi

      Delete
  15. Tengok tajuk dah tahu akan ada gambar terselit last sekali *_* Mak, 'kakak' sebelah PakJilap tu sapa? Hahahaha....

    Alahai Mak ni, malu-malu kucing pulak kat rumah saudara-mara sendiri. Buat ajelah macam majlis kat rumah kita. Makan je apa nak. Anggap jelah orang tak nampak. Walaupun PakJilap nak marah, tak terserlah pulak kemarahan tu dalam gambarkan. PakJilap ni kalau pergi majlis mesti pakai baju ala-ala batik gitu... Cuba tengok HD, dibantainya pakai t-shirt je, Mak :)

    Mak tak sihat ke? Ni mesti rindu kat jiran sebelah ni.... *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ton ni kan potong stim mak sungguh. Sajalah tu....sajalah tu....nak pekena org dikatanya kakak sebelah pak Jilap tu kalau adik entah jugak....berbunga bunga jugak hati mak tau! Eh tapi bila mak belek gambo mak tu ada iras mcm muka dolphin pulak ek.... Cepat jer angguknya !!! Dasar!!! Haha....

      Weyh ....tu mmg satu satunya uniform evergreen everlasting kenduri dia kalau gi kenduri kawin kat tempat yg formal sikit, kalau kat tempat biasa biasa, mmg belasah T shirt jer hihi...

      Hari ni dah sihat dah....makan pun dah berselera dinasor dah hihi....

      Delete
  16. Jangan kata basi dinda... matang dan segar selalu
    Kalau tak mana mampu nak senyum meleret kalah pengantin baru yg malu-malu kan..kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kanda senyum meleret tu cuma plastik jer kanda haha.....cuba tengok time majuk sure masam, muncung sedepa!

      Delete
  17. takdelah basi pun ...cuma pengantin lama je tu....

    ReplyDelete
  18. xde ke gmbr pengantin basi atas pelamin? Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takut nak naik pelamin depa Ty...takut roboh haha

      Delete
  19. suka tengok pasangan itu..hikhik

    ReplyDelete
  20. Pasangan sentiasa awet muda jer CH tengok... gambar tak basi Hainom yg basi nasi ehe :)

    ReplyDelete
  21. pergh.. ala-ala garden wedding gitu.. gambar pengantin basi atas pelamin takde ker, ala-ala pengantin baru gitu muehehehe.. cantik dekorasi tempat tu.. yelahkan ada duit sumer jalan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Majlis org Syaz, lagi pun tak berapa rapat, takkan nak lebih lebih kot.....

      Delete
  22. Berseri seri muka pengantin evergreen...

    p/s : Okje, cantik betul lah tenpat wedding tu

    ReplyDelete
  23. Basi tak basi, tak boleh buat pe dahhh...ha ha..yang penting maintain romantic gituuuu

    ReplyDelete
  24. Pengantin basi pun masih berseri2..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. DR, Pengantin lama tu sebab duk kat majlis orang, bersolek bagai, pakai baju cantik cantik, cuba ambik gambar masa duk kat rumah, mmg tak berselera nak tengok haha....

      Delete
  25. first yg saya nampak dulu , kulit yang mulus dan gebu . hainom pakai produk apa ye ... jeles sih . .. Selalunya mmg kita lah yg rasa rendah diri dgn majlis org kaya ni . mrk kadang2 mcm kita je kehidupannya cuma harta je yg lbh byk ... mana lah muka pengantin ye . saya suka je tgk pelamin cantik ke idak ... heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vee....kulit sebenar tak delah mulus dan gebus, kulit sebenar, kusam dan tak bermaya....betul ni tau!!! So pakai aje foundation apa apa dan bedak SPF 30 insyaallah nampak gitulah jadiknya cubalah yer...

      Betul tu Vee... setuju...
      Pengantinnya mmg cantik, saja tak mau letak, nanti mak tenggelam pulak hihi.....Eh tak delah, sebenarnya ada ambik tap tak jelas gambarnya

      Delete
  26. mana lak basi, kan evegreen tu, eh, betoi ke eje evegreen, hmm. lantakla..
    tak sedap badan nape tu, ada 'isi' ke, hik hik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belasah jer NA ....hihi betul ke salah eja belakang kira....
      Hish tak delah.... buang buang air sikit tu yg badan tak berapa nak sedap tu

      Delete
  27. masih anggun lah dan memang ok ok sangat, bukan okje dek hainom

    ReplyDelete
  28. Pengantin basi? Hehe..Kelakarlah akak ni.
    Pak Jilap x marah kot..tuuu siap welfie sekali.
    Alahai akak... Maintain ayu.
    Cantikkkk..

    ReplyDelete
  29. amboi setalam... yang saiz kecik tu bolehler...
    bestnyer gi wedding orang kaya2... tengok gelagat orangkan...
    alo comeinyer pengantin lamatu.. tak basi aih...
    awat maluker nak ambik gambar pengantin di pelamin???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul CZ....suka tengok gelagat tetamu yang datang dengan gaya dan baju memasing.

      Malaslah CZ, kita bukan kenal rapat dengan pengantin pun walaupun sepupu pak Jilap katanya, takkan le beriya nak ambik gambar pengantin....... malu haih....

      Delete
    2. Saya pun x suka sangat pergi majlis orang kaya. Entahlah.. Ikut mood jugak.

      Delete
  30. okje mcm lieya laa...kalo majlis ongkaya2 ni mulee la liat nak pergi....pikir dok nak pakai baju ape...camne protokol majlis...tapi sebenarnye takde ape pun kan okje.... yg penting foods sedap...goodies bag pun lawa n xklusif ekekeekekekeek

    amboi walo pengantin basi tetap meletupppp...awet muda gituuu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. OKje pun pikir gitu Lieya..... terutamanya bajulah hihi....dahlah tak kerjakan baju pun jarang beli, Lieya tak pelah baju cantik cantik, mmg dah sesuai sangat untuk pakai gi kenduri kawen

      Delete
  31. Aik..nmpk mcm pengntin baru je...

    ReplyDelete
  32. amboi pengantin lama berseri2 gitu

    ReplyDelete
  33. mesti meriah sungguh kan kenduri tu. ehh kenduri time malam ke ni kak?

    mana pengantin basi la. pengantin senior gitewwww hihihihihi

    ReplyDelete
  34. Baru nak tanya betul ke habis setalam? Nasib baik dah ada penjelasan siap2... Eh percaya apa... kat sini mmg pizza saiz 12 inci tu utk sorang makan jer... patut lah mat saleh badan besar2... makan pun banyak.... hahahha... Tapi logik la kalau mak tak habis setalam pun sbb badan mak kan kecik jer...

    Pengantin basi yang masih meletop... Semoga berbahagia sokmo... hahhaa, kena juga ada ucapan utk pengantin basi....

    ReplyDelete
  35. alahai okje manisnya.. pengantin basi kita ni..
    apa rahsia okje awet muda ni.. kongsi la sikit :)
    kata sharing is caring.. gituu :)

    ReplyDelete
  36. pengantin basi tu yang nam[ak sweet sekali tu =)
    phewittt =)

    ReplyDelete