Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, 10 February 2015

Uniform Kenduri Kawen

Salam Selasa......

Salam kasih sayang. Eh? Dah kenapa pulak tetiba salam kasih sayang ni? Hihi..... Saje, tak boleh ke?? Bulan February, bulan kelahiran pak Jilap hokay, so sepanjang bulan mak akan berkasih sayang aje kerjanya hihi.....

Hari ni nak merealisasikan impian adik Sal bukan nak Sal hokay, pasal nak tengok gambar full baju lip lap mak! Lip laplah sangat haha.... So, jangan terbeluwek pulak korang tengok gambar gambar romantik mak dengan pak Jilap ! hoho.....

Kacau daun!


Kalau tak silap baju ni mak beli sebab utamanya nak pakai untuk kenduri kawen jugak. Kenduri kawen sapa, tak ingat dah. Kaum kerabat pak Jilap jugaklah rasanya. Tapi yang pasti kenduri kawen kat hotel! Nampaklah cantik sikit! Nak jugak bergaya weyh hihi..... Kemeja Pak Jilap tu pun sama! Kira nilah Uniform Kenduri Kawin tercantiklah bagi mak ngan pak Jilapah! Kesian kan......huhu....

                                           

Mak pernah jugak jadikan uniform kenduri kawen mak ni sebagai baju Raya tahun 2011 hokay! Nampak tak betapa lamanya dah baju ni tapi masih muat lagi! Awwww......

Kameja Batik Pak Jilap lagilah, merata majlis di pakainya hihi..... menghantar nikah pun baju tu, majlis tunang pun tu, kenduri kawen pun tu, kekadang dinner office pun dibelasahnya tu jugak! hehe.... Bukanlah tak pernah pakai T shirt, tapi tengok kesesuaian tempat. Walaupun mak bukanlah Normah Norell, tapi taulah jugak etika berpakaian serba sedikit hihi.....

Nasiblah zaman sekarang ni tak de gambar hard copy, kalau tidak penuh album, mak laki bini pakai baju sama je tau.


                                              Gambar ulang tayang 2013 dalam Entri ini                                              
Rasanya baju lip lap mak tu memang dah outdated sangatlah. Zaman ni mana ada lagi Sulam Sulam Labuci gitu, zaman ni dah pesen Bunga Sangkut dah kan???

Tak kisahlah baju apa pun.......
Konsep mak senang jer, selagi masih boleh pakai dan nampak baru, belasah aje..... tapi, sesekali nak jugak ikut trend weyh hihi.....   Yang penting ukur baju di badan sendiri!.

46 comments:

  1. ukur baju dibadan sendiri itu yg penting kan, sesekali boleh lah ikut trend terkini hehe

    ReplyDelete
  2. hainom kan ok je..hihi sweets gitu

    ReplyDelete
  3. Motif bagitahu baju dulu2 masih muat ... konon nak bagitahu masih menten le tu ... hehe

    Sedondon bajunya semua ye. :D

    ReplyDelete
  4. hololo sweet sangat die senget bdn ke pak jilap tu ...comey bangat !!

    ReplyDelete
  5. Macam dato dan datin je gayanya.. hehe... kalah tuan rumah..

    ReplyDelete
  6. hebat leh muat baju lelama...tips plzzzz

    ReplyDelete
  7. Sajalah tu nak bagi tau baju lama dia muat lagi. Aduhai... tetiba je rasa macam nak pitam bila datang sini. Pagi tadi elok je mood *_*

    Yalah, Mak... tak salah ikut trend. Mak kan awet muda. Napa Mak tak pakai dress labuh ala-ala selebriti masa pergi wedding? Tentu pengantin lelaki pun terpegun tengok keawetmudaan Mak tau. Hah! Belasah jerlah apa perkataan pun yang keluar dalam kepala. Ada dalam kamus online ke tidak, tak dulik dah! Hati panas semacam jerk ni. Dah, nak sambung pitam balik sambil tengok album online kat sini ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bawak bawaklah duduk kalau rasa nak pitam tu hihi....

      Huh....sajalah tu kan perli mak, nak suruh mak jadi kelambu bergerak ke apa pakai dress bagai!.

      Ohhh .....rasa menyesal seumur hidup kot Pengantin Lelaki tu kalau terjeling mak, bini dia sejuta kali comel....hoho.....

      Delete
  8. wahhh muat lagi baju dulu dulu ^^

    ReplyDelete
  9. kak... jgn ckp gitu sentap i sebagai penjahit manik tau huhuhu

    tp mmg lama betul baju akak n baju batik pak jilap tuh, heheeh... akak pun agak2 takkn asal pi kenduri kawin pakai baju itew kan hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe....ok...ok....perhatian oudated utk manik.pesen baju sahaja yer...bukan tudung !!!

      Haha.....mmg jarang pakai jugak Dana....sebab pompuan kan byk jugak baju....tp Pak Jilap mmg tu ajelah bajunya hihi

      Delete
  10. Kakcik tak pernah ada baju khusus untuk sesuatu acara atau untuk ke mana2.

    Kalau ada yang perasan, baju yang kakcik pakai di rumah, dipakai juga untuk ke pasar malahan ke luar negara! (macamlah selalu ke luar negara kononnya...hahaha)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergh ...dahsyat tu KC.....Tengoklah baju pasar KC tu macamana .....
      Okje baju pasar t shirt buruk lusuh jer KC...huhu

      Delete
  11. Sedondon jek. Sehati sejiwa gitu

    ReplyDelete
  12. Sama lah hainom dengan CH selagi boleh pakai dan cantik lagi.. selagi tu lah pakai belasah.. biarpun orang kata dah 40 kali pakai baju ni ehe :)
    CH agree "Ukur baju dibadan sendiri"

    ReplyDelete
  13. tak kan lah bulan feb je bulan kasih sayang hainom ...
    ala...orang dah cantek pakai baju lama ke cantek aje mata memandang...

    ReplyDelete
  14. weweet..kekal maintain je badan ya..muat baju lama gitu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg kekal mantain Ujie....sebab baju lama dah besau haha....

      Delete
  15. Comelnya okje..macam baru kawen je..awetmuda..

    ReplyDelete
  16. Org bukan tahu itu baju baru ke baju lama dinda.
    Yg penting hati mahu baik dan ikhlas.
    Kanda ni yg kerjanya selalu jahit baju pun nak beli baju sendiri payah.

    ReplyDelete
  17. kitakan, kitakan..dari dulu lagi nak tanya mana datangnya nama mak jilap tu, nasib baik bukan julap tau, nak tanya dulu agak segan, sekarang ni dah kenal sikit bole kot bercrita, ha..kasi crita, kasi crita..

    ReplyDelete
  18. saya pulak baju yang saya pakai bila pi kenduri kendara cuma yang dalam 2,3 tahun ni je..yang dulu2 semua macam kelambu..besar2..simpan dalam stor je..
    (eceh..nak bagitau la kita dah kecik..ekekek..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhhhh....sajalah tu....sajalah tu.....awak dulu gemuk ke DR?

      Delete
  19. kak Okje..nanti email alamat kat salbiahm85@gmail.com ye..ada benda nak bagi..hihihi

    ReplyDelete
  20. amboi bukan main lagi,,bergaya sakan tu

    ReplyDelete
  21. Sy pun sama.selagi nmpk baru n tak outdated sgt pakai je.percaya tak baju kurung mass sy sekolah menengah pun sy still pakai pegi kejs SMP sekarang.taun 2001 tu.nmpk tak masih muat?muahahaha..

    Baju yg baru2 skang semua beli setaun sekali time raya ja.sedih kan..tp beli baju anak sekali shopping on9 sampai seploh pasang.haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mak ai....lagi meruntun jiwa mak dengar hihi....berbelas tahun tuuu.....mmg terlebih maintain tu namanya PK...
      Biasalah .....mak mak yang dah ada anak mmg lebihkan anak ....tambah lagi anak pompuan baju comey comey belaka!

      Delete
    2. Samalah dgn kita juga. family 1'st, selagi boleh pakai, pakai jer..

      Delete
  22. salam hainom ..
    waduh !! waduh !! kok ayu temen
    sukak ndelok gambar no 2 seko ndowor ..
    tp orak kenek ndelok suwi2 la ..
    wes bojo wong ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yolah ...... bojo ney wong kuwi....wes merem moto ney .....haha

      Delete
  23. jnji masih cantik dan elok kak. kira pun bju masa form 5 dlu pun blh sarung lagi ekekeke

    ReplyDelete
  24. Maksudnya, Mak Jilap maintain je slim sejak tahun 2011. Wah, impressive!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan maintain slim Lyd.....tp maintain XXL sejak tahun 2011 haha....

      Delete
  25. Kacau daun betul TLBD dalam gambar first... siap tutup mata.. dia pun bengang ek tgk mak ayah asyik posing lomantik jer? hhaaha...

    Saya pun jenis tangkap muat jer... Kat sini lagi lah... tak guna pakai baju lip lap lip lap pun sebab akhirnya cover dengan coat jugak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senangkan Bijen jimat cost gitu...hihi...

      Delete
  26. ini bermakna. body maintain lagi lettew..sbb msh blh pkai bju lama2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salah tu Lya....baju baju semua tu baju kurung mmglah loose kan...hihi

      Delete
  27. hahaha..awal-awal dah clarify Dik Sal, bukan Nak Sal ye.oh, nilah baju lip lapnye..kerlas..dua-dua pun badan maintain gitu.

    ReplyDelete
  28. Weee...warna tudung yang gmbar 1 n 2 tu sama ngan warna yang saya tgh pakai sekarang ni.

    ReplyDelete
  29. betul tu okje
    buat baju kurung sampai bebila pon blh pakai
    kalau buat kebaya atau kurung moden badan naik habisla nk oter sana sini huhu

    ReplyDelete
  30. Jelesnya tgk asyik baju sedondon je pergi majlis sana sini.. meriahla korang ... saya dan suami sokmi belasah je pakai kecuali majlis yang mmg disponsor kain atau mmg dh tetapkan wajib pakai nj barulah warna kami sama.. tapi kalau dgn anak3 saya sokmo pastikan pakai sama warna dgn saya kalau ada majlis.. nati adalh yg perli suami saya yg dia je warna lain.. haha..kelakar pulak

    ReplyDelete
  31. cntik sgt bila sedondon psangan ideal

    ReplyDelete
  32. kalau saya tak ada maknanya ngikut trend
    memang blasah pakai jeans aje pergi knduri kahwin sape pun
    kecuali lah mak saya bagi warning...idak memang selamba badak aje...hehe

    ReplyDelete